Serie A (11): JUVENTUS 1-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:00

Mecz się zakończył, więc trzeba 'wylać' swoje zdanie na tego spotkania. Spróbuję spokojnie.
Przed meczem mówiłem sobie, że interesuje mnie tylko zwycięstwo, ale po tym meczu zdałem sobie sprawę, że remis to dobry rezultat. Jasne, miała być zemsta, ale dobrze, że pokazaliśmy, iż potrafimy walczyć z najlepszymi. Inter owszem miał większą ilość okazji lepszych, bardziej klarownych ale dziś znów świetnie zagrał Buffon. Juventusowi brakowało wykończenia, zamykaliśmy Inter w niektórych miejscach, ale brakowało dokładnej wrzutki, jednego jedynego podania. W związku z tym niewidoczny był Trezeguet.
Dobra gra obrony, świetnie pułapki off-sidowe. Niestety, w ostatecznym momencie błąd duetu Legro-Giorgio i Inter wyszedł na prowadzenie. Przyznam szczerze, że po tym przestałem wierzyć w ewentualny korzystny wynik. Przepraszam, za moje zachowanie, Camoranesi znacznie poprawił mi humor. Plus również dla Ranieriego, który nie pierwszy raz wprowadził dobrą zmianę.
Oczywiście, czuje leciutki niedosyt, bo ten mecz był jak najbardziej do wygrania, jednak cieszmy się, bo po roku tułaczki znów walczymy jak równy z równym z bądź co bądź niezłą europejską drużyną. Na zemstę, jeżeli chodzi o wynik przyjdzie czas. Jedyny minus dziszejszego meczu, to spadek w tabeli, ale odbijemy sobie to w Parmie.
Na koniec parę słów o rywalizacji Chiellini - Ibrahimovic. Ten drugi naprawdę musi być niezłym (proszę wpisać) aby tak zachowywać się w stosunku do graczy z którymi dwa lata temu dzielił szatnię. I proszę pamiętać, że to nie pierwszy jego wybryk. I interisti i juventini mają w głowach jego zachowanie w stosunku do Cordoby czy Cruza.
Brawo Giorgio, że nie dałeś się nabrać na sztuczki Szweda, choć przyznam - zachowanie złe, acz lekko mnie podbudowało.
Gwizdy i śpiewy na temat Ibry. Dziś paroma akcjami dał się we znaki, ale nie miał dziś w pełni swojego dnia. Chyba się nie przejął, bo tak hucznie zapowiadał w wywiadach, że słowa kibiców go nie obchodzą.
Brawo Juve!

Max_LP

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Niedosyt... Ale jednak pokazaliśmy Interkowi , że muszą się nas bać . Jak czytałem dzisiaj wypowiedzi na forum Interu to myślałem że rzygne tymi ich przechwałkami i pewnością siebie. Zagraliśmy dzisiaj bardzo ambitnie , była walka i poświecenie. Może wynik mógłby być lepszy jednak ja jestem zadowolony z naszej gry :bravo: :bravo: Forza Juve!!

bianco che abbraccia il nero..
biel, która obejmuje czerń..
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Muszę powiedzieć że jestem zadowolony. Wynik mnie satysfakcjonuje, chociaż liczyłem na 3pkt. Gra była dobra. Dobrze zagrała każda formacja. Jak kolega wyżej powiedział, świetne zmiany naszego szkoleniowca :bravo: . Strasznie jestem zadowolony z Chielliniego. Pięknie tam jeździł po Zlatanie. Piękna walka :!: A widzieliście na końcu jak Zlatan chciał mu podziękować a ten go odepchnął? Miodzio :D . Nie wiem kto tak dokładnie zawalił przy bramce dla interu. Na pewno nie GIGI. Mecz był ciekawy. Mogliśmy wygrać tak samo jak przegrać. Gdyby nie Buffon to nie wiem jaki byłby wynik. Brawo GIGI :bravo: .

Nic się nie stało. Następny mecz wygrywamy i już tak do końca. POZDRO :D

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Szymek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:03

Sapo_JuveFan pisze:na relacji i czacie bylo swietnie :D (...) pozdro dla modlacych sie i wiernych do konca
Musze przyznać, że rzadko bywam na czacie, ale dziś atmosfera na czasie była świetna.

