500 tys euro. dla każdego za scudetto
- Karol_Juve
- Juventino
W grę wchodzą tylko cztery pierwsze miejsca. Władze Juventusu Turyn nie są zainteresowane zajęciem lokaty nie premiowanej startem w Lidze Mistrzów. Jeśli Stara Dama uplasuje się poniżej pierwszej czwórki, piłkarze nie otrzymają żadnych premii.
150-200 tysięcy euro otrzyma każdy zawodnik Bianconerich, jeśli po zakończeniu sezonu Juventus wywalczy prawo startu w eliminacjach Ligi Mistrzów. Wicemistrzostwo i bezpośredni start w Champions League jest już warte 250-300 tysięcy euro.
W szeregach Starej Damy nie tracą nadziei na zdobycie tytułu mistrzowskiego. Jeśli Bianconerim uda się wyprzedzić pewnie zmierzający po kolejne scudetto Inter, który ma już nad nimi osiem punktów przewagi, wówczas piłkarze będą mogli liczyć na premię w wysokości pół miliona euro (każdy).
Stara Dama po siedemnastu kolejkach Serie A zajmuje trzecie miejsce w tabeli. Zgromadziła na swoim koncie 35 punktów.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=79610
Zarobią troche jesli wygrają Scudetto lub zjmą miejsce w 1 czwórce :-D
150-200 tysięcy euro otrzyma każdy zawodnik Bianconerich, jeśli po zakończeniu sezonu Juventus wywalczy prawo startu w eliminacjach Ligi Mistrzów. Wicemistrzostwo i bezpośredni start w Champions League jest już warte 250-300 tysięcy euro.
W szeregach Starej Damy nie tracą nadziei na zdobycie tytułu mistrzowskiego. Jeśli Bianconerim uda się wyprzedzić pewnie zmierzający po kolejne scudetto Inter, który ma już nad nimi osiem punktów przewagi, wówczas piłkarze będą mogli liczyć na premię w wysokości pół miliona euro (każdy).
Stara Dama po siedemnastu kolejkach Serie A zajmuje trzecie miejsce w tabeli. Zgromadziła na swoim koncie 35 punktów.
http://www.pilka.pl/?mid=1&show=79610
Zarobią troche jesli wygrają Scudetto lub zjmą miejsce w 1 czwórce :-D
Ostatnio zmieniony 27 grudnia 2007, 13:11 przez Karol_Juve, łącznie zmieniany 1 raz.
- mati888
- Juventino
Ładnie, ładnie...ja chcę do Juve
Zastanawia i niepokoi mnie jedno...podobno mamy skromny budżet...ponad 20 zawodników w składzie...przy zdobyciu scudetto, to by było ponad 10mln Euro...no, ale niech robią, co chcą...w końcu to też jakiś sposób na motywację 

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Pilekww
- Juventino
Nie sądzę by dokładnie każdy zawodnik dostał taką sumę, myśle ze w miarę mniejszego wkładu zmniejsza sie i suma premii. Ale kto wie, może...mati888 pisze:Ładnie, ładnie...ja chcę do JuveZastanawia i niepokoi mnie jedno...podobno mamy skromny budżet...ponad 20 zawodników w składzie...przy zdobyciu scudetto, to by było ponad 10mln Euro...no, ale niech robią, co chcą...w końcu to też jakiś sposób na motywację
10 mln to spora kwota, no ale warta Scudetto.
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
- patryks14
- Juventino
Na pewno zmotywuje to do zwiększonego wysiłku naszych piłkarzy. Zawsze, gdy zdobywa się jakieś trofeum, jest premia dla zawodników, więc i tym razem musi tak być. Dobrze zrobili, że nie dają premii za miejsce poza czołową czwórką. Co prawda jesteśmy beniaminkiem, ale Juve to Juve: zawsze mierzymy wysoko. Jak na razie każdy jest dobrej myśli, więc i ja jestem pewny, że miejsce umożliwiające zagranie w Champions League zdobędziemy. A czy pół miliona to dużo czy mało
Na pewno dużo, nasz budżet się uszczupli, ale każdy tego pragnie
Forza Juventus Forza Alessandro
PS.

