Zginął kibic lazio
- mesju
- Qualità Juventino
@Dionizos - skoro już wszystko wiesz dokładnie jak było (bo napisał to JAKIŚ gość na forum Lazio), to co teraz proponujesz? Zabić wszystkich policjantów? Nie bardzo rozumiem jakie niektóre osoby niosą tu przesłanie. Zlikwidować policje? Zabrać im broń? Jeśli tak było jak pisze ten gość ze strony Lazio, to Włochom należy tylko pogratulować służb. Pytanie tylko co z tym dalej zrobić? Bo nie sztuką jest pisać, że coś jest złe, tylko stwierdzić co zrobić, żeby było lepiej.
- Abi
- Juventino
JAKIŚ koleś, który na bieżąco śledził włoską TV(Sky i Italia1), więc wieści trochę bardziej pewne(na pewno bardziej niż TVP).
Najpierw trzeba było wskazać winnego, zwłaszcza na tym forum, gdzie stado przygłupów zwalało całą winę na kibiców. A to, co trza zrobić z sytuacją we włoskiej drogówce to już chyba nie nasze zmartwienie, po co się nad tym rozwodzić. Tym bardziej, że po riotsach w Rzymie, Mediolanie i Bergamo i tak sprawa smerfa ucichnie, a władze "podejmą nadzwyczajne środki, żeby poprawić sytuację na włoskich stadionach i aby [względnie] normalni kibice mogli bezpiecznie wchrzamać parówki na meczach".nie sztuką jest pisać, że coś jest złe, tylko stwierdzić co zrobić, żeby było lepiej.
- white_wolv
- Juventino
Lordzik.. podobnie jak od Pana z TV od Ciebie dzieciaku tez oczekuje sprostowania i przeprosin. Obraziles w koncu niewinna osobe , na dodatek tragicznie zmarlą.
Na przyszlosc sie stul i poczekaj az poznasz fakty zanim zaczniesz robic siebie jedynego madrego. Albo idz i porzadnie grzmotnij glowa w sciane to podobno czasem pobudza do myslenia.
A jak nie potrafisz to popros aby mama odlaczyla Ci Neo i bedzie jednego sedziego w internecie mniej.
-----------
Calcio z roku na rok coraz bardziej sie pograza. Na dodatek niedzielne zdarzenia pokazuja ze to nie tylko wina dzialaczy, mafii i czesci kibicow ale calego systemu.
W UK skonczono wlasciwie z ruchem Hooligans ktory z zalozenia byl forma agresywna. Az zal patrzec co dzieje sie z piekna idea Ultras.. puste stadiony, ludzie ogladajacy mecze w TV, coraz slabsze oprawy no i coraz czesciej niepotrzebne tragedie z udzialem kibicow. Przeciez ruch ULTRAS powstal jako odpowiedz dla angoli, czemu teraz coraz czesciej przypomina
tych lysych kretynow Wysp ?
Na przyszlosc sie stul i poczekaj az poznasz fakty zanim zaczniesz robic siebie jedynego madrego. Albo idz i porzadnie grzmotnij glowa w sciane to podobno czasem pobudza do myslenia.
A jak nie potrafisz to popros aby mama odlaczyla Ci Neo i bedzie jednego sedziego w internecie mniej.
-----------
Calcio z roku na rok coraz bardziej sie pograza. Na dodatek niedzielne zdarzenia pokazuja ze to nie tylko wina dzialaczy, mafii i czesci kibicow ale calego systemu.
W UK skonczono wlasciwie z ruchem Hooligans ktory z zalozenia byl forma agresywna. Az zal patrzec co dzieje sie z piekna idea Ultras.. puste stadiony, ludzie ogladajacy mecze w TV, coraz slabsze oprawy no i coraz czesciej niepotrzebne tragedie z udzialem kibicow. Przeciez ruch ULTRAS powstal jako odpowiedz dla angoli, czemu teraz coraz czesciej przypomina
- pan Zambrotta
- Juventino
To, że zginął włoski kibic obchodzi mnie tyle samo co śnieg za oknem. Jedyne nad czym ubolewam to fakt że Inter i Roma nie rozegrały swoich meczów i nie wiem, jaką pozycję w tabeli będzie miał Juventus.
To, że jakiś gnój w policyjnym mundurze zastrzelił chłopaka i nie siedzi jeszcze w areszcie, świadczy o braku wyciągania konsekwencji za czyny policji.
To, że kibice Lazio i Romy zjednoczyli się w walce z miejską policją, a kibice Atalanty wtargnęli na boisko, pokazuje jaką wielką trzodą bezmózgiego bydła są niektórzy Ultrasi. No, ale ważne że się zjednoczyli w jedynej, słusznej walce przeciwko całej policji. To chyba o tej solidarności mówił Jan Paweł II.
