Albin Ekdal

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 10:58

Informacja z Inetu:

http://seriea.pl/index.php?strona=news&artykul=101295

http://www.expressen.se/sport/fotboll/1 ... d-juventus

Garść wiadomości o tym zawodniku:

http://en.wikipedia.org/wiki/Albin_Ekdal

"Nastolatek na poziomie

17-latek odrzucił zaproszenia Chelsea i Interu

17-letni pomocnik szwedzkiego Brommapojkarna Albin Ekdal odrzucił zaproszenie na testy, które zaoferowała mu Chelsea Londyn. Nastolatkiem zainteresowanie wyraził także Inter Mediolan, ale młody Szwed na razie nigdzie się nie wybiera.

- To zaszczyt być zauważonym przez takie kluby, ale na razie moją ambicją jest zostać wybitnym piłkarzem w lidze szwedzkiej - powiedział nastolatek."

Jak widać typ nie dość, że jest utalentowany, to jeszcze ma całkiem dobrze poukładane wszystko w głowie. Głównie ze względu na to że wybrał Juventus, ale odrzucenie ofert Chelsea i Interu też może budzić podziw. Jak piszą, jest to największy talent "u Szweda" od czasów Kallstroema - no, oby rozwinął się w kogoś znacznie lepszego. W każdym razie bardzo dobrze, że skauci Bianconerich działają jak najbardziej prawidłowo.

I always wanted to be a lumberjack!
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 13:08

Taa, wszystko ekstra, ale ja obstawiam, że powtórzy się sytuacja, która miała miejsce z Mazuchem -najpierw informacja, że go pozyskaliśmy, a miesiąc później widzę na tej samej stronie (seriea.pl), że Mazuch został piłkarzem Violi. Podobnie było też z Antunesem.
Jeśli jednak się mylę, to git, im więcej talentów w drużynie, tym lepiej.

Alexomichał

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 13:28

1 POST:
na szwedzkiej wikipedii pisze że od 2008 roku jest JUVE. Niechciałbym go oceniać narazie bo nie wiem jak on gra ale widac postepy w zarządzie że sprowadza młodych utalentowanych do pierwszej drużyny 8)

2 POST:
===Swede starlet set for Juve=== Eurosport | Wed, Dec 12, 11:32 Brommapojkarna teenager Albin Ekdal is set to join Juventus, club director Ola Danhard confirms. "A few details remain but I am not worried. Ekdal will stay with us until next spring to graduate. We are proud of him and happy that he has an opportunity to play in one of Europe's biggest clubs." czyli raczej tak bo i eurosport to potwierdza 8)

używaj opcji 'zmień'
kartka
/kouba

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 14:02

Eurosport już niejedną rzecz pisał - choćby o tym, że Barzagli podpisał kontrakt z Juve.
Jedynym co napawa optymizmem to ten rzekomy cytat czyjejś wypowiedzi - automatycznie podnosi trochę wiarę w tego newsa.
Z drugiej strony nie wiem po co mi ten optymizm - o tym graczu wiem tyle ile o obecnej pogodzie w Mozambiku. Fakt, że jest młody to za mało dla mnie :]

Dirty mind
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 14:19

Wiem, że zarząd Juve trafnie inwestował ostatnio w prawie wszystkich młodych. Nic przeciwko.

Ps. Freestyleowiec :D

patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 14:28

Nie wiem jak gra ten Albin Ekdal, ale skoro 3 kluby europejski z czołówki się nim zainteresowały, to słaby być nie może :wink: Brommapojkarna ma jedną z najlepszych (jak nie najlepszą) szkółkę piłkarską w Szwecji, więc na pewno dobrze go wyszkoliła. Zobaczymy co z tego wyniknie, jak zostanie zawodnikiem naszego klubu, wtedy uwierzę w ten transfer :ball:

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 14:36

A kogo wyszkolili? Pytam z ciekawości :)

Dirty mind
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 14:53

Venomik pisze:A kogo wyszkolili? Pytam z ciekawości :)
Moze i nie wyszkolili jakis gwiazd na skale swiatowa, ale naprawde maja dobra szkolke pilkarska, jak juz kolege wczesniej powiedzial edna z najlepszych w Szwecji. Brac go!

patryks14

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2007, 15:12

Venomik pisze:A kogo wyszkolili? Pytam z ciekawości :)
Nie jestem Ci w stanie powiedzieć konkretnych nazwisk piłkarzy, którzy są dobrymi piłkarzami w seniorskiej piłce, ale wiem, że jest to dobra szkółka. Na przykład poza Ekdalem, parę klubów jest zainteresowanych między innymi Timem Brojkrstromem (np. Liverpool) (środkowy obrońca, 16lat). Szkółka ta posiada (nie wiem jakiego słowa tu użyć :prochno: ) 16 tysięcy młodych zawodników poniżej 18 roku życia. Na wakacjach byłem w Szwecji i mój znajomy (14 lat) jest zagorzałym kibicem AIK. Chodzi na wszystkie mecze tego klubu, zawsze siedzi na trybunie najbardziej zagorzałych Ultrasów. Gra jednak w Brommapojkarna, chociaż mógłby być zawodnikiem AIK.(AIK jest wyżej o wiele w tabeli, Bromma właśnie spadła do drugiej ligi) Dlaczego :?: Bo jest to świetna szkółka, tak stwierdził. Więc skoro nawet zagorzały fan przeciwnego klubu (obydwa są ze Sztokholmu) zdecydował się grać tam, to coś oznacza. Z tego właśnie powodu powiedziałem w poście wyżej tak o tej szkółce. Po prostu mam już takie skojarzenia jak o niej słyszę. Twej ciekawości jednak nie zaspokoję, bo jak już powiedziałem nie znam żadnych byłych zawodników tego klubu.

Pozdawiam :wink: :ball:

Edit1:
@Kuźmiński
Ty mieszkasz w Sztokholmie to na pewno wiesz o czym mówię. Ja się tam urodziłem (rodzinę mam całą z Polski, choć część mieszka właśnie w tym skandynawskim kraju), ale wychowałem i mieszkam w Polsce. :wink:

Edit2:
Kuzminski pisze: Kuźmiński* :wink:
Sorry za błąd, już poprawiłem. Literówka :-D
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2007, 19:02 przez patryks14, łącznie zmieniany 2 razy.

16Maciek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2007, 17:38

hmm nie wiem nigdy nie wiedziałem jak gra ten chłopak,ale jeśli to jest duży talent to czemu nie?

dominik10dziki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2007, 18:40

No ja jestem ciekaw kiedy ten transfer bedzie OFICJALNIE potwierdzony bo narazie to... Ale czytalem że zaplacilosmy 700 tys.. i gosciu z zarzadu tego klubu szwedzkiego powiedzial że jest dumny z Ekdala że trafil do jednego z najlepszych klubow na świecie 8) I chcialbym żebysmy go nie wypozyczyli tylko go zostawic na pol roku a jak nie bedzie mial okazji do gry to go wypozyczamy :P

Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 grudnia 2007, 23:01

Nikt z nas nie wie o nim zupełnie nic.. Może jedynie to, że rzekomo chciał go również Ajax, Arsenal i Chelsea.. Jego jedyną drogą jest pójście na wypożyczenie, a później zobaczymy..

Lumberjack

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2007, 17:15

Być może nikt z nas o nim nie wie, ale z pewnościa spora wiedzę o tym piłkarzu posiadaja skauci Juventusu - a ja im ufam. Dużo ów koleżka nas nie będzie kosztował, a inwestowanie w młodzież często przynosi bardzo dobre efketa (vide Man U).

I always wanted to be a lumberjack!
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2007, 18:42

Nie powiem, żebym był, Bóg wie jak, zachwycony. Może i jest gwiazdą szwedzkiej piłki, ale to wcale nie oznacza, że będzie gwiazdą na skale europejską. Jak dla mnie zawodnik anonimowy.

Sky is the limit!
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 grudnia 2007, 18:52

No generalnie to juz powinien podpisac kontrakt i być oficjlanie zawodnikiem Juve (chyba ze testy medyczne źle poszły), a tu nic nie słychać. Mam nadzieje ze transfer dojdzie do skutku ale jak narazie to nic pewnego :think:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
ODPOWIEDZ