Serie A (13): JUVENTUS 5-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 11:25

Nie ma co prowokowac, 1 grudnia okaze sie kto jest lepszy :) wtedy mozna sie poklocic ;) nie psujmy sobie dobrego nastroju po wczorajszej masakrze ;)

Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 11:31

Bravo Juve !!Wynik mie zadawala oby tak z Milanem, :-D ale meczu nie widziełm czy ktoś mógł by wrzucic skróty lub bramki? :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 11:36

Co do zachowania Alexa nie wiem po co snujecie (niektórzy) jakieś domniemania typu, że jest sfrustrowany niepowołaniem do kadry czy inne bzdury. No ludzie!
Del Piero to mistrz w każdym calu i napewno nie skarcił Palladino od tak sobie, jakiś powód musiał mieć. Ja to widzę tak, że to młodszy zawodnik coś nabroił, nie wiem może coś sobie powiedział, a starszy go za to zrugał. Nie wierzę żeby Alex bez przyczyny szukał zwady i to z zawodnikiem swojego zespołu.

Może doczekamy się oficjalnego wyjaśnienia tej sytuacji.

Co do gry to tylko wstać i bić brawa :bravo:

Obrazek
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 12:18

PO takim meczu nie pozostaje nic innego niż się cieszyć . Wreszcie wynik taki jaki być powinien ;-) Wszyscy zagrali nieźle , ale mnie zaimponował po raz kolejny Iaquinta . Koleś widać że jest niezły . Bramki ogólnie ładne . Piękny strzał Treze , kapitalny rzut wolny Alexa a też Marchionni pokazał klasę . Wbił rywali w ziemie , heh . Alex i Nedved po przerwie reprezentacyjnej też w lepszej formie chyba także jedziemy teraz z Milanem .

P.S. Stałe fragmenty gry to my wykonujemy chyba najlepiej na świecie :D

A o co się konkretnie stało pomiędzy Alexem a Pallą ? Może jakiś link na youtube albo coś ?

Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 12:21

romaneq pisze:Może doczekamy się oficjalnego wyjaśnienia tej sytuacji.
Masz tu wyjaśnienie, na samym końcu jest :)

http://www.solojuve.com/prawdopodobny/d ... formie.php
Wychodzi na to że Alexsowie nie mógł iść na kolacje po meczu. :)

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 12:39

Wg ludzi z JuventuzForums Del Piero powiedzial do Rafaelle "Stai zitto" czyli kazal mu sie uspokoic . Ponoc chodzilo o pretensje jakie mial Palladino do Marchionniego gdy ten nie podal mu pilki (co widac mniej wiecej na fotce).

http://img20.imageshack.us/img20/5632/44xr8.jpg

To w sumie normalne ze czasem emocje biora gore choc przy takim wyniku nie powinny. Tak czy owak nie ma co dmuchac afery, mam nadzieje ze sobie to w szatni wyjasnili i ich dalsza wspopraca bedzie przebiegac bez zadnych problemow.

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 12:48

white_wolv pisze:Wg ludzi z JuventuzForums Del Piero powiedzial do Rafaelle "Stai zitto" czyli kazal mu sie uspokoic . Ponoc chodzilo o pretensje jakie mial Palladino do Marchionniego gdy ten nie podal mu pilki (co widac mniej wiecej na fotce).

http://img20.imageshack.us/img20/5632/44xr8.jpg
Marchionni próbował odegrać do Palladino, ale jego podanie zostało zablokowane i wtedy młodziak wyraził swoje oburzenie, a Alex ustawił go w szeregu. Jak wrócę do domu to wrzucę ten fragment.
Tasak pisze:Powoli zaczyna mi to przypominać sytuacje z Bojinovem...
No właśnie. A wie ktoś dlaczego Ranieri go nie chce wpuścić?
:prochno:

edit:
Oto obiecany plik:
KLIK

Tak jak patrze na to to chyba jednak Marchionni próbował odgrywać w kierunku Del Piero, ale to chyba nie jest tu najistotniejsze.
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2007, 13:42 przez mesju, łącznie zmieniany 2 razy.

weeman

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 13:11

Napisalem w komentarzu do meczu w newsach, ale napisze jeszcze tutaj, bo chyba nikt tego nie zauwazyl, a na 14 zawodnikow Juve, ktorzy pojawili sie wczoraj na boisku bylo 11 wlochow!!! co mi osobiscie baaaardzo sie podoba. a wiadomo jak jest w bogatych klubach gdzie sciaga sie zagraniczne gwiazdy, np. w Interze...
Ostatnio zmieniony 26 listopada 2007, 13:49 przez weeman, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawciosss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 13:39

