Serie A (15): JUVENTUS 1-0 Atalanta
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Już powoli traciłem nadzieję na te 3 pkt. Nedved. Wielki Nedved jednak nigdy jej nie traci
. Nie oglądałem meczu (niestety...), ale czytając relacje miałem wrażenie, że gramy dobrze... Dobrze, ale bez wykończenia i strzelania bramek.
Cieszy też remis Romy
. A ja... Już przy Lazio.
Cieszy też remis Romy
- white_wolv
- Juventino
Po pierwszych, rewelacyjnych 25 minutach postawilbym kazde pieniadze na nasze pewne zwyciestwo. Niestety pozniej mocno spuscilismy z tonu..
Slaby mecz Iaquinty i Palladino, nie zachywcil Marchionni. Dobra zmiana Alexa a takze niezly westep Molinaro ktory w ofensywie prezentuje sie naprawde niezle, oby zostawial mniej dziur z tylu..
Wazne 3pkt.
Slaby mecz Iaquinty i Palladino, nie zachywcil Marchionni. Dobra zmiana Alexa a takze niezly westep Molinaro ktory w ofensywie prezentuje sie naprawde niezle, oby zostawial mniej dziur z tylu..
Wazne 3pkt.
- piotrek.prz
- Juventino
Podsumowując po krótce - mecz raczej średni w wykonaniu Juve - oglądałem od 35. minuty. Bardzo cieszy bramka Pavla Nedveda - w końcu się odblokował! Myślę, że teraz będzie grał już tylko lepiej, a swoją drogą dziś też zaliczył bardzo przyzwoity występ. No i to uderzenie - zupełnie jak za dawnych lat - w dolny róg bramki, po ziemi i piłka kozłująca tuż przed bramkarzem - ach westchnąłem przed monitorem
A co do zmian - Del Piero nieźle, ładnie wykonany ten ostatni wolny, wniósł trochę ożywienia - przytrzymywał piłkę, uspokajał grę (czasami aż ją spowalniał :? ), ale pokazał kilka ładnych zagrań technicznych - myślę, że jeszcze wróci do formy...
Niektórzy narzekali na Palladino - i fakt, nie grał zbyt dobrze, ale Marchionni
To co on dziś prezentował to jakaś jedna wielka, masakryczna pomyłka! Piłka mu co chwilę odskakiwała od nogi, nie umiał celnie podać, no i poza błędami był zupełnie niewidoczny! Ja wierzę, że jeszcze przebudzi się Tiago. A tak odnośnie meczu z Lazio - do tego spotkania Juve musi poprawic prawie wszystko!
FORZA JUVE!

Niektórzy narzekali na Palladino - i fakt, nie grał zbyt dobrze, ale Marchionni

FORZA JUVE!
"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
- darek
- Juventino
A ja pitole...Co za mecz. Ja już też powoli zaczynałem przyjmować ten 1pkt a tu Nedved huknął. Nasza gra nie była rewelacyjna. Było trochę okazji, które mogliśmy wykorzystać. Moim zdaniem zagraliśmy lepiej od atalanty i zasłużenie mamy 3 pkt. Było dużo dośrodkowań bez wykończenia albo ze słabym wykończeniem. Gra mogła być lepsza, a wynik jest dobry. Zdobyliśmy te ważne 3 pkt i już nikt ich nam nie zabierze :!:
GRAZIE NEDVED
GRAZIE NEDVED

Ostatnio zmieniony 09 grudnia 2007, 23:06 przez darek, łącznie zmieniany 2 razy.
- patryks14
- Juventino
Yeaaaa..... Dzięki Pavel
Piękny gol, co tu dużo mówić. Już zwątpiłem, myślałem, że zdobędziemy dzisiaj jeden punkt, a tu proszę. Nedved strzela piękną bramkę. Pierwsza w tym sezonie, ale za to jaka - ważna i ładna
Gratulacje Niedźwiedź
Myślał, że ten wolny Alexa wejdzie, ale cóż, zabrakło może z 10 cm. Najważniejsze jednak nie ilość goli, a punktów.
FORZA JUVE :!: 

- Max_LP
- Juventino
Ważne 3 puknty!! Atalanta naprawde stawiała cieżki opór.. To dobra , solidna drużyna.. Super zmiana Alexa , mam nadzieje że będzie to jego początek powrotu do mistrzowskiej formy:] Cieszy to że wkońcu PAwełek sie odblokował
Roma remis
Inter 4-0 TOrino
To robi wrażenie :?

