Calcio Mercato

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ

Kogo z tych piłkarzy widziałbyś w JUVE już zimą????

Andrea Barzagli
22
18%
Rafael Van Der Vaart
85
69%
Evan Banega
6
5%
Frank Lampard
8
7%
Javier Mascherano
2
2%
Klaas Jan Huntelaar
0
Brak głosów

Liczba głosów: 123
Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 17:19

Jak każdy z was na pewno wie 4 stycznia zaczyna się zimowe okienko transferowe.Kluby z Europy zaczną wyścig po najlepszych graczy ze Starego Kontynentu i talentów z krajów Ameryki Łacińskiej,ale nie jest on tak entuzjastyczny jak latem.Jak oczekują wszyscy kibice Juventusu(w tym i ja :) )Blankiem i Secco kupią przynajmniej jednego piłkarza,który wniósł by nową jakość do składu Bianconerich.Ale Claudio Ranieri studzi zapał i mówi iż zadowolony jest z obecnego składu.
Ma w swoim zdaniu trochę racji,gdyż:
-nowi kupieni latem potrzebują się zgrać
-Tiago i Almiron mogą wrócić do optymalnej formy z Lyonu i Empoli.
Ale Juve nie powinno skąpić grosza i kupić kogoś.Także czekam na Wasze przemyślenia w tej sprawie.Pozdrawiam

//Post poprawiony
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 18:03 przez Il Storico, łącznie zmieniany 1 raz.

Buffon_fan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 17:37

Wysłałem głos na Varta, ale również chciałbym Lamparda i jakiegoś obrońce

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 17:57

Ja mysle że w styczniowym Mercarato bedziemy tylko wypozyczac i moze sprzedawac.. Obroncow niema za duzo i Boumsong zostanie do co najmniej czerwca na 99% Takie jest moje zdanie :lol: Cos czuje że Olivera odejdzie ale tylko na wypozyczenie a w czerwcu poszuka sobie nowego pracodawcy 8) Vansterttan po co go wypozyczac :? :?: Palladino jest dobry a gdy go wypozyczymy to kto na lawce obok Iaquinty w napadzie usiadzie :x Nie daj boze jakas kontuzja by byla.. Czyli znowu by bylo trzeba kogos kupic.. Jeden transfer w styczniu by mi zupelnie wystarczyl (zakontraktowanie VdV na 08/09) Almiron jestem zwolennikiem jego odejscia ale do czerwca mysle że zostanie choc najlepiej by bylo go wypozyczyc i Marchisio :-D Mysle że transfery dopiero zobaczymy w letnim oknie.. Diego Lugano cos o nim ucichlo :shock: Huntelaar ja nie wiem co wy w nim widzicie moze i strzela bramki ale on do nas i do calej wloskiej ligi nie pasuje :!: Najlepiej dla niego jakby poszedl do Angli do Arsenalu,Manchesteru City,Newcatle tam moim zdaniem pasuje Gosciu Bez Techniki.. Ktos lepszy sie znajdzie na nastepce Treze 8) Barzagli marzenie ale chcialbym go:)Diego nierealne..VdV Supcio :prochno: Lampard Chelsea do konca kariery..Banega bedzie ciezko ale widzialbym go w Juve :smile: Mascherano do nas nie pojdzie :wink: A Giovinco bedzie w czerwcu :twisted: Chcialbym De Silvestriego :!: Amauri czy ja wiem :shock: Ale wszystko zalezy od zarzadu nie od nas :/ Mysle ze na transfery damy z 45 mln ale w lecie a za sprzedaze dostaniemy gora 15

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 17:59

dla mnie potrzebny jest w tym mercato tylko VdV ,ale pewnie nie przyjdzie do Juve. Pewnie przyjdzie Flamini czy ktoś kto będzie tańszy , bo podchodzą do zdania jak mamy 3 miejsce a walczymy o LIge Mistrzów to po co wydawac kasę. Dla mnie szkoda ,bo VdV by wystarczył skoro Andrade wraca!! A jak dla mnie obok niego w 100% mógłby grać Tiago , który gra na wysokim poziomie i na coraz wyższym w juve sami to zauważycie jeżeli lukniecie ile bramek padło po jego podaniach. Pozdro & Poćwicz

