Serie A (7): Fiorentina 1-1 JUVENTUS
- tabo89
- Juventino

mecz 7 kolejki Serie A: Fiorentina - JUVENTUS
Czas:
2007-10-07 (niedziela)
Godzina 15:00
Miejsce:
Stadio Artemio Franchi
Viale Manfredo Fanti
Pojemność 47 495
Wymiary boiska 105 x 68 m
O przeciwniku:
Rok założenia: 26 sierpnia 1926
Przydomek: Viola
Adres: V.le Manfredo Fanti 4 - 50137 Firenze
Prezydent: Diego Della Valle
Trener: Claudio Cesare Prandelli
oficjalna strona internetowa
Sukcesy:
Mistrz Włoch(2): 1956, 1969;
Puchar Włoch(6): 1940, 1961, 1966, 1975, 1996, 2001;
Superpuchar Włoch(1): 1996;
Puchar Zdobywców Pucharów(1): 1961
Ostatnie mecze Fiorentiny:
29 września 2007
Livorno – Fiorentina 0 : 3
26 września 2007
Fiorentina - Roma 2 : 2
23 września 2007
Catania - Fiorentina 0 : 1
Aktualna sytuacja w tabeli:
2. Juventus FC
3. AC Fiorentina
mecz na żywo w TV:
Al Jazeera Sport +1
Boom Sport One
C+ Spain
C+ Sport 1 (Denmark)
DigitAlb SuperSport 2
ESPN Brazil
ESPN Latin America
FIVE UK
Kanal 24
Kohavision TV
La 7 Cartapiú A
Mediaset Premium 1
RAI International 3 Africa
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 16:9
Sky Sport Italia HD1
Sport 1 (Cze)
Sport 1 (Hun)
Sport 1 (Ned)
Sport 1 (Ukr)
Sport TV1
SuperSport 3 [Hellas]
TV Capixaba
TV4+
Mecz w Internecie
www.rojadirecta.com
www.myp2p.eu
www.soccer-live.kk.e-wro.pl
www.live-sport-tv.com
Przewidywane składy

Typy bukmacherskie:
www.Bet-at-home.com - 2.50; 3.00; 2.80
www.Interwetten.com - 2.60; 2.90; 2.70
www.Unibet.com - 2.35; 2.95; 3.25
Niedzielny mecz Fiorentiny z Juventusem Turyn będzie hitem siódmej kolejki Serie A.
Na Stadio Artemio Franchi trzecia drużyna ligi zmierzy się z 29-krotnym mistrzem Włoch*, zajmującym obecnie drugą pozycję.
Viola do tej pory nie dała się pokonać w sześciu spotkaniach zanotowała trzy zwycięstwa i trzy remisy. Ostatnio podopieczni Cesare Prandelliego nie dali szans Livorno, wygrywając na wyjeździe 3:0, a wcześniej zremisowali z Romą 2:2. Juve w pojedynku z Giallorossi uzyskało identyczny wynik i może się jednocześnie pochwalić najlepszym atakiem w lidze. Niemal połowę bramkę Bianconeri zdobył David Trezeguet, który będzie na pewno największym zagrożeniem dla Fiorentiny. Atutem Violi będzie brak kibiców Juve na stadionie, bowiem w ten sposób goście zostali ukarani za niewłaściwe zachowanie swoich fanów przed derby Turynu.
W składzie gospodarzy zabrakło kontuzjowanych Martina Jorgensena i Mario Santany. Z kolei Stara Dama będzie osłabiona brakiem Marco Marchionniego, Jean-Alaina Boumsonga, Mauro Camoranesiego i Jorge Andrade, a także zawieszonego Cristiano Zanettiego.
*według Lega Calcio 27-krotnym mistrzem Włoch, lecz piłkarze wywalczyli odebrane tytuły na boisku i nikt nam ich nie odbierze
źródła: www.juvepoland.com, www.seriea.pl, www.livescore.com, www.acffiorentina.it , www.wikipedia.pl, www.gazzetta.it
wszelkie błędy proszę kierować na PW - na pewno wprowadzę poprawki :-D
Ostatnio zmieniony 07 października 2007, 19:26 przez tabo89, łącznie zmieniany 6 razy.
- Judzio
- Juventino
hehe dobre te przewidywalne składy Criscito na lewej 
Fajnie by było żeby Ranieri postawił znów na trójząb, wszystko zależy w jakiej dyspozycji jest Del Piero...
Zanetti zawieszony, może Almiron się pokaże, a może Tiago :]
Jak wygramy z Violą u nich będzie wspaniale co oznacza, że jesteśmy na dobrej drodze. Tak więc do boju chopaki !

