Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska
- DamKam
- Juventino
Z ciemności wyłania się Smolarek
Ile to już razy Ebi strzelał dla nas bramki na wagę zwycięstwa, ile to już razy można go ochrzcić bohaterem
Jak dla mnie chyba od początku eliminacji jest to gracz nr. 1 dla Biało Czerwonych :!: A co do meczu, to napewno zagraliśmy słabą pierwszą połowę. Na całe szczęście obudziliśmy się w drugiej i zdobyliśmy te 3 pkt, które już tak bardzo przybliżają nas do upragnionego awansu :-D

- Gooray
- Juventino
No panowie temat o meczu Włochów już powstał, a w temacie o reprezentacji Polski cisza... Tak dla przypomnienia co po niektórym, gramy z Belgią, a wygrana da nam historyczny awans do finałów Mistrzostw Europy!!! Czy Smolarek potwierdzi swoją formę? Czy tym razem to Krzynówek błyśnie geniuszem? A może ktoś inny przejmie rolę bohatera narodowego? Czy śląski stadion w Chorzowie po raz kolejny okaże się szczęsliwy? O tym wszystkim przekonamy się w sobote o godz. 20:30. Naprzód POLACY!!!
P.S. Proszę o zmiane tematu!
P.S. Proszę o zmiane tematu!

- tabo89
- Juventino
juz z niecierpliwoscia czekam na ten hisotryczny dzien w ktorym awansujemy na ME po raz 1 tym bardziej ze bede na tym meczu
wbrew pozorom ten mecz nie bedzie prosty bo Belgia tworzy mocna ekipe ale wierze ze chłopaki dadzą z siebie wszystko i bede mogl sie po meczu radowac razem z nimi
mam nadzieje tez ze pogoda dopisze, nie bedzie zbyt mroźno i bez zadnych opadów :-D

wbrew pozorom ten mecz nie bedzie prosty bo Belgia tworzy mocna ekipe ale wierze ze chłopaki dadzą z siebie wszystko i bede mogl sie po meczu radowac razem z nimi
mam nadzieje tez ze pogoda dopisze, nie bedzie zbyt mroźno i bez zadnych opadów :-D
- Myzarel
- Juventino
Mam nadzieję że chłopacy
wygrają i z całych się będę im kibicował (przed TV niestety) - martwi mnie inna sprawa - w tym momencie najlepszym polskim piłkarzem (z pola) jest Smolarek (którego lubię) ale zauważmy dlaczego tak jest i robi się smutniej - talent to nie wszystko trzeba jeszcze mieć gdzie go rozwijać (to tak na przyszłość się martwie :\)
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Wygrają, bo wygrać muszą... Denerwuje mnie to gadanie, że to będzie historyczne wydarzenie, że to będzie wielki mecz, bo gramy o wielką sprawę. Owszem jest w tym wiele prawdy, ale najważniejsze to, co na boisku. Jeśli na boisku będzie dobrze to i w tabelach będzie dobrze.
Dlatego dla mnie decyzja Leo o tych treningach jak najbardziej zrozumiała...
Nie będzie łatwo, ale skromne 1-0/2-1 jest do osiągnięcia.
Dlatego dla mnie decyzja Leo o tych treningach jak najbardziej zrozumiała...
Nie będzie łatwo, ale skromne 1-0/2-1 jest do osiągnięcia.
- TURINIO
- Juventino
"Boruc, Wasilewski, Bąk, Żewłakow, Bronowicki, Łobodziński, Lewandowski, Sobolewski, Smolarek, Krzynówek, Żurawski - wygląda na to, że w takim składzie zagra Polska w historyczny mecz z Belgami, który ma dać awans na Euro 2008 (.......) Z ustawienia wynika, że na prawym skrzydle - tak jak w meczu z Kazachstanem - zagra Wojciech Łobodziński, a nie Jakub Błaszczykowski!
Byłaby to ogromna niespodzianka, bo występujący w Borussi Dortmund Błaszczykowski uchodzi za najszybciej rozwijający się talent w naszej piłce. Sam Beenhakker podkreślał, że milowy krok, jaki wykonała reprezentacji od początku eliminacji Euro 2008, najlepiej widać po tym właśnie piłkarzu. "
źródło:http://www.sport.pl/pilka/1,65046,4677468.html
Mimo,że jestem wielkim zwolennikiem Beenhakkera to wystawienie Łobodzińskiego zamiast naszego najzdolniejszego,najbardziej niekonwencjonalnie i pomysłowo grającego Kuby Błaszczykowskiego jest dla mnie decyzją całkowicie niezrozumiałą...
W ten sposób Leo pozbędzie się na pewno przynajmniej na 45minut swojego najgroźniejszego piłkarza
Byłaby to ogromna niespodzianka, bo występujący w Borussi Dortmund Błaszczykowski uchodzi za najszybciej rozwijający się talent w naszej piłce. Sam Beenhakker podkreślał, że milowy krok, jaki wykonała reprezentacji od początku eliminacji Euro 2008, najlepiej widać po tym właśnie piłkarzu. "
źródło:http://www.sport.pl/pilka/1,65046,4677468.html
Mimo,że jestem wielkim zwolennikiem Beenhakkera to wystawienie Łobodzińskiego zamiast naszego najzdolniejszego,najbardziej niekonwencjonalnie i pomysłowo grającego Kuby Błaszczykowskiego jest dla mnie decyzją całkowicie niezrozumiałą...
W ten sposób Leo pozbędzie się na pewno przynajmniej na 45minut swojego najgroźniejszego piłkarza

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Venomik
- Juventino
Kuba najgroźniejszym piłkarzem? No niestety, już troszeczkę nie te czasy.
Ja w pełni popieram Leo. Czegokolwiek by nie robił.
Wyniki go bronią, gra naszych piłkarzy go broni.
No i to on, nie my, ma kontakt z graczami.
Ja w pełni popieram Leo. Czegokolwiek by nie robił.
Wyniki go bronią, gra naszych piłkarzy go broni.
No i to on, nie my, ma kontakt z graczami.
Dirty mind
- TURINIO
- Juventino
Kto zatem potencjalnie jest najzdolniejszym i najgorźniejszym polskim zawodnikiem?Kuba najgroźniejszym piłkarzem? No niestety, już troszeczkę nie te czasy.
Grający w rezerwach Celticu Żurawski,nie zawsze 'łapiący' się do 1 składu słabego Wolfsburga Krzynówek czy też wreszcie nie wyróżniający się zbytnio w tym sezonie nawet w Lidze polskiej Łobodziński ?

