Po co nam napastnik??

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 09:02

Venomik pisze:
- 4 napastników Bayern
Ci nie grają w LM. Mają czas na uzupełnienie ;)
Chciałem tylko zauważyć, że my też nie gramy w LM. Toteż mamy czas na uzupełnienie składu o napastnika w letnim okienku.

Sam uważam, że napastnik jest potrzebny, bo jak nie od dziś wiemy różnie ze strzelaniem bramek bywa, tylko moim skromnym zdaniem najpierw musi być ktoś, kto będzie potrafił dograć piłkę do napastnika tak, żeby ten mógł ją uderzyć i zdobyć bramkę. Piąty napastnik powinien się znaleźć także z innch względów w naszym składzie. Jakaś kontuzja czy słabsza forma któregoś z naszych napastników i nie ma kto efektywnie zagrać w ofensywie. Myślę, że najlepszym wyjściem z tej sytuacji byłby jakiś młody, perspektywicznie grający i obyty w lidze włoskiej zawodnik. Takiego też już w zimie oczekuje, a jeśli nie w zimie, to w letnim okienku takiego napewno doczekamy.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 09:55

Dla mnie kompletnie beznadziejne będzie zakupienie kolejnego napastnika. Jak widać zaraz po Interze mamy najwiecej zdobytych bramek, Treze na króla strzelców idzie więc chyba nie jest nam potrzebny kolejny napastnik.
Trezeguet, Vincenzo, Alex, Palladino, zawsze może wrócić Zalayeta i Giovinco. Mozna tłumaczyć zakup kolejnego napastnika z powodu prawdopodbnej kontuzji ktoregoś z naszych 4, ale wątpie żeby zakup Huntelaara czy Amauriego będzie tylko po to by siedzieli oni na ławie.
Niech się zaopatrzą w obronców bo tu mamy problem.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 10:13

Kamil_on pisze:
Tharpenio pisze: Palladino tez jest napastnikiem tylko na papierze, w takim razie.

Odpowiem Ci bardzo krótko: Spójrz ile minut na boisku spędził Palladino, a ile Ronaldo po pierwszej rundzie rozgrywek Serie A. Czy masz jeszcze jakieś pytania dot. tego tematu :?:
A ty spójrz ile razy Palladino zagrał jako skrzydłowy...

A co do tematu to uważam, że potrzebujemy jakiegoś napastnika. 5 napastników w kadrze trzeba mieć. Zwłaszcza, że Ranieri lubi czasem zagrać 4-3-3, a w przyszłym roku zagarmy w LM.
Buri pisze: Niech się zaopatrzą w obronców bo tu mamy problem.
Można pożegnać Boumsonga lub/i wypożyczyć Criscito. Wtedy kupiłoby się dwóch obrońców: zmiennik i ktoś do pierwszego składu. Uwzględnijmy też to, że Andrade nie będzie wiecznie kontuzjowany (oby) :P

I jeszcze kilka słów co do Giovinco. Skoro nasz zarząd interesuje się napastnikami to myślę, że on przyjdzie do nas raczej w roli pomocnika (może widzą go jako następce Nedveda?).