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 18:15

Juventino43 pisze:-musimy gonić Inter i Rome,więc potrzebna jest świeża krew
Nie rozumiem stwierdzenia "gonić Inter i Rome", ale znaczenia nawet nie próbuje się domyślać.
Juventino43 pisze:-trzeba zrobić zakupy i to jak najszybciej,gdyż inni mogą sprzątnąć pożądanych graczy sprzed nosa
To tak jak w sklepie. Idziesz po bułkę, a tu został tylko chleb, bo Ci, którzy byli szybciej wykupili wszystkie bułki. Zostajesz bez jedzenia, bo przecież chleba jadł nie będziesz, przy tym oczywiście nie pomyślisz, że kilka/kilkanaście metrów dalej może być inny sklep, który zaoferuje Ci bułki może nawet lepsze niż ten, do którego się spóźniłeś.
PS Wolna interpretacja.
Juventino43 pisze:Ale JUVE nie powinno skąpić grosza i kupić kogoś.Podczas rozgrywek rundy jesiennej takie oto nazwiska padały w sprawie transferu do JUVe:
DIEGO LUGANO,Amauri,KLAAS JAN HUNTELAAR,ANDREA BARZAGLI,DIEGO,RAFAEL VAN DER VAART,Sergio Aguero,FRANK LAMPARD,Branko Ivanovic,Luca Cigarini,Fabio Quagliarella,Marek Fenin,EVAN BANEGA,Tomas Ujfalusi,Mahmadou Diarra,SEBASTIANO GIOVINCO,Lorenzo De Silvestri,JAVIER MASCHERANO,Matthieu Flamini.Piłkarzy pogrubionych drukiem chciałbym w JUVE.Jeżeli zapomniałem to mnie poprawcie i sorry :).Jednak część z nich to spekulacje,bądź wymysł dziennikarzy.Czas leci,a wiadomo czas to pieniądz i...NOWE TRANSFERY!!!!Piszcie co o tym myślicie!!!!FORZA JUVE!!!! :pray:
Ależ oczywiście. Najlepiej od razu zróbmy "All Stars" Team i ruszajmy na podbój świata.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 18:26

Juventino43 pisze:EVAN BANEGA
to jest brat Evera Banegi?

@szczypek, nie produkuj się. i tak nie zrozumie o co Ci chodzi...

Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 19:08

A zobaczycie, że guzik będzie z tych plotek transferowych - tak samo było w lecie 2007. Prawdopodobieństwo sprowadzenia danego gracza jest odwrotnie proporcjonalne do ilości newsów, które pojawiają się na jego temat :P.

Z tych o których się plotkuje widziałbym u nas w pierwszej kolejności Barzagliego, ale przy zachowaniu zdrowego rozsądku, a nie, że oddajemy im zaraz pół ławki rezerwowych + kasę. A z tych, o których się nie mówi - Miguel'a Veloso.

Il Storico

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 22:08

Co do niby Drem Teamu macie racje.Juventus nie powinien wzmacniać składu zbytnio a to po to by nie wprowadzić chaosu do drużyny,o poważnych transferach myśli się latem,a nie zimą.Zimą liczą się uzupełnienia i ewentualne korekty w składzie.Pzdr

//Ale ja wtedy byłem głupi,ale no cóż byłem nowy na forum i nie obeznany.Pozdro dla Szczypka i Białasa.Post zmieniony :wink:
Ostatnio zmieniony 23 stycznia 2009, 21:15 przez Il Storico, łącznie zmieniany 3 razy.

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 22:25

Juventino43 pisze:Jak każdy z was na pewno wie wczoraj zaczęło się zimowe okienko transferowe.
Zimowe Mercato we Włoszech rozpoczyna się w piątek 4 stycznia...

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2008, 23:14

Wybrałem Rafael'a Van Der Vaart'a, ponieważ potrzebujemy naprawde dobrego rozgrywającego :) wachałem sie pomiedzy nim a Barzagli'm, ale skoro Legro i Giorgio wywiązują sie ze swoich obowiązków bez zarzutu, to postawiłem na Rafael'a :wink:

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2008, 08:04

VdV - co do sondy.
Ale znając życie to narobiło się szumu wokół 20 piłkarzy a Juve kupi jakiegoś piłkarza dopiero na lato...

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Serhinio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2008, 17:34

W sondzie zagłosowałem na VdV ,ale i tak on do nas zimą nie przyjdzie tylko jak coś to latem jest to bardziej możliwe. Ostatnio mówi sie o transferze Ujfalusi może to on zasili nasze szeregi zimą :?: w końcu to obrońca przyda się jak by nie patrzył.[/url][/code]

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2008, 18:30

Serhinio, Ujfalusi jesli mialby w ogole przyjsc, to w lato, poniewaz wtedy bedzie dostepny za darmo (na dzien dzisiejszy).
Wrocmy do sondy.

