Serie A (13): JUVENTUS 5-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 15:49

Co tu dużo gadać, jeden z meczy który bedzie sie długo pamiętało. Nie ze wzgledu na prestiż czy hmm emocje zwiazane ze "zmiennym" wynikiem, ale ze wzgledu na gre naszego zespołu :wink: Wynik 5:0 na pewno spowoduje, ze gracze beda pewniejsi siebie zarówno przed meczem z Milanem jak i później. Udowodnilismy ze mimo iz sedziowie staraja sie nas wyeliminować z walki o scudetto to my nadal sie w tej walce liczymy. A w weekend padnie Mediolan :prochno:

Kędzior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:06

Wspaniały mecz wielkie brawa :bravo: Troszeczkę szkoda, że Camorowi nie wychodziły dośrodkowania. Rownież nie rozumiem dlaczego trener nie dał szansy pokazania się Tiago.

Jestem pod wrażeniem gry Nedveda. Mam nadzieję, że powraca do wielkiej formy. No i w końcu zgrana gra w obronie. Tutaj bez wyjątku - każdy spisał się znakomicie, ale z większym naciskiem na Zebine. Co do Molinaro to po tym co zobaczyłem na meczu, mam nadzieję, że będzie walczył z Chiellinim o miejsce w pierwszej '11'. No i nasz atak. Każdy z napastników w wyśmienitej formie.

A jeżeli chodzi o wymianę zdań między Palladino, a DP, to widać, że temu pierwszemu zrobiło się głupio gdy Alex zwrócił mu uwagę.

Taki Juventus chcę obejrzeć w meczu z Milanem, taki Juventus chcę oglądać przez cały sezon. :happy:

Capitan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:11

To chyba najlepsza pora na taki mecz. Za tydzień ważna kolejka i to nie tylko dla nas. Inter też nie będzie miał lekko. Więc przy odrobinie szczęścia ich przewaga może stopnieć jak dzisiejszy śnieg.

Tobias_10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:16

mesju pisze:
white_wolv pisze:Wg ludzi z JuventuzForums Del Piero powiedzial do Rafaelle "Stai zitto" czyli kazal mu sie uspokoic . Ponoc chodzilo o pretensje jakie mial Palladino do Marchionniego gdy ten nie podal mu pilki (co widac mniej wiecej na fotce).

http://img20.imageshack.us/img20/5632/44xr8.jpg
Marchionni próbował odegrać do Palladino, ale jego podanie zostało zablokowane i wtedy młodziak wyraził swoje oburzenie, a Alex ustawił go w szeregu. Jak wrócę do domu to wrzucę ten fragment.
Tasak pisze:Powoli zaczyna mi to przypominać sytuacje z Bojinovem...
No właśnie. A wie ktoś dlaczego Ranieri go nie chce wpuścić?

:prochno:

edit:
Oto obiecany plik:
KLIK

Tak jak patrze na to to chyba jednak Marchionni próbował odgrywać w kierunku Del Piero, ale to chyba nie jest tu najistotniejsze.
Ranieri nie chce go wpuścić bo po prostu Bojinov już w Juve nie gra.Obecnie występuje w Manchesterze City
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2007, 16:18 przez Tobias_10, łącznie zmieniany 2 razy.

naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:17

Meczu nie widziałem (i tu od razu prośba o wrzucenie :P ) ale sam wynik może mówić o grze Juve w tym spotkaniu. Cieszy kolejne zwycięstwo z trudnym rywalem i oczywiście cieszy forma przed wielkim meczem z Milanem na san Siro. Tak trzymać!
FORZA JUVENTUS!!!

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
hankus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:23

Palermo dostalo nieżle po uszach od juventusu. dawno nie widzialem od strony juve takiego nokautu. Tak dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/i]

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:26

Nawet nie wiecie ile radości sprawia mi czytanie Waszych promieniujących radością komentarzy po tym pogromie :D.
5:0, to wynik którego nie spodziewałem się nawet w najskrytszych snach, raczej nastawiałem się na walkę i minimalne 1:0, 2:1, ewentualnie 2:0. Od początku zarysowała się nasza przewaga, frontalne ataki, groźnie strzelał Iaquinta z wolnych. Pseudoprzewrotka jak to ładnie zostało określone w wykonaniu Trezeguet była kapitalna, byłem pewien że ten wynik utrzyma się do przerwy a jednak Iaquinta popisał się kapitalnym zagraniem, też trzeba mieć koordynacje żeby tak wstać migiem i uderzyć :D. Po przerwie również nasza dominacja, na uraz narzekał Iaquinta i wszedł za niego Alex (już po golu Iaquinty na 2:0 widziałem w jego oczach to że wejdzie na boisko i wymiecie). Rzut wolny - poezja ;), później podanie do Marchionniego również genialne. Nie mam słów aby opisać ten mecz, kompletna detronizacja drużyny z Sycylii :happy:. Na szczególne wyróżnienie zasługują : Nedved - nareszcie chce się powiedzieć zagrał w swoim stylu, masa odbiorów, przechwytów, wywalczony karny. Del Piero - Kapitalna zmiana , dwa gole i asysta. Legro - Szczerze powiem iż miałem obawy przed tym meczem jak będzie spisywała się nasza obrona dość okrojona, a Legro zagrał jak profesor tudzież Cannavaro w latach świetności. Molinaro - Bardzo pozytywnie po raz kolejny, wciąż widzę w nim drugiego Zambrottę, wiele oskrzydlających ataków, było nieźle. Claudio Ranieri - Znów fantastyczne zmiany, odpowiada mi naprawdę styl prowadzenia drużyny przez niego, drużyna gra ofensywnie i przez pełne 90 minut jest zdeterminowana. Na bardzo duże pochwały zasługuje oczywiście cały zespół bo wykonali wczoraj naprawdę kapitalną robotę, marzy mi się taki Juventus w każdym meczu. Z Milanem powinno być naprawdę dobrze, w takiej formie ....