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 10:46

Venomik pisze:
- 2 napastników AS Roma (Totti, Vucinic)
Roma gra jednym napastnikiem.
Czyli wychodzi, że jest gracz podstawowego składu + dubler. Czyli to samo co 4 napastników w systemie 4-4-2. A Giuly to raczej skrzydłowy w Romie.
- 2 napastników AC Milan (Inzaghi, Gilardino)
I Ronaldo. To trzech. I czwarty po kilkunastu meczach Serie A dołącza do drużyny. To sporo jak na drużynę grającą jednym napastnikiem z przodu
Ile razy Ronaldo zagrał w tym sezonie? Zastąpmy go nawet Pato. Kaka gra drugiego podwieszonego napastnika. To nadal 4 i nic się nie zmieni.
- 4 napastników Inter (Suazo, Cruz, Ibra, Crespo)
I Adriano. Odszedł teraz dopiero. Inter chce w najbliższym okienku kupić napastnika. Jednak piątka ;)
To samo co z Ronaldo. Czwórka ;]
- 4 napastników Real (Raul, Robinho, RvN, Higuain)
Saviola? Soldado? :shock:
Ile oni grali? :shock: Soldado rezerwy.
- 3 napastników Chelsea (Drogba, Szewa, Pizarro)
Kalou jest czwartym napastnikiem. Chelsea okienko transferowe zakończyła na długo rpzed odejściem Mourinho. Wtedy grali jednym napastnikiem.
Kalou na skrzydle. Prędzej można jeszcze zaliczyć SWP jako napastnika. To i tak 4.
- 3 napastników Man Utd (Saha, Tevez, Rooney)
ManU bardzo często gra jednym napastnikiem z przodu wspieranym przez Ronaldo (który gra niemal jak napstnik). Poza tym w kadrze ma jeszcze Donga. napastnika. Nani, ponoć pomocnik, grywa tu jako napastnik.
Man Utd wystąpił w aż 3 meczach z jednym napastnikiem i podwieszonym Ronaldo. Tego Chinczyka liczysz naprawdę? on gra w rezerwach/juniorach. Tak samo możemy policzyć jakiegoś gościa z Primavery co pojechał z nami na CI.
Łukasz pisze:
Bayern - ?
Sandro Wagner
Rezerwy. Dołączono go do kadry przy kontuzji Toniego, Klose i nawet tego "Schlaufa"
- 4 napastników Sevilla (Kanoute, Kerzakov, Kone, Luis Fabiano)
Jest jeszcze De Mul który z powodzeniem grywa jako cofnięty napastnik.
Aaaa... niech będzie. :whistle: zapomniałem jeszcze o Chevantonie
4 napastników Lyon (Benzema, Baros, Fred, Govou)
Ci w mniej waznych mecach dają sporo szans wojemu wychowankowi. Remy się zwie :)
Już prędze prawoskrzydłowego Keitę zaliczę do napastników. I zapomniałem o Ben Arfie.
Widzisz, wychodzi na to, że piątka napastników w wielkich klubach nie jest tak potrzebna i dopiero kluby II ligi pokroju Sevilli i Lyonu mają motłoch na szpicy. Z czterema napastnikami na 3 frontach można spokojnie grać.
Ostatnio zmieniony 30 grudnia 2007, 10:51 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 10:50

pan Zambrotta pisze:Z czterema napastnikami na 3 frontach można spokojnie grać.
Z pięcioma czułbym się spokojniej...

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Melexx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 10:53

Kogut Del Piero pisze: Uwzględnijmy też to, że Andrade nie będzie wiecznie kontuzjowany (oby) :P
Wszyscy rozplywaja sie nad tym jaki to Andrade jest wspanialy, zaraz bedziecie o nim mowic jak o bogu... A nie wiadomo jak tak naprawde bedzie gral, jak sie zaaklimatyzuje i czy taki styl gry i ustawienie bedzie mu odpowiadalo, w co watpie,na poczatku sezonu nic nie pokazal. Wg mnie to Andrade sie szybciutko pozegna z Juve,a juz na pewno z 1 skladem.

Prawda jest taka ze Juve trzeba jeszcze jednego klasowego pomocnika. VdV miejmy nadzieje juz w Juve jest, a na obrone.. hmm...mysle ze obecna nie jest zla :P

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 10:58

Melexx pisze:
Kogut Del Piero pisze: Uwzględnijmy też to, że Andrade nie będzie wiecznie kontuzjowany (oby) :P
Wszyscy rozplywaja sie nad tym jaki to Andrade jest wspanialy, zaraz bedziecie o nim mowic jak o bogu... A nie wiadomo jak tak naprawde bedzie gral, jak sie zaaklimatyzuje i czy taki styl gry i ustawienie bedzie mu odpowiadalo, w co watpie,na poczatku sezonu nic nie pokazal. Wg mnie to Andrade sie szybciutko pozegna z Juve,a juz na pewno z 1 skladem.
Zimą na pewno nikogo nie kupimy, a jak wszystko pójdzie zgodnie z planem (powrót Andrade w lutym) to Jorge jeszcze w tym sezonie zagra więc będzie można go ocenić i dopiero latem myśleć co dalej.

