Reprezentacja Francji znów bez Trezeguet!
- naros
- Juventino
David Trezeguet znów nie zagra w reprezentacji Francji, tym razem w mogącym decydować o awansie pojedynku z Ukrainą. Trezegol po raz kolejny został pominięty przez Raymonda Domenecha i wygląda na to, że jego kariera reprezentacyjna jest zakończona. Pomimo liderowania w klasyfikacji strzelców w jednej z najtrudniejszych lig świata jaką jest Serie A z 10 golami na koncie, Trezeguet został zignorowany przez trenera ze względu na ich pozaboiskowe nieporozumienia. Zamiast Trezeguet powołanie dostali Karim Benzema oraz Hatem Ben Afra. Jedynym reprezentantem Serie A w składzie Domenecha jest Sebastian Frey.
Skład Francji:
Bramkarze: Frey, Landreau, Ramè
Obrońcy: Abidal, Clerc, Evra, Gallas, Sagna, Squillaci, Thuram
Pomocnicy: A Diarra, L Diarra, Flamini, Makelele, Nasri, Rothen, Toulalan
Napastnicy: Anelka, Ben Arfa, Benzema, Govou, Henry, Malouda, Ribery
źródło
Pozostawił bym to bez komentarza ale aż mnie ciśnie żeby to powiedzieć!
DOMENECH MERDA!!!
Skład Francji:
Bramkarze: Frey, Landreau, Ramè
Obrońcy: Abidal, Clerc, Evra, Gallas, Sagna, Squillaci, Thuram
Pomocnicy: A Diarra, L Diarra, Flamini, Makelele, Nasri, Rothen, Toulalan
Napastnicy: Anelka, Ben Arfa, Benzema, Govou, Henry, Malouda, Ribery
źródło
Pozostawił bym to bez komentarza ale aż mnie ciśnie żeby to powiedzieć!
DOMENECH MERDA!!!

Un capitano c'è solo un capitano!!!
- stahoo
- Juventino
Henry xD
Nie no sorry ale to jest smieszne. Henry gdyby wykorzystał wszystkie sytuacje jakie stwarzali mu od poczatku sezonu Ronaldinho messi i cała reszta Barcy mógłby byc juz pewnym królem strzelców na koniec, mimo ze jeszcze nie ma połowy sezonu. No nic. Widac ze Domenec od dziecka był kibicem Barcy, a nie lubił Juventusu bo inaczej tego wytłumaczyc nie potrafie... Treze jest w znakomitej formie, na pewno lepszej od Henrego. Ciekwae kto zagra w pierwszym składzie. Bo z powołanych napastników widze co najmniej 3 w obecnym czasie lepszych od Thierrego.
Nie no sorry ale to jest smieszne. Henry gdyby wykorzystał wszystkie sytuacje jakie stwarzali mu od poczatku sezonu Ronaldinho messi i cała reszta Barcy mógłby byc juz pewnym królem strzelców na koniec, mimo ze jeszcze nie ma połowy sezonu. No nic. Widac ze Domenec od dziecka był kibicem Barcy, a nie lubił Juventusu bo inaczej tego wytłumaczyc nie potrafie... Treze jest w znakomitej formie, na pewno lepszej od Henrego. Ciekwae kto zagra w pierwszym składzie. Bo z powołanych napastników widze co najmniej 3 w obecnym czasie lepszych od Thierrego.
- naros
- Juventino
Domenech po prostu nienawidzi Włochów i całej ligi Włoskiej i chyba też francuzów grających w Serie A i myślę że jest to spowodowane finałem MŚ 2006. Bo jest we Włoszech kilku zawodników reprezentacji Francji którzy powinni zostać powołani ale w oczach Domenecha są za słabi...

