Serie A (7): Fiorentina 1-1 JUVENTUS
- Tharp
Brakuje troche Zanettiego, nie jestem pewien czy Nocerino sobie poradzi z takim Donadelem na przyklad... cieszy mnie natomiast ze jednak Grygera zostal powolany. Oczywiscie licze na Alexa grajacego od pierwszej minuty... i na swietny wystep w jego wykonaniu.
Stawiam na 1:2 po bramkach Vieri'ego (A co!), Del Piero i Trezegueta
Stawiam na 1:2 po bramkach Vieri'ego (A co!), Del Piero i Trezegueta
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Viola to dobry zespół. W obronie znany nam Balza, Gamberini i Ujfalusi nie będą łatwi do przejścia. W środku pola według mnie najgroźnieszy jest Montolivio. Natomiast deutu Mutu z Pazzinim nie musze nikomu przypominać. Łatwo nie będzie. Jestem ciekaw jak zestawi Ranieri naszą obroną, bo osobiście wole na lewej obronie Giorgio, a nieżeli Criscito. Co do przodu to chyba większych zmian nie będzie.
Osobiście będę zadowolony z remisu, aczkolwiek mam cichą nadzieję na dobry mecz naszego zespołu, a co za tym idzie zwycięstwo nad silnym rywalem jakim jest Fiorentina.
Forza Juve!!
Osobiście będę zadowolony z remisu, aczkolwiek mam cichą nadzieję na dobry mecz naszego zespołu, a co za tym idzie zwycięstwo nad silnym rywalem jakim jest Fiorentina.
Forza Juve!!
- Kryształ
- Juventino
Jak dla mnie bedzie to najciezszy jak do tej pory mecz. Po pierwsze mecz na bardzo trudnym terenie, po drugie bez naszych kibicow na trybunach. Viola dysponuje bardzo szybkim atakiem i to moze sprawic nam bardzo duzo problemow. Giorgio zagra raczej na lewej natomiast w środku nie mamy mozliwosci manewru czyli Legor+Criscito (ewentualnie za Criscito zagra Grygera, a na prawej zagra Zebina) ale watpie ze trener wystawi go na caly mecz po takiej przerwie.
W pomocy zagrałbym teraz 4 (Nedved, Tiago\Almiron, Nocerino, Sali) poniewaz musimy miec wiecej zawodnikow podczas obrony.
Jezeli wyjda w systemie 4-4-2 to mysle ze w napadzie od pierwszej minuty zagraja Iaquinta i Treze, chociaz widac ze Alex dla Ranieriego jest jak swego czasu Raul (bez formy ale zawsze w pierwszym skladzie) i to mnie irytuje.
Nie bedzie latwo, na remis sie nie obraze ale po cichu licze na skromne zwyciestwo.
W pomocy zagrałbym teraz 4 (Nedved, Tiago\Almiron, Nocerino, Sali) poniewaz musimy miec wiecej zawodnikow podczas obrony.
Jezeli wyjda w systemie 4-4-2 to mysle ze w napadzie od pierwszej minuty zagraja Iaquinta i Treze, chociaz widac ze Alex dla Ranieriego jest jak swego czasu Raul (bez formy ale zawsze w pierwszym skladzie) i to mnie irytuje.
Nie bedzie latwo, na remis sie nie obraze ale po cichu licze na skromne zwyciestwo.
Ostatnio zmieniony 06 października 2007, 19:53 przez Kryształ, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Piekielnie cieżki mecz, z kolejnym już, znienawidzonym dla nas zespołem, czyli atosfera tym bardziej gorąca i napięta. Jednak z wiadomych przyczyn, kibice obu drużyn, nie staną naprzeciwko siebie
viola jest bardzo mocna, zwłaszcza u siebie.
Jak zawsze wierzę w zwycięstwo, jednak remis nie bedzie złym rezultatem, porażki nie przyjmuję do wiadomości. Kadrowo powiedzialbym, że jesteśmy lepsi, ale wiemy jak to bywa w rzeczywistości. Szkoda braku naszych kibiców, mam nadzieję, że to nie wpłynie na postawę drużyny.
FORZA JUVENTUS :!: [/b]

