Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska
- stahoo
- Juventino
Uff no działo sie 
Od momentu jak zapalili swiatło wszytko zaczęło sie układac
a wiec MOJE oceny za mecz:
1-2 fatalna postawa
3-4 słaby wystep
5-6 wystep "na jaki go stać"
7-8 świetny mecz
9-10 moze grac w juve
Boruc 5
Żewłakow 5
Jop 4
Bak 6
Bronowicki 7
Łobodzinski 5
Dudka 4
Lewandowski 5
Krzynówek 4
Saganowski 7
Smolarek 10
Żurawski 6
Wasilewski 6
Kosowski 4

Od momentu jak zapalili swiatło wszytko zaczęło sie układac
a wiec MOJE oceny za mecz:
1-2 fatalna postawa
3-4 słaby wystep
5-6 wystep "na jaki go stać"
7-8 świetny mecz
9-10 moze grac w juve

Boruc 5
Żewłakow 5
Jop 4
Bak 6
Bronowicki 7
Łobodzinski 5
Dudka 4
Lewandowski 5
Krzynówek 4
Saganowski 7
Smolarek 10
Żurawski 6
Wasilewski 6
Kosowski 4
- darek
- Juventino
- January
- Juventino
stahoo pisze:humor poprawic moze tylko jak zwykle szpakowski
szpaku pisze: grali oni w pucharze UEFY
mimo że Szpakowskiego nienawidzę słuchać i bardzo go nie lubię to musze zaprotestować, ponieważ wyrażenie: "puchar uefy" jest jak najbardziej poprawne, tylko po prostu nieużywane... a oto dowód: puchar uefa jest to puchar od uefa czyli jest to puchar tejże organizacji, a że uefa odmienia się w dopełniaczu (kogo? czego?) "uefy" to można powiedzieć "puchar uefy", czego raczej się jednak nie używa

:rotfl:jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
- Barton
- Juventino
W drugiej połowie biało-czerwoni wyraźnie się ożywili. Leo na pewno dał im parę ważnych wskazówek podczas tej nieplanowanej przerwy. Najważniejsze, że są trzy punkty i historyczny awans do Euro jest coraz bliżej. Polacy po włączeniu oświetlenia grali bardzo dobrze, sprawowali niepodzielne rządy na boisku, oczywiście można by było jeszcze dopracować parę elementów takich jak np. podania. Brakowało w nich trochę dokładności. Strzały z dystansu też nie są naszą mocną stronom (pomijam tu oczywiście Krzynówka) ale wynik jest po naszej stronie i tym należy się cieszyć. Teraz czekamy na Belgię...

oen pisze:mówię wam Kazachowie rozjadą nas dzisiaj jak nic!
za długo dobrze graliśmy i nasi kochani piłkarze już czuja się jakby wygrali wygrali w finale!

- stahoo
- Juventino
no ja lubie szpaka bardzo, wg mnie jeden z lepszych komentatorów, przezywa mecz itd.January pisze:stahoo pisze:humor poprawic moze tylko jak zwykle szpakowski
szpaku pisze: grali oni w pucharze UEFY
mimo że Szpakowskiego nienawidzę słuchać i bardzo go nie lubię to musze zaprotestować, ponieważ wyrażenie: "puchar uefy" jest jak najbardziej poprawne, tylko po prostu nieużywane... a oto dowód: puchar uefa jest to puchar od uefa czyli jest to puchar tejże organizacji, a że uefa odmienia się w dopełniaczu (kogo? czego?) "uefy" to można powiedzieć "puchar uefy", czego raczej się jednak nie używa
Tak po głebszym namysle mozna uznac to za poprawne, aczkolwiek smiesznie brzmiace
- Kuben
- Juventino
Sie kłocicie o odmiany, a byście jakieś Video zapodali, bo na drugiej połowie na imprezie siedziałem
Swoją drogą... GRAZIE EBI :!:

