Juventus Stadium
- TomiQ
- Juventino
Dobrze, że się dogadali bo o przebudowie stadionu juz mówiło sie od dłuższego czasu. A stadionik bedzie wyglądał naprawde ładnie
i co najważniejsze bez bierzni!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- Bobeknaklo
- Juventino
Jak wyglądają prace nad Delle Alpi? Właściwie nad Juventus Arena. Zważając na czas w jakim buduje się średnio stadion to pozostało na prawde niewiele. Już się nie moge doczekać, bo Comunale jest słbiutki, mało miejsc i ta bieżnia. Nie ma to jak linia boczna a 3 metry dalej trybuny. To bedzie dopiero atmosfera! Mam lekknie wątpliwosci i obawy nad budowa tego nowego stadionu
- Kogut W.
- Juventino
Tak, usuwająstahoo pisze:To jednak usuwają bieżnię?Bobek1991 pisze: Nie ma to jak linia boczna a 3 metry dalej trybuny.

- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Co do tematu,juz kiedys mialem zamiar sie zapytac,ale jakos nie bylo okazji.
Otoz nowy stadion na kiedy jest przewidywany(juz gotowy) na przyszly rok czy za 2 lata,bo juz nie wiem.Z gory dzieki za odpowiedz.
Forza Juve :!:
Otoz nowy stadion na kiedy jest przewidywany(juz gotowy) na przyszly rok czy za 2 lata,bo juz nie wiem.Z gory dzieki za odpowiedz.
Forza Juve :!:
- Kogut W.
- Juventino
Mati1990 pisze: Otoz nowy stadion na kiedy jest przewidywany(juz gotowy) na przyszly rok czy za 2 lata,bo juz nie wiem.Z gory dzieki za odpowiedz.
wikipedia pisze: (...)
Spowodowało to konieczność zmiany projektu i harmonogramu przebudowy stadionu. Wedle nowych założeń obiekt ma pomieścić około 50 tysięcy widzów. Otwarcie obiektu przesunięto na rok 2009.
(...)
Juventus opracował nową strategię finansowania przebudowy delle Alpi. Mecze Juventusu i Torino na których przewiduje się dużą frekwencję rozgrywane będą na modernizowanym Stadio delle Alpi, zaś pozostałe spotkania na mniejszym obiekcie - Stadio Olimpico di Torino...
- Mati1990
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Czyli,z tego wynika,ze dopiero za 2 lata powrocimy na nowy stadion.No coz zostaje tylko czekac
Niestety,ale na wikipedii maja zle informacje,poniewaz np derby,a takze dzisiejszy mecz z Interem,ktory bedzie bez watpienia klasykiem bedzie rozgrywany na stadio olimpico,a nie jak pisze,ze na "modernizowanym Delle Alpi",a chyba nie musze mowic,ze takie mecze ciesza sie bardzo duza frekwencja.

[/quote]wikipedia pisze: (...)
Spowodowało to konieczność zmiany projektu i harmonogramu przebudowy stadionu. Wedle nowych założeń obiekt ma pomieścić około 50 tysięcy widzów. Otwarcie obiektu przesunięto na rok 2009.
(...)
Juventus opracował nową strategię finansowania przebudowy delle Alpi. Mecze Juventusu i Torino na których przewiduje się dużą frekwencję rozgrywane będą na modernizowanym Stadio delle Alpi, zaś pozostałe spotkania na mniejszym obiekcie - Stadio Olimpico di Torino...
Niestety,ale na wikipedii maja zle informacje,poniewaz np derby,a takze dzisiejszy mecz z Interem,ktory bedzie bez watpienia klasykiem bedzie rozgrywany na stadio olimpico,a nie jak pisze,ze na "modernizowanym Delle Alpi",a chyba nie musze mowic,ze takie mecze ciesza sie bardzo duza frekwencja.
Kurde zle zrozumialem i zwracam swoj honor :PTo wszystko przez to ,ze zyje juz dziejszym meczemRadek_88 pisze:O czym Ty mowisz? Na wikipedii wyraznie pisze, ze w przyszlosci mecze o duzym zainteresowaniu beda rozgrywane na modernizowanym obecnie Stadio Delle Alpi. A wiec wszystko w porzadku.Mati1990 pisze:Niestety,ale na wikipedii maja zle informacje,poniewaz np derby,a takze dzisiejszy mecz z Interem,ktory bedzie bez watpienia klasykiem bedzie rozgrywany na stadio olimpico,a nie jak pisze,ze na "modernizowanym Delle Alpi",a chyba nie musze mowic,ze takie mecze ciesza sie bardzo duza frekwencja.wikipedia pisze: Juventus opracował nową strategię finansowania przebudowy delle Alpi. Mecze Juventusu i Torino na których przewiduje się dużą frekwencję rozgrywane będą na modernizowanym Stadio delle Alpi, zaś pozostałe spotkania na mniejszym obiekcie - Stadio Olimpico di Torino...