Zapraszam do przeczytania i komentowania mojej opini :-)

Adrea Barzagli- chcialbym, zeby przeszedl do Juventusu w lato, kiedy to bedziemy mieli zapewniony awans do Ligi Mistrzow. Wtedy to nasza obrona na pewno kandydowalaby na miano najlepszej.
Rafael van der Vaart- bardzo dobry gracz, ofensywny, ale nie wiem, czy nie za bardzo. Prawie zawsze widac go pod bramka, mam nadzieje, ze jezeli przejdzie do Juventusu to bedzie pelnil raczej funkcje rozgrywajacego, niz "second striker'a", bo na te pozycje mamy juz kilku kandydatow w skladzie. Jednak mimo wszystko to jego zaznaczylem w sondzie, bo mysle, ze wsrod w/w pilkarzy, to on bylby najwiekszym wzmocnieniem.
Ever Banega- juz nie ma co pisac o pilkarzu Valenci...
Frank Lampard- zadeklarowal, ze reszte swojej kariery spedzi w koszulce The Blues, wiec tez nie ma co o nim pisac.
Javier Mascherano- podoba mi sie jego gra w defensywie, ale jego wartosc pieniezna jest zbyt duza: 24 miln euro? Na lato mamy przeznaczone 30 mln, to na zime na pewno mniej. Sprowadzenie w zimie odpada, no, chyba ze w lato.
Amauri- ciezko mi o nim pisac, bo widzialem go tylko w meczu z AS Roma, gdzie byl niewidoczny. Wiem, ze jest ograny w Serie A, ma dobre warunki fizyczne i interesuja sie nim najwieksze europejskie kluby, ale nic poza tym, wiec zakoncze pisanie o Brazylijczyku.
Klaas Jan Huntelaar- ~50 bramek w ~65 meczach robi wrazenie, poza tym jest wysoki, co jest plusem. Ogladalem kilka meczow Ajaxu i calkiem podobala mi sie jego gra, ale obawiam sie (z reszta nie tylko ja), ze nie poradzi sobie w Serie A oraz na arenie miedzynarodowej.

Wychodzac poza liste zawodnikow w sondzie, chcialbym napisac jeszcze o Luce Cigarinim i o Damianie Escudero.
Luca Cigarini- porownywanie go do Pirlo nie jest bezpodstawne, faktycznie ma podobny styl gry do Andrei: podania, krosy, robi to bardzo dobrze. Jest mlody, wiec na pewno wiele sie jeszcze nauczy. Ma chlopak potencjal i chcialbym go widziec w Juventusie, ale niestety mielibysmy wtedy przepych w srodku pola: Zanetti, Nocerino, Tiago, nie wiadomo co z Almironem (szczerze nie chce go w Juve), a jeszcze byc moze van der Vaart. Ciezka sprawa.
Damian Ariel Escudero- jestem jego fanem od roku, juz dawniej pisalem, ze chcialbym, zeby gral w Juventusie. Jestem wrecz zakochany w jego dryblingu (efektywnym, a nie efektownym, co cenie). Oprocz tego strzal z dystansu, znakomite podania, energia, pomyslowosc i to cos w grze, czego nie da sie opisac slowami, poza tym obie nogi do pelnej dyspozycji :-) Ma tylko 20 lat i jest idealnym nastepca Nedveda (w koncu gra na tej samej pozycji). Tego transferu szczerze mowiac chcialbym najbardziej. Mysle tez, ze nie bylby wcale drogi.

Dziekuje za uwage :-)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2008, 18:43

