Przyszłość Palladino
- stahoo
- Juventino
Fakt mówic, że napastnik w wieku 28 lat jest stary to głupota. Ale ja tak nie powiedziałem
Uważam, że najlepszy wiek dla napadziora to 27-31/32 lata. Jednak w chwili obecnej Palladino nie można juz traktować jako młody talent...
- RavaneVialli
- Juventino
Meczu z Interem akurat nie oglądałem (mam alibi - byłem wtedy na koncercie;)), ale widziałem większość meczów w obecnym sezonie i wiem, jak Palladino prezentuje się na lewej stronie - bez rewelacji. Jednocześnie podtrzymuję swoją opinię, że jako support striker, a także jako rozgrywający za napastnikami, radzi sobie lepiej. Dobrze, że kiedy jest wystawiany na lewej stronie, często schodzi do środka i właśnie jako taki rozgrywający pokazuje, że wystawianie go w meczu ma sens, bo potrafi podawać na krótki dystans, po ziemi, a z dośrodkowaniem jest już gorzej. Jesli chodzi o dybling to prawdopodobnie jest najczęstszym dryblerem, być może też najlepszym, bo w naszej drużynie nie ma wielu zawodników tak dobrze wyszkolonych technicznie, by ochoczo brali udział w pojedynkach jeden na jeden, ale do Ibrahimovicia niestety jeszcze bardzo dużo mu brakuje pod tym względem.Kędzior pisze:Polecam obejrzenie meczu, w którym Palladino wystąpił na lewej stronie. Mam tu na myśli mecz z Interem. Nedved, który gra na lewej flance w tym sezonie spisuje się poniżej oczekiwań. Ba, uważam, że to jeden z jego najsłabszych sezonów.
Gubi się w dryblingu ? Jest to obecnie jeden z najlepszych dryblerów w
drużynie. W dodatku wytrzymuje presję w wielkich meczach i nie boi się pojedynków 1 na 1. Jednak moją jedyną wątpliwością jest czy ten zawodnik wytrzyma 90 minut na wysokich obrotach.
W tym sezonie jest on narazie zmiennikiem Nedveda, lecz gdy Pavel skończy karierę to kto wie....
Gdy Nedved zakończy karierę, być może nie będziemy potrzebować lewego pomocnika, jeśli przejdziemy na system 4-3-3 i wtedy właśnie Palladino spisywałby się dobrze jako skrzydłowy napastnik (bliżej pola karnego niż jako pomocnik) albo klasyczna "10" za dwoma wysokimi napastnikami (Trezeguet-Iaquinta?).
- Kogut W.
- Juventino
Mnie tam nie interesuje czy będzie grał jako obrońca, bramkarz czy napastnik. Ja się bardziej obawiam żeby on już nie pozostał takim zmiennikiem (jak np. Zalayeta) tylko jeszcze trochę dojrzał i grał tak jak wszyscy oczekiwali tego gdy był "młodym talentem", bo teraz z pewnością nie jest takim 20-letnim Giovinco, któremu sie wróży wielką karierę. Palladino musi pokazywać maximum możliwości, bo nie jest już juniorem i nie będzie wiecznie się rozwijać.
- bom
- Juventino
W związku z tym, że pojawiły się doniesienia (pewnie plotki) o zainteresowaniu Arsenalu naszym piłkarzem chciałbym coś Wam przypomnieć.
Mianowicie jak się skończyło gdy ostatnim razem napastnika wystawialiśmy u nas na skrzydle na siłę??? A On po przejściu do Arsenalu grając na swojej pozycji pokazał na co go stać ?
Możliwe, że się narażę rzeszy fanów Alexa, ale wydaje mi się, że Jego czas jako kluczowego zawodnika powoli mija, a Palladino może być Jego godnym następcą. Według mnie powinien dostawać więcej szans grając na dzisiejszej pozycji Alexa, któremu co tu kryć latka lecą i ostatnio jak patrzę na Jego grę to nie cieszy mnie ona, ma co prawda czasem przebłyski ale to za mało na lidera zespołu.
Mianowicie jak się skończyło gdy ostatnim razem napastnika wystawialiśmy u nas na skrzydle na siłę??? A On po przejściu do Arsenalu grając na swojej pozycji pokazał na co go stać ?
Możliwe, że się narażę rzeszy fanów Alexa, ale wydaje mi się, że Jego czas jako kluczowego zawodnika powoli mija, a Palladino może być Jego godnym następcą. Według mnie powinien dostawać więcej szans grając na dzisiejszej pozycji Alexa, któremu co tu kryć latka lecą i ostatnio jak patrzę na Jego grę to nie cieszy mnie ona, ma co prawda czasem przebłyski ale to za mało na lidera zespołu.