Roma remis

Inter 4-0 TOrino

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- Dybala 4ever
- Juventino
po prostu Nasi Mistrzowie : Del Piero i Nedved pokazali ze nadal sa swietni;) nasz Gigi Buffon tez pokazał pare dobrych interwencji. Mam nadzieje ze Molinaro sie rozkreci, a Iaquinta i Palladino dzis słabo troche , Marchionni tez, ale najwazniejsze sa 3 punkty, ktore zostały w Turynie oraz to, ze gonimy czołowke i oddalamy sie od grupy poscigowej:). Pozdrawiam wszystkich:) Forza Nedved Forza Juve Forza Ragazzi!!
- Kryształ
- Juventino
To był jeden z nudniejszych meczów Juve w tym sezonie, druga połowa była tragiczna, szarpał Alex z Molinaro na lewej ale nic z tego nie wychodziło. Ale na nasze szczeście Nedved przypomniał sobie jak się strzela bramki z dystansu, piękne uderzenie Coppola nie miał zadnych szans. Ważne sa 3 pkt. bo inter gra puki co kosmicznie. A za tydzien Lazio...ekipa JPC już sie grzeje
FORZA JUVE !!!
GRAZIE PAVEL !!!

FORZA JUVE !!!
GRAZIE PAVEL !!!
- Vincitore
- Juventino
PAAAAAAAVEEEEEEL NEEEEEDVEEEEEEED !!!!!!!!!1111111
O ile zawszę żywiołowo reaguje po bramkach Juventusu to tym razem jedynie wstałem z fotela i uniosłem ręce w górę i ani słowa nie wydusiłem. Powoli zaczynałem tracić nadzieję a tutaj .... w zasadzie to jeżeli ktoś miał zmienić wynik tego meczu to tylko Nedved, Del Piero albo Trezeguet. Ten drugi zaliczył kapitalną zmianę, kilka razy powykręcał defensywą gości, dwie żółte kartki na nim. Marchionni zawiódł, kompletnie niewidoczny a jak już miał piłkę to przyjmując ją odskakiwała mu na kilometr ale teraz nikt mu tego wypominał nie będzie
. Jestem zdumiony lewą flanką gdyż Molinaro zagrał chyba najlepszy mecz w tym sezonie, a Nedved który po pierwszej połowie trochę spuścił rękę z gazu pod koniec przypomniał o sobie i to w tym najważniejszym momencie. Miałem obawy w drugiej połowie bo po za dwoma szansami Trezegola i wolnym Del Piero nie było więcej sytuacji po których mogły paść bramki ale po raz kolejny udowadniamy iż jesteśmy mistrzami końcówek. Zebina ciekawy mecz rozegrał, o ile jest to piłkarz wielce nieobliczalny to dzisiaj mecz wybitnie mu wyszedł kilka oskrzydlających akcji.
Punkty cieszą ale styl w jakim je zdobyliśmy pozostawia wiele do życzenia ,spodziewałem się więcej pomimo tego iż Atalanta postawiła nam dzisiaj wysoko poprzeczkę i rozegrała dobry mecz. Zaś na deser Roma straciła punkty i ten dystans to niej się zmniejsza ale co najgorsze inter tych punktów nie traci i jak nie straci ich w derbach Mediolanu to nie wiem gdzie mógłby się potknąć.
FORZA JUVENTUS !!
O ile zawszę żywiołowo reaguje po bramkach Juventusu to tym razem jedynie wstałem z fotela i uniosłem ręce w górę i ani słowa nie wydusiłem. Powoli zaczynałem tracić nadzieję a tutaj .... w zasadzie to jeżeli ktoś miał zmienić wynik tego meczu to tylko Nedved, Del Piero albo Trezeguet. Ten drugi zaliczył kapitalną zmianę, kilka razy powykręcał defensywą gości, dwie żółte kartki na nim. Marchionni zawiódł, kompletnie niewidoczny a jak już miał piłkę to przyjmując ją odskakiwała mu na kilometr ale teraz nikt mu tego wypominał nie będzie

Punkty cieszą ale styl w jakim je zdobyliśmy pozostawia wiele do życzenia ,spodziewałem się więcej pomimo tego iż Atalanta postawiła nam dzisiaj wysoko poprzeczkę i rozegrała dobry mecz. Zaś na deser Roma straciła punkty i ten dystans to niej się zmniejsza ale co najgorsze inter tych punktów nie traci i jak nie straci ich w derbach Mediolanu to nie wiem gdzie mógłby się potknąć.
FORZA JUVENTUS !!

