Serie A (9): Napoli 3-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 09:06

Do teraz mnie nosi po tym meczu i jestem wściekły. Już nie chodzi nawet o to że przegraliśmy bo to naturalna rzecz w futbolu, ale stylu w jakim to się stało nie wybaczę, szczególnie sędziemu. Zastanawia mnie zaś jedno - co robił liniowy w obu sytuacjach, ale może po kolei. Pierwsza połowa raczej bez fajerwerków, strzał Almirona był jedyną dobrą sytuacją w tej części spotkania, z drugiej strony szalał Lavezzi ale obrona grała do tego czasu dobrze rozbijając jego ataki. Druga połowa zaczęła się kapitalnie bo kiedy rywale mieli jeszcze "zastane mięśnie" zdobyliśmy bramkę. To co zrobiła defensywa przy golu Gargano woła o pomstę do nieba. Trzech czy czterech chłopów patrzy jak zawodnik Napoli wbiega sobie w pole karne i asystuje mu a wystarczyłoby że jeden z nich zrobiłby wślizg, mogliby go skasować przed polem karnym, lepsze to niż jego wyjście sam na sam. A później to już tylko teatr jednego aktora oczywiście pana "B" który podyktował dwa karne z kapelusza dla Napoli. Cóż trzeba będzie sobie to odbić na meczu z interem, szkoda że nie ma Andrade bo już Camoranesi i Marchionni powracali z kontuzji i ciekaw jestem ile znaczymy w najmocniejszym kalibrze, a kupno środkowego obrońcy w zimie będzie niezbędne. Cóż ciężko będzie kogokolwiek wyróżnić ale myślę że Buffon zagrał na stałym dobrym poziomie bo przy bramkach nie miał żadnych szans. Bardzo wiele oczekiwałem od Palladino gdyż liczyłem że utrze nosa tam gdzie go nie chciano, niestety Palla za bardzo chciał i nie wychodziło. Z Empoli nie wyobrażam sobie straty punktów.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 09:21

Meczu nie ogladalem,ale patrzac teraz na te sytuacje jestem zawiedziony.
Nie moge uwierzyc,ze nadal takie rzeczy dzieja sie w serie a.Dawniej z rok,a moze 2 lata temu gdyby to na nasza korzysc zagwizdal,a moze i wczoraj to juz byla by wielka afera,ale coz przeciez to bylo prezciwko Juventusovi to poco robic z tego zamęt?Jestem tylko jednego ciekaw,bo podobno osadzono nas o kupowanie meczow,dobrze ponieslismy kare :?: za ta pseudo "afere"i niby po usunieciu Moggiego takie rzeczy mialy juz nie miec miejsca i co?Swiat jest niesprawiedliwy.

Co do meczu to pierwsza polowa sadze tak jak wielu z was,ze byla malo interesujaca,natomiast w drugiej po ladnej akcji i golu Alexa niestety zaczela sie nowa telenowela pt" pomozmy napoli". Jeszcze ten pierwszy gol Gargano pokazal,ze musimy wzmocnic obrone w styczniu.Drugi i trzeci gol...,az szkoda slow.Ogladalem chyba z 10 razy te akcje i sadze,ze juz chyba ostatnio w lidze polskiej nie ma takich sytuacji,ale coz.Przegralismy co sie stalo to sie juz nieodstanie i trzeba dzis trzymac za Palermo .

Tak wiec niestety:

Bergonzi 3-1 Juventus

ps- tak swoja droga Bergonzo pochodzi z genui,a moze wiekszosc wie,ze napoli trzyma z genoa? :think: taki maly zbieg okolicznosci

roger

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:00

oj juz tak nie placzcie.ile to spotkan wygraliscie dzieki ustawionym sedziom w poprzednich sezonach?po drugie, bledy sie zdarzaja.chociazby w meczu chelasea-schalke sedzia zamiast dac czerwien alexowi puscil gre, w meczu palermo-milan sedzia podarowal dwie bramki dla palermo i nie odgwizdal karnych dla milanu i w wielu innych.zycie toczy sie dalej.jak chcecie cos wygrac w tym sezonie, to musicie dalej grac z kontry, murujac swoja bramke.tylko wtedy macie szasne, bo gry to wasi pilkarze nie potrafia kreowac.

brigate rossonero
white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:09

roger pisze:oj juz tak nie placzcie.ile to spotkan wygraliscie dzieki ustawionym sedziom w poprzednich sezonach?
dzieki ustawionym sedziom ? zadnego.

Co do sedziego to sie nie popisal mowiac lagodnie. Jeszcze ten drugi karny moglby byc dyskusyjny, bo rownie dobrze Zalayeta mogl sie wywalic na Bufffonie zamiast fikac w powietrzu. Przy pierwszym dal sie nabrac ale przeciez liniowy musial widziec ze Giorgio interweniowal czysto.

Life goes on..

Co za ##### weekend.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:13

roger

Ja rozumiem, że milan nie radzi sobie w Serie A bez sędziów, ale to nie jest forum do leczenia swoich kompleksów. Ewentualnie możesz zacząć kibicować Napoli.

