Reprezentacja Polski w El.ME2008 | Serbia - Polska

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 22:49

Uff no działo sie :D
Od momentu jak zapalili swiatło wszytko zaczęło sie układac :smile:

a wiec MOJE oceny za mecz:
1-2 fatalna postawa
3-4 słaby wystep
5-6 wystep "na jaki go stać"
7-8 świetny mecz
9-10 moze grac w juve :prochno:

Boruc 5
Żewłakow 5
Jop 4
Bak 6
Bronowicki 7
Łobodzinski 5
Dudka 4
Lewandowski 5
Krzynówek 4
Saganowski 7
Smolarek 10
Żurawski 6
Wasilewski 6
Kosowski 4

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 22:50

No i mecz się skończył. Po pierwszej połowie przegrywaliśmy, ale ja wiedziałem że prędzej czy później strzelimy te bramki. I tak się stało. Smolarek 3 razy. Mistrzostwa europy coraz bliżej. Brawo chłopcy :!:

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
January

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 22:58

stahoo pisze:humor poprawic moze tylko jak zwykle szpakowski :smile:
szpaku pisze: grali oni w pucharze UEFY

mimo że Szpakowskiego nienawidzę słuchać i bardzo go nie lubię to musze zaprotestować, ponieważ wyrażenie: "puchar uefy" jest jak najbardziej poprawne, tylko po prostu nieużywane... a oto dowód: puchar uefa jest to puchar od uefa czyli jest to puchar tejże organizacji, a że uefa odmienia się w dopełniaczu (kogo? czego?) "uefy" to można powiedzieć "puchar uefy", czego raczej się jednak nie używa ;)

jakiś geniusz z fcinter.pl pisze: co do Taidera to zagrał super - w swojej strefie czyścił praktycznie wszystko i te piły kilkudziesięciometrowe grane co do milimetry majstersztyk - powiedziałbym, że był nawet lepszy od tego vidala
:rotfl:
Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 22:58

W drugiej połowie biało-czerwoni wyraźnie się ożywili. Leo na pewno dał im parę ważnych wskazówek podczas tej nieplanowanej przerwy. Najważniejsze, że są trzy punkty i historyczny awans do Euro jest coraz bliżej. Polacy po włączeniu oświetlenia grali bardzo dobrze, sprawowali niepodzielne rządy na boisku, oczywiście można by było jeszcze dopracować parę elementów takich jak np. podania. Brakowało w nich trochę dokładności. Strzały z dystansu też nie są naszą mocną stronom (pomijam tu oczywiście Krzynówka) ale wynik jest po naszej stronie i tym należy się cieszyć. Teraz czekamy na Belgię...
oen pisze:mówię wam Kazachowie rozjadą nas dzisiaj jak nic!
za długo dobrze graliśmy i nasi kochani piłkarze już czuja się jakby wygrali wygrali w finale!
:whistle:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 października 2007, 23:14

January pisze:
stahoo pisze:humor poprawic moze tylko jak zwykle szpakowski :smile:
szpaku pisze: grali oni w pucharze UEFY

mimo że Szpakowskiego nienawidzę słuchać i bardzo go nie lubię to musze zaprotestować, ponieważ wyrażenie: "puchar uefy" jest jak najbardziej poprawne, tylko po prostu nieużywane... a oto dowód: puchar uefa jest to puchar od uefa czyli jest to puchar tejże organizacji, a że uefa odmienia się w dopełniaczu (kogo? czego?) "uefy" to można powiedzieć "puchar uefy", czego raczej się jednak nie używa ;)
no ja lubie szpaka bardzo, wg mnie jeden z lepszych komentatorów, przezywa mecz itd.
Tak po głebszym namysle mozna uznac to za poprawne, aczkolwiek smiesznie brzmiace :wink:

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 00:19

Sie kłocicie o odmiany, a byście jakieś Video zapodali, bo na drugiej połowie na imprezie siedziałem :| :prochno:
Swoją drogą... GRAZIE EBI :!:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 09:39

[RA]MACIUS pisze:Sie kłocicie o odmiany, a byście jakieś Video zapodali, bo na drugiej połowie na imprezie siedziałem :| :prochno:
Swoją drogą... GRAZIE EBI :!:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 09:58

Takich spotkań się nie zapomina. Światła, które zgasły przy stanie 0:1 i, które oświeciły polską reprezentację do wygrania 3:1 z Kazachstanem. Kolejny dobry występ Smolarka, który udowadnia, że gra w pierwszej jedenstce mu się jak najbardziej należy. Komentator (pan Szpakowski) wychwalał Krzynówka. Dla mnie jego gra była wczoraj dobra, ale nie wybitna, bo w kilku sytuacjach źle ocenił gre i chyba z tego powodu (też) przegryaliśmy pierwszą połowę. Zgadzam się, że prowadził naszą grę w ofensywie, i dobrze, bo takiego gracza nam trzeba, gracza, który dogra tą ostatnią piłkę do napastnika, ale Jacek, według mnie, zbyt często chciał sam wygrać ten mecz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 10:20

Przed meczem cieszyłem się, że Leo wystawił Smolarka jako cofniętego napastnika, a nie - jak to miało miejsce we wcześniejszych meczach - skrzydłowego. Ebi z przodu ma zdecydowanie więcej do zaoferowania (instynkt strzelecki; umiejętność znalezienia się we właściwym miejscu o właściwym czasie) niż w drugiej linii (jako boczny pomocnik dysponuje zbyt słabym dośrodkowaniem). Te trzy bramki chyba wszystkich o tym przekonały.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Kamil de Lellias

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 10:51

Stahoo Krzynówek 4?? Oj chyba ktoś miał dłuższą awarię...