Jak zawsze wierzę w zwycięstwo, jednak remis nie bedzie złym rezultatem, porażki nie przyjmuję do wiadomości. Kadrowo powiedzialbym, że jesteśmy lepsi, ale wiemy jak to bywa w rzeczywistości. Szkoda braku naszych kibiców, mam nadzieję, że to nie wpłynie na postawę drużyny.
FORZA JUVENTUS :!: [/b]

- MrWlodek
- Juventino
Mecz wg. mnie nawet trudniejszy od tego z Romą. Brak kibiców na pewno da się we znaki naszym piłkarzom. Jak już wspominał Dragon, kadrowo może i jesteśmy lepsi, ale będzie to trzeba potwierdzić na boisku. Ranieri wraca po raz kolejny na stare śmieci i oby do Turynu wrócił jako zwycięzca (prosimy o powtórkę z meczu z Parmą
). Mam nadzieję że: wreszcie zobaczymy Alexa takiego jakiego widzieliśmy w tamtym sezonie, Treze powiększy swój dorobek bramkowy (Domenech to ma nieźle poprzewracane w głowie :rotfl: ), Buffon po raz kolejny zachowa czyste konto i że Legrottaglie zagra po raz kolejny na nosach tym którzy w Niego zwątpili.
Możemy pokusić sie o zwycięstwo, ale na pewno nie kilku bramkowe. Może 1 do 0
Oby...
Mimo wszystko do boju Juventini :!:

Możemy pokusić sie o zwycięstwo, ale na pewno nie kilku bramkowe. Może 1 do 0

Mimo wszystko do boju Juventini :!:

- Juve_kubusthc
- Juventino
Ja wierze w zwycięstwo, ale zdaje sobie sprawe ze mozemy przegrac badz tez zremisowac wierze rowniez w Alex, ze wkoncu zacznie grac tak jak powinien mysle, ze spory wplyw ma na niego ten jeszcze nie sfinalizowany kontrakt zarzad robi z tym kontraktem szopke a secco to juz wogole masakra ze mowi o odejsciu Del Piero jesli kogos bym chcial wyrzucic z zarzadu to wlasnie jego! Obstawiam 2:1 dla Juve bramki strzela Del Piero i Trezeguet.

- Dominik10
- Juventino
To będzie kolejny mecz dla nas bardzo ważny. Najważniejsze będą 3 mam nadzieje ze nie bedzie takiego thrillera jak z Torino bo inaczej padne na zawal
. A tak na powaznie ostatnia kolejka pokazala ze Viola jest bardzo mocnym zespolem chociaz nie zagrala pieknego spotkania w pucharze Uefa z Groningen gdzie wygrali z typowym sredniakiem dopiero po rzutach karnych. Ale jaednak wierze w zwyciestwo Juve.

- Discordia
- Juventino
Na pewno czeka nas trudny mecz, bo fiorentina jest bardzo silną drużyną, zwłaszcza grając u siebie. Mam jednak nadzieję na wygraną i przynajmniej jedną bramkę Trezeguet, który jest ostatnio w świetnej formie. No i może pokaże nam się ze swojej nalepszej strony Del Piero
Brak Zanettiego i Camora to spore osłabienie, ale jeśli pozostali piłkarze Juventusu dadzą z siebie wszystko, to stać nas na zwycięstwo
Mój typ: 1-2
Forza Juventus!!!
Brak Zanettiego i Camora to spore osłabienie, ale jeśli pozostali piłkarze Juventusu dadzą z siebie wszystko, to stać nas na zwycięstwo

Mój typ: 1-2
Forza Juventus!!!
- Vincitore
- Juventino
To będzie piekło, na Artemio Franchi zawsze szło nam bardzo bardzo ciężko. Fiorentina pokazuje że nie boi się najlepszych o czym może poświadczyć remis z Milanem (bądź co bądź w kiepskiej formie) i Romą. W tym sezonie Fiorentina jeszcze nie przegrała, no więc kiedy jak nie dzisiaj
?
Ciężko mi się dopatrzeć słabego punktu Fiorentiny. Najbardziej boję się duetu w ataku Pazzini-Mutu. Co do osłabień Violi to nie zagra Santana , Kroldrup, Jorgensen i Osvaldo który był ostatnio w gazie przeciwko Livorno. Sam nie jestem pewien co zaprezentujemy. W Fiorentinie gra dwóch ex-Juventini - Adrian Mutu i Federico Balzaretti którego sprzedanie było najgorszym posunięciem naszego zarządu w tym mercato. Szkoda żę w wypowiedzi przedmeczowej Balza otwarcie mówi że chce wziąć rewanż i ten mecz zadedykować byłemu zarządowi poprzez okazałe zwycięstwo Violi
.
FORZA JUVE! PO TRZY PUNKTY!

