Derby D'Italia
- juveluck
- Juventino
Cała prawda. Jeszcze w 1992 roku inter miał więcej Scudetti od milanu. Właśnie ilość tytułów mistrzowskich wpłynęła na nazywanie naszych pojedynków z interem derbami Italii. Dopiero kiedy milan przegonił inter w ilości Scudetti zaczęto mówić, że te spotkania są nazywane derbami Włoch dlatego, że obie drużyny od początku istnienia Serie A nigdy z niej nie spadły. MTdF pisze:Czy te mecze będą tak nazywane, czy zależy tak naprawdę od … dziennikarzy. Jeśli chodzi o samo nazewnictwo, to na początku mecze między Interem, a Juve ponieważ były to dwie najbardziej utytułowane drużyny we Włoszech. Później Milan przegonił Inter pod względem Scudetti i nieco zmieniono „regułę” tych derby.
Mówienie, że teraz już nie będzie Derby d'Italia jest bezpodstawne. Teraz argumentem na rozgrywanie tego spotkania może być to, że obie drużyny mają sobie coś do udowodnienia, zawsze można coś wymyśleć.
Dla mnie wtedy kiedy my gramy z torino. Nie lubię naduzywania słowa "derby" a kiedy słyszę je w kontekście na przykład Wielkopolski, to zakrawa to na żałość.TdF pisze:Jak dla mnie derby, to my gramy z Milanem i są to derby Mediolanu
Ojej :lol: Dla bezpieczeństwa schowaj się do szafy.Bart pisze:Obie drużyny mają sobie w końcu sporo do udowodnienia. I oby obyło się bez jakichś ekscesów, bo nienawiść niektórych kibiców Juve do Interu mnie przeraża. :roll:

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Supersonic
- Juventino
Każdemu się zdaża słabszy dzień, więc mam nadzieję, że ten przetrzymasz i przynajmniej do końca dnia się nie będziesz odzywał.klsmkr pisze: Brawo. Z rymowaniem nadal kiepsko, ale w samoośmieszaniu jesteś już tak dobry, jak ZUS w zdzieraniu kasy. Zostawiam cały cytat - poczytaj, pomyśl, może zrozumiesz, gdzie popełniłeś błąd. :?
PS. Przepraszam za off-topic, to mój ostatni post w tym wątku.
PS 2. Oczywiście EOD z mojej strony.
O co Ci właściwie chodzi? Twój kumpel napisał śmiesznego posta, ja mu odpisałem w żartobliwym tonie, a Ty unosisz się (jakimś pseudohonorem chyba) i rzucasz epitetami tak bezmyślnie jak prezesik Twojego klubu kasą.
Nigdy mi nie przeszkadzało, gdy Interiści się wypowiadali na forum, zwłaszcza, gdy mówili coś z sensem, ale Twoje dzisiejsze zachowanie to jakaś beznadziejna farsa. Powiedziałem coś do Ciebie personalnie? Ubliżyłem gdzieś Tobie albo Twojemu klubowi? Wchodzisz tu i zamieniasz cały temat w burdel. Szkoda mi ludzi, którzy nie są w stanie wrzucić na luz.
Samoośmieszanie :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: to taki wykształciuchowy slang?
Z łaski swojej odchrzań się ode mnie i jak chcesz sobie po kimś pojeździć bo sprawia Ci to przyjemność to idź gdzie indziej bo źle trafiłeś. :doh:
To przez takich jak Ty rośnie nienawiść między kibicami. Może wyjdź na ulicę i pałuj Juventinich poszerzaj horyzonty i nie ograniczaj się tylko do czepiania się ludzi na forum.
- ForzaInter!
- Interista
dla nas kibicow Interu i dla was - fanów Juve - DERBY DE ITALIA będą wieczne !!!!!!
Już niedługo JUVENTUS TURYN vs. INTER MEDIOLAN - mecz na szczycie Serie "A" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdro
Już niedługo JUVENTUS TURYN vs. INTER MEDIOLAN - mecz na szczycie Serie "A" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pozdro

Pasja na całe życie... |= FC INTERNAZIONALE 1908 MILANO =| Wierność to podstawa.
- sushi
- Juventino
dla nas kibicow Interu i dla was - fanów Juve - DERBY DE ITALIA będą wieczne !!!!!!
Już niedługo JUVENTUS TURYN vs. INTER MEDIOLAN - mecz na szczycie Serie "A" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smile
pozdro Dance
Mam nadzieje że po tym meczu ForzaInter nie będziesz taki zadowolony
Już niedługo JUVENTUS TURYN vs. INTER MEDIOLAN - mecz na szczycie Serie "A" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Smile
pozdro Dance
Mam nadzieje że po tym meczu ForzaInter nie będziesz taki zadowolony

Czy wygrywa czy nie ja i tak kocham cię w sercu moim JUVE i na dobre i na złe