Swoją drogą... GRAZIE EBI :!:
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Takich spotkań się nie zapomina. Światła, które zgasły przy stanie 0:1 i, które oświeciły polską reprezentację do wygrania 3:1 z Kazachstanem. Kolejny dobry występ Smolarka, który udowadnia, że gra w pierwszej jedenstce mu się jak najbardziej należy. Komentator (pan Szpakowski) wychwalał Krzynówka. Dla mnie jego gra była wczoraj dobra, ale nie wybitna, bo w kilku sytuacjach źle ocenił gre i chyba z tego powodu (też) przegryaliśmy pierwszą połowę. Zgadzam się, że prowadził naszą grę w ofensywie, i dobrze, bo takiego gracza nam trzeba, gracza, który dogra tą ostatnią piłkę do napastnika, ale Jacek, według mnie, zbyt często chciał sam wygrać ten mecz.
- Łukasz
- Juventino
Przed meczem cieszyłem się, że Leo wystawił Smolarka jako cofniętego napastnika, a nie - jak to miało miejsce we wcześniejszych meczach - skrzydłowego. Ebi z przodu ma zdecydowanie więcej do zaoferowania (instynkt strzelecki; umiejętność znalezienia się we właściwym miejscu o właściwym czasie) niż w drugiej linii (jako boczny pomocnik dysponuje zbyt słabym dośrodkowaniem). Te trzy bramki chyba wszystkich o tym przekonały.
- Kamil de Lellias
- Juventino
Stahoo Krzynówek 4?? Oj chyba ktoś miał dłuższą awarię...
Szpakowskiego się czepiacie jednej głupiej literówki, a taka prawda, że 80% piłkarzy ma problem ze zbudowanie zdania złożonego (gratuluje poczucia humoru jeżeli UEFY Cie rozbawiło...)
Co do meczu...Smolarek i Krzynówek (trochę w pierwszej połowie uwierzył w mesjanizm próbując samemu znowu wygrać mecz) są naszymi liderami!!
Miejmy nadzieję, że Kuba jeszcze wróci do swojej dawnej dyspozycji i EURO będzie wywalczone!
Szpakowskiego się czepiacie jednej głupiej literówki, a taka prawda, że 80% piłkarzy ma problem ze zbudowanie zdania złożonego (gratuluje poczucia humoru jeżeli UEFY Cie rozbawiło...)
Co do meczu...Smolarek i Krzynówek (trochę w pierwszej połowie uwierzył w mesjanizm próbując samemu znowu wygrać mecz) są naszymi liderami!!
Miejmy nadzieję, że Kuba jeszcze wróci do swojej dawnej dyspozycji i EURO będzie wywalczone!
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
oj dziecko, dziecko.oen pisze:mówię wam Kazachowie rozjadą nas dzisiaj jak nic!
za długo dobrze graliśmy i nasi kochani piłkarze już czuja się jakby wygrali wygrali w finale!
Awaria oświetlenia = dobry sposób na nieskompromitowanie się!
Ale spoko mecz może będzie dokończony jutro!
nie dość, że jesteś za młody na korzystanie z internetu, to na dodatek przejawia się już u Ciebie w tak młodym wieku, typowa polska mentalność.
nigdy nie jest dobrze a już na pewno za dobrze. eh, w tym kraju się nic nie zmieni dopóki ludzie nie zmienią swojego sposobu myślenia.
co do meczu. po straconej bramce już wiedziałem, że i tak wygramy. założyłem się z kumplami że władujemy nawet 4 bramy, przeliczyłem się niestety..

a co do tego faulu, że niby taki brutalny i na czerwoną. za potworniejsze faule nawet żółtka piłkarze nie oglądali więc bez przesadyzmu.
- Ivory
- Juventino
Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??
Wiem, że wystarczy nam zwycięstwo do awansu, ale chciałbym znać szczegóły.
- stahoo
- Juventino
Coz, wg mnie Krzynówek oprócz 1 strzału i asysty przy 1 golu Smolarka nic wielkiego nie pokazywał, wręcz przeciwnie. Tracił duzo piłek, pare razy niecelnie dośrodkował i dryblował jakby myslał że nazywa sie C. Ronaldo (oczywiście tracił). To tylko moja opinia... W sumie mogłem dac mu 5 bo "zagrał jak zawsze i na ile go stac" a bramka z Portugalia wcale tego nie zmienia.Kamil de Lellias pisze:Stahoo Krzynówek 4?? Oj chyba ktoś miał dłuższą awarię...
Co w zwiazku z tym?Szpakowskiego się czepiacie jednej głupiej literówki, a taka prawda, że 80% piłkarzy ma problem ze zbudowanie zdania złożonego
Dziekuje.(gratuluje poczucia humoru jeżeli UEFY Cie rozbawiło...)
Tu sie zgodze, że sa oni liderami. Doliczyłbym jeszcze błaszczykowksiego, którego brak było widac. Ale to ze Krzynówek jest liderem druzyny, wcale pozytywnie nie odbieram...Co do meczu...Smolarek i Krzynówek (trochę w pierwszej połowie uwierzył w mesjanizm próbując samemu znowu wygrać mecz) są naszymi liderami!!
Kuba chyba był kontuzjownay wczoraj...Miejmy nadzieję, że Kuba jeszcze wróci do swojej dawnej dyspozycji i EURO będzie wywalczone!

- Barton
- Juventino
W pierwszej kolejności o ile się nie mylę decyduje stosunek bramkowy, następnie bezpośredni mecz, a na końcu ilość zdobytych bramek.Ivory pisze:Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??
- stahoo
- Juventino
kolega Barton juz odpowiedział, a ja zrobiłem troche dla nery, troche z ciekawości taka "symulacje" (brałem pod uwage prawie najgorsze scenariusze, bo oczywiscie ktos z przeciwników może gdzieś wtopic, albo my wygramy z Belgami)Ivory pisze:Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??
kaz >> port
azerb >> serb
belg << arm
pol x belg
serb << kaz
fin << azerb
port << arm
serb << pol
port << fin
arm << kaz
azerb >> belg
pol +1 pkt
port + 9 pkt
fin + 3 pkt
serb + 9 pkt
bel + 3 pkt
tabela:
portugalia 29
pol 25
serbia 25
fin 23
bel 19
strzałki oznaczaja kto wygrywa mecz, x znaczy remis.
Jak widac w takim wypadku mamy tyle pkt co serbowie, wiec pytanie Ivory'a jak najbardziej trafne. Miejmy nadzieje, że Serbowie nie wbija duzo goli swoim przeciwnikom