Udało mi się obejrzeć ten klasyk, więc napiszę coś od siebie. Atmosfera od początku była gorąca. Obrona całą pierwsza połowę zagrała świetnie, oprócz sytuacji, w której straciliśmy bramkę. Fatalny błąd w kryciu i zagapienie się środkowych obrońców kosztowały nas stratę bramki. Bolało to tym bardziej, że w pierwszej połowie byliśmy zespołem lepszym i cisnęliśmy inter, a on strzela nam bramkę z niczego. W drugiej połowie walczyliśmy, obrona parę razy się zagapiła, lecz udało się doprowadzić do remisu. Ranieri to szczęściarz, miał w rękawie takiego asa jak Mauro, który nam zdecydowanie pomógł. Udało się zremisować, choć niedosyt pozostaje. Obrona zagrała bardzo dobrze, kapitalnie łapali internistów na spalonym, Nocerino to już wielka postać, ambitny i waleczny, Buffon fantastycznie jak zawsze, Nedved dziś słabiej. Trzeba również wyróżnić Chielliniego, a raczej jego celność jego łokcia. Ciekawe, czy zlatanowi, rzeczywiście było przyjemnie, gdy cały stadion gwizdał...

To parę słów ode mnie, na szybko. Jutro coś dopiszę. Pozdrawiam.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:04

Piekny mecz, szkoda troche niewykorzystanych sytuacji, choć tak naprawde żadnej 100% nie było, a Inter pare miał. Wynik wiec powinien cieszyc.
Ogolnie zawodnikiem meczu nazwałbym Palladino. Co on wyczyniał z piłką, no i ta walecznośc... Buffon tez znakomicie bronił, dzieki niemu nie było 1-3. Nocerino i Nedved- to sa prawdziwi wojownicy! Szkoda tej kartki na Figo Pavla, ale z drugiej strony moze to i lepiej ze wszedł za niego Iaquinta?
Ogolne oceny (1-10)
Buffon- 8,5 Przy 1 golu niewiele miał do powiedzenia. Za to potem powstrzymał Zlatana i Suazo w mistrzowskim stylu. Co miał wpuścic wpuścił co miał wpuścic obronił.... Pisze na spontana, wybaczcie :D
Grygera- 8 Pieknie sie właczał w ofensywie i dobzre działał w defensywie.
Legro- 7 Nie wyrózniał sie, ale co miał zrobic to zrobił. Szkoda że raz nie upilnowął Cruza...
Chiellini-8,5 (za piekny łokiec na twarzy... no wiecie kogo :prochno: )
Molinaro-6 Jak dla mnie najmniej wyrózniający sie zawodnik.
Palladino- 9 Coz za fantazja i waleczność. Zdecydowanie najlepszy zawodnik meczu! Swoja walką z Nedvedem i Nocerino zagrzewał do boju Juventinih... No i te zwody i dosrodkowanie przy golu Camora :)
Nocerino-8,5 Walecznosć, Waleczność i jeszcze raz waleczność. Do tego nieustepliwosć i poświecenie. Oto nowa podopa Juventusu na długie lata!
Zanetti-7 Dużo nie był widoczny, ale co miał zrobić to zrobił :wink:
Nedved 8,5- Przypomniał mi sie stary dobry niedzwiadek. Rajdy, strzały i walka, walka niczym rozjuszony miso :prochno: Pavel, oby tak w kazdym meczu! Bardzo dobry mecz w jego wykonaniu, skzoda tej kartki, ale moze gdyby nie faulowął Figo Inter by wyprowadził groźną kontrę...
Del Piero- 7- Troche za flegmatyczny jak dla mnie. Ładnie pare razy sie znalazł przed polem karnym. Oddał 1 albo 2 strzały (zablokowane). Stary Alex wypadł jednak przy starym Nedvedzie słabo...
Trezeguet-7,5 Troche miał mało piłek i brak czystych sytuacji. Tego Treze nie lubi :smile: Ale co miał dograc to dobrał i jest 1-1 :)
Camor 9- Jego wejscie było przełomowym momentem meczu. Rajdy, zwody i gol spowodowały remis.
Iaquinta-7 Nie zapadł mi bardzo w pamieci. Na poczatku troche szalal na prawej stronie, potem jakby ucichł...
Zebina- 6 Nie wiele miał czasu na pokazanie sie...