PS
Ja się nie rozpływam i nie wychwalam Andrade, tylko przypominam, że jest jeszcze taki gracz w naszej kadrze...

Tharp

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 11:20

Kamil_on pisze:
Tharpenio pisze: Palladino tez jest napastnikiem tylko na papierze, w takim razie.

Odpowiem Ci bardzo krótko: Spójrz ile minut na boisku spędził Palladino, a ile Ronaldo po pierwszej rundzie rozgrywek Serie A. Czy masz jeszcze jakieś pytania dot. tego tematu :?:
Nie. Zadnych pytan.
Odpowiem rownie krotko: Spojrz ile minut na boisku jako NAPASTNIK spedzil Palladino, a ile jako pomocnik.
Czy masz jeszcze jakies pytania?

Pan Zambrotta: Patrzac na to w ten sposob, mozna stwierdzic ze my mamy tylko trzech napastnikow, bo Palladino glownie wystepuje na pomocy.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 11:33

Melexx pisze:

Prawda jest taka ze Juve trzeba jeszcze jednego klasowego pomocnika. VdV miejmy nadzieje juz w Juve jest, a na obrone.. hmm...mysle ze obecna nie jest zla :P
Jak Andrade nic nie pokazał :?: Nasz najlepszy obrońca na początku sezonu.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 11:44

Melexx pisze:Wszyscy rozplywaja sie nad tym jaki to Andrade jest wspanialy, zaraz bedziecie o nim mowic jak o bogu... A nie wiadomo jak tak naprawde bedzie gral, jak sie zaaklimatyzuje i czy taki styl gry i ustawienie bedzie mu odpowiadalo, w co watpie,na poczatku sezonu nic nie pokazal. Wg mnie to Andrade sie szybciutko pozegna z Juve,a juz na pewno z 1 skladem.
Wszyscy też płakali za Bojinowem i kto teraz o nim pamięta? Andrade z Cheillinim stanowią dwójkę najlepszych zawodników grających obecnie w obronie (oczywiście zawodnik z Portugalii jest kontuzjowany, ale za jakiś czas do tej gry wróci). Nie rozumiem Twojego pojęcia na temat początku sezonu, może my inne mecze oglądaliśmy, bo ja jak wspomniałem wyżej dla mnie Jorge był postacią wyróżniajacą się (nie rozumiem więc ani obwa o aklimatyzację, ani ustawienie). Jego dalsza gra (czyt. po wyleczeniu) nie powinna się różnić od tej przez urazem rzepki, póki co więc nie wiem, czym mielibyśmy się martwić.
Melexx pisze:Prawda jest taka ze Juve trzeba jeszcze jednego klasowego pomocnika. VdV miejmy nadzieje juz w Juve jest, a na obrone.. hmm...mysle ze obecna nie jest zla :P
Klasowy pomocnik jest potrzebny w pierwszej kolejności, ale obrona na dzień dzisiejszy nie jest dobra. Tracimy głupie bramki po głupich błędach, a Buffon ma zdecydowanie za dużo pracy na bramce. Criscito trzeba wypożyczyć, a na jego miejsce sporwadzić jakiegoś bardziej doświadczonego i obytego obrońcę (czyt. Zapata, Barzagli).

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 12:26

Tharpenio pisze:
Kamil_on pisze:

Nie. Zadnych pytan.
Odpowiem rownie krotko: Spojrz ile minut na boisku jako NAPASTNIK spedzil Palladino, a ile jako pomocnik.
Czy masz jeszcze jakies pytania?
Kogut Del Piero pisze:
Kamil_on pisze:

A ty spójrz ile razy Palladino zagrał jako skrzydłowy...