- rokfor
Tez widzialem od 30 min mecz..chyba nie przypadek ze Atalanta jest tak wysoko w tabeli, Luigi Del Neri poukladal ta druzyne i widac ze sa efekty. A co do gry Juve, bardzo trudny mecz jak wiadomo kazdy mecz u siebie trzeba wygrywac, bylo ciezko ale Pavelek wkoncu sie przelamal i oddal strzal za 3 pkt'y
Alex dal bardzo dobra zmiane, dwoil sie i troil jakby mial przynajmniej 5 lat mniej
Marchionni, niestety slaba zmiana..Tiago tez sobie nie pogral (2min tylko).
Wiekszych zastrzezen co do gry w defensywie natomiast miec nie mozna chociaz znowu..nasze "boki" w ofensywie przyzwoicie, ale w obronie troche niepewnie.
Pomoc z Nocerino walczacym o kazda pilke prezentowala sie rowniez calkiem przyzwoicie : )
BTW: Pozzi strzelil 4 bramki

Wiekszych zastrzezen co do gry w defensywie natomiast miec nie mozna chociaz znowu..nasze "boki" w ofensywie przyzwoicie, ale w obronie troche niepewnie.
Pomoc z Nocerino walczacym o kazda pilke prezentowala sie rowniez calkiem przyzwoicie : )
BTW: Pozzi strzelil 4 bramki

- Monte Cristo
- Juventino
Ufff, juz myslalem na tym jaka bedziemy mieli strate do Interu jesli zremisujemy, a tutaj biegnie nasz Pavel i strzela gola!
Palladino slabo, ogolnie nic w tym sezonie nie pokazuje specjalnego. Drybling ma ladny ale jego dosrodkowania to dno... Wszyscy go juz nasywal nastepca Del Piero bo w poprzednim sezonie strzelil 8 bramek w Serie B. Teraz prawdziwy sprawdzian... Palladinho
Martwi troche niemoc Trezgola, mial dzisiaj pare dorbrych sytuacji, mysle ze jedna z nich mogl wykorzystac...
Del Piero dobrze, ale nie jakos SUUUUPER. Jeszze troche i powroci do formy, mowie wam
A tak na marginesie, to Tiago sobie dlugo pogral...
I Nedved - wszyscy mowili ze juz jest dziadek, a ja wiedzialem ze on nas w tym sezonie wiele razy uratuje.
W nastepnym tygodniu czeka nas bardzo trudny mecz.
Forza Juve!

Palladino slabo, ogolnie nic w tym sezonie nie pokazuje specjalnego. Drybling ma ladny ale jego dosrodkowania to dno... Wszyscy go juz nasywal nastepca Del Piero bo w poprzednim sezonie strzelil 8 bramek w Serie B. Teraz prawdziwy sprawdzian... Palladinho
Martwi troche niemoc Trezgola, mial dzisiaj pare dorbrych sytuacji, mysle ze jedna z nich mogl wykorzystac...
Del Piero dobrze, ale nie jakos SUUUUPER. Jeszze troche i powroci do formy, mowie wam

A tak na marginesie, to Tiago sobie dlugo pogral...
I Nedved - wszyscy mowili ze juz jest dziadek, a ja wiedzialem ze on nas w tym sezonie wiele razy uratuje.

W nastepnym tygodniu czeka nas bardzo trudny mecz.
Forza Juve!
- mati888
- Juventino
Pelson pisze: ale co najgorsze inter tych punktów nie traci i jak nie straci ich w derbach Mediolanu to nie wiem gdzie mógłby się potknąć.
FORZA JUVENTUS !!
jak to-kiedy? Z JUVE!

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- bianconeristy
- Juventino
BRAWO MOLINARO! BRAWO NEDVED! BRAWO ALEX! BRAWO JUVE!
OBRONA ++++++ GIGI ++++++SRODEK+++++++++++++
TREZE BRAK SZZCESCIA
Palladino i Iaquinta - nie ich mecz
Zebina - rezerwa ( takie mam zdanie)
OBRONA ++++++ GIGI ++++++SRODEK+++++++++++++
TREZE BRAK SZZCESCIA
Palladino i Iaquinta - nie ich mecz
Zebina - rezerwa ( takie mam zdanie)
- peste
- Juventino
ciesza 3 punkty choc styl nie za bardzo. z tych sytuacji co stworzylismy powinny byc z 3 bramki
mam nadzieje, ze szybko nasza skutecznosc sie polepszy. Pavel w koncu sie przelamal i to mnie cieszy najbardziej. Na pochwale wg mnie zasluguja jeszcze Alex, Gigi, Zebina (te jego dryblingi :shock: ) Molinaro (coraz bardziej sie do niego przekonuje, zaczyna mi przypominac Zambro), i w koncu Nocerino (to jego pierwszy mecz z ktorego jestem zadowolony).

z tego co wyczytalem na stronce ES to znowu sedzia im podarowal karnego. :doh: co nie zmienia faktu ze pewnie i tak by wygrali, ale zawsze.Max_LP pisze:Inter 4-0 TOrino![]()
To robi wrażenie :?