- arekpe
- Juventino
O tym, że Palla jest następcą alexa śwaidczy chociażby to, że to właśnie jego najczęściej zmienia. Moim skromnym zdaniem trener Ranieri jest nieco zbyt asekurancki w swoich decyzjach.
Raffaele to znakomity piłkarz - wyszkolony technicznie, posiadający dobrą szybkość a przy tym wie jak zachować się w polu karnym. Owszem nie ma takiego doświadczenia jak Alex, ale z logicznego punktu widzenia [od 2004 roku nie przegapiłem żadnego meczu juve oglądając go chociażbym miał prosić znajomych o możliwość skorzystania z ich satelitki] patrząc na jego słabnącą powoli kondycję to raczej Alex powinien być zmiennikiem Palladino. Jest wolniejszy, ale w decydującym momęcie gry umie podźwignąć drużynę. Ewidentnie widać jednak, że pod koniec meczu się już meczy i zawsze zmienia go wtedy Raffaele. Dlaczego zatem nie zmienić sposobu zmian i iech młody gra 70 minut a Alexa, świerzego z dużą energią niech wpuszczaja na ostatnie 20 minut i wtedy niech gra na maxa, nie martwiąc się, że jak sie zmacha to nie wytrzyma kondycyjnie do 70 minuty, bo te 70 minut to dla Palladino za to nie problem.
Raffaele to znakomity piłkarz - wyszkolony technicznie, posiadający dobrą szybkość a przy tym wie jak zachować się w polu karnym. Owszem nie ma takiego doświadczenia jak Alex, ale z logicznego punktu widzenia [od 2004 roku nie przegapiłem żadnego meczu juve oglądając go chociażbym miał prosić znajomych o możliwość skorzystania z ich satelitki] patrząc na jego słabnącą powoli kondycję to raczej Alex powinien być zmiennikiem Palladino. Jest wolniejszy, ale w decydującym momęcie gry umie podźwignąć drużynę. Ewidentnie widać jednak, że pod koniec meczu się już meczy i zawsze zmienia go wtedy Raffaele. Dlaczego zatem nie zmienić sposobu zmian i iech młody gra 70 minut a Alexa, świerzego z dużą energią niech wpuszczaja na ostatnie 20 minut i wtedy niech gra na maxa, nie martwiąc się, że jak sie zmacha to nie wytrzyma kondycyjnie do 70 minuty, bo te 70 minut to dla Palladino za to nie problem.
- Mati
- Juventino
Z tego co ja zauważyłem to w tym sezonie Palladino częściej zmienia chyba Nedveda, a Alexa Iaquinta.
Poza szybkością Alex ma duzo innych ważnych zalet jak wyśmienite bicie rzutów wolnych, dobre ustawienie się, drybling i w konsekwencji wywalczanie tych rzutów wolnych.Poza tym warto nadmienić że kilka bramek w tym sezonie Pinturicchio zdobył na pełnej szybkości.Wciąż jest świetnym piłkarzem.
Poza szybkością Alex ma duzo innych ważnych zalet jak wyśmienite bicie rzutów wolnych, dobre ustawienie się, drybling i w konsekwencji wywalczanie tych rzutów wolnych.Poza tym warto nadmienić że kilka bramek w tym sezonie Pinturicchio zdobył na pełnej szybkości.Wciąż jest świetnym piłkarzem.
- arekpe
- Juventino
Nie umniejszam jego roli. Kwestia jest jednak inna - po co wydawać krocie na nowych piłkarzy jak mamy Palladino, a zeby go zatrzymać trzeba - dać mu grać. Niech zmienai kogos innego, ale niech więcje gra bo inaczej jakiś Arsenal czy inne badziewie nam go odkupi.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Trudno liczyć na pozostanie w Turynie tego gracza,zwłaszcza,że zarząd ma inne plany,niż sam zawodnik.Co prawda ostatnio mówiło się sporo o próbie podpisania z Palladino nowej umowy mającej obowiązywać do 2013 roku,jednak,jak sami wiecie,negocjacje utknęły w martwym punkcie.Zdaje się,że sam gracz może przejść do Palermo,w którym to chętnie widziałby go Zamparini.Negocjacje w sprawie sprowadzenia Amauriego mają zacząć się od kwoty 25 mln,a jak wiadomo,tak wiele pieniędzy na napastnika raczej nie przeznaczymy,zatem karta młodego Włocha mogłaby być częścią zapłaty za Brazylijczyka.Nie znaczy to jednak,że chciałbym pozbywać się tego gracza z klubu,gdyż w przyszłości przy obecnych umiejętnościach i talencie ma szansę nawet na stałe miejsce w reprezentacji Italii.