Fajnie by było żeby Ranieri postawił znów na trójząb, wszystko zależy w jakiej dyspozycji jest Del Piero...
Zanetti zawieszony, może Almiron się pokaże, a może Tiago :]
Jak wygramy z Violą u nich będzie wspaniale co oznacza, że jesteśmy na dobrej drodze. Tak więc do boju chopaki !

- Radek_88
- Qualità Juventino
:roll: 29-krotnym... :!:tabo89 pisze:Na Stadio Artemio Franchi trzecia drużyna ligi zmierzy się z 27-krotnym mistrzem Włoch, zajmującym obecnie drugą pozycję.
Mecz na pewno bedzie ciezki, mam nadzieje na wystep Iaquinty od pierwszej minuty. Az dziwne, ze to spotkanie nie bedzie transmitowane w zadnej polskiej telewizji. Na Fiorentinie zawsze gra nam sie ciezko, nie inaczej bedzie tym razem, dodatkowo zabraknie naszym wsparcia kibicow. Mysle, ze remis w tym spotkaniu bedzie dla nas dobrym wynikiem.
- tabo89
- Juventino
oczywiscie juz zmieniłem,Radek_88 pisze::roll: 29-krotnym... :!:tabo89 pisze:Na Stadio Artemio Franchi trzecia drużyna ligi zmierzy się z 27-krotnym mistrzem Włoch, zajmującym obecnie drugą pozycję.
tekst pochodzi z www.seriea.pl i przeoczyłem ten fakt
- Karol_Juve
- Juventino
- Donnie
- Juventino
W ataku mimo wszystko postawiłbym na Trezegueta, Iaquintę i Del Piero, Palladino wszedłby gdzieś w 60 min (najprawdopodobniej za Del piero, choć może zostaniemy pozytywnie zaskoczeni jego formą).
Co do obrony to na lewej dałbym Molinaro, który spisuje sie całkiem nieźle, w środku Legro z Chiellinim, na prawej Grygera.
Co do wyniku, to muszę się jeszcze zastanowić, ale oczywiście wierzę w zwycięstwo naszych.
Co do obrony to na lewej dałbym Molinaro, który spisuje sie całkiem nieźle, w środku Legro z Chiellinim, na prawej Grygera.
Co do wyniku, to muszę się jeszcze zastanowić, ale oczywiście wierzę w zwycięstwo naszych.
- mateelv
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Po pierwsze to boję się Mutu. Strzela regularnie gole w lidze jak i reprezentacji. Byłoby fatalnie gdyby coś 'ukuł' na Juve.
Po drugie bez naszej publiki na terenie Violi będzie ciężko.
Chłopaki muszą się totalnie skupić i nie dać rozkojarzyć. Obrona musi zagrać perfekcyjnie. Nie wiem czy Legro wytrzyma bez większego błędu następne spotkanie, ale chyba da radę. Wystawiłbym w linii defensywy Molinaro na lewą, Chiellini i Legro środek, a Grygere na prawą. Jeżeli coś mu jeszcze dolega to lepiej wystawić Zebine.
W pomocy liczę na dobre opanowanie środka pola. Bez Zanettiego, Ranieri moim zdaniem powinien wystawić od pierwszych minut Almirona i Tiago, na prawe skrzydło Nocerino, a na lewe oczywiście Pavla. Czech nie zachwyca formą, ale nie widzę nikogo innego na jego pozycje. Chyba, ze Palla... Ale bez przesady nei jest aż tak źle
Atak to raczej Trezeguet - Palladino. Młody Włoch pasuje mi do Francuza. Raffaele ściąga na siebie graczy i podaje 'czystemu' Davidowi.
Ale skoro Iaquinta wrócił do dyspozycji zapewne ujrzymy w wyjściowej jedenastce jego oraz Trezegola. Może być
Ogólnie sądzę, jak kolega kilka postów wyżej, że remis będzie dobrym wynikiem.
Forza!
Po drugie bez naszej publiki na terenie Violi będzie ciężko.
Chłopaki muszą się totalnie skupić i nie dać rozkojarzyć. Obrona musi zagrać perfekcyjnie. Nie wiem czy Legro wytrzyma bez większego błędu następne spotkanie, ale chyba da radę. Wystawiłbym w linii defensywy Molinaro na lewą, Chiellini i Legro środek, a Grygere na prawą. Jeżeli coś mu jeszcze dolega to lepiej wystawić Zebine.
W pomocy liczę na dobre opanowanie środka pola. Bez Zanettiego, Ranieri moim zdaniem powinien wystawić od pierwszych minut Almirona i Tiago, na prawe skrzydło Nocerino, a na lewe oczywiście Pavla. Czech nie zachwyca formą, ale nie widzę nikogo innego na jego pozycje. Chyba, ze Palla... Ale bez przesady nei jest aż tak źle