- stahoo
- Juventino
Tak mi sie teraz skojarzyło- Trezeguet przyszeł do Juventusu przed sezonem 2000/2001 a więc po strzeleniu Włochom złotego gola w finale mistrzostw europy?
Jeżeli nic nie pokręciłem to taka smieszna sytuacja. Włosi sprowadzili swojego "kata". A Francuz nie bierze dobrego zawodnika z ligi włoskiej bo Włochy wygrały finał WC...
Oczywiscie nie wiemy czy tak jest
Jeżeli nic nie pokręciłem to taka smieszna sytuacja. Włosi sprowadzili swojego "kata". A Francuz nie bierze dobrego zawodnika z ligi włoskiej bo Włochy wygrały finał WC...

Oczywiscie nie wiemy czy tak jest

- Wojt
- Juventino
Albo ten człowiek jest ślepy albo głupi. To zaczęło się już robić żałosne. Nie powoływanie do reprezentacji najlepszego strzelca Serie A? Autora 2 hattricków? Ja osobiście tego nie rozumiem. No nic, niech Domenech robi co uważa za słuszne, może te usilne starania o nie wprowadzenie Francji do Euro w końcu się powiodą.
From rivers of sorrow, to oceans deep with hope, I have travelled them.
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
Now, there is no turning back, the limit, the sky. I ask my questions:
Why? What today? When tomorrow?
Won't you join me on the perennial quest?
- naros
- Juventino
A niech się powiodą i niech Domenech pluję sobie w brodę że nie dawał grać Davidowi! Jeśli Francja nie awansuje do EURO to Francuzi zapewne właśnie nie powoływanie Trezeguet będą najbardziej wypominać swojemu trenerowi.Wojt pisze:Albo ten człowiek jest ślepy albo głupi. To zaczęło się już robić żałosne. Nie powoływanie do reprezentacji najlepszego strzelca Serie A? Autora 2 hattricków? Ja osobiście tego nie rozumiem. No nic, niech Domenech robi co uważa za słuszne, może te usilne starania o nie wprowadzenie Francji do Euro w końcu się powiodą.
Na miejscu Trezegueta poczekał bym do EURO (jeśli Francja awansuje) i jeśli wtedy nie dostałbym powołania (na turniej) zrezygnował bym z gry w Reprezentacji.

- pan Zambrotta
- Juventino
Ja tam nie chcę usprawiedliwiać Domenecha, sam uważam to za "dziwne" że napastnik z taką skutecznością w Serie A nie gra w reprezentacji. Ale zobaczcie, jak wygląda taktyka Francuzów po odejściu Zidane'a (w sumie nawet z ZZ grali podobnie):
4-3-3. Linię ataku tworzą albo skrzydłowi, albo napastnicy schodzący do boku. Nawet wysunięty na szpicy Henry nie przebywa zbyt często w samym polu karnym. Trezeguet jest zbyt statyczny na taką taktykę.
Póki co Domenech ugrał takim ustawieniem wicemistrzostwo świata. Gorzej jak Francuzi odpadną w el. Euro 2008
. Wtedy podniesie się fala krytyki i na pewno gazety wypomną mu m.in. pomijanie Trezegueta. Francja przebacza Domenechowi powołania kosztem sukcesów. Do czasu, aż się nie potknie.
W eliminacjach do MŚ 2006 podobnie było z Coupetem. Oczywiste było to, że zasługuje na granie w pierwszym składzie zamiast Bartheza. Domenech zdobył srebro z Barthezem na bramce i dzisiaj nikt nie kwestionuje już tego.
4-3-3. Linię ataku tworzą albo skrzydłowi, albo napastnicy schodzący do boku. Nawet wysunięty na szpicy Henry nie przebywa zbyt często w samym polu karnym. Trezeguet jest zbyt statyczny na taką taktykę.
Póki co Domenech ugrał takim ustawieniem wicemistrzostwo świata. Gorzej jak Francuzi odpadną w el. Euro 2008

W eliminacjach do MŚ 2006 podobnie było z Coupetem. Oczywiste było to, że zasługuje na granie w pierwszym składzie zamiast Bartheza. Domenech zdobył srebro z Barthezem na bramce i dzisiaj nikt nie kwestionuje już tego.