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:12

Inter był lepszy w tym meczu, ale troche nonszalancko grali nasi napastnicy. Ibra i Suazo powinni walnąć po bramce. Na dobrą sprawę nie mieliście dobrych okazji, wszystko było blokowane przez naszą obronę, raz tylko Cordoba mało nie zaskoczył Julio. Bramka dla was też po rykoszecie. Jednym słowiem na boisku pokazaliśmy, że gra w piłkę lepiej nam wychodzi. Szkoda tych 2 straconych punktów, tym bardziej, że straciliśmy je na własne życzenie. Ale co tam nie ma co narzekać, nadal jesteśmy niepokonani!

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:13

stahoo pisze:Trezeguet-7,5 Troche miał mało piłek i brak czystych sytuacji. Tego Treze nie lubi :smile: Ale co miał dograc to dobrał i jest 1-1 :)
To Iaquinta aystowal przy golu a nie Trezeguet, chociaz ten drugi mial jeden albo dwa grozne strzaly...

@do kolesia wyzej: nie dziwie sie, ze tak mowisz, bo co masz powiedziec 8)

Arsen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:21

Nie będę się za bardzo rozwodził nad meczem, bo jaki był każdy widział, a jak nie widział to niech żałuje.
Ograniczę się tylko do małego podsumowania.

Najlepszy na boisku - sędzia. Po prostu poezja. Żadnego większego błędu.

Wyróżnienia:
Juventus:
Buffon - za kapitalne interwencje i wyjścia do piłek.
Chiellini - w chwili obecnej nasz najlepszy obrońca. Darze wielkim szacunkiem oraz sympatią tego piłkarza za umiejętności i charakter.
Grygera - za grę w ofensywie. W defensywie czasem nie dawał rady.
Obrona: Wielki plus za te pułapki offside'owe. Widać zgranie. Minus bardziej dla zarządu niż dla piłkarzy - brak prawdziwego wymiatacza w formacji.
Nocerino&C.Zanetti - w destrukcji momentami mnie zadziwiali. Rozgrywającym to jednak ani jeden, ani drugi nie jest.
Palladino - miał sporo nieudanych zagrań, ale generalnie mieszał całkiem nieźle w defensywnych szykach interu.
Camoranesi - za piękny drybling i gola dającego cenny remis. Bardzo dobra zmiana.
Pomoc: Nieźle, solidnie, ale bez finezji, a czasem nawet pomysłu (mam na myśli głównie środek)...
Iaquinta - za wielkie serce do gry oraz mądrą asyste. Bardzo dobra zmiana.
Atak: Tylko tyle - nie popisali się skutecznością... nic więcej nie dodam.

Ranieri
: Przede wszystkim za zmiany. Wydaje mi się, że dobra gra w obronie to też w dużej mierze jego zasługa.

Inter:
J. Zanetti - mimo wieku ciągle groźny, sprawiał piłkarzom Juventusu nie małe problemy.
Suazo - cieżko go było dzisiaj upilnować...
Cambiasso - dobrze rozgrywał, odbiór też bez zastrzeżeń
+Obrona: Ładnie, uratowali kilka naprawdę groźnych sytuacji.
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2007, 23:31 przez Arsen, łącznie zmieniany 1 raz.

Lord of San Siro

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:21

Del pisze: @do kolesia wyzej: nie dziwie sie, ze tak mowisz, bo co masz powiedziec 8)
Powiedz mi ile Juve miało sytuacji strzeleckich? Strzał w nogi obrony to żaden strzał. Ibra miał 2 setki, jedną Suazo. A Wy co mieliście? Mieliście dużo szcześcia przede wszystkim, Buffona bym w to nie mieszał, to była nieporadność naszego ataku, a nie geniusz waszego bramkarza. Mimo wszystko jestem zadowolony. To Wy mieliście się "zemścić" i wam nie wyszło.

Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:24

Mimo wszystko Inter jest ciut lepsza druzyna, ale naprawde, ich ''5'' minut szybko minie :smile: Teraz widac, ze zmiany w Juventusie poki co przebiegaja bardzo dobrze, i naprawde jestem pewny ze wrocimy na szczyt bardzo niedlugo ;]

Bianconeri pokazali dzisiaj charakter, i gdyby nie glupio stracona bramka, podczas gdy kontrolowalismy przebieg gry, moglo sie inaczej ulozyc. W II polowie Inter przeprowadzil pare groznych akcji, ale wkoncu mamy Buffona :D Braki w umiejetnosciach nasi mlodzi zawodnicy potrafia nadrobic ambicja, nie mozna im tego odmowic. Szkoda liczylem, ze zagramy mimo wszystko piekny mecz i pojedziemy ich np. 2-0. Te plany trzeba odsunac na jeszcze jakis czas ;] ALe i tak mozemy byc dumni z bycia Juventinim.

Gratuluje Interowi dobrego meczu, ale nie zycze szczescia ;D

FORZA JUVE!!!

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:26

Oczywiscie, ze to nie geniusz Buffona ^^ Twoje argumenty sa idiotycznie smieszne. Stworzyliscie raptem 3 klarowne sytuacje, kiedy to my kontrolowalismy wiekszosc meczu. Fakt, sami nie mielismy dobrych sytuacji strzeleckich ale przy takiej przewadze w posiadaniu pilki w koncu musiala pasc bramka. Dobrze zagrala nasza obrona, chyba z 10 udanych pulapek ofsajdowych zrobili, no ale zdecydowal jeden blad.
Mamy nowa druzyne, na pewno nie sa tak zgrani jak Inter. Ale po takim meczu jestem bardzo optymistycznie nastawiony na przyszlosc.
Na prawdziwa zemste jeszcze przyjdzie czas, ale Interek pewnie myslal ze przejedzie sie po nas jak walcem no i sie faktycznie 'przejechal' hehe. Sezon dlugi, mam nadzieje, ze inne druzyny wezma przyklad z Juve i zagraja tak jak dzis my.
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2007, 23:31 przez Del, łącznie zmieniany 2 razy.

xi0nc

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:27

Lord of San Siro pisze:
Del pisze: @do kolesia wyzej: nie dziwie sie, ze tak mowisz, bo co masz powiedziec 8)
Powiedz mi ile Juve miało sytuacji strzeleckich? Strzał w nogi obrony to żaden strzał. Ibra miał 2 setki, jedną Suazo. A Wy co mieliście? Mieliście dużo szcześcia przede wszystkim, Buffona bym w to nie mieszał, to była nieporadność naszego ataku, a nie geniusz waszego bramkarza. Mimo wszystko jestem zadowolony. To Wy mieliście się "zemścić" i wam nie wyszło.
A TY mi powiedz kolego kto z beniaminkiem zremisowal 1:1

Przypomina mi sie dowcip.
Przychodzi maly internista do taty i pyta :
Tato a co to jest scudetto ??

:prochno:

Sapo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:27

Lord of San Siro pisze:To Wy mieliście się "zemścić" i wam nie wyszło.
poczekajmy do konca sezonu :whistle: w koncu by jestesmy tylko beniaminkiem a Wy mistrzami :prochno: :smile:
Ostatnio zmieniony 04 listopada 2007, 23:32 przez Sapo, łącznie zmieniany 1 raz.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:31

Lord of San Siro pisze:Buffona bym w to nie mieszał, to była nieporadność naszego ataku, a nie geniusz waszego bramkarza.
Yhy, na pewno. W takim razie nie masz powodu do dumy, mając takich super, świetnych napadziorów...
lord of San Siro pisze:To Wy mieliście się "zemścić" i wam nie wyszło.
Jeszcze będzie nie jedna okazja na pokonanie waszego super klubu. Pożyjemy, zobaczymy...

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 listopada 2007, 23:33

xi0nc pisze: Przypomina mi sie dowcip.
Przychodzi maly internista do taty i pyta :
Tato a co to jest scudetto ??

:prochno:
Taki mały i już jest internistą? Toż to geniusz jakiś. :shock: