Marcello Lippi powróci do Juventusu???
- Bezimienny
- Juventino
Lippi Wróćććć Jeśtes nam potrzebny
ALESSANDRO + GIANLUIGI + PAVEL + MAURO + GIORGIO + DAVID + LIPPI = JUVENTUS TYRYN!!! AMORE MIO!!!
ALESSANDRO + GIANLUIGI + PAVEL + MAURO + GIORGIO + DAVID + LIPPI = JUVENTUS TYRYN!!! AMORE MIO!!!
- Bezimienny
- Juventino
po pierwsze tam na stronie jest napisanie ze po tym sezonie a nie teraz w przerwie zimowej
- mati888
- Juventino
Dokładnie tak-po sezonie. I ja z wielkim zaciekawieniem patrzę na tą wiadomość... Lippi to bez wątpienia najlepszy trener na świecie, Ranieri na razie też się nieźle spisuje...hmm...ciężki orzech do zgryzienia...poczekajmy do końca sezonu...i miejmy nadzieję,że postanowienie naszego zarządu w tej sprawie będzie jak najbardziej trafione...niezależnie czy wybiorą Marcello czy Claudio...
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Łukasz
- Juventino
W każdej sytuacji, o każdej porze dnia i nocy będę zwolennikiem powrotu Grande Marcello. Ale z drugiej strony, Ranieri wykonuje niezłą pracę.
- ossy
- Juventino
potrzeba nam stworzenia druzyny, stabilizacji a nie zwolnienia Claudio i budowy druzyny na nowo wg koncepcji Lippiego.
"Obecnie włoski futbol przeżywa kryzys bramkarzy. Gianluigi Buffon z wybitym barkiem jest lepszy niż jakikolwiek inny bramkarz w tym kraju."
Stefano Tacconi
Stefano Tacconi
- mati888
- Juventino
mateelv pisze:
Co ważne ustawia graczy wg ich teraźniejszej formy a nie wg tego, że zasłużyli - przykład Alexa.
A no właśnie...czy Lippi wystawiał Del Piero czy Nedveda za to, co zrobili??? No nie bardzo. Skład Lippiego opierał się właśnie na tych dwóch zawodnikach. Pragnę przypomnieć, że w 2003 roku(za kadencji Lippiego) Pevel Nedved dostał Złotą Piłkę...Wtedy to obaj wyżej wymienieni przeze mnie zawodnicy byli u szczytu swoich karier. Więc dostawali swoje szanse za to,że byli w życiowej formie, a nie za to,że wcześniej prowadzili zespół...
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie chciałem dawać za przykład Lippiego. Napisałem, że to co robi Ranieri jest słuszne. Jeśli chodzi o osobę czyniącą przeciwnie to na pewno Capello - Zlatan bez formy zawsze grał w pierwszym...mati888 pisze:mateelv pisze:
Co ważne ustawia graczy wg ich teraźniejszej formy a nie wg tego, że zasłużyli - przykład Alexa.
A no właśnie...czy Lippi wystawiał Del Piero czy Nedveda za to, co zrobili??? No nie bardzo. Skład Lippiego opierał się właśnie na tych dwóch zawodnikach. Pragnę przypomnieć, że w 2003 roku(za kadencji Lippiego) Pevel Nedved dostał Złotą Piłkę...Wtedy to obaj wyżej wymienieni przeze mnie zawodnicy byli u szczytu swoich karier. Więc dostawali swoje szanse za to,że byli w życiowej formie, a nie za to,że wcześniej prowadzili zespół...
Nie czepiam się za nic Marcelo. To jest największy, najlepszy trener jakiego znam. A w Ranierim pokładam ogromne nadzieje, mimo że jeszcze za dużo nie osiągnał. Ma facet to coś. Jest chyba lepszym wyborem od Deschampsa.
