Moggi oskarza Inter

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
-+|[}{]4nt3r|+-

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 15 sierpnia 2007, 15:00

inter na pewno dołożył starań, by rozkręcić tą aferę i zyskać na tym.

Obrazek
ForzaInter!

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 14:56

Moggi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: I wszystko jasne :)

Dlaczego Juve miałby być kozłem ofiarnym? Przecież to Juve miało najwięcej znajomości w lidze i było najbardziej skorumpowanym klubem. Niestety biedni Juventini pocieszają się na polskich forach myśląc, że te ich znajomości ich zgubiły, i niestety każdy człowiek w Italii nagle obrucił się przeciwko największej historii włoskiej piłki :( :( :( Logiczne myślenie podpowiada, że skoro to Juve potrafiło wykupić tyle spotkań na swoją korzyść, miało w swoich sidłach najwiekszą rzeszę ludzi działających na szkodę Lega Calcio, to jakim cudem mafia Interu (bo tak o niej mówicie) tak nagle stała się większa od całej mafi Juve (dlaczego nie bylo odwrotnie? Juve miało najwięcej kasy, najwięcej znajomości, to przecież Juve mogło sobie taką aferę wszcząć - aleeee, i tu jest ale, gdyby wszczeło, to ich wszelkie winy wyplynełyby na wierzch bardzo szybko), ich największej znajomości i popularności, zdobyła ich skorumpowanych ludzi i nagle sobie wymyślila wszystkie grzechy Juve, wszystkie kupione mecze, i tak nagle od tak sobie znalazła kozła ofiarnego w ekipie Juventusu i wystawiła sprawę na światło dzienne? Zalatwiła fałszywe rozmowy telefoniczne (przecież Moggi nie dzwonił do nikogo :rotfl: ), zorganizowała wielką akcję Calciopoli, czy wy nie wiecie że to moratti i jego kumple wydawali wszystkie wyroki? Tak wy wiecie, powiedzcie to całej Italii, bo tam myślą że uczciwi ludzie rozdysponowali tą sprawę, tak samo jak fachowcy na całym świecie, nikt nie wie, ale wy fani Juve z forum wiecie, powiedzcie im! :rotfl: :rotfl: :rotfl: Wasz tok myślenia jest fatalnie zabłąkany w miłości do waszego klubu, ale powiem jedno? po co wracacie do przeszłości, która tak was obciąża, która tak was boli? Wiem, chcecie być dumnymi "Juventini" i chcecie dowieść tego, że wasz ukochany Juventus nie jest niczemu winien, a ta sprawa powstała tylko dlatego, żeby Juventus spadł z ligi. Wasze myslenie doprowadza do takiego stanu rzeczy, że wyszło to w ten sposób: Rząd w Italii zostal przekupiony przez Inter, sąd w italii zostal przekupiony przez Inter, włoska polcja i każdy policjant zostali przekupieni przez Inter. Wszyscy milczą i nikt nie wyznał żadnego grzechu Interu do dziś, bo Inter miał dość pieniędzy, żeby przekupić całe Wlochy, wszystkich nawet najdocieklejszych dziennikarzy i wszystko dookoła, tylko po to, żeby wyrzucić wasze kochane Juve z ligi. Żaden trener i sędzia nie powie nic na Inter, bo... każdy się boi! inter to ogromna mafia która może zabić cale rodziny kiedy tylko ktoś powie coś złego na Nerazzurrich. Inter posiadł wladze cesarską, rządzi we Wloszech niepodzielnie i żadne Juve Milany nie mają nic do powiedzenia, bo Inter jest tylko czysty i ma Morattiego, bossa i króla Włoch. NIKT NIE PRZECIWSTAWI SIĘ IM bo oni są władcami wszystkiego, i zakazali całej Italii mówić.... ALE JUVENTINI ! POCIESZĘ WAS! ......... Może za 10 lat jedna z tych tysięcy osób która skazała Juve za korupcję się wykruszy i powie: "taka jest prawda, to Inter zoorganizował całą aferę, wydał wszelkie polecenia, przekupił wszystkich. Juve w tej sytuacji było tylko koniem ofiarnym i jest totalnie niewinne. Trzeba zbadać sprawę na nowo, Moratti miał w tych czasach najwięcej znajomości i to on zrobił całą Italie w przysłowiowego balona!" Myslicie, że wy (forumowicze) jesteście mądrzejsi i znacie sprawe lepiej niż włoskie sądy, włoscy dziennikarze, włoska federacja pilkarska i sportowa? Jakie fakty przemawiają za waszymi durnymi tekstami. Juve wielki kozioł ofiarny :rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie!!!!!!!!!!!!! Juve to klub skorumowoway doszczętnie co wykazało śledztwo we Włoszech, Juve to klub z tradycjami i historią, Juve to klub który trzeba budować na nowo, od podstaw, bez korupcji. Trochę honoru - zamknijcie już to sprawę dla własnego dobra, bo wracacie do czasów największego ośmieszenia Juventusu. Nikt by się z was nie smiał, ale po co sami prowokujecie i wracacie do bagna. A może Inter jest naprawdę wielkim carem Italii? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :roll: :roll: :roll: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: Jak tak to czekam na 10 Scudetto z rzędu i Serie C dla Juve, bo skoro mają taką władzę to czemu Juve sobie po roku wraca do najwyższej klasy rozgrywkowej. Bądźmy realistami.
Pozdro!
Ostatnio zmieniony 14 października 2007, 15:09 przez ForzaInter!, łącznie zmieniany 1 raz.