Ciężko mi się dopatrzeć słabego punktu Fiorentiny. Najbardziej boję się duetu w ataku Pazzini-Mutu. Co do osłabień Violi to nie zagra Santana , Kroldrup, Jorgensen i Osvaldo który był ostatnio w gazie przeciwko Livorno. Sam nie jestem pewien co zaprezentujemy. W Fiorentinie gra dwóch ex-Juventini - Adrian Mutu i Federico Balzaretti którego sprzedanie było najgorszym posunięciem naszego zarządu w tym mercato. Szkoda żę w wypowiedzi przedmeczowej Balza otwarcie mówi że chce wziąć rewanż i ten mecz zadedykować byłemu zarządowi poprzez okazałe zwycięstwo Violi

FORZA JUVE! PO TRZY PUNKTY!
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Powtórze po poprzednikach, że to będzie cięzki mecz, bo ACF nigdy nie było i nie będzie łatwo. Wierzę w zwycięstwo, jak w każdym meczu, ale obiektywanie patrząc na wydarzenia, które tyczą się okoliczności tego meczu, myślę, że remis byłby satysfakcjonujący. No i mam nadzieję, że Del Piero strzeli wreszcie swoją bramkę, bo w obliczu tych kontraktowych problemów, to ważne, żeby pokazał się z dobrej strony na boisku.
- Kamil_on
- Juventino
Wydaje mi sie ze jestesmy w stanie wygrać ten mecz. Praktycznie wszystko zalezy od formacji w ktorej zagramy. Jesli Viola zagra 4-3-3 to my powinnismy zagrac 4-4-2, aby mieć przewage w lini pomocy. Licze ze od pierwszych minut zagra Tiago, ktory jest łaczony z odejsciem z Juve, a wspomagac go bedzie Nocerino. Na flankach powinien zagrac Nedved ( mimo ze nie jest w najlepszej formie, to wazne jest jego doswiadczenie ) i Salihamidzić. Atak to oczywiscie 2 wielkich mistrzów: Trezeguet i Iaquinta. Mam nadzieje ze Legro utrzyma swoja znakomita forme prze dlugi czas i nie bedzie nas nie pokoił. Obstawiam 2:1.
Tiago
Iaquinta
Mutu dla Fiorentiny.

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- Marcin_FCJ
- Juventino
Nie ma co wątpić. Pokonamy ich, sytuacja nam sprzyja i jesteśmy poprostu od nich lepsi. We czwartek rozegrali bardzo ciężki i wyczerpujący mecz w Pucharze UEFA, także 120 minut mają w nogach. Mieli tylko piątek i sobotę na przygotowanie się fizyczne, psychiczne i taktyczne do meczu z nami co z pewnością nie było takie łatwe. Nie chcę żeby wyglądało, że liczę tylko na ich zmęczenie bo tak nie jest. Jesteśmy w stanie ich pokonać bo jesteśmy poprostu lepszym zespołem, posiadającym znacznie więcej atutów, posiadającym wielu doskonałych piłkarzy i niezwykłą mentalność. We wspaniałej formie jest Legrottaglie na którego moim zdaniem można liczyć. W ataku przebudzi się Del Piero, w pomocy Nedved. Wygramy 2-0 po ich właśnie bramkach. FORZA JUVE!! Już czuję atmosferę meczową
.

- Gooray
- Juventino
Zremisowaliśmy, choć zwycięstwo było naprawde blisko... To co było dotychczas naszym atutem, czyli strzelanie bramek w końcówce, obróciło się przeciwko nam. Mieliśmy strasznego pecha, bo ta ręka była naprawde przypadkowa. Tracimy już do interu 3 pkt i wygląda na to że odrobić je możemy dopiero 4.XI. Ale nic to! Jesteśmy na 2 miejscu, z dwóch gorących terenów wywozimy po 1 punkcie więc powodu do rozpaczania nie ma! Dalej trzeba grać swoje, bo ta gra wygląda już naprawde ładnie.