Zginął kibic lazio
- Kryształ
- Juventino
Jeżeli chodzi o zamieszki w Rzymie, to osobiście uważam, że nie powinny mieć miejsca i za to wcale ich nie pochwalam. Z drugiej jednak strony, zginął ich kumpel (kibic lazio) więc rozumiem, że chcieli jakoś zaprotestować min. w sprawie nie odwołanych meczów itp. Rozumiem, że chcieli aby śmierć ich kibica była postawiona na równi ze śmiercią policjanta na Sycylii, i chcieli być poprostu zauwarzeni...Diego pisze:Czy popieracie zachowanie kibiców?
Ogolnie rzecz biorąc nie, jednak z drugiej strony...(to co napisałem wyżej)Diego pisze:Czy mieli prawo tak się zachować?
Pomylić to się można przy dodawaniu albo na stacji benzynowej kiedy do "dizla" wlejemy paliwo zamiast oleju napędowego ale nie kiedy się strzela i bezmyślnie zabija ludzi. To nie tragiczna pomyłka, to skandal, brak profesjonalizmu, skrajna głupota i Bóg wie co jeszcze. Przy zabawie z bronią nie ma miejsca na pomyłke...I mam nadzieję, że ten pies za to solidnie beknie.Diego pisze:Czy śmierć kibica można nazwać tragiczną pomyłką?
- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Oh cóż za ironia... średnio udana.RavaneVialli pisze:Czuję się, jakbym oglądał Rozmowy w Toku;)Diego pisze:Czy popieracie zachowanie kibiców? Czy mieli prawo tak się zachować? Czy śmierć kibica można nazwać tragiczną pomyłką?
Zapraszam do dyskusji.
Oczywiście, że kibice mieli moralne prawo, by zdemolować mienie Bogu ducha winnych ludzi, zniszczyć budynki i pojazdy, pobić dziesiątki funkcjonariuszy policji - bo przecież oni wszyscy są za wszystko odpowiedzialni i w ogóle ci prawdziwi przedstawiciele ruchu kibicowskiego mogli bezkarnie nawet wszystkich postronnych ludzi pozabijać, bo PRZECIEŻ ZGINĄŁ KIBIC LAZIO!!!!!!!!111111oneone
No z tym się akurat niestety zgadzam. Wiele osób, które brało udział w tej całej awanturze pewnie nie wie nawet kim był zmordowany i co się tak wogóle stało. Ważne, że można było troche pochuliganić.RavaneVialli pisze:Więc teraz już wszystko wolno, założę się, że duża część tych... ludzi czeka na jakąś kolejną śmierć, bo to świetny pretekst do zrobienia rozróby i zdobycia wręcz szacunku co poniektórych;)
- sushi
- Juventino
Chociaż we Włoszech prawo istnieje w przeciwieństwie do Polski
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Rzym- ... 139753.041
I jeszcze raz 
http://sport.wp.pl/kat,2193,title,Rzym- ... 139753.041

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe
- LordJuve
- Juventino
Smutne to co się stało, bo goście przesadzili tym razem i to grubo, we 3 na jednego człowieka i jeszcze do tego z paralizatorem? Nie rozumiem, jak można pół przytomnego człowieka w kajdanki zakuć... :roll:Dionizos pisze:Przy okazji ciekawe jak potoczy sie sprawa zabojstwa Polaka na lotnisku w Kanadzie. Mam nadzieje, ze tam psy tez nie beda ponad prawem...
Już pominę to, że Polak zachowywał się skandalicznie(nie wiem jak można robić chaos na całe lotnisko, rzucać krzesłami, komputerem...), pewne okoliczności częściowo go usprawiedliwiają - ale tylko częściowo - jednak w obliczu jego zachowania gliniarze i tak grubo przesadzili.
Ci dopiero przejawili bezmyślność i głupote...

Jak tak oglądałem wideo ze zdarzenia to pomyślałem sobie, że paralizatorów powinni zakazać tak jak kiedyś kusz zakazali - broń iście rzeźnicza...lepiej już dostać kulkę i mieć spokój.
- Kryształ
- Juventino
Gdzieś ostatnio czytałem, że w USA policjanci władowali w kolesia 10-15 pocisków bo wydawało im się, że trzma broń a była to szczoteczka do zębów. Po czym zakuli go w kajdanki i odwieźli do szpitala...Lord_ Juve pisze:Nie rozumiem, jak można pół przytomnego człowieka w kajdanki zakuć... :roll:
Dokładnie jak ci ze stacji...Lord_ Juve pisze:Ci dopiero przejawili bezmyślność i głupote...![]()
- LordJuve
- Juventino
Facet przeżył czy nie? Może bali się, że im krzywdę zrobi w porywach gniewu...stara_dama pisze:Gdzieś ostatnio czytałem, że w USA policjanci władowali w kolesia 10-15 pocisków bo wydawało im się, że trzma broń a była to szczoteczka do zębów. Po czym zakuli go w kajdanki i odwieźli do szpitala...Lord_ Juve pisze:Nie rozumiem, jak można pół przytomnego człowieka w kajdanki zakuć... :roll:

Mną jednak to co dziś zobaczyłem jakoś bardziej ruszyło niż sprawa niedzielna, sam nie wiem czemu, ale jednak bardziej.stara_dama pisze:Dokładnie jak ci ze stacji...Lord_ Juve pisze:Ci dopiero przejawili bezmyślność i głupote...![]()