Pasja na całe życie... |= FC INTERNAZIONALE 1908 MILANO =| Wierność to podstawa.
bastuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:09

forza juve - <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jestes i tyle :(

bastuś

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:10

sorry to bylo do forza inter :lol:

ForzaInter!

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:11

bastuś, argument godny fanatyka Juve :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Więcej faktów !!!!!!!!!!!!!! :prochno: :prochno: :prochno: :prochno: :prochno:

INTER INTER LALALALA !!!!!!!!!!!!!!! Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pasja na całe życie... |= FC INTERNAZIONALE 1908 MILANO =| Wierność to podstawa.
Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:22

ForzaInter! pisze:Przecież to Juve miało najwięcej znajomości w lidze i było najbardziej skorumpowanym klubem. Niestety biedni Juventini pocieszają się na polskich forach myśląc, że te ich znajomości ich zgubiły, i niestety każdy człowiek w Italii nagle obrucił się przeciwko największej historii włoskiej piłki Sad Sad Sad Logiczne myślenie podpowiada, że skoro to Juve potrafiło wykupić tyle spotkań na swoją korzyść, miało w swoich sidłach najwiekszą rzeszę ludzi działających na szkodę Lega Calcio, to jakim cudem mafia Interu (bo tak o niej mówicie) tak nagle stała się większa od całej mafi Juve (dlaczego nie bylo odwrotnie? Juve miało najwięcej kasy, najwięcej znajomości, to przecież Juve mogło sobie taką aferę wszcząć - aleeee, i tu jest ale, gdyby wszczeło, to ich wszelkie winy wyplynełyby na wierzch bardzo szybko), ich największej znajomości i popularności, zdobyła ich skorumpowanych ludzi i nagle sobie wymyślila wszystkie grzechy Juve, wszystkie kupione mecze, i tak nagle od tak sobie znalazła kozła ofiarnego w ekipie Juventusu i wystawiła sprawę na światło dzienne?
Ja chyba o czymś nie wiem. Powiedz mi, które to mecze Juventus "kupił"? Jakie to miał "znajomości"?
ForzaInter! pisze:Tak wy wiecie, powiedzcie to całej Italii, bo tam myślą że uczciwi ludzie rozdysponowali tą sprawę, tak samo jak fachowcy na całym świecie, nikt nie wie, ale wy fani Juve z forum wiecie, powiedzcie im!
A widziałeś jak ten cały proces przebiegał? Może wtedy jeszcze nie umiałeś czytać.

Może Dzieciaku byś przedstawił jakieś konkrety na udowodnienie swoich (pożal się Boże) osądów. My jesteśmy fanatykami? Zaślepionymi miłością do swojego klubu? Przynajmniej potrafimy cokolwiek więcej powiedzieć, niż "A oni są winni, bo są winni i wszyscy mówią, że są winni, a Moggi to szef mafii, a Juventus jest skorumpowany". Nie wiem ile masz lat, ale proszę cię... Szanuj siebie i nas.

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:30

ForzaInter! pisze:Moggi :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: I wszystko jasne :)

Dlaczego Juve miałby być kozłem ofiarnym? Przecież to Juve miało najwięcej znajomości w lidze i było najbardziej skorumpowanym klubem. Niestety biedni Juventini pocieszają się na polskich forach myśląc, że te ich znajomości ich zgubiły, i niestety każdy człowiek w Italii nagle obrucił się przeciwko największej historii włoskiej piłki :( :( :( Logiczne myślenie podpowiada, że skoro to Juve potrafiło wykupić tyle spotkań na swoją korzyść, miało w swoich sidłach najwiekszą rzeszę ludzi działających na szkodę Lega Calcio, to jakim cudem mafia Interu (bo tak o niej mówicie) tak nagle stała się większa od całej mafi Juve (dlaczego nie bylo odwrotnie? Juve miało najwięcej kasy, najwięcej znajomości, to przecież Juve mogło sobie taką aferę wszcząć - aleeee, i tu jest ale, gdyby wszczeło, to ich wszelkie winy wyplynełyby na wierzch bardzo szybko), ich największej znajomości i popularności, zdobyła ich skorumpowanych ludzi i nagle sobie wymyślila wszystkie grzechy Juve, wszystkie kupione mecze, i tak nagle od tak sobie znalazła kozła ofiarnego w ekipie Juventusu i wystawiła sprawę na światło dzienne? Zalatwiła fałszywe rozmowy telefoniczne (przecież Moggi nie dzwonił do nikogo :rotfl: ), zorganizowała wielką akcję Calciopoli, czy wy nie wiecie że to moratti i jego kumple wydawali wszystkie wyroki? Tak wy wiecie, powiedzcie to całej Italii, bo tam myślą że uczciwi ludzie rozdysponowali tą sprawę, tak samo jak fachowcy na całym świecie, nikt nie wie, ale wy fani Juve z forum wiecie, powiedzcie im! :rotfl: :rotfl: :rotfl: Wasz tok myślenia jest fatalnie zabłąkany w miłości do waszego klubu, ale powiem jedno? po co wracacie do przeszłości, która tak was obciąża, która tak was boli? Wiem, chcecie być dumnymi "Juventini" i chcecie dowieść tego, że wasz ukochany Juventus nie jest niczemu winien, a ta sprawa powstała tylko dlatego, żeby Juventus spadł z ligi. Wasze myslenie doprowadza do takiego stanu rzeczy, że wyszło to w ten sposób: Rząd w Italii zostal przekupiony przez Inter, sąd w italii zostal przekupiony przez Inter, włoska polcja i każdy policjant zostali przekupieni przez Inter. Wszyscy milczą i nikt nie wyznał żadnego grzechu Interu do dziś, bo Inter miał dość pieniędzy, żeby przekupić całe Wlochy, wszystkich nawet najdocieklejszych dziennikarzy i wszystko dookoła, tylko po to, żeby wyrzucić wasze kochane Juve z ligi. Żaden trener i sędzia nie powie nic na Inter, bo... każdy się boi! inter to ogromna mafia która może zabić cale rodziny kiedy tylko ktoś powie coś złego na Nerazzurrich. Inter posiadł wladze cesarską, rządzi we Wloszech niepodzielnie i żadne Juve Milany nie mają nic do powiedzenia, bo Inter jest tylko czysty i ma Morattiego, bossa i króla Włoch. NIKT NIE PRZECIWSTAWI SIĘ IM bo oni są władcami wszystkiego, i zakazali całej Italii mówić.... ALE JUVENTINI ! POCIESZĘ WAS! ......... Może za 10 lat jedna z tych tysięcy osób która skazała Juve za korupcję się wykruszy i powie: "taka jest prawda, to Inter zoorganizował całą aferę, wydał wszelkie polecenia, przekupił wszystkich. Juve w tej sytuacji było tylko koniem ofiarnym i jest totalnie niewinne. Trzeba zbadać sprawę na nowo, Moratti miał w tych czasach najwięcej znajomości i to on zrobił całą Italie w przysłowiowego balona!" Myslicie, że wy (forumowicze) jesteście mądrzejsi i znacie sprawe lepiej niż włoskie sądy, włoscy dziennikarze, włoska federacja pilkarska i sportowa? Jakie fakty przemawiają za waszymi durnymi tekstami. Juve wielki kozioł ofiarny :rotfl: :rotfl: :rotfl: Nie!!!!!!!!!!!!! Juve to klub skorumowoway doszczętnie co wykazało śledztwo we Włoszech, Juve to klub z tradycjami i historią, Juve to klub który trzeba budować na nowo, od podstaw, bez korupcji. Trochę honoru - zamknijcie już to sprawę dla własnego dobra, bo wracacie do czasów największego ośmieszenia Juventusu. Nikt by się z was nie smiał, ale po co sami prowokujecie i wracacie do bagna. A może Inter jest naprawdę wielkim carem Italii? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :roll: :roll: :roll: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: Jak tak to czekam na 10 Scudetto z rzędu i Serie C dla Juve, bo skoro mają taką władzę to czemu Juve sobie po roku wraca do najwyższej klasy rozgrywkowej. Bądźmy realistami.
Pozdro!