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- alex_pl
- Juventino
Łobodziński w meczach reprezentacji nie gra źle, ładne rajdy przeplata głupimi zagraniami, Kuba jednak w bundeslidze w ostatnim czasie nie zachwycał tak bardzo,wręcz przeciwnie, zresztą Leo widział ich obu na treningu i skoro lepiej się prezentował Łobodziński to słusznie wybrał, ma w wyjściowej jedenastce grać ktoś kto jest tylko uważany za najszybciej rozwijający się talent? przecież Leo wie co robi, a Błaszczykowski na pewno w tym meczu zagra, może to i dobrze że wejdzie na podmęczonych już Belgów i utrudni im troszkę życie na prawej stronie.
Co do najzdolniejszych to masz racje, na pewno Kuba, ale myślę że również Garguła, co prawda po ostatniej kontuzji to nie jest ten sam gracz, ale jeszcze pokaże nie raz że ma wielkie umiejętności.
Ten nie zawsze łapiący się do słabego Wolfsburga Jacek jest obecnie najgroźniejszym naszym piłkarzem, to nie podlega dyskusji.TURINIO pisze:Kto zatem potencjalnie jest najzdolniejszym i najgorźniejszym polskim zawodnikiem? nie zawsze 'łapiący' się do 1 składu słabego Wolfsburga Krzynówek ?
Co do najzdolniejszych to masz racje, na pewno Kuba, ale myślę że również Garguła, co prawda po ostatniej kontuzji to nie jest ten sam gracz, ale jeszcze pokaże nie raz że ma wielkie umiejętności.
"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
- patryks14
- Juventino
Jakie szczęście, że będę na tym meczu
Do końca nie byłem pewny o bilety, ale jakoś z tatą załatwiliśmy
Wg Redakcji Sportowej programu TVP 2 skład będzie następujący:
A.Boruc
M.Wasilewski,
J.Bąk,
M.Żewłakow,
G. Bronowicki
R.Sobolewski,
M. Lewandowski
W.Łobodziński (J.Błaszczykowski),
J. Krzynówek,
E. Smolarek
M. Żurawski (C)
Wydaje mi się, że lepiej by było gdyby od pierwszych minut wystąpił Kuba Błaszczykowski. Mimo wszystko wydaje mi się, że umiejętnościami przewyższa Łobo. W dodatku skrzydłowy KGHM Zagłębia ten sezon ma niemrawy. Mógłby ewentualnie wejść w drugiej połowie, bo Błaszczu zazwyczaj nie wytrzymuje trudów całego meczu. Ostateczną decyzję podejmie oczywiście Don Leo
Mam nadzieję że my, kibice stworzymy świetną atmosferę na trybunach :!:
POZDRAWIAM
PS. Na wielu forach sportowych widziałem komentarze kibiców, którzy pisali np: "przywitamy" Grzegorza Late na stadionie gwizdami, Mielec się wstydzi za Latę itp itd. Czy chodzi to o to, że Lato skrytykował Beenhakkera czy o coś zupełnie innego? Jak ktoś się orientuje niech napisze :-D

Wg Redakcji Sportowej programu TVP 2 skład będzie następujący:

Wydaje mi się, że lepiej by było gdyby od pierwszych minut wystąpił Kuba Błaszczykowski. Mimo wszystko wydaje mi się, że umiejętnościami przewyższa Łobo. W dodatku skrzydłowy KGHM Zagłębia ten sezon ma niemrawy. Mógłby ewentualnie wejść w drugiej połowie, bo Błaszczu zazwyczaj nie wytrzymuje trudów całego meczu. Ostateczną decyzję podejmie oczywiście Don Leo
Mam nadzieję że my, kibice stworzymy świetną atmosferę na trybunach :!:
POZDRAWIAM
PS. Na wielu forach sportowych widziałem komentarze kibiców, którzy pisali np: "przywitamy" Grzegorza Late na stadionie gwizdami, Mielec się wstydzi za Latę itp itd. Czy chodzi to o to, że Lato skrytykował Beenhakkera czy o coś zupełnie innego? Jak ktoś się orientuje niech napisze :-D
Ostatnio zmieniony 16 listopada 2007, 18:21 przez patryks14, łącznie zmieniany 1 raz.
- Max_LP
- Juventino
Też będę na meczu i nie wyobrażam sobie abyśmy nie zapewnili sobie tego historycznego awansu
Nie mówie że to będzie łatwy mecz ale takiej okazji nie możemy zmarnować ... Licze na świetną atmosfere i happy end

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
biel, która obejmuje czerń..
- Łukasz
- Juventino
To mnie bardzo niepokoi. Dlaczego najlepszy polski piłkarz ma zasiąść na ławce w najważniejszym meczu reprezentacji w tym roku. Łobodziński w każdym elemencie piłkarskiego rzemiosła jest słabszy od skrzydłowego Borussii.patryks14 pisze:W.Łobodziński (J.Błaszczykowski)