Serie A (7): Fiorentina 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Tharp

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 17:54

Brakuje troche Zanettiego, nie jestem pewien czy Nocerino sobie poradzi z takim Donadelem na przyklad... cieszy mnie natomiast ze jednak Grygera zostal powolany. Oczywiscie licze na Alexa grajacego od pierwszej minuty... i na swietny wystep w jego wykonaniu.
Stawiam na 1:2 po bramkach Vieri'ego (A co!), Del Piero i Trezegueta

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 17:58

Viola to dobry zespół. W obronie znany nam Balza, Gamberini i Ujfalusi nie będą łatwi do przejścia. W środku pola według mnie najgroźnieszy jest Montolivio. Natomiast deutu Mutu z Pazzinim nie musze nikomu przypominać. Łatwo nie będzie. Jestem ciekaw jak zestawi Ranieri naszą obroną, bo osobiście wole na lewej obronie Giorgio, a nieżeli Criscito. Co do przodu to chyba większych zmian nie będzie.

Osobiście będę zadowolony z remisu, aczkolwiek mam cichą nadzieję na dobry mecz naszego zespołu, a co za tym idzie zwycięstwo nad silnym rywalem jakim jest Fiorentina.

Forza Juve!!

Obrazek
Kryształ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 19:52

Jak dla mnie bedzie to najciezszy jak do tej pory mecz. Po pierwsze mecz na bardzo trudnym terenie, po drugie bez naszych kibicow na trybunach. Viola dysponuje bardzo szybkim atakiem i to moze sprawic nam bardzo duzo problemow. Giorgio zagra raczej na lewej natomiast w środku nie mamy mozliwosci manewru czyli Legor+Criscito (ewentualnie za Criscito zagra Grygera, a na prawej zagra Zebina) ale watpie ze trener wystawi go na caly mecz po takiej przerwie.

W pomocy zagrałbym teraz 4 (Nedved, Tiago\Almiron, Nocerino, Sali) poniewaz musimy miec wiecej zawodnikow podczas obrony.

Jezeli wyjda w systemie 4-4-2 to mysle ze w napadzie od pierwszej minuty zagraja Iaquinta i Treze, chociaz widac ze Alex dla Ranieriego jest jak swego czasu Raul (bez formy ale zawsze w pierwszym skladzie) i to mnie irytuje.

Nie bedzie latwo, na remis sie nie obraze ale po cichu licze na skromne zwyciestwo.
Ostatnio zmieniony 06 października 2007, 19:53 przez Kryształ, łącznie zmieniany 1 raz.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 19:53

Piekielnie cieżki mecz, z kolejnym już, znienawidzonym dla nas zespołem, czyli atosfera tym bardziej gorąca i napięta. Jednak z wiadomych przyczyn, kibice obu drużyn, nie staną naprzeciwko siebie :( viola jest bardzo mocna, zwłaszcza u siebie.
Jak zawsze wierzę w zwycięstwo, jednak remis nie bedzie złym rezultatem, porażki nie przyjmuję do wiadomości. Kadrowo powiedzialbym, że jesteśmy lepsi, ale wiemy jak to bywa w rzeczywistości. Szkoda braku naszych kibiców, mam nadzieję, że to nie wpłynie na postawę drużyny.
FORZA JUVENTUS :!: [/b]

Obrazek
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 20:07

Mecz wg. mnie nawet trudniejszy od tego z Romą. Brak kibiców na pewno da się we znaki naszym piłkarzom. Jak już wspominał Dragon, kadrowo może i jesteśmy lepsi, ale będzie to trzeba potwierdzić na boisku. Ranieri wraca po raz kolejny na stare śmieci i oby do Turynu wrócił jako zwycięzca (prosimy o powtórkę z meczu z Parmą :) ). Mam nadzieję że: wreszcie zobaczymy Alexa takiego jakiego widzieliśmy w tamtym sezonie, Treze powiększy swój dorobek bramkowy (Domenech to ma nieźle poprzewracane w głowie :rotfl: ), Buffon po raz kolejny zachowa czyste konto i że Legrottaglie zagra po raz kolejny na nosach tym którzy w Niego zwątpili.
Możemy pokusić sie o zwycięstwo, ale na pewno nie kilku bramkowe. Może 1 do 0 :?: Oby...

Mimo wszystko do boju Juventini :!:

Obrazek
oen

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 20:48

strasznie optymistycznie na to patrzycie!
Nie liczył bym w tym meczu na zwycięstwo, będę się cieszył jak uda nam się wywalczyć remis!
I to na pewno nie będzie remis bezbramkowy.

FORZA JUVE
Juve_kubusthc

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 21:11

Ja wierze w zwycięstwo, ale zdaje sobie sprawe ze mozemy przegrac badz tez zremisowac wierze rowniez w Alex, ze wkoncu zacznie grac tak jak powinien mysle, ze spory wplyw ma na niego ten jeszcze nie sfinalizowany kontrakt zarzad robi z tym kontraktem szopke a secco to juz wogole masakra ze mowi o odejsciu Del Piero jesli kogos bym chcial wyrzucic z zarzadu to wlasnie jego! Obstawiam 2:1 dla Juve bramki strzela Del Piero i Trezeguet.