Moze i Moggi dzwonil. Ustalal sedziow. Ale co z tego?
Jesli powiem ze chce miec tego nauczyciela w matmie to znaczy ze go przekupilem zeby mi dal 5? Mysl dziecko...

A dlaczego wszyscy mowia ze Juve jest kozlem ofiarnym? Powiedziec ci? Juz ci mowie. Dlatego ze w ta cala ''afere'' bylo zamieszanych wiecej klubow, ale kto na tym najgorzej wypadl? Przypomniec ci? JUVENTUS! Gdyby Viola, Lazio, Milan i Reginna tez spadly do Serie B to ja bym nic nie wspomnial tu o nie sprawiedliwosci.

A to co wszyscy mowia ''Inter to mafia''... Moze Inter nie zrobil tego wszystkiego tak jak ty to skromnie opisales, moze to nie Inter cala ta afere zaczal, ale jak widzisz obrocil ja bardzo na swoja korzysc.
To ze akurat Interowi przyznano Scudetto nie jest troche podejzane, dodac to ze ten dyrektor Telecom Italia (ten ktory ''odkryl'' afere) to bardzo dobry przyjaciel Morattiego?

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:31

Forza Inter, na początku radzę wykasować emotikonki, bo gdybyś przeczytał regulamin forum dowiedział byś sie, że ich nadużywanie jest zabronione.
Co do tematu, piszesz, że uważamy sie za mądrzejszych od wszystkich włoskich dziennikarzy i polityków.Z drugiej jednak strony sam nie podajesz żadnych konkretów na temat tej sprawy, to co piszesz to tylko ogólniki i wszystko krąży wokół zdania "wszyscy mówią że Juve jest winne", podczas gdy w rzeczywistość ja nigdy nie widziałem ani nie słyszałem żadnych konkretnych dowodów, świadczących o jakichś przekrętach Juventusu.
Piszesz o rozmowach Moggiego, a prawdopodobnie nigdy ich nie słyszałeś ani nie czytałeś ich zapisu.Gdybyś to robił, wiedziałbyś na pewno, że nie ma tam nic o ustawianiu meczów, żadnych próźb i życzeń.Poza tym warto podkreślić, że nigdy nie udowodniono żadnej rozmowy Moggiego z sędziami, a jedynie z osobami odpowiedzialnymi za ich przydzielanie.
Moim zdaniem wszyscy powinni brać pod uwagę zasadę domniemania niewinności, a ja póki nie zobacze rzeczowych i konkretnych dowodów na winę Juventusu, póty nie uwierzę w oszustwa klubu.

Jeszcze jedno, Bastuś też mógł byś się nie kompromitować.

PrzemasJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:34

nie mam zamiaru polemizowac z interysta...o waszej kulturze, goscinnosci itp mozna sie przekonac wchodzac na chata np i nawet NIC nie powiedziec na inter...wyleci sie poprostu za to ze jest sie JUVENTINIM..
dziekuje

Magica Juve resiste il mio cuore lontano da te soltanto se penso alla figa!!
ForzaInter!

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:45

Railis pisze: Ja chyba o czymś nie wiem. Powiedz mi, które to mecze Juventus "kupił"? Jakie to miał "znajomości"?

A widziałeś jak ten cały proces przebiegał? Może wtedy jeszcze nie umiałeś czytać.