Ostatnio zmieniony 04 listopada 2007, 18:00 przez Mati1990, łącznie zmieniany 1 raz.
- Radek_88
- Qualità Juventino
O czym Ty mowisz? Na wikipedii wyraznie pisze, ze w przyszlosci mecze o duzym zainteresowaniu beda rozgrywane na modernizowanym obecnie Stadio Delle Alpi. A wiec wszystko w porzadku.Mati1990 pisze:Niestety,ale na wikipedii maja zle informacje,poniewaz np derby,a takze dzisiejszy mecz z Interem,ktory bedzie bez watpienia klasykiem bedzie rozgrywany na stadio olimpico,a nie jak pisze,ze na "modernizowanym Delle Alpi",a chyba nie musze mowic,ze takie mecze ciesza sie bardzo duza frekwencja.wikipedia pisze: Juventus opracował nową strategię finansowania przebudowy delle Alpi. Mecze Juventusu i Torino na których przewiduje się dużą frekwencję rozgrywane będą na modernizowanym Stadio delle Alpi, zaś pozostałe spotkania na mniejszym obiekcie - Stadio Olimpico di Torino...
- mpolek
- Qualità Juventino
- Even
- Juventino
mpolek pisze:Jak idzie budowa na Delle Alpi?
No muszę was chłopaki zmartwić... Byłem dokładnie 26 sierpnia przed stadionem. Delle Alpi najzwyczajniej w Świeicie stoi pusty i po remoncie ani śladu. Nie wiem, więc kiedy się spodziewać ukończenia przebudowy, jeżeli takowa jeszcze się nie zaczęła.
Widziales od srodka? Bo wg mnie tam zaczna remont..
- Bobeknaklo
- Juventino
Kurde troche wolno się za to zabierają
A w ogole było oficjalne oświadczenie jakies że na 100% go wybudują, czy to tylko projekt gotowy na akceptaje?
na worldstadiums.com czy cos takiego pisze data ukonczenia 2010 :?
Czyli ewentualne mecze LM za rok na Olimpico???????????? :doh: :doh: :doh:
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:

A w ogole było oficjalne oświadczenie jakies że na 100% go wybudują, czy to tylko projekt gotowy na akceptaje?

na worldstadiums.com czy cos takiego pisze data ukonczenia 2010 :?
Czyli ewentualne mecze LM za rok na Olimpico???????????? :doh: :doh: :doh:
:płaczę: :płaczę: :płaczę: :płaczę:

- Drugo ufficialmente
- Juventino
No właśnie było, że na 100% bo nie wiem, projekt powstał ale nie wiem czy cos sie dzieje może skonczyc sie niczym. Pisało, że jak Włochy dostaną euro 2012 to zaczna działać! no a Italia nie dostała!
- mpolek
- Qualità Juventino
Nie nie widziałem od środka, bo nie było tam mozliwego wstępu.
http://stadiony.net/projects.php
W jakiej kategorii jest Delle Alpi?
To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości...
- stahoo
- Juventino
Wiesz, nie mam nic do stadiony.net.pl ale to, że Delle Alpi jest tam w kategorii "Projekty oczekujace na realizacje" to duzo mi nie mówi. Z tego co pamietam, projekt nowego stadionu był tam jeszcze jak graliśmy w Serie A przed degradacją. Wtedy data oddania nowego stadiony przypadała chyba na 2008 rok (tak mi sie wydaje). Po degradacji (i stracie mnóstwa kasy) plany te drastycznie mogły sie zmienic. Tak więc naprawde nie wiadomo, co sie dzieje obecnie z Delle ALpi.
btw. Jak sie likwiduje bierznie na stadionie? tzn. mam na mysli jak sie przysunie trybuny do boiska? Ma ktos jakies pojecie na ten temat?
btw. Jak sie likwiduje bierznie na stadionie? tzn. mam na mysli jak sie przysunie trybuny do boiska? Ma ktos jakies pojecie na ten temat?

- Gooray
- Juventino
Oto przyszłe Delle Alpi, a raczej Juventus Arenampolek pisze:Nie nie widziałem od środka, bo nie było tam mozliwego wstępu.