Serie A (13): JUVENTUS 5-0 Palermo

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 13:49

Po remisach z Interem i Parmą przyszedł najwyższy czas na zwycięstwo.

Palermo to bardzo wymagający przeciwnik, ostatnie ich mecze to wygrana u siebie z Napoli i kolejno 5 remisów z (Genoa, Parma, Interem, Udinese, Reggina)

Bardzo ciekawy jestem jak zaprezentuje się Zebina po tak długiej absencji. W środku postawiłbym na Legro i Grygere a na lewej Molinaro. Mam nadzieję że Tiago zagra dzisiaj całe spotkanie, Palladino oraz Iaquinta zasiądą pewnie na ławce po występach w reprezentacji, Treza ma okazje oddalić się w klasyfikacji strzelców, ani Totti ani Ibra wczoraj nie strzelili :whistle:

Ciężko będzie ale liczę na skromne 1 bramkowe zwycięstwo 8)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 17:57

W środku postawiłbym na Legro i Grygere a na lewej Molinaro.

W składzie zabraknie Zdenka Grygery, który nadwyrężył miesięń w lewym udzie.

Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 18:02

JUVE1803 pisze:
W środku postawiłbym na Legro i Grygere a na lewej Molinaro.

W składzie zabraknie Zdenka Grygery, który nadwyrężył miesięń w lewym udzie.
sory mój błąd ... w takim razie Criscito będzie musiał zagrać.

P.S fajnie że Viola straciła pkt ... jeśli wygramy będziemy na 3 miejscu

pozdro :)

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 18:07

Adi666666 pisze:w takim razie Criscito będzie musiał zagrać.
No z tą obroną to nie jest za dobrze.
Adi666666 pisze: P.S fajnie że Viola straciła pkt ... jeśli wygramy będziemy na 3 miejscu
W takim razie nie pozostało nam nic innego, jak wygrać...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
michal_os

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 19:10

Adi666666 pisze: P.S fajnie że Viola straciła pkt ... jeśli wygramy będziemy na 3 miejscu

To zalezy tez jak wygramy,mozemy byc nawet na miejscu drugim, choc nawet przez chwile

:) pozdro :wink:

Karol_Juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 19:20

Ja licze na wygraną 3-1 dla Juve.
:puck: Treze 2 :ball:
:puck: Tiago 1 :ball: :P

Adi666666 możemy być nawed na 2 miejscu jak Juve strzeli przynajmiej 2 bramki. :)

Typer jest na stronie.
white_wolv

Obrazek
.::::::FORZA JUVE::::::.
Adi10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 21:16

dzis sedzia nam nie przeszkodzi :)

2:0 po bramce Iaquinty
gramy moze malo efektownie, ale na pewno efektywnie ;)
Buffon dzis bezrobotny :twisted:

Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 21:25

Czy ja przespałem jakoś strzały gości, czy ich po prostu nie było? :)

Z Juve od 2003 r.
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 21:26

Tobias_10 pisze:wygrywamy 1-0 :) bramę walną Trezegol w 29 min.
JUVE1803 pisze:2;0 Iauqinta 41min!!!!!!!!!!!
qUIET pisze:Zapowiada się ciekawy mecz 41' Iaquinta i mamy 2-0
Tobias_10 pisze:na 2-0 podwyższa Iaquinta w 41 min. gry :)
żółtą kartkę obejrzał Criscito :?
KONIEC PIERWSZEJ POŁOWY 8)
qUIET pisze:No w pierwszej połowie nie jest źle jeszcze w drugiej tak z 2 brameczki i bylo by pięknie :-D
29' Trezeguet
41' Iaquinta
jeszcze po jednej każdy :-D
Relacja tutaj.

Mecz oglądam od 15 minuty. I kilka elementów, na które myśle warto zwrócić uwage. Dobra (nie spodziewałem się tego) gra naszej defensywy. Palermo praktyczne bez akcji w ofensywie (chyba, że to nie my dobrze gramy, ale oni słabo?). Atak też bez zarzutów, bo jak się strzela dwie bramki w 45 minut to nie można mieć pretencji (zwłaszcza, że obydwie strzelili nasi napastnicy). Czekam na Alexa i jego bramke jeszcze. Jedyny minus to środek pomocy. Chętnie zobaczyłbym zmiane Nocerino - Tiago. Nie mówię, że Włoch gra źle, ale więcej akcji środkiem... Tiago powinien też wprowadzić troche spokoju i powinniśmy utrzymać wynik lub nawet go podwyższyć. Forza Juve!