Może Dzieciaku byś przedstawił jakieś konkrety na udowodnienie swoich (pożal się Boże) osądów. My jesteśmy fanatykami? Zaślepionymi miłością do swojego klubu? Przynajmniej potrafimy cokolwiek więcej powiedzieć, niż "A oni są winni, bo są winni i wszyscy mówią, że są winni, a Moggi to szef mafii, a Juventus jest skorumpowany". Nie wiem ile masz lat, ale proszę cię... Szanuj siebie i nas.
Nie, ja nie mam zielonego pojęcia, jakie to były mecze kto je prowadził w jaki sposób Juventus je kupił. Wogóle mnie to nie interesuje. Mówiąc o znajomościach mam na myśli sędziów, dzialaczy, trenerów i prezenesów którzy mieli kontakty z Juve - musieli im jakoś sprzedać przeszło 45 (bo tyle bodajże oficjalnie udowodniono) spotkań. Ja się opieram na faktach które podał włoski sąd, co udowodnił proces w aferze Calciopoli, jaki ogłosił werdykt. Twoja wypowiedź brzmi jakbyś był od tego całego sądu mądrzejszy (tak jak zresztą powiedziałem, wy forumowicze Juve uważacie się za mądrzejszych od sadu, włoskiej policji, dziennikarzy i federacji piłkarskiej - to oni udowodnili grzechy juve, nie ja, nie ty, nie władze Interu) :) Ja ich nie osądziłem, osądził ich sąd, myślę, że sąd jest mądrzejszy od Internetowych forumowiczów. Teraz czekam na argument (fakt) który potwierdza niewinność twojej ukochanej drużyny.... :whistle: :prochno: :prochno: :prochno: :prochno: :prochno: :prochno: :prochno:

Pozdro

Railis

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:51

ForzaInter! pisze:Nie, ja nie mam zielonego pojęcia, jakie to były mecze kto je prowadził w jaki sposób Juventus je kupił. Wogóle mnie to nie interesuje. Mówiąc o znajomościach mam na myśli sędziów, dzialaczy, trenerów i prezenesów którzy mieli kontakty z Juve - musieli im jakoś sprzedać przeszło 45 (bo tyle bodajże oficjalnie udowodniono) spotkań. Ja się opieram na faktach które podał włoski sąd, co udowodnił proces w aferze Calciopoli, jaki ogłosił werdykt.
Nie przestajesz mnie bawić. Może ja żyję na innym świecie, ale mnie się wydawało, że udowodnione zostało Juventusowi "WYBIERANIE SĘDZIÓW NA MECZ", a i to budziło wiele kontrowersji. A tutaj się od ciebie dowiaduję, że kupił ich przeszło 45. :roll: Ktoś tutaj chyba coś zmyśla.

ForzaInter!

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:52

Ibra_fan pisze: Moze i Moggi dzwonil. Ustalal sedziow. Ale co z tego?
Jesli powiem ze chce miec tego nauczyciela w matmie to znaczy ze go przekupilem zeby mi dal 5? Mysl dziecko...

A dlaczego wszyscy mowia ze Juve jest kozlem ofiarnym? Powiedziec ci? Juz ci mowie. Dlatego ze w ta cala ''afere'' bylo zamieszanych wiecej klubow, ale kto na tym najgorzej wypadl? Przypomniec ci? JUVENTUS! Gdyby Viola, Lazio, Milan i Reginna tez spadly do Serie B to ja bym nic nie wspomnial tu o nie sprawiedliwosci.

A to co wszyscy mowia ''Inter to mafia''... Moze Inter nie zrobil tego wszystkiego tak jak ty to skromnie opisales, moze to nie Inter cala ta afere zaczal, ale jak widzisz obrocil ja bardzo na swoja korzysc.
To ze akurat Interowi przyznano Scudetto nie jest troche podejzane, dodac to ze ten dyrektor Telecom Italia (ten ktory ''odkryl'' afere) to bardzo dobry przyjaciel Morattiego?
1. JEŚLI CHCE MIEĆ TAKIEGO NAUCZYCIELA NA MATMIE TO ZNACZY ŻE GO BARDZIEJ LUBIE JEST LEPSZY I WYSTAWI MI LEPSZE STOPNIE, TAK JAKBY DOSTAĆ LEPSZY WYNIK NA BOISKU.

