"Del Piero idzie za Kasą"

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 21:37

ADAMJUVENTUSPL pisze:Zaraz zaraz, kiedys w jakims news'ie była wypowiedz Pavla lub jego agenta że Nedved odrzucił ofertę Chelsea dzięki który zarabiałby więcej niż w Juve.
Tak, to prawda.
Even jeśli myślisz że Alex to gracz dla pieniędzy to idź się leczyć. Przez te 13 lat spędzone w Juve na pewno miał jakieś kuszące oferty, a jednak został. Przerzuć się może na Rome bo tam mają symbol (totti).

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Makoto

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 21:41

Nie wiem, o co konkretnie chodzi autorowi tego tematu, ale jak się komuś nudzi, to nie wiem, może niech weźmie dwa głębokie oddechy i zastanowi się, co może w życiu zrobić POŻYTECZNEGO, albo chociaż coś takiego, żeby nie przeszkadzać innym. :stop:

C'è una stella in cielo che indica il cammino.. forza Juve vincere è il tuo destino!
neoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 22:11

No trochę dziwny temat i zupełnie nie prawdziwy. Nie wiem co Ty i Twój brat macie w głowie ale na "chłopski" rozum widać, że Del Piero za kasą nie idzie.

Przemyśl to co napisałeś jeszcze raz :smile:

Obrazek
Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 22:26

Na prowokacje jasia śmietany na onecie też się dajecie nabrać? :)
Ok, może to inny gatunek, ale poziom intelektualny podobny.

Zoff - każdy ma prawo oceniać. My oceniamy Aleksa, więc Comotto tym bardziej ma prawo.
BTW: nie wiem dokładnie o co Comotto chodziło w tej wypowiedzi. Być może jest z jakiegoś wywiadu, gdzie chciał powiedzieć, że piłkarze uznawani za symbole nie zawsze nimi są - czasem duże pieniądze, uwielbienie kibiców i niechęć do zmian sprawiają, że piłkarz zostaje. A rzekoma miłość do klubu nie jest wcale na pierwszym miejscu. Do tego doszła obowiązkowa niechęć do lokalnego rywala i stąd wyszedł taki potworek :lol:
Lepiej o tym zapomniec. Kazdy w życiu palnął coś głupiego. Panu Comotto szczerze życze by nic głupszego w życiu już nie powiedział.

EDIT:
Alexd: zalążek paranoi? :roll:
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2007, 22:41 przez Venomik, łącznie zmieniany 1 raz.

Dirty mind
Alexd

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 22:38

Pewnie inter zapłacić Comotto, żeby tak powiedział i jeszcze myślą, że nas z równowagi wytrącą... hehe ;-P Jedziemy z koksem za interem :)

"Zaczynamy drugą połowę...Nasi tradycyjnie wyglądają lepiej od graczy Interu. Ale to cecha charakterystyczna każdego Bianconeriego."
baron

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 16 listopada 2007, 22:45

Jednak coś jest w tym że Alex jest bardzo kunktatorski i koniunkturalny.
Po degradacji juve miał ofertę z man utd z kontraktem na około 3.5 mln euro rocznie wiec zarobki nieco mniejsze niż te w juve.W Manchesterze zresztą raczej grałby rzadziej, postacia pierwszoplanową nie bylby na pewno(no może prawie na pewno bo to jest teraz średniej klasy piłkarz) więc wolał zostać w juve grać często za nieco lepsze pieniądze i jeszcze stworzyć mit siebie jako wielkiego juventino, który zostaje w juve nawet w wypaku degradacji. Osoby które piszą o tym jakoby Alex zrobił coś wielkiego zgadzając sie na obniżenie zarobków chyba patrzą na to nie obiektywnie kazdy pilkarz z wiekiem zarabia mniej wiec to nie był żaden wielki gest tylko naturalna kolej rzeczy. ewnie Alex nie mial nic do gadania, a wkręcał mediom bajeczki jak to się jest gotów poświęcić.

FlooZwT

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 03:05

Nie wyobrażam sobie Alexa w innej koszulce jak w koszulce JUVE (i nie tylko ja) dlatego bracia Even Alex jest symbolem tego klubu przez te wszystkie lata które spędził w JUVENTUSIE pomimo że nie jest już w takiej formie jak kiedyś zasłuży na ten cały hajs a nawet na więcej.