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:24

No taki mecz chcialem ogladac... 5:0 super wynik. Bardzo dobra gra Legro, ciagle utrzymuje swoja wysoka forme. Alex w koncu cos ustrzelil, Nedved "stary lis" wypracowal wolnego po ktorym Alex strzelil gola i karniaka dla DP. Szkoda ze Cristico znow zagral slabo:/ szkoda tez ze Tiago nie gral... no i dziwi mnie troszke co zaszlo miedzy DP i Palladino.

Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:29

Jestem pod wrazeniem naszej gry. :bravo: Malo kto spodziewal sie tak wysokiego zwyciestwa. Jesli chodzi o pierwsza polowe to zespol Palermo praktycznie nie potrafil wyjsc ze swojej polowy, nie oddal zadnego(!) strzalu na bramke Buffona. Obrona bez zarzutu, Legro jak profesor. Zebina i Molinaro takze aktywni, czesto wlaczali sie w akcje ofensywne, zwlaszcza ten drugi. Druga polowa z poczatku spokojniejsza, pozniej wejscie smoka, bramka i piekna asysta. Na koniec jeszcze wykorzystany rzut karny. Przy czwartej bramce trzeba tez oddac znakomite zmylenie bramkarza przez Marchionni'ego, cieszy jego wejscie i od razu gol po dlugiej kontuzji. Ogolnie dzisiejsze bramki bardzo efektowne, ciekawa bedzie rywalizacja na najpiekniejsza bramke listopada. Trzeba jeszcze oddac niezla wg mnie dzis gre Nedveda, miejmy nadzieje, ze w koncu zlapie on wlasciwy rytm gry. Szczegolnie piekne bylo zagranie pieta do Molinaro. Poza tym wypracowany rzut wolny i karny, po ktorych Alex zdobywal bramki. Zaluje jedynie, ze Ranieri i tym razem nie postawil na Tiago, mialem nadzieje na jego wystep w drugiej polowie. No i miejmy nadzieje, ze kontuzja Iaquinty nie jest powazna. Po takim meczu az chce sie zyc :-D
FORZA JUVE :!:
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2007, 22:33 przez Radek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

kow3l

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:31

Pieknie :) Lepiej chyba byc nie moglo :) Coz, w pierwszej polowie atak Palermo totalnie nie lezal, w drugiej bylo niewiele lepiej. Nie zebym sie tym martwil;-) Mecz taki jak chcialem, zneutralizowanie dzialan przeciwnika, w tyle na zero a robienie w ataku swoje. Dobre zmiany. Normalnie mial dzisiaj Ranieri nosa. Szczegolnie dobra zmiana Del Piero.

Wreszcie dobry mecz Nedveda, ktory powiedzmy ostatnio nie byl w najlepszej formie (jak gral of course;-)) Camoranesi tez pare razy pokazal sie z dobre strony i blysnal walecznoscia. Co tu duzo mowic - caly zespol rozegral dobre spotkanie a wynik mowi sam za siebie. Nie spodziewalem sie takiego pogromu i sie "umocnilem" tym dzisiejszym spotkaniem. Co wiecej, z nieciepliwoscia czekam na kolejny mecz z Milanem. Obysmy zagrali tak samo, a bedzie dobrze:)

January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:39

kurde jak czytałem sobie relacje to nie wierzyłem własnym oczom :)
żeby grali tak w każdym meczu, to Scudetto mielibyśmy zapewnione :)
mam nadzieje że to dopiero początek tak świetnej gry Bianchonerich... :bravo:

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:40

5-0!! Nikt się tego nie spodziewał :dance: Naprawde mogła się podobać nasza gra . Palermo nie istniało. Super zagrała nasza obrona, jestem pod wrażeniem. Jedyny minus to to że PAvel nie strzelił gola... SZkoda że Alex nie zostawił mu karnego. Forza Juve!!!!!

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 listopada 2007, 22:40

nie no, najlepszy dzien w moim zyciu :D nie dosc ze kupilem koszulke Juve o ktora walczylem na allegro 2tyg i nie dosc ze po raz pierwszy obejrzalem mecz na sopcascie bo akurat mi dzialalo wszystko to jeszcze obejrzalem tak genialny mecz :D po prostu wszystko w tym meczu wychodzilo, przede wszystkim zmiany :shock: nie da sie tego okreslic slowami - Ranieri to moj mistrz :D najbardziej ciesze sie z postawy Alexa (2 brameczki, chlopak sie po krytyce odblokowal sie :)) oby tak dalej za tydzien z Milanem :D

Piekny dzien, piekny wynik :D
Forza JUVE! inter nadchodzimy :dance: 8)
Ostatnio zmieniony 25 listopada 2007, 22:43 przez Sapo, łącznie zmieniany 3 razy.

Zablokowany