FIGC wszczęło dochodzenie w sprawie agresji kibiców Juve.

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2007, 22:21

FIGC wszczęło dochodzenie w sprawie agresji kibiców Juventusu Turyn i rzymskiego Lazio podczas ostatniej kolejki meczów włoskiej Serie A. Niewykluczone, że już niedługo oba kluby nie będą mogły liczyć na wsparcie swoich fanów w wyjazdowych konfrontacjach, choć niewykluczone, że kara będzie bardziej surowa.

Jeśli chodzi o pseudo fanów Starej Damy, to przez nich piłkarze Interu Mediolan z opóźnieniem dotarli na stadion, gdyż Ci zaatakowali autokar z piłkarzami Nerazzurrich w środku, przez co goście dotarli na miejsce z opóźnieniem. Za takie zachowanie kibice Bianconerich prawdopodobnie nie będą mogli jeździć do innych miast na ligowe konfrontacje.

Dać o sobie po raz kolejny dali tifosi rzymskiego Lazio. Tym razem fani Biancocelestich byli niezadowoleni po porażce z ACF Fiorentiną i po meczu doszło do kilku wybryków chuliganów.

Przypomnijmy, że oba zespoły już były ostrzegane, że jeśli w przyszłości ich kibice będą agresywni, to poniosą oni surowe konsekwencje.

źródło
No to fajnie. W sumie trochę się naszym kibicom nie dziwie, chcą się wyszaleć z powodu powrotu do Serie A i wyładować swoją złość po aferze Calciopoli ale z drugiej strony mogliby pomyśleć o interesie klubu których przez ich wybryki może ponieść konsekwencje.

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Don Tom

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 listopada 2007, 23:39

naros pisze: No to fajnie. W sumie trochę się naszym kibicom nie dziwie, chcą się wyszaleć z powodu powrotu do Serie A i wyładować swoją złość po aferze Calciopoli ale z drugiej strony mogliby pomyśleć o interesie klubu których przez ich wybryki może ponieść konsekwencje.
zgadzam sie calkowici.. nigdy nie rozumialem takiego zachowania.. nazywaja sie kibicami ale nie robia nic dla druzyny, wrecz przeciwnie..

JUVE TI AMO!
SIAMO NOI ! SIAMO NOI! I CAMPIONI DELL'ITALIA SIAMO NOI !
wojti-s

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 listopada 2007, 23:52

Ja bym tam też autokar z 'miszczami' Włoch atakował gdyby była okazja :D

Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 01:48

A ktoś wie na czym ten atak polegał?
Rzucanie kamieniami czy butelkami czy tez moze zablokowanie dojazdu? Koktail mołotowa w ruch chyba nie poszedł ;)

Dirty mind
TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 14:20

Jajkami i czymś tam jeszcze innym, ale raczej niegroźnym.

Inter per SempreObrazek
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 15:35

Wiedziałem, że coś odwalą ci nasi ultrasi. Musze przyznać, że niemało się uśmiałem jak usłyszałem przed meczem, że autokar z piłkarzami interu został przyblokowany :P ale należało się im...

Teraz nasi muszą troche przystopować, żebyśmy mogli pojechać na lazio ;)

~LoKeR~

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 16:10

Nasi "kibice" muszą przystopować, bo przecież nie pomagają tym klubowi, a gra bez kibiców nie odbije się korzystnie na gre... Więc mam nadzieje, że dostaną szanse i wyluzują bo może sie źle skończyć... Kibice to dodatkowa motywacja dla naszych piłkarzy!!!! Może nie pałają przyjaźnią do fanów TOrino czy Interu, ale... co za dużo to nie zdrowo! Niech sobie śpiewają na stadionie, ale po za nim niech dadzą spokój... !

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 16:15

A skąd pewność, że to nie było Torino :)

Drugo ufficialmente

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 17:16

Nasi "kibice" muszą przystopować, bo przecież nie pomagają tym klubowi, a gra bez kibiców nie odbije się korzystnie na gre... Więc mam nadzieje, że dostaną szanse i wyluzują bo może sie źle skończyć... Kibice to dodatkowa motywacja dla naszych piłkarzy!!!! Może nie pałają przyjaźnią do fanów TOrino czy Interu, ale... co za dużo to nie zdrowo! Niech sobie śpiewają na stadionie, ale po za nim niech dadzą spokój... !
nic dodać nic ująć!!! :bravo:

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 listopada 2007, 18:18

W pierwszej chwili moje odczucie było negatywne, jednak gdy ktoś napisał o rzucaniu jajkami to to zmieniłem je diametralnie.Od tego nikomu krzywda sie nie stanie, a kibice pokazują co znaczy dla nich klub Interu (a kibice są przecież jego przedstawicielami)

DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 listopada 2007, 17:33

Ciekawe gdzie dorwali ten autokar i jakim cudem udało się im go zatrzymać :prochno: Co do kar, to wydaje mi się, że jest to wielce prawdopodobne, ponieważ w tym sezonie FIGC coś wyjątkowo dużo razy wydawało sankcje za wybryki kibiców. Ostatnio można było przeczytać np. to: Mecz Palermo-Napoli bez udziału publiczności. Może faktycznie po wydarzeniach z zeszłego roku na Sycylii, władze Calcio poważnie wzięły się za wszelkiego rodzaju agresje na Włoskich stadionach i poza nimi :think: Ale jakie będą tego efekty... pewnie marne.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 listopada 2007, 20:27

DamKam pisze:Ciekawe gdzie dorwali ten autokar i jakim cudem udało się im go zatrzymać :prochno:
Pewnie gdzieś na wjeździe "na" stadion wyszli przed autokar wiec kierowca zatrzymał się, żeby ich nie przejechać. Kilku poszło za autobus i tak Inter został unieruchomiony.
Tak mi sie to troche skojarzyło z przygodą Gigiego i bagażnikiem :prochno:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 listopada 2007, 20:42

No i bardzo dobrze. Trzeba było ten autobus spalić :-D.
Cała sprawa jest troche dziwna, ale nie będę ani bronił ani oskarżał naszych kibiców. Szczerze to nie wiem, czy nie zachowałbym się podobnie...

ODPOWIEDZ