Obrazek
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 21:45

To będzie kolejny mecz dla nas bardzo ważny. Najważniejsze będą 3 mam nadzieje ze nie bedzie takiego thrillera jak z Torino bo inaczej padne na zawal :prochno: :prochno: . A tak na powaznie ostatnia kolejka pokazala ze Viola jest bardzo mocnym zespolem chociaz nie zagrala pieknego spotkania w pucharze Uefa z Groningen gdzie wygrali z typowym sredniakiem dopiero po rzutach karnych. Ale jaednak wierze w zwyciestwo Juve.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
Discordia

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 października 2007, 22:37

Na pewno czeka nas trudny mecz, bo fiorentina jest bardzo silną drużyną, zwłaszcza grając u siebie. Mam jednak nadzieję na wygraną i przynajmniej jedną bramkę Trezeguet, który jest ostatnio w świetnej formie. No i może pokaże nam się ze swojej nalepszej strony Del Piero :wink:
Brak Zanettiego i Camora to spore osłabienie, ale jeśli pozostali piłkarze Juventusu dadzą z siebie wszystko, to stać nas na zwycięstwo :)

Mój typ: 1-2

Forza Juventus!!!

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 09:55

To będzie piekło, na Artemio Franchi zawsze szło nam bardzo bardzo ciężko. Fiorentina pokazuje że nie boi się najlepszych o czym może poświadczyć remis z Milanem (bądź co bądź w kiepskiej formie) i Romą. W tym sezonie Fiorentina jeszcze nie przegrała, no więc kiedy jak nie dzisiaj :D?
Ciężko mi się dopatrzeć słabego punktu Fiorentiny. Najbardziej boję się duetu w ataku Pazzini-Mutu. Co do osłabień Violi to nie zagra Santana , Kroldrup, Jorgensen i Osvaldo który był ostatnio w gazie przeciwko Livorno. Sam nie jestem pewien co zaprezentujemy. W Fiorentinie gra dwóch ex-Juventini - Adrian Mutu i Federico Balzaretti którego sprzedanie było najgorszym posunięciem naszego zarządu w tym mercato. Szkoda żę w wypowiedzi przedmeczowej Balza otwarcie mówi że chce wziąć rewanż i ten mecz zadedykować byłemu zarządowi poprzez okazałe zwycięstwo Violi :prochno:.

FORZA JUVE! PO TRZY PUNKTY!

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 10:08

Powtórze po poprzednikach, że to będzie cięzki mecz, bo ACF nigdy nie było i nie będzie łatwo. Wierzę w zwycięstwo, jak w każdym meczu, ale obiektywanie patrząc na wydarzenia, które tyczą się okoliczności tego meczu, myślę, że remis byłby satysfakcjonujący. No i mam nadzieję, że Del Piero strzeli wreszcie swoją bramkę, bo w obliczu tych kontraktowych problemów, to ważne, żeby pokazał się z dobrej strony na boisku.

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 12:54

Wydaje mi sie ze jestesmy w stanie wygrać ten mecz. Praktycznie wszystko zalezy od formacji w ktorej zagramy. Jesli Viola zagra 4-3-3 to my powinnismy zagrac 4-4-2, aby mieć przewage w lini pomocy. Licze ze od pierwszych minut zagra Tiago, ktory jest łaczony z odejsciem z Juve, a wspomagac go bedzie Nocerino. Na flankach powinien zagrac Nedved ( mimo ze nie jest w najlepszej formie, to wazne jest jego doswiadczenie ) i Salihamidzić. Atak to oczywiscie 2 wielkich mistrzów: Trezeguet i Iaquinta. Mam nadzieje ze Legro utrzyma swoja znakomita forme prze dlugi czas i nie bedzie nas nie pokoił. Obstawiam 2:1.

:ball: Tiago
:ball: Iaquinta
:ball: Mutu dla Fiorentiny.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 13:47

Nie ma co wątpić. Pokonamy ich, sytuacja nam sprzyja i jesteśmy poprostu od nich lepsi. We czwartek rozegrali bardzo ciężki i wyczerpujący mecz w Pucharze UEFA, także 120 minut mają w nogach. Mieli tylko piątek i sobotę na przygotowanie się fizyczne, psychiczne i taktyczne do meczu z nami co z pewnością nie było takie łatwe. Nie chcę żeby wyglądało, że liczę tylko na ich zmęczenie bo tak nie jest. Jesteśmy w stanie ich pokonać bo jesteśmy poprostu lepszym zespołem, posiadającym znacznie więcej atutów, posiadającym wielu doskonałych piłkarzy i niezwykłą mentalność. We wspaniałej formie jest Legrottaglie na którego moim zdaniem można liczyć. W ataku przebudzi się Del Piero, w pomocy Nedved. Wygramy 2-0 po ich właśnie bramkach. FORZA JUVE!! Już czuję atmosferę meczową :D.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 17:00

Ale kicha :? Było tak blisko i mielibyśmy 3 punkty. Tym razem los się odmienił i to my straciliśmy bramkę w końcówce spotkania :/ Szkoda bo było blisko.

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 października 2007, 17:05

Zremisowaliśmy, choć zwycięstwo było naprawde blisko... To co było dotychczas naszym atutem, czyli strzelanie bramek w końcówce, obróciło się przeciwko nam. Mieliśmy strasznego pecha, bo ta ręka była naprawde przypadkowa. Tracimy już do interu 3 pkt i wygląda na to że odrobić je możemy dopiero 4.XI. Ale nic to! Jesteśmy na 2 miejscu, z dwóch gorących terenów wywozimy po 1 punkcie więc powodu do rozpaczania nie ma! Dalej trzeba grać swoje, bo ta gra wygląda już naprawde ładnie. :)

Obrazek
Zablokowany