BEZ DEL PIERO NIE BYŁO BY JUVENTUSU takiego jakiego kochają Juventini na całym świecie wy (even baron) niewiem poco wypowiadacie się na tej stronie bo na kibiców JUVE nie wyglądacie.

FORZA GRANDE JUVENTUS!!!!!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 09:12

Ja chyba... yy raczej popieram zdanie Comotto, Alex teraz kreuję się na prawdziwego Juventino, ale dla mnie z każdym podpisywanym ostatnio kontraktem jest nim coraz mniej. Jeśli zależałoby mu na grze w Juve to nie naciągałby do granic możliwości kontrakt (pieniądze) tylko podpisał swoje i grał, on chce więcej i więcej z wiekiem, tylko za co on ma dostawać tą kasę? Za jego "piękną" grę? Chyba nie, co najwyżej dostaje za swoją już legendę i mit...

Po prostu czasami wrzućcie na obiektywizm i popatrzcie na to innym okiem, wiem, że większość z miłości do Alexa, dziarneła by sobie na klacie jego nazwisko i jeszcze wiele innych rzeczy zrobiła, ale tak nie można, trzeba być obiektywnym w każdej sprawie :wink: . Żeby nie było, że nie lubię Alexa...

PS. Dodam, że Nedved kończy już 3 rok karierę, ale przeciąga ją, bo ludzie mu uświadamiają, że jest coś wart i to robi, nie dla pieniędzy, tylko dla klubu, sam kiedyś powiedział, że za dużo zarabia, że doktor, który leczy ludzi i często ratuje życie, a takie słowa mają np. u mnie uznanie... Czekam teraz jedynie na odpowiedź Del Piero na jego temat :whistle:

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:06

Nie no sorry...o co Wam chodzi? Alex był, jest i nadal będzie wielki-głęboko w to wierzę. Czy zarabia za dużo? Nie wydaje mi się...i nie zgadzam się oczywiście z wypowiedzią Comotto... Spadliśmy do Serie B-został, spadły mu zarobki, chociaż w tamtym sezonie był w zajefajnej formie...nie muszę chyba przypominać,że został królem strzelców-Treze był w jego cieniu, w tym sezonie zmiana ról...Alex znów wróci do formy i udowodni wszystkim,że jak najbardziej jest kluczowym zawodnikiem Juve...może po prostu się trochę rozluźnił przez tą całą sprawę z porodem :P a na serio, to nikt nie trzyma formy wiecznie...już niby zaczął strzelać bramki, ale znów się zaciął...uważam,że najdalej za miesiąc, góra 2 znów będziemy oglądać "Wielkiego Alexa" i nikt nie ośmieli się powiedzieć znów czegoś w tym, abstrakcyjnym(moim zdaniem), stylu. Pozdrawiam wszystkich Juventino.

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:10

FlooZwT pisze:Nie wyobrażam sobie Alexa w innej koszulce jak w koszulce JUVE (i nie tylko ja) dlatego bracia Even Alex jest symbolem tego klubu przez te wszystkie lata które spędził w JUVENTUSIE pomimo że nie jest już w takiej formie jak kiedyś zasłuży na ten cały hajs a nawet na więcej.

BEZ DEL PIERO NIE BYŁO BY JUVENTUSU takiego jakiego kochają Juventini na całym świecie wy (even baron) niewiem poco wypowiadacie się na tej stronie bo na kibiców JUVE nie wyglądacie.
dolaczam sie do tych slow, naprawde nie wiem czemu macie watpliwosci ze Alex nie jest symbolem Juve :/ po przeczytaniu tego artykulu wrzucilem sobie link do niego na gg i dostalem kilkanascie wiadomosci ze to co tam pisza to kpina - dostalem je od ludzi wogole nie interesuja sie Juve! mowisz Juventus - myslisz Del Piero, ktos tak kiedys powiedzial :)