To, że jakiś gnój w policyjnym mundurze zastrzelił chłopaka i nie siedzi jeszcze w areszcie, świadczy o braku wyciągania konsekwencji za czyny policji.
To, że kibice Lazio i Romy zjednoczyli się w walce z miejską policją, a kibice Atalanty wtargnęli na boisko, pokazuje jaką wielką trzodą bezmózgiego bydła są niektórzy Ultrasi. No, ale ważne że się zjednoczyli w jedynej, słusznej walce przeciwko całej policji. To chyba o tej solidarności mówił Jan Paweł II.
- white_wolv
- Juventino
Masz w tylku smierc czlowieka ale boli Cie fakt ze przelozono mecze ? Ktos Ci sie wlamal na profil czy nagle zglupiales ?pan Zambrotta pisze:To, że zginął włoski kibic obchodzi mnie tyle samo co śnieg za oknem. Jedyne nad czym ubolewam to fakt że Inter i Roma nie rozegrały swoich meczów i nie wiem, jaką pozycję w tabeli będzie miał Juventus.
No dobra. Oni sa bydlem. A jak nazwiesz kogos kto na ludzkie zycie bardziej ceni terminarz rozgrywek? Jestem ciekawy.pan Zambrotta pisze:jaką wielką trzodą bezmózgiego bydła są niektórzy Ultrasi
- pan Zambrotta
- Juventino
Codziennie płaczesz bo ludzie na całym świecie giną od kul policjanta ?white_wolv pisze:Masz w tylku smierc czlowieka ale boli Cie fakt ze przelozono mecze ? Ktos Ci sie wlamal na profil czy nagle zglupiales ?pan Zambrotta pisze:To, że zginął włoski kibic obchodzi mnie tyle samo co śnieg za oknem. Jedyne nad czym ubolewam to fakt że Inter i Roma nie rozegrały swoich meczów i nie wiem, jaką pozycję w tabeli będzie miał Juventus.
No dobra. Oni sa bydlem. A jak nazwiesz kogos kto na ludzkie zycie bardziej ceni terminarz rozgrywek? Jestem ciekawy.pan Zambrotta pisze:jaką wielką trzodą bezmózgiego bydła są niektórzy Ultrasi
- white_wolv
- Juventino
Nie placze. Ale przynajmniej jestem na tyle przyzwoity zeby nie pisac publicznie ze mam to w dupie. Bo to ze czyjas tragedia mnie osobiscie nie dotyka nie znaczy ze mam prawo ja sprowadzac do sniegu za oknem. To po prostu nieprzyzwoite.
Poza tym czuje sie kibicem i w momencie gdy jakis kibic dostaje kulke bo akurat siedzial w aucie i mial na sobie szalik to odbieram to troche osobiscie. I nie wazne ze byl to fan Lazio, rownie dobrze mogl zginac ktorys z naszych. Rownie dobrze ktos z JPC mogl dostac kulke po drodze na Genue.Rownie dobrze to ja moglem oberwac w grudniu po drodze na mecz z Lazio. I to wlasnie sprawia ze akuratnie tej tragedi nie mam w dupie.
Poza tym czuje sie kibicem i w momencie gdy jakis kibic dostaje kulke bo akurat siedzial w aucie i mial na sobie szalik to odbieram to troche osobiscie. I nie wazne ze byl to fan Lazio, rownie dobrze mogl zginac ktorys z naszych. Rownie dobrze ktos z JPC mogl dostac kulke po drodze na Genue.Rownie dobrze to ja moglem oberwac w grudniu po drodze na mecz z Lazio. I to wlasnie sprawia ze akuratnie tej tragedi nie mam w dupie.
Ano.Abdul_BN.pl pisze:Czasem lepiej się zamknąć i przemilczeć całą sprawę, niż próbować być sztucznie i na siłę "kontrowersyjnym".
- pan Zambrotta
- Juventino
Ano podobno forum jest od wymieniania różnych opinii na różne sprawy.white_wolv pisze:Ano.Abdul_BN.pl pisze:Czasem lepiej się zamknąć i przemilczeć całą sprawę, niż próbować być sztucznie i na siłę "kontrowersyjnym".
To nie jest kółko żałobne polskich kibiców, których ruszyła śmierć chłopaka we Włoszech, a reszta userów których ta śmierć nie obchodzi mają się po prostu zamknąć.
Sztucznie i na siłę mogłem napisać, że jest mi z tego powodu przykro, ale po co skoro za 10 minut ide na piwo i o tym zapomnę ?