Także zacytowane przez Ciebie moje słowa nie tyczyły się Lippiego. Po prostu napisałem je jako jedną z zalet naszego obecnego trenera
- mati888
- Juventino
W takim razie...muszę poćwiczyć nad czytaniem ze zrozumieniemmateelv pisze:Nie chciałem dawać za przykład Lippiego. Napisałem, że to co robi Ranieri jest słuszne. Jeśli chodzi o osobę czyniącą przeciwnie to na pewno Capello - Zlatan bez formy zawsze grał w pierwszym...mati888 pisze:mateelv pisze:
Nie czepiam się za nic Marcelo. To jest największy, najlepszy trener jakiego znam. A w Ranierim pokładam ogromne nadzieje, mimo że jeszcze za dużo nie osiągnał. Ma facet to coś. Jest chyba lepszym wyborem od Deschampsa.
Także zacytowane przez Ciebie moje słowa nie tyczyły się Lippiego. Po prostu napisałem je jako jedną z zalet naszego obecnego trenera
W każdym bądź razie-trzeba dać szansę Ranieriemu co najmniej do końca sezonu...zobaczymy, co z niego wyjdzie...miejmy nadzieję,ze coś pozytywnego...Ale chętnie też bym widział Lippiego na ławce...a może tak Lippi-1. trener, a Ranieri jego asystent?
- Monte Cristo
- Juventino
Tez myslalem o takim rozwiazaniu, ale to raczej nierealne. :omati888 pisze:W takim razie...muszę poćwiczyć nad czytaniem ze zrozumieniemmateelv pisze:Nie chciałem dawać za przykład Lippiego. Napisałem, że to co robi Ranieri jest słuszne. Jeśli chodzi o osobę czyniącą przeciwnie to na pewno Capello - Zlatan bez formy zawsze grał w pierwszym...mati888 pisze:
Także zacytowane przez Ciebie moje słowa nie tyczyły się Lippiego. Po prostu napisałem je jako jedną z zalet naszego obecnego trenera![]()
W każdym bądź razie-trzeba dać szansę Ranieriemu co najmniej do końca sezonu...zobaczymy, co z niego wyjdzie...miejmy nadzieję,ze coś pozytywnego...Ale chętnie też bym widział Lippiego na ławce...a może tak Lippi-1. trener, a Ranieri jego asystent?
Mysle ze trener swiatowej klasy (jesli mozna tak nazwac Ranieriego

- mati888
- Juventino
No tak, tak...Ranieri na pewno by na to nie poszedł...z resztą...kto by się zgodził na, jakby nie patrzeć, degradację ze stanowiska menedżera do asystenta...po raz kolejny podkreślam,że współczuję zarządowi tej sprawy...muszą mocno pomyśleć i wybrać najlepszy dla klubu wariant...
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Chelsea. Avram Grant jest trenerem, natomiast ściągnięty z Ajaxu Ten Cate jest jego asystentemmati888 pisze:No tak, tak...Ranieri na pewno by na to nie poszedł...z resztą...kto by się zgodził na, jakby nie patrzeć, degradację ze stanowiska menedżera do asystenta...
- @Kuba@
- Juventino
mysle ze duet nie jest zadnym rozwiazaniem sporu, to by bylo troche nie wporzadku w stosunku do Ranieriego, poniewaz jak sadze, gdyby zdecydowano sie na taki układ to Ranieri miałby odgrywać role asystenta. Moim zdaniem takie rozwazania w tym okresie są nie na miejscu, przynajmniej przez szacunek do obecnego trenera....
- Franz del Torino
- Juventino
Ja uważam dokładnie tak samo. Ranieri pracuje dobrze, ale Lippi jest wielkim mistrzem i bohaterem Juve sprzed lat i gdyby zachciał wrócić to byłoby fantastycznie!mati888 pisze:Kiedy tak sobie o tym myślę, to aż mi się ciepło robi na sercu...pamiętam czasy, w których nikt nie mógł podskoczyć Juve, bo mieliśmy najlepszego trenera na świecie... Jeżeliby się okazało,że to prawda...to wracamy z dalekiej podróży... Oczywiście, Ranieri jest świetnym trenerem, ale Lippi jest...najlepszym, więc uważam,że nie ma się nad czym zastanawiać...
''Czas jest względny, ale czasy są bezwzględne'' - Ferdynand K.