Even

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:22

1 POST:
stahoo pisze:
Even pisze:Totti moglby zarabiac 5 razy wiecej w Realu
Chyba u ciebie w managerze.

co do Del Piero, to może patrze na to z lekkim przymrózeniem oka, bo kocham go i Juventus, a może nie ale dla mnie jest symbolem Juve i jednym z najbardziej oddanych piłkarzy.
Forza Alex! :)

No jak dla mnie z 1 miliona rocznie na 5 to jest 5krotnosc :)

2 POST:
baron pisze:Jednak coś jest w tym że Alex jest bardzo kunktatorski i koniunkturalny.
Po degradacji juve miał ofertę z man utd z kontraktem na około 3.5 mln euro rocznie wiec zarobki nieco mniejsze niż te w juve.W Manchesterze zresztą raczej grałby rzadziej, postacia pierwszoplanową nie bylby na pewno(no może prawie na pewno bo to jest teraz średniej klasy piłkarz) więc wolał zostać w juve grać często za nieco lepsze pieniądze i jeszcze stworzyć mit siebie jako wielkiego juventino, który zostaje w juve nawet w wypaku degradacji. Osoby które piszą o tym jakoby Alex zrobił coś wielkiego zgadzając sie na obniżenie zarobków chyba patrzą na to nie obiektywnie kazdy pilkarz z wiekiem zarabia mniej wiec to nie był żaden wielki gest tylko naturalna kolej rzeczy. ewnie Alex nie mial nic do gadania, a wkręcał mediom bajeczki jak to się jest gotów poświęcić.
Dokladnie Tworzyc Mit - Polaczenie faktu z fikcja - Prawdziwy Del Piero.

nastepnym razem uzywaj opcji zmien
/kouba

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:27

Skąd ta informacja, że Totti zarabia milion euro za sezon?

Dirty mind
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:30

Co się dzieje? Jakie połączenie faktu z fikcją??? Człowieku... Del Piero od zawsze jest kojarzony z Juventusem,a Juventus z Del Piero...podaj przykład połączenia tego, wspomnianego faktu z fikcją...Alex jest ikoną, wręcz synonimem Juve, bo zasłużył sobie na to ciężką pracą, wkładem w zespół i miłością do klubu... GDZIE TU FIKCJA?!?!?!? Pytam się...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 11:43

filippo0 pisze:Żadko pisze na forum ale nie mogłem sie teraz powstrzymać
A szkoda...
filippo0 pisze:Żaden z ciebie Juventino, nie jesteś godzien sie tak nazywać even
Pfff :lol: :lol:
A ty kim jestes ze decydujesz kto jest godzien a kto nie...

Co do tej smiesznej sprawy to popieram zdanie Włoskiego... :roll:

eRTeJot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 listopada 2007, 12:03

Even pisze:
stahoo pisze:
Even pisze:Totti moglby zarabiac 5 razy wiecej w Realu
Chyba u ciebie w managerze.

co do Del Piero, to może patrze na to z lekkim przymrózeniem oka, bo kocham go i Juventus, a może nie ale dla mnie jest symbolem Juve i jednym z najbardziej oddanych piłkarzy.
Forza Alex! :)

No jak dla mnie z 1 miliona rocznie na 5 to jest 5krotnosc :)
Wg. Ciebie Totti zarabia w Romie milion euro??? Nie badz smieszny czlowieku..... On zarabia ok. 5 milionow!!! Do tego kontrakty reklamowe i inne cuda na ktorych zgarnia kase. Wiec po co mu wiecej? No chyba, ze w wannie zamiast wody chce miec banknoty.

Wloski pisze:Jeśli zależałoby mu na grze w Juve to nie naciągałby do granic możliwości kontrakt (pieniądze) tylko podpisał swoje i grał, on chce więcej i więcej z wiekiem, tylko za co on ma dostawać tą kasę? Za jego "piękną" grę? Chyba nie, co najwyżej dostaje za swoją już legendę i mit...
Pewnie masz racje, ale patrzac na to z drugiej strony, to takiego drugiego symbolu moze w Juventusie juz nigdy nie byc... Wiec mimo wszystko chyba warto trzymac Alexa w Turynie, bo nie odszedl on nawet po spadku.

ODPOWIEDZ