- white_wolv
- Juventino
Skoro jest to dyskusja to chyba wolno mi sie odniesc do Twojej wypowiedzi w mysl zasady "atakujemy poglądy a nie osoby"
A skoro temat Cie nie interesuje to czemu nie zrobisz podobnie jak Ci userzy ktorych piszesz i nie powstrzymasz sie od zabrania glosu w tej nieinteresujacej Cie sprawie ?
Bo chyba temat tej dyskusji jest jasno napisany u gory ?

A skoro temat Cie nie interesuje to czemu nie zrobisz podobnie jak Ci userzy ktorych piszesz i nie powstrzymasz sie od zabrania glosu w tej nieinteresujacej Cie sprawie ?
Bo chyba temat tej dyskusji jest jasno napisany u gory ?
- pan Zambrotta
- Juventino
Pewnie, że możesz. Tylko nie proponuj, żebym lepiej się zakmnął i nic nie pisał bo o tym (jeśli nie będę łamał regulaminu) to ja zadecyduję.white_wolv pisze:Skoro jest to dyskusja to chyba wolno mi sie odniesc do Twojej wypowiedzi w mysl zasady "atakujemy poglądy a nie osoby"![]()
A gdzie napisałem, że nie interesuje? Wręcz przeciwnie, jestem ciekaw jak dalej potoczą się losy rozwścieczonego bydła i ich walka z "pseudopolicją".A skoro temat Cie nie interesuje to czemu nie zrobisz podobnie jak Ci userzy ktorych piszesz i nie powstrzymasz sie od zabrania glosu w tej nieinteresujacej Cie sprawie ?
Mnie po prostu nie zainteresowało samo zabicie Włocha. Śmieszy mnie to, co zrobili Tifosi po zastrzeleniu jednego z nich.
- LordJuve
- Juventino
Nic nie będę prostował i nikogo nie przeproszę, no, chyba, ze poczuję, że powinienem, narazie takiego poczucia nie ma. Niewinną osobę? Z pewnością był w pewnym sensie niewinny, tragicznie zmarłą? Taka jest sprawiedliwość tego świata, niech podziękuje swoim kumplom, którym się zachciało kozaczyć.white_wolv pisze:Lordzik.. podobnie jak od Pana z TV od Ciebie dzieciaku tez oczekuje sprostowania i przeprosin. Obraziles w koncu niewinna osobe , na dodatek tragicznie zmarlą.
Dalej podtrzymuje to co napisałem. A grzmotnąć to się możesz ty jeśli masz ochotę.
Nie wymyśliłeś jeszcze nic lepszego niż ten chwyt z Neo? To już się nudne i niesmaczne robi...

A teraz podstawowa sprawa.
Taaa, coraz bardziej. Wiesz co możesz teraz zrobić dla tego tragicznie zmarłego człowieka? Pomodlić się za niego i podziękować temu bydłu, które nosi miano "kibiców"(oczywiście, nie chodzi mi o wszystkich) bo to ICH wina! Jak swego czasu zabito gliniarza we Włoszech to wcale takiego poruszenia nie było. Było ok, przecież to "psiarnia", zginął wtedy też niewinny człowiek, który tylko robił to co mu kazano w imię pokoju na świecie...śmieszne.white_wolv pisze: Calcio z roku na rok coraz bardziej sie pograza. Na dodatek niedzielne zdarzenia pokazuja ze to nie tylko wina dzialaczy, mafii i czesci kibicow ale calego systemu.

Wcale nie stoję za glinami, oni też potrafią być niezłymi chamami dobrze o tym wiem, ale w tym wypadku błąd policjanta to tylko skutek zachowania kibiców, złego zachowania, które pociąga za sobą kolejną ofiarę.
Co mogą zrobić kibice we Włoszech dla swojego brata

Powinni wreszcie dorosnąć :!:
Ile jeszcze złych rzeczy musi się stać, żeby ci ludzie zrozumieli, że walka jest na boisku a nie poza nim.

Tym razem popełnił błąd policjant, ale co byłoby gdyby policji nie było, zaczęłaby się walka i ktoś i tak by zginął, albo nawet więcej niż jedna osoba, wtedy byłoby ok

A tobie Biały Wilku radzę nie zwalać winy na "system" a na prawdziwe źródło problemu i chociaż miej tyle odwagi w sobie i przyznaj, że gdyby kibice umieli się zachowywać to wiele złego by się nie stało.
Takk, tak, a TY się tą zasadą kierujesz, z pewnością... :lol:white_wolv pisze:Skoro jest to dyskusja to chyba wolno mi sie odniesc do Twojej wypowiedzi w mysl zasady "atakujemy poglądy a nie osoby"![]()
- white_wolv
- Juventino
Tak podejrzewalem. Jeszcze kiedys dojdziesz do takiego etapu w swoim zyciu ze bedziesz potrafil przyznac sie do bledu. Na razie widze ze za duzo wymagam.Lord_ Juve pisze:Nic nie będę prostował i nikogo nie przeproszę, no, chyba, ze poczuję, że powinienem, narazie takiego poczucia nie ma.