- arekpe
- Juventino
Ależ wszystko na serio bierzesz. Potraktuj to badziewie z takim przymróżeniem oka. Zresztą, jeśli jesteś kibicem Arsenalu to przepraszam, jeśli Cię uraziłem. W takim wypadku jednak co robisz na forum kibiców Juve?
- Axel
- Juventino
Nie jestem kibicem Arsenalu, aczkolwiek nic do tej drużyny nie mam.
Z Juve jestem od "zawsze" lecz to potrafię docenić potęgę innych drużyn. Nie lubię Interu, nie lubię także Realu lecz mimo to nie określę żadnej z tych ekip mianem "badziewnej".
Może faktycznie biorę wiele rzeczy nazbyt do siebie i na poważnie
ale jakoś mnie to zdanie poruszyło
w każdym bądź razie:

Z Juve jestem od "zawsze" lecz to potrafię docenić potęgę innych drużyn. Nie lubię Interu, nie lubię także Realu lecz mimo to nie określę żadnej z tych ekip mianem "badziewnej".
Może faktycznie biorę wiele rzeczy nazbyt do siebie i na poważnie

w każdym bądź razie:

"Grazie o Signore per avermi la Juventus"
- stahoo
- Juventino
dobrze, ze jeszcze sa ludzie szanujacy inne druzyny (no, może nie licząc InteruAxel pisze:Może faktycznie biorę wiele rzeczy nazbyt do siebie i na poważnieale jakoś mnie to zdanie poruszyło
![]()

- juveman7
- Juventino
Co do Palladino to mam odczucie że będzie z Niego świetny piłkarz klasy światowej, tylko że potrzebuje jeszcze trochę czasu. Ja bym go zatrzymywał za wszelką cenę, no ale ja to sobie mogę.
Nie zniósł bym tego jakby Palladino odszedł, i w innym klubie robiłby ogromną furorę. Ten piłkarz ma ogromne umiejętności i na pewno się one nam kiedyś przydadzą. Zeby tylko nie odszedł.
Nie zniósł bym tego jakby Palladino odszedł, i w innym klubie robiłby ogromną furorę. Ten piłkarz ma ogromne umiejętności i na pewno się one nam kiedyś przydadzą. Zeby tylko nie odszedł.
...kiedyś przyjdzie prawdziwy deszcz i zmyje cały ten gnój...
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To zawodnik o ciekawej specyfice.Trzeba tylko poczekać na rozwój wypadków.Z drugiej strony raczej wątpię,po ostatnich wypadkach,w odejście Palladino.W końcu zarząd nie chciałby przedłużać z nim nowego kontraktu(na zupełnie innych,bardziej korzystnych dla zawodnika warunkach)do 2013 roku,jeśli chciałby się go pozbyć w lecie.Zarząd zdaje sobie sprawę,że Wenger ma nosa co do młodych talentów i piłkarz mógłby zrobić ogromne postępy w Arsenalu,dlatego też strata mogłaby być bolesna.Jeśli pozostawimy Neapolitańczyka w składzie,będziemy mieć w przyszłym sezonie dwóch najlepszych młodych,usposobionych ofensywnie zawodników z Włoch-wraz z Giovinco(najlepszych obok Rossiego).
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Nie rozumiem czemu zachwycacie się w tym momencie Palladino. W moim odczuciu jego gra to wyłącznie drybling, drybling i jeszcze raz drybling. Podawać piłki albo nie chce i jest przysłowiowym "chartem" albo po prostu nie umie. Co z tego że przejdzie 2 piłkarzy przy linii jeśli nie potrafi celnie dośrodkować piłki, a coś takiego jak gra w defensywie u niego nie istnieje.
Poza tym uważam, po tym co widziałem na boisku że ma wredny charakter i nie czuje się dobrze w pracy zespołowej.
Palladino = słaba podróbka messiego i C. Ronaldo i Kaki
Poza tym uważam, po tym co widziałem na boisku że ma wredny charakter i nie czuje się dobrze w pracy zespołowej.
Palladino = słaba podróbka messiego i C. Ronaldo i Kaki