Atak to raczej Trezeguet - Palladino. Młody Włoch pasuje mi do Francuza. Raffaele ściąga na siebie graczy i podaje 'czystemu' Davidowi.
Ale skoro Iaquinta wrócił do dyspozycji zapewne ujrzymy w wyjściowej jedenastce jego oraz Trezegola. Może być
Ogólnie sądzę, jak kolega kilka postów wyżej, że remis będzie dobrym wynikiem.
Forza!
- Juve_kubusthc
- Juventino
Będzie bardzo cięźko, ale po cichu wierze w zwyciestwo obstawiam 2:1 dla nas chodz możliwy jest remis czy nawet porażka spodziewam sie ze Inter wygra swoj mecz i Roma też dobrze byłoby nie miec jak narazie roznicy miedzy nami a interem wiecej niz 1 ptk :] a z czasem zająć fotel lidera
myśle ze jak wygraja z Violą to mamy realne szanse na Scudetto.

- marcinek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 7 razy
bedzie ciezko. viola tak jak my dobrze rozpoczela sezon. jezeli w meczu z roma, faworytem byla roma, to z viola na pewno szanse sa po 50% , jestesmy na rownym poziomie. moze znow bedziemy miec fuksa xD ?
1-2 dla juve
1-2 dla juve
Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
- Giacobbneri
- Juventino
A ja jestem przekonany że we Florencji przegrać nie przegramy . Obawiam się tylko czy wygramy . Viola bardzo męczyła się z Groningen w Czwartek w Pucharze UEFA . Awansowali wręcz dość szczęśliwie a te 120 minut na pewno odbiją się na ich grze w niedziele . W końcu będą grali kolejny mecz w tym samym składzie ( z tego co zapowiada LaGazzeta ) . A my od niedzielnych derbów z Torino na pewno zregenerowaliśmy siły . Oczywiście absencje Zannetiego i Camora ( według mnie najlepiej grających piłkarzy w naszym zespole póki co ) będą odczuwalne ale wraca Iaquinta co powinno usprawnić naszą grę na skrzydłach i wzmocnić dość bezbarwny atak . Moim zdaniem Vincenzo stał się już kluczowym elementem naszej układanki . Almiron lub Tiago też będą w końcu mieli okazję zagrać od początku i liczę również na ich dobry mecz . Ja rozumiem , że na początku mogli mieć problemy z aklimatyzacją w nowym klubie ale pora by zaczęli spłacać swoją grą te transfery . W tym sezonie bardziej należy obawiać się o obronę niż o atak, lecz ostatnio mam wrażenie jakby nasza gra w defensywie stała się bardziej pewna a Criscito a nawet Legrotaglie jakby popełniali mniej błędów. Myślę , że nam powinno się grać lepiej z ofensywnymi ekipami , grającymi otwartą piłkę jak Fiorentina ( zwłaszcza na wyjazdach ) niż z murującymi bramkę i grającymi kontrami ekipami . Pokazał to meczyk z Romą . O zwycięstwo może być trudno , lecz o remis jestem spokojny . Co do ustawienia to na Violę 4-3-3 mogłoby być najlepszym rozwiązaniem bo oni też preferują takie ustawienie , lecz wtedy obok Trezegola w ataku widziałbym Palladino oraz Iaquintę a nie Alexa . A że Alex pewnie wyjdzie od początku to chyba lepszym rozwiązaniem byłoby wystawienie Iaquinty na prawej pomocy i gra 4-4-2 lub wycofać lekko Alexa i gra 4-3-1-2 .
Tak czy siak typuję że po ciekawym i obfitującym w sytuacje bramkowym meczu wygramy 2-1 .
Trezegeut
Iaquinta
Tak czy siak typuję że po ciekawym i obfitującym w sytuacje bramkowym meczu wygramy 2-1 .