Forza Juventus Forza Alessandro

PS.
Skrót od tysiąca pisze się przez s na końcu nie ś. Powinno być 500 tys. Pozdrawiam wszystkich JuventinichKarol_Juve pisze: 500 tyś euro. dla każdego za scudetto

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Na pewno nie będzie to bodźcem paraliżującym.Piłkarze Juve doskonale zdają sobie sprawę z faktu,że zdobycie Scudetto w tym roku byłoby szczególne i wyjątkowe oraz zapisałoby nowe karty w historii klubu.Uważam,że nie ma nawet co myśleć o miejscach poniżej 1-3.Wyprzedzić Romę będziemy mogli nawet w meczu bezpośrednim z ekipą z Rzymu.Jeśli chodzi o zdobycie tytułu...No cóż-sprawa jest niezwykle trudna,ale uważam,że Inter może zrobić po drodze mnóstwo błędów i potknąć się parę razy.To na nich obecnie spoczywa spora odpowiedzialność.My jesteśmy tylko w grupie pościgowej,dodatkowo dopiero co awansowaliśmy do Serie A,zatem od nas nie oczekuje się tek pewnej postawy jak od klubu z Mediolanu.Poza tym,gdybyśmy w ostatecznej klasyfikacji wyprzedzili inter-byłoby to dla nich blamażem,ponieważ oni cały czas się wzmacniali,zgrywali,podczas gdy my traciliśmy wielu wartościowych piłkarzy i układaliśmy skład w oparciu tylko o kilku mistrzów.Nie można zapominać,że w sezonie 2005-2006 to Juventus wiódł prym i mieliśmy sporą przewagę nad goniącymi nas ekipami.Później jednak pojawił się kryzys i straciliśmy sporo punktów przewagi.To samo czeka naszego odwiecznego wroga.
- Karol_Juve
- Juventino
- drozdi
- Juventino
wiecie czemu zaoferowali 500tys dla kazdego?? bo wiedza ze Inter jest na ta chwile nie osiagalny wiec raczej tyle nie beda musieli dac...
z przykroscia to pisze ale uwazam ze nie wygramy w tym sezonie ligi... nie w tym sezonie chyba ze zmontuja nam w styczniu Diego,VdV,Aguero i kogo tam chcecie jeszcze (wiadomo ze to nie realne
)
mimo to mam nadzieje ze sie myle i bedziemy mieli powody do swietowania na koniec sezonu
z przykroscia to pisze ale uwazam ze nie wygramy w tym sezonie ligi... nie w tym sezonie chyba ze zmontuja nam w styczniu Diego,VdV,Aguero i kogo tam chcecie jeszcze (wiadomo ze to nie realne

mimo to mam nadzieje ze sie myle i bedziemy mieli powody do swietowania na koniec sezonu

- Monte Cristo
- Juventino
Mysle ze niestety Inter juz nam odskoczyl i go nie dogonimy. Po pierwsze musiaby miec naprawde duze zawachanie formy zeby stracic az 8 punktow w tym sezonie i jednoczesnie my nie moglibysmy sobie pozwolic na straty punktow, nie zaleznie czy gramie z Reggina czy z Roma. Wiec niestety, ale mysle ze Scudetto w tym sezonie jest nieosiagalne (oczywiscie, nadal mam nadzieje).
Lecz wice mistrzostwo jak najbardziej - wystarczy ze Roma zremisuje z jakakolwiek druzyna, a my w tej samej kolejce wygramy i juz mamy 2 punkty przewagi. Potem ich mamy na wlasnym stadione gdzie mamy duza szanse na wygrana, to juz bedzie 5 punktow przewagi. Potem jesli zalozymy ze Inter z nimi wygra, a my w tym samym czasie pokonamy Torino i juz im odskoczymy na dobre. Oczywiscie zakladam tutaj ze nie tracimy punktow z outsiderami, (co w tym sezonie z wiadomych przyczyn bedzie bardzo trudne).
Wiec ja mysle ze jak najbardziej realne szanse mamy na ''wice scudetto''. Niestety na pierwszy miejsce juz szanse nie sa takie realne.
Ale sie rozpisalem i prawie wogole nie na temat
Mysle ze to z pieniedzmi to dobry pomysl zeby motywowac graczy, a tak wogole to nic dziwnego, zawsze gdy druzyna osiaga sukcesy to dostaje jakies premie.
Lecz wice mistrzostwo jak najbardziej - wystarczy ze Roma zremisuje z jakakolwiek druzyna, a my w tej samej kolejce wygramy i juz mamy 2 punkty przewagi. Potem ich mamy na wlasnym stadione gdzie mamy duza szanse na wygrana, to juz bedzie 5 punktow przewagi. Potem jesli zalozymy ze Inter z nimi wygra, a my w tym samym czasie pokonamy Torino i juz im odskoczymy na dobre. Oczywiscie zakladam tutaj ze nie tracimy punktow z outsiderami, (co w tym sezonie z wiadomych przyczyn bedzie bardzo trudne).
Wiec ja mysle ze jak najbardziej realne szanse mamy na ''wice scudetto''. Niestety na pierwszy miejsce juz szanse nie sa takie realne.
Ale sie rozpisalem i prawie wogole nie na temat

Mysle ze to z pieniedzmi to dobry pomysl zeby motywowac graczy, a tak wogole to nic dziwnego, zawsze gdy druzyna osiaga sukcesy to dostaje jakies premie.