Szpakowskiego się czepiacie jednej głupiej literówki, a taka prawda, że 80% piłkarzy ma problem ze zbudowanie zdania złożonego (gratuluje poczucia humoru jeżeli UEFY Cie rozbawiło...)

Co do meczu...Smolarek i Krzynówek (trochę w pierwszej połowie uwierzył w mesjanizm próbując samemu znowu wygrać mecz) są naszymi liderami!!
Miejmy nadzieję, że Kuba jeszcze wróci do swojej dawnej dyspozycji i EURO będzie wywalczone!

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 11:12

oen pisze:mówię wam Kazachowie rozjadą nas dzisiaj jak nic!
za długo dobrze graliśmy i nasi kochani piłkarze już czuja się jakby wygrali wygrali w finale!

Awaria oświetlenia = dobry sposób na nieskompromitowanie się!

Ale spoko mecz może będzie dokończony jutro!
oj dziecko, dziecko.
nie dość, że jesteś za młody na korzystanie z internetu, to na dodatek przejawia się już u Ciebie w tak młodym wieku, typowa polska mentalność.
nigdy nie jest dobrze a już na pewno za dobrze. eh, w tym kraju się nic nie zmieni dopóki ludzie nie zmienią swojego sposobu myślenia.

co do meczu. po straconej bramce już wiedziałem, że i tak wygramy. założyłem się z kumplami że władujemy nawet 4 bramy, przeliczyłem się niestety.. ;)
a co do tego faulu, że niby taki brutalny i na czerwoną. za potworniejsze faule nawet żółtka piłkarze nie oglądali więc bez przesadyzmu.

Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 11:39

Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??

Wiem, że wystarczy nam zwycięstwo do awansu, ale chciałbym znać szczegóły.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 11:45

Kamil de Lellias pisze:Stahoo Krzynówek 4?? Oj chyba ktoś miał dłuższą awarię...
Coz, wg mnie Krzynówek oprócz 1 strzału i asysty przy 1 golu Smolarka nic wielkiego nie pokazywał, wręcz przeciwnie. Tracił duzo piłek, pare razy niecelnie dośrodkował i dryblował jakby myslał że nazywa sie C. Ronaldo (oczywiście tracił). To tylko moja opinia... W sumie mogłem dac mu 5 bo "zagrał jak zawsze i na ile go stac" a bramka z Portugalia wcale tego nie zmienia.
Szpakowskiego się czepiacie jednej głupiej literówki, a taka prawda, że 80% piłkarzy ma problem ze zbudowanie zdania złożonego
Co w zwiazku z tym?
(gratuluje poczucia humoru jeżeli UEFY Cie rozbawiło...)
Dziekuje.
Co do meczu...Smolarek i Krzynówek (trochę w pierwszej połowie uwierzył w mesjanizm próbując samemu znowu wygrać mecz) są naszymi liderami!!
Tu sie zgodze, że sa oni liderami. Doliczyłbym jeszcze błaszczykowksiego, którego brak było widac. Ale to ze Krzynówek jest liderem druzyny, wcale pozytywnie nie odbieram...
Miejmy nadzieję, że Kuba jeszcze wróci do swojej dawnej dyspozycji i EURO będzie wywalczone!
Kuba chyba był kontuzjownay wczoraj... :) [/quote]

Barton

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 11:47

Ivory pisze:Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??

W pierwszej kolejności o ile się nie mylę decyduje stosunek bramkowy, następnie bezpośredni mecz, a na końcu ilość zdobytych bramek.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2007, 11:58

Ivory pisze:Czy ktoś wie co decyduje (Eliminacje Euro2008) przy równej ilości punktów - mecze bezpośrednie, stosunek bramek czy ilość strzelonych??

kolega Barton juz odpowiedział, a ja zrobiłem troche dla nery, troche z ciekawości taka "symulacje" (brałem pod uwage prawie najgorsze scenariusze, bo oczywiscie ktos z przeciwników może gdzieś wtopic, albo my wygramy z Belgami)

kaz >> port
azerb >> serb
belg << arm

pol x belg
serb << kaz
fin << azerb
port << arm

serb << pol
port << fin
arm << kaz
azerb >> belg

pol +1 pkt
port + 9 pkt
fin + 3 pkt
serb + 9 pkt
bel + 3 pkt

tabela:
portugalia 29
pol 25
serbia 25
fin 23
bel 19

strzałki oznaczaja kto wygrywa mecz, x znaczy remis.
Jak widac w takim wypadku mamy tyle pkt co serbowie, wiec pytanie Ivory'a jak najbardziej trafne. Miejmy nadzieje, że Serbowie nie wbija duzo goli swoim przeciwnikom :) A gdybysmy wygrali z belgami i serbami mamy pierwsze miejsce w grupie :smile:

ODPOWIEDZ