FORZA JUVENTUS! :dance: :dance:

eRTeJot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:35

Tobias_10 pisze:
mesju pisze:
white_wolv pisze:Wg ludzi z JuventuzForums Del Piero powiedzial do Rafaelle "Stai zitto" czyli kazal mu sie uspokoic . Ponoc chodzilo o pretensje jakie mial Palladino do Marchionniego gdy ten nie podal mu pilki (co widac mniej wiecej na fotce).

http://img20.imageshack.us/img20/5632/44xr8.jpg
Marchionni próbował odegrać do Palladino, ale jego podanie zostało zablokowane i wtedy młodziak wyraził swoje oburzenie, a Alex ustawił go w szeregu. Jak wrócę do domu to wrzucę ten fragment.
Tasak pisze:Powoli zaczyna mi to przypominać sytuacje z Bojinovem...
No właśnie. A wie ktoś dlaczego Ranieri go nie chce wpuścić?

:prochno:

edit:
Oto obiecany plik:
KLIK

Tak jak patrze na to to chyba jednak Marchionni próbował odgrywać w kierunku Del Piero, ale to chyba nie jest tu najistotniejsze.
Ranieri nie chce go wpuścić bo po prostu Bojinov już w Juve nie gra.Obecnie występuje w Manchesterze City
[*].....

A tak wracajac do tematu, to mecz wspanialy! Popis calej druzyny! Barmki jjuz ktos wrzucal, caly mecz tez jest, ale skrotu jakos nie zauwazylem wiec podaje link http://www.dailymotion.com/relevance/se ... italy_news

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 16:39

A teraz pytanie za 10 punktów :prochno: Dlaczego bramka Trezegola nie została zdobyta prawidłowo? (wg ekspertów analizujących spotkania w "Sportowej niedzieli")

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 17:12

meca pisze:A teraz pytanie za 10 punktów :prochno: Dlaczego bramka Trezegola nie została zdobyta prawidłowo? (wg ekspertów analizujących spotkania w "Sportowej niedzieli")
No bo przecież każdy normalny człowiek wie, że Barca żondźi i R10 i Messi i Thierry Henry też, a takie jakieś francuskie Tre... coś to napewno jest najgorsze i w ogóle nie powinno strzelać goli.

Jeśli w sportowej niedzieli powiedział to ten łysy znawca, ekspert który nie ma bladego pojęcia o piłce (zawsze najeżdża na Włochów i wszystko co włoskie - mecz Sporting - Milan - koniec spotkania powrót do studia, łysy dobija się do głosu - "jak ja tego szczęścia Włochów nie lubię" po cholere to komu wiedzieć! - ma analizować spotkanie to niech analizuje a nie swoją niewiedzą błyszczy...) to ja naprawdę ee... zamieszam bigos kolanem... :/
Powiedzcie mi, że to on!

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 17:17

mateelv pisze: Jeśli w sportowej niedzieli powiedział to ten łysy znawca, ekspert który nie ma bladego pojęcia o piłce (zawsze najeżdża na Włochów i wszystko co włoskie - mecz Sporting - Milan - koniec spotkania powrót do studia, łysy dobija się do głosu - "jak ja tego szczęścia Włochów nie lubię" po cholere to komu wiedzieć! - ma analizować spotkanie to niech analizuje a nie swoją niewiedzą błyszczy...) to ja naprawdę ee... zamieszam bigos kolanem... :/
Powiedzcie mi, że to on!
"Ten łysy" to Szczepłek, czy jak mu tam, czy chodzi o kogoś innego?

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
juvepavel11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 17:19

Ma ktoś skrót tego meczu ??

FORZA GRANDE JUVE
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 17:22

Łukasz pisze: "Ten łysy" to Szczepłek, czy jak mu tam, czy chodzi o kogoś innego?
No ja właśnie nie wiem, ale czuję, że to on się tak popisał. Kolo jest świetny.

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 17:28

:D Tak dla uściślenia to chodzi o La Domenica Sportiva, czyli włoską sportową niedzielę :) I pytanie jest całkiem poważne, bo te dziobaki potrafią się w każdej zdobytej bramce dopatrzeć jakiejś nieprawidłowości. Swoją drogą to przy faulu na Nedvedzie, za który zawodnik Palermo dostał żółtą kartkę powtórki spowolnione 10000 razy wykazały, że on nawet nie dotknął Pavla :angry:

Zablokowany