A co do tematu to uważam, że potrzebujemy jakiegoś napastnika. 5 napastników w kadrze trzeba mieć. Zwłaszcza, że Ranieri lubi czasem zagrać 4-3-3, a w przyszłym roku zagarmy w LM.
To nie zmienia faktu, że i tak zagrał więcej minut (na pozycji napastnika) niż Ronaldo. Palladino gra tam, gdzie jest potrzebny zespołowi. Jeśli Juve posiadałoby ubytki w pierwszej lini, to z pewnością Ranieri by na niego postawił. Co innego w Milanie. Ancelotti zapewne nie wystawiłby Ronaldo (w obecnej formie) do pierwszego składu w podobnej sytuacji (zapewne przesunąłby Kakę do pierwszej lini).

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 12:43

Melexx pisze:VdV miejmy nadzieje juz w Juve jest
Nie tak prędko.
Melexx pisze:na poczatku sezonu nic nie pokazal.
Wg. mnie pokazał sporo. Grał dobrze, pewnie. Był liderem obrony.
Melexx pisze:bedziecie o nim mowic jak o bogu...
Spokojnie. Jeszcze nie.

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 13:39

Buri pisze:Dla mnie kompletnie beznadziejne będzie zakupienie kolejnego napastnika. Jak widać zaraz po Interze mamy najwiecej zdobytych bramek
Jak widać, zaraz po po Interze mamy najmniej straconych...
jak już dopatrywać sie problemów to najwiekszy jest w pomocy. Obrona z Legro, Chiellinim, Zebiną i Andrade (jak wróci) jest zła? :shock: [/quote]

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 13:54

stahoo pisze:
Buri pisze:Dla mnie kompletnie beznadziejne będzie zakupienie kolejnego napastnika. Jak widać zaraz po Interze mamy najwiecej zdobytych bramek
Jak widać, zaraz po po Interze mamy najmniej straconych...
jak już dopatrywać sie problemów to najwiekszy jest w pomocy. Obrona z Legro, Chiellinim, Zebiną i Andrade (jak wróci) jest zła? :shock:
[/quote]

Problem jest zarówno w obronie jak i w pomocy. Musimy kupić stopera i prawego obeońce, który mógłby grac również w środku (Grygera, Zebina i Birindelli jakoś mnie nie przekoują). W tym momencie obrona byłaby skompletowana. Do szczęścia byłby potrzebny jeszcze środkowy pomocnik, który z powodzeniem może bronic i atakować (ktoś w rodzju Fabio Simplicio - wymieniam tego zawodnika, gdyż jest on obserwowany przez nasz klub i sądze, że jego sprowadzenie byłoby dobrym wyjściem, aczkolwiek Banegę też bym popierał). Tym sposobem zostaja nam jeszcze skrzydłowi (nie pomyliłem się w pisowni). Jeden na lewą flanke, a drugi na prawą (bez Camoranesiego nasza prawa strona jest nieudolna). Takim składem możemy powalczyć o Scudetto i ćwierćfinał/półfinał/finał Ligi Mistrzów.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 grudnia 2007, 14:02

Tylko problem w tym, że tylu pewnie nie kupimy. Na prawej bedzie grac pewnie Zebina, który od wielu lat radzi sobie dobrze. W środku jest w chwili obecnej pewniakiem... Legro. Może w wakacje, można by pomyslec o kims innym, ale narazie Legro radzi sobie wysmienicie i głupota byłoby kupowac zimą stopera na jego miejsce. Wróci Andrade i bedzie luz w obronie. A pomoc kuleje. Prawa, lewa, środek... Jeżeli sprowadizmy VdV skupiłbym się bardziej na lewej stronie. Na prawą może wreszcie wróci Camor...

ODPOWIEDZ