white_wolv pisze:Wg ludzi z JuventuzForums Del Piero powiedzial do Rafaelle "Stai zitto" czyli kazal mu sie uspokoic . Ponoc chodzilo o pretensje jakie mial Palladino do Marchionniego gdy ten nie podal mu pilki (co widac mniej wiecej na fotce).
La Stampa po włosku czy jak kto woli - jako takie tłumaczenie - po angielsku.
Napisalem w komentarzu do meczu w newsach, ale napisze jeszcze tutaj, bo chyba nikt tego nie zauwazyl, a na 14 zawodnikow Juve, ktorzy pojawili sie wczoraj na boisku bylo 11 wlochow!!! co mi osobiscie baaaardzow sie podoba.a wiadomo jak jest w bogatych klubach gdzie sciaga sie zagraniczne gwiazdy, np. w Interze...
Pewnie wiele osób czytało tą wypowiedź, ale wspomnę. Ostatnio Blatter mówił otwarcie o tym, że nie podoba mu się fakt, że w interze praktycznie nie ma w 1 drużynie Włochów oraz zamierza nałożyć jakiś limit obcokrajowców. Zmiany podobno mają nastąpić w grudniu. Jako przykład godny naśladowania podał Juve.

JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 14:49

Kogut Del Piero pisze:
Melex pisze:No ciesze sie ze w koncu [ mam nadzieje ] zagra Zebina :happy:. Na pewno bedzie ostoja defensywy
Nie byłbym tego taki pewien :think:
Zebina zagral swietnie - w obronie super i w 1 polowie dobrze wlaczal sie w akcje ofensywne [ w 2 pewnie Ranieri nakazal mniej ofensywnych wyjsc ].

To tylko potwierdza ze Zebina powinien grac w obronie, bo jego wielosezonowe doswiadczenie bardzo sie przydaje, tym bardziej ze Criscito nic specjalnego nie pokazal - jedyne co umial zrobic to zebrac zolta kartke...

Natomiast w ogole nie rozumiem Ranieriego jak moze on wystawiac tak kompletne drewno jakim jest Nocerino. Ogladalem w calosci wszystkie mecze Juve i stwierdzam - Nocerino bardzo sie stara, duzo biega, ma ochote do gry, ale jego zagrania nic nie przynosza, zalicza niemilosierna ilosc bledow. Kompletny niewypal... zegnac sie z nim.

Powinien grac za to Tiago - grajac w meczu z Parma potwierdzil ze nalezy mu sie 1 sklad.

Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 15:07

Bardzo, bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu. Palermo wczoraj miało niewiele do powiedzenia, bo to my dominowaliśmy przez całe 90 minut, a nie jak to nieraz bywa przez jedną czy drugą połowę.

Cała drużyna zagrała dobre spotkanie. Według mnie, nikt nie zagrał wczorajszego wieczoru słabo. Wszyscy zawodnicy starali się być bardzo aktywni, szybko przechodziliśmy z obrony do ataku. Ranieri bardzo dobrze trafił ze zmianami, Marchionni trochę zaczął mieszać, z wielką łatwością ograł bramkarza i bez problemu strzelił bramkę. Świetnego gola zdobył także Alex, bramkarz nie miał nic do powiedzenia, idealny strzał. Karny, jak karny, pewnie wykorzystany. Nedved lepiej niż w ostatnich meczach, Trezeguet i Iaquinta wykorzystali swój snajperski nos.

Szkoda tylko, że bez problemu wygrywamy z Palermo, a męczymy się grając np. z Parmą. Jednak tym zwycięstwem pokazaliśmy, że wciąż mamy fantastycznych zawodników w naszej drużynie, a sędziowie i tak nie zdołają nas okraść.

Ech, niestety jest problem z zapełnieniem nawet tak małego stadionu jak Olimpico. Z tego co widziałem wczoraj, to dużo miejsc było pustych...

mateusz017

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 15:08

Mam pytanko Jak mozna sciagnac te bramki! Moze ktos wrzucic je na inny serwer?!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 15:45

zagroo pisze:
Bubu1899 pisze:Ktos gdzies napisal.
Gratulacje za imponujaca wygrana. Latwiej bedzie Wam przyjac porazke w sobote :)
pozdrawiam
no i po co prowokujesz ?
To nie prowokacja. Przygotujmy się na najgorsze. Najlepiej jak już zaczniemy opłakiwać porażke z Milanem.

Co do meczu z Palermo. Jeśli graliśmy źle to jak chce, żebyśmy tak źle zawsze grali. Wynik imponujący i tylko wynik się liczy (ile razy ja to już mówiłem...). Dobre zmiany Ranieriego. Chciałem, żeby wprowadził Alexa (pisałem o tym w przerwie meczu), no i wprowadził. Zabrakło Tiago, ale ta kwestia dla mnie jest póki co zamknięta. Gramy dobrze, więc nie ma co zmieniać... Tak przy okazji... Forza Marco! :wink:

alex_KiNiO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 listopada 2007, 15:48

Wczorajszy mecz to popis Juve. Chyba najlepszy mecz w tym sezonie. Palermo wogóle nie mogło dostać się w naszą ,,16'', jedynie długie wrzutki lub rzuty rożne i wolne. Strzeliliśmy 5 bramek bardzo mocnej obronie, co bardzo cieszy. Wszyscy zagrali świetnie. Rewealcyjna bramka Alexa. Poprostu cieszy oko. Chciałbym zawsze oglądać takie mecze!
POzDRO

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości.
Gianni Agnelli
Zablokowany