STAN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:16

Mecz na inter nie wypalił... na dokładkę Juventus przegrywa aż 3:1... po ''podobno'' niesłusznych karnych ( jeszcze nie widziałem skrótu) Pytam co jeszcze? :(

telioZzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:21

roger pisze:oj juz tak nie placzcie.ile to spotkan wygraliscie dzieki ustawionym sedziom w poprzednich sezonach?po drugie, bledy sie zdarzaja.chociazby w meczu chelasea-schalke sedzia zamiast dac czerwien alexowi puscil gre, w meczu palermo-milan sedzia podarowal dwie bramki dla palermo i nie odgwizdal karnych dla milanu i w wielu innych.zycie toczy sie dalej.jak chcecie cos wygrac w tym sezonie, to musicie dalej grac z kontry, murujac swoja bramke.tylko wtedy macie szasne, bo gry to wasi pilkarze nie potrafia kreowac.
No to tutaj muszę trochę zboczyć z tematu; popatrz na grę twojego klubu który gra jakże piękny i ofensywny futbol <cudo>. Tak im to dobrze wychodzi, że może wejdą niedługo do pierwszej 10... A co do sędziego to już nawet nie mam zamiaru się wypowiadać głębiej na temat jego postawy. Zamiast obiektywnej postaci arbitra obserwowaliśmy w meczu pionka wypatrzającego wynik całej gry, a kierowany był przez publike Napoli... Nic dodać nic ująć tylko można płakać nad brakiem przygotowania i doświadczenia. Niestety trzeba wspomnieć także o tym, że bądź co bądź juve po pierwszej bramce mógł przycisnąć i postawić wszystko na ostrzu miecza. Postawa naszej drużyny może, powinna i musi prezentować się lepiej, gdyż tkwi w Niej znacznie większy potencjał. Trzeba wyjść z letargu i pokazać wszystkim prawdziwe oblicze i potęge Juventusu. Pokazać to czym zawsze urzekali nas nasi piłkarze. !!

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:24

Wszyscy napinają się na sędziego, który fakt faktem był głównym (anty)bohaterem tego spotkania, ale ja uważam, że tak głupi sposób w jaki straciliśmy pierwszą bramkę, od której wszystko się zaczęło.. woła o najprawdziwszą pomstę do nieba. Żenada w każdym calu. Samo wspomnienie tego groteskowego obrazka z meczu wywołuje u mnie salwy śmiechu. Tak grać nie można do cholery!

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:32

Dolkadnie. Kluczowym momentem bylo wyrownanie dla Napoli. Potem wszystko siadlo.

A przeciez mogl Alex strzelic z tych 6m w pusta bramke :?

matekkuba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 10:44

1. 1 bramka dla Napoli to tragedia w wykonaniu obrońców.
2. Te karne to coś niedorzecznego. Nie wiem po co ten mecz był rozgrywany, skoro sędzia grał dla drużyny z Neapolu
3. Roger, wiem, że Milan walczy z o grę w Pucharze UEFA, ale nie zarzucaj Juve, że wygrali 2 sezony temu dzięki sędziom, bo z tego co pamiętam to milan też był w to zamieszany, a że z Juve zrobiono kozła ofiarnego, tego przeboleć nie mogę, bo w Serie B powinien grać zarówno Milan jak i Lazio oraz Viola, więc nie wyskakuj, że Juventus kupował mecze. A tak na marginesie jak milan kilka(naście ?) lat temu awansował do pierwszej ligi to radzil sobie trochę gorzej od Juve (odpukać) :smile:

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 11:42

white_wolv pisze:. A przeciez mogl Alex strzelic z tych 6m w pusta bramke :?
I tego nie rozumiem. Zawodnik dobry technicznie, w takiej sytuacji, zamiast uderzyć swoim typowym strzałem zewnętrznym podbiciem, wali bombę prosto w trybuny :? Jak to powiedział komentator Lipiński w meczu z Romą, w której Alex w podobnej sytuacji bramki nie zdobył (tam obronił Doni) 'zawodnik tej klasy powinien takie okazje wykorzystywać'...

Co do meczu, to fakt, że sędzia pomógł i to bardzo Napoli, ale gdyby udało nam się ponownie objąć prowadzenie po akcji Palladino i Trezeguet, o opisanej wyżej sytuacji DP nie wspominając, mecz z pewnością ułożył by się inaczej.

PS. Widać, że kilka dobrych meczów Legro, to jeszcze nie był znak, wielkiego powrotu do formy. Jeśli Nicola mówi o braku koncentracji w takich spotkaniach, to wg mnie musi jeszcze trochę poczekać z ponowną grą w reprezentacji.

M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 11:51

Bez konkretnych dowodów Juventus degradują do Serie B, a Bergonzi nas bezczelnie okrada. Gdzie tu sprawiedliwość?

:roll:
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 10 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 12:32

Nieźle... Najpierw nas degradują, nie mając dowodów, a potem nas dymają... Przynajmniej teraz nikt nie będzie mówił, że sędziowie pomagają Juventusowi.
No ale to swoją drogą. Inna sprawa, że pierwsza bramka dla Napoli to autentyczna katastrofa... Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w drużynie takiej jak Juventus.

ulin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 12:40

jak ktoś ma to niech poda link do drugiej akcji po której sędzia podyktował karny :/ , gdyż link podany wcześniej nie działa.

Futbol to taka piekna gra, w której 22 zawodników biega po boisku ai tak zawsze
wygrywa JUVENTUS
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 października 2007, 12:42

tu masz skrót:
azidg pisze:Obszerne skróty pierwszej i drugiej połowy:
http://rapidshare.com/files/65727468/Hi ... ventus.rar

Zablokowany