Wybór nie mógł być inny.O nikim nie mówi się ostatnio tak głośno w kontekście gry dla Juventusu,jak o Van der Vaarcie.Co się natomiast tyczy Banegi-Boca oficjalnie już poinformowała,że zawodnik zasilił Valencię za kwotę 18mln euro...Jak to jest,że my zawsze tylko interesujemy się piłkarzami z najwyższej półki,a inni ich pozyskują...Podobnie ma być z Ivanovicem,o którego tak usilnie zabiegaliśmy.W ostatnim czasie pojawiły się plotki,że piłkarz zasili Chelsea za kwotę 12mln euro.Działacze z Anglii doszli już ponoć do porozumienia z obecnym pracodawcą gracza.Jeśli odpuścimy więc transfer Holendra,to nie będę zadowolony...Zarząd powinien przygotować się na wydatki rzędu 60/70 mln euro,jeśli chcemy solidnie wzmocnić skład.Warto by było pozyskać kogoś już teraz,aby zgrywał się z drużyną.Co do Amauriego-uważam,że Milan lub Barcelona sprzątną nam go sprzed nosa.Podobna sytuacja miała miejsce w przypadku Gilardino-byliśmy bardzo bliscy zdobycia jego karty,ale ostatecznie jego nowym domem stał się Mediolan.Nie wiem,dlaczego zarząd nie skupi się na Huntelaarze,który nie dość,że tańszy to jeszcze jest zawodnikiem klubu,z którym Juve ma znakomite układy.Jeśli wyłożymy kwotę 15-18mln euro,Jan będzie nasz.Co do pomocy oprócz VdV trzeba by pomyśleć także o innych wzmocnieniach.Jedna nowa postać to zdecydowanie za mało,zwłaszcza,że po sezonie swoją przygodę z piłką ma zakończyć Nedved.W ostatnim czasie bodajże Ranieri przyznał,że w lecie sprowadzimy kogoś o podobnych umiejętnościach do Lamparda,kogoś,kto miałby wprowadzić naszą grę na wyższy poziom.Mam nadzieję,że będzie to Diego...Ostatnio sprawa z jego transferem nieco ucichła,ale nie wierzę,że Juve zaprzestało starań o tego piłkarza.Zważywszy na fakt,że Lampard na pewno pozostanie w Chelsea,Xabi Alonso pewnie nie opuści Liverpoolu,a Benitez przekona Sissoko do pozostania na Anfield,to nasza uwaga może się skupić na świetnym Brazylijczyku.Żeby tylko nie było tak,że ponownie ktoś sprzątnie nam gracza sprzed nosa-tym razem może to być Inter.Inną alternatywą jest Mascherano,ale zdaje się,że działacze Liverpoolu znajdą te 24mln euro,jakie żąda za jego kartę MSI.W końcu piłkarz spisuje się fantastycznie.Kolejnym wzmocnieniem obok VdV oraz Diego mógłby zostać Cigarini z Parmy czy Flamini,który nie przedłużając jeszcze umowy z Arsenalem daje nam nadzieję na jego transfer w lecie na prawie bosmana.Tyle jeśli chodzi o pomoc oraz atak.W przypadku obrony mam zawężone grono kandydatów do gry w naszym klubie.Mówi się o 2 nowych zawodnikach taj formacji,jacy mieliby nas zasilić.Myślę,że znakomicie sprawdziliby się Barzagli i Ujfalusi.Pierwszy z nich może stać się Juventino,jeśli oddamy za niego jednego lub dwóch z naszych piłkarzy.Zamparini podkreśla,że ma ochotę rozmawiać tylko z nami na temat potencjalnych transferów jego zawodników.Co do Ujfalusiego-obrońcy Fiorentiny nikomu specjalnie przedstawiać nie trzeba-jeden z lepszych defensorów w Serie A.Do tego po sezonie będzie dostępny zupełnie za darmo.Ponoć specjalnie zwleka z podpisaniem nowej umowy,aby zachęcić Juve do nawiązania z nim negocjacji....Trochę się tego nazbierało-po obecnym mercato niczego wielkiego bym się nie spodziewał,ale kto wie,być może już teraz dołączy do nas gracz Hamburgera Sport Verein...Nie ma natomiast wątpliwości,że w lecie musimy dokonać czegoś wielkiego i przeprowadzić transakcje,jakich już dawno w naszym klubie nie było...Widzę to następująco-zima-Van der Vaart,lato-Diego,Huntelaar,Ujfalusi,Barzagli,Flamini.Ból związany z degradacją do Serie B musi nam zostać zrekompensowany.Liczę na zarząd i nie chcę,aby powtórzyła się sytuacja z tego roku,kiedy to każdy z transferów był alternatywą tych,które nie doszły do skutku...

Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2008, 19:55

Szczerbi napisał

Damian Ariel Escudero- jestem jego fanem od roku, juz dawniej pisalem, ze chcialbym, zeby gral w Juventusie. Jestem wrecz zakochany w jego dryblingu (efektywnym, a nie efektownym, co cenie). Oprocz tego strzal z dystansu, znakomite podania, energia, pomyslowosc i to cos w grze, czego nie da sie opisac slowami, poza tym obie nogi do pelnej dyspozycji :-) Ma tylko 20 lat i jest idealnym nastepca Nedveda (w koncu gra na tej samej pozycji). Tego transferu szczerze mowiac chcialbym najbardziej. Mysle tez, ze nie bylby wcale drogi.

Dziekuje za uwage :-)[/quote]
Mozesz mi dać wiecej informacji na temat tego zawodnika jakos ni słyszałem aby Juve sienim interesowało...

Co do Mercato to uważam ,źe raczej nikogo nie kupimy bo kogo...?
Lampard jest juz spalony ,to samo Banega
Mascherano? Benitez go jeszcze teraz nie kupi a jakby to obawiam się ,ze do nas nie trafii :( Van der Vaart - ewentualnie w lecie ,Barzagli i Amauri też teraz do nas nie przyjdą
ja osobiście czekam na lato.... Pozdarwiam wszystkich

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
ODPOWIEDZ