2. PRZYKRE ŻE MILAN, VIOLA CZY LAZIO NIE SPADLI Z LIGI. O ILE MI WIADOMO PO PROSTU NAJWIĘCEJ UDOWODNIONO JUVENTUSOWI.

3. W JAKI SPOSOB INTER OBRUCIL TO NA SWOJA KORZYSC? ZAPRZECZASZ SOBIE BO POWIEDZIALES ZE NIE BRAL W TYM UDZIALU.

4. SCUDETTO - BRRRRRRRRRRR. NIKT NIE LICZY NIKOMU TEGO SCUDETTO, ANI MANCINI, ANI MORATTI ANI PILKARZE, NIKT Z TEGO SCUDETTO SIE NIE CIESZYL, ZADEN KIBIC NIE SMIE MOWIC ZE TO SCUDETTO INTER - BO ONO NIE JEST NASZE! TAKIE SCUDETTO TO IDZ KUPIC DO SKLEPU. PRZYZNALI BO PRZYZNALI, KAZDY WIE ZE NIKT NIE CHCE TAMTEGO SCUDETTO. A DLACZEGO PRZYZNALI? BO TYLKO JUVE I MILAN BYLI WYZEJ W TABELI OD INTERU, A OBA KLUBY ZOSTALY UZNANE ZA WINNE I SKORUMPOWANE. TYTUL PRZYZNALI PIERWSZEJ DRUZYNIE KTORA ZDOBYLA GO W "CZYSTY" SPOSOB. JESZCZE RAZ PODKRESLAM, NIKT NIE LICZY NAM TEGO SCUDETTA, A W MEDIOLANIE ZADNEGO SWIETA CZY CZEGOKOLWIEK W TYM ZWIAZKU NIE BYLO.

5. DYREKTOR TELECOM ITALIA TO BARDZO DOBRY PRZYJACIEL MORATTIEGO? A SKAD WIESZ, TEZ SIE Z NIMI KOLEGUJESZ ZE ZNASZ ICH STOSUNKI? CIEKAWE JAKA MINE MIAL MORATTI JAK SLUCHAL ROZMOW MOGGIEGO I TEGO O CZYM W NICH MOWIL :]

POZDRO.

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:55

Nie, ja nie mam zielonego pojęcia, jakie to były mecze kto je prowadził w jaki sposób Juventus je kupił. Wogóle mnie to nie interesuje
Więc nie wypowiadaj się nigdy o tej sprawie.Robiąc to, pokazujesz jak niski jest twój poziom inteligencji.
Teraz czekam na argument (fakt) który potwierdza niewinność twojej ukochanej drużyny....
Jeszcze raz podkreślę że udowadniać trzeba winę, a nie niewinność.To są oczywiste zasada, zresztą zamieszczone w prawie sądowym.

ForzaInter!

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:56

mati__________ pisze:"wszyscy mówią że Juve jest winne", podczas gdy w rzeczywistość ja nigdy nie widziałem ani nie słyszałem żadnych konkretnych dowodów, świadczących o jakichś przekrętach Juventusu.
musiałbys miec chyba akta z sądu? Do italii sa obecnie tanie bilety lotnicze Ryan Air z Krakowa, zawsze mozna leciec sprobowac :) Przeciez to jest tajne o ile mi wiadomo. Kilka razy slyszalem o udowodnionych 45 bodajze meczach, slyszalem rozmowy moggiego przetlumaczone na jezyk polski (nie znam zbyt dobrze wloskiego), czego mam jeszcze chciec? wloski sąd ma mi druki do domu przeslac?

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 15:58

ForzaInter! pisze:
mati__________ pisze:"wszyscy mówią że Juve jest winne", podczas gdy w rzeczywistość ja nigdy nie widziałem ani nie słyszałem żadnych konkretnych dowodów, świadczących o jakichś przekrętach Juventusu.
musiałbys miec chyba akta z sądu? Do italii sa obecnie tanie bilety lotnicze Ryan Air z Krakowa, zawsze mozna leciec sprobowac :) Przeciez to jest tajne o ile mi wiadomo. Kilka razy slyszalem o udowodnionych 45 bodajze meczach, slyszalem rozmowy moggiego przetlumaczone na jezyk polski (nie znam zbyt dobrze wloskiego), czego mam jeszcze chciec? wloski sąd ma mi druki do domu przeslac?
Bardzo dobrze, powiedz mi w takim wypadku co takiego powiedział Moggi, co świadczyło o łamaniu prawa i ustawianiu meczów.

ODPOWIEDZ