- Mati
- Juventino
W typowanie wyników sie nigdy nie bawię , ale zdaję sobie sprawę że mecz będzie bardzo ciężki.Fiorentina gra w tym sezonie dobrze, a Adrian Mutu jest bardzo skuteczny i to jego obawiał bym się najbardziej.Do tej pory graliśmy przeciwko jednemu na prawdę klasowemu napastnikowi - Tottiemu, i wtedy strzelił nam dwa gole.Mam nadzieję że Legro zagra kolejny tak dobry mecz, bo o postawę Chielliniego sie wcale nie boję.
Ciężko będzie w pomocy bez Zanettiego (kto by pomyślał przed sezonem
), ale mam nadzieję że Tiago lub Almiron, a może obaj na raz pokażą się z tej pozytywnej strony.
Osobiście zadowoli mnie remis na tym gorącym terenie, ale zawodnicy muszą dać z siebie wszystko.Porażka mnie nie zdziwi, ale całym sercem będę jutroz Juventusem.
Ciężko będzie w pomocy bez Zanettiego (kto by pomyślał przed sezonem

Osobiście zadowoli mnie remis na tym gorącym terenie, ale zawodnicy muszą dać z siebie wszystko.Porażka mnie nie zdziwi, ale całym sercem będę jutroz Juventusem.
- darek
- Juventino
Następny mecz...Rywal myślę że trudniejszy od ostatniego. Fiorentina jest tuż za nami w tabeli więc na pewno mecz łatwy nie będzie. Graliśmy już z romą na wyjeździe i zdobyliśmy cenny 1 pkt. Jeśli jutro nasi piłkarze zremisują z fiorentiną to będę zadowolony. Oczywiście ze zwycięstwa byłbym bardzo szczęśliwy. Trzeba się postarać w tym meczu i powalczyć a punkty przyjdą.
Liczę na 1-1 i bramkę Treze.
FORZA JUVE
Liczę na 1-1 i bramkę Treze.
FORZA JUVE
- Juve_kubusthc
- Juventino
Fuks był w meczu z Torino bo wyniki 4:0 czy 5:1 to nei przypadek... Co do meczu z Romą Del Piero nie trafil karnego a Totti strzelil gola ze spalonego wiec rachunek jest rowny Viola napewno nie jest lepsza od Romy wiec wierze w to ze jutro bedzie ich pierwsza kleska.marcinek pisze:bedzie ciezko. viola tak jak my dobrze rozpoczela sezon. jezeli w meczu z roma, faworytem byla roma, to z viola na pewno szanse sa po 50% , jestesmy na rownym poziomie. moze znow bedziemy miec fuksa xD ?
1-2 dla juve