Aha.. jakby przyadkiem rozjechal Cie pijany kierowca na drodze to powiem Twojej matce zeby podziekowala sprzedawcom alkoholu. "No bo wie Pani..taka jest sprawiedliwosc tego swiata."Lord_ Juve pisze:Niewinną osobę? Z pewnością był w pewnym sensie niewinny, tragicznie zmarłą? Taka jest sprawiedliwość tego świata, niech podziękuje swoim kumplom, którym się zachciało kozaczyć.
W sumie mam. Ale ciebie jak czytam te brednie.Lord_ Juve pisze:A grzmotnąć to się możesz ty jeśli masz ochotę.
Po co mam wymyslac skoro wiem z czym mam do czynienia i potrafie to nazwac po imieniu.Lord_ Juve pisze:Nie wymyśliłeś jeszcze nic lepszego niż ten chwyt z Neo? To już się nudne i niesmaczne robi...![]()
Ty rowniez. Ale na to potrzeba czasu.Lord_ Juve pisze:Powinni wreszcie dorosnąć :!:
Ile jeszcze osob musi ci zwrocic uwage zebys przestal pisac swoje osady zanim poznasz fakty.Lord_ Juve pisze:Ile jeszcze złych rzeczy musi się stać, żeby ci ludzie zrozumieli, że walka jest na boisku a nie poza nim.
Jakbys zauwazyl to ja jeszcze nikogo nie ocenilem, ani policjanta ani kiboli - czekam na dalsze informacje w tej sprawie.
To jednak policjant popelnil blad ? A przeciez twierdziles ze to kibice sa winni.. ty masz jakies swoje zdanie ?Lord_ Juve pisze:Tym razem popełnił błąd policjant, ale co byłoby gdyby policji nie było, zaczęłaby się walka i ktoś i tak by zginął, albo nawet więcej niż jedna osoba, wtedy byłoby ok![]()
Poza tym skad wiesz dzieciaku co by sie stalo ? Jasnowidz ? Zrodla podaja ze nie doszlo do zadnej bijatyki a jedynie do lekkich przepychanek. Zreszta zgodnie z twoimi pogladami przeciez nawet jak by sie pozabijali to przeciez dobrze , w koncu twoim zdaniem to bydlo i nie bylo wsrod nich niewinnych ludzi bo kazdy jest w jakis sposob winny. Plączesz sie.
Gdzie ja zwalam cala wine na system ? Wez poczytaj co napisalem. Najlepiej kilka razy. Do skutku.Lord_ Juve pisze:A tobie Biały Wilku radzę nie zwalać winy na "system" a na prawdziwe źródło problemu i chociaż miej tyle odwagi w sobie i przyznaj, że gdyby kibice umieli się zachowywać to wiele złego by się nie stało
Zeby atakowac poglady to najpierw je trzeba znalezc. U ciebie jest tylko chec zaistnienia poprzez wydawanie osadow na tematy i zdarzenia o ktorych nie masz bladego pojecia. Zachowujesz sie dokladnie jak ten pseudo-dziennikarz z TVP. Co uslyszal, cos przeczytal i juz madrala wie kto winny a kto nie.Lord_ Juve pisze:Takk, tak, a TY się tą zasadą kierujesz, z pewnością..
- Gotti
- Juventino
Znając fakty można stwierdzić że był to tragiczny wypadek, który mógł się zdarzyć każdemu człowiekowi. Nie należy obrzucać błotem policjanta, który najbardziej teraz cierpi, co nie zmienia faktu że winę za tą tragedię ponosi.
Pseudokibice Lazio są w dużym stopniu winni za śmierć tego człowieka - gdyby te bydlęta nie byli agresywni to nic by się nie wydarzyło, ale to tylko gdybanie....
ps.Dla niektórych osób polecam: http://worldometers.info/
Na mnie ta tragedia dużego wrażenia nie robi, bo zdaję sobie sprawę że właśnie umierają z głodu setki dzieci w afryce... :roll:
Pseudokibice Lazio są w dużym stopniu winni za śmierć tego człowieka - gdyby te bydlęta nie byli agresywni to nic by się nie wydarzyło, ale to tylko gdybanie....
ps.Dla niektórych osób polecam: http://worldometers.info/
Na mnie ta tragedia dużego wrażenia nie robi, bo zdaję sobie sprawę że właśnie umierają z głodu setki dzieci w afryce... :roll: