Serie A (6): Torino 0-1 JUVENTUS
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
po prostu obronca zagral pilke "na szybo" nie siegnal lepiej zeby ja zagrac wiec traktowane powinno to byc jak popularny rykoszet, mowa o podaniu pilki od przeciwnika moze byc wtedy gdy przeciwnik ta pilke PODAJE, komu natomioast waszym zdaniem podawal pilke obronca toro? chcial ja wybic jednak nie byl w stanie, zagranie niekontrolowane nie moze byc traktowane jak podanie, tak nam mowia na szkoleniach i tak jest mniej wiecej w przepisach, treze odniosl korzysc z przebywania na pozycji spalonej w momencie glowkowania przez nedveda i proba wybicia pilki przez obronce toro nie moze byc "nowa akcja"
cytujac na koniec sportal.co.nz
cytujac na koniec sportal.co.nz
...but Juve eventually claimed the points after a long ball found a clearly offside Trezeguet at the death.
The French striker did not wait for a flag which never came anyway and, instead, burst forward to fire in the winner.
Ostatnio zmieniony 01 października 2007, 19:20 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- DamKam
- Juventino
Moim zdaniem naprawdę bardzo ciężko ocenić, czy sędzia popełnił błąd przy golu Treze, bowiem różnie się tego spalonego interpretuje. I wiadomo, że my jesteśmy przychylni co do tej decyzji arbitra, a oni nie 
Bo mnie nie. Zresztą, już kiedyś (tak z ciekawości) szukałem oficjalnej strony naszych lokalnych rywali i jakoś nic nie znalazłem. Czyżby Torino nie stać było na oficjalną www :lol:
EDIT:
A jednak. Nie www.torinofc.net tylko www.torinofc.it
Wam działa ta stronatabo89 pisze:OFICJALNA STRONA KLUBU

EDIT:
A jednak. Nie www.torinofc.net tylko www.torinofc.it

- Kryształ
- Juventino
ZASADY GRY W PIŁKĘ NOŻNĄDamKam pisze:Moim zdaniem naprawdę bardzo ciężko ocenić, czy sędzia popełnił błąd przy golu Treze, bowiem różnie się tego spalonego interpretuje. I wiadomo, że my jesteśmy przychylni co do tej decyzji arbitra, a oni nie
Postanowienia Polskiego Związku Piłki Nożnej
Artukuł 11, Spalony, punkt 11
11. Jeżeli zawodnik znajdujący się na pozycji spalonej przejął piłkę zagraną przez zawodnika drużyny przeciwnej - nie jest spalony, pomimo, że przejawiał aktywność i odniósł korzyść z przebywania na tej pozycji-.-Zagranie piłki przez zawodnika "drużyny przeciwnej musi mieć charakter zagrania w pełni kontrolowanego.
Ufam, ze we Wloszech przepisy odnosnie spalonego i roznych sytuacji z nim zwiazanych sa tekie same.
- romaneq
- Juventino
@stara_dama
""Zagranie piłki przez zawodnika drużyny przeciwnej musi mieć charakter zagrania w pełni kontrolowanego".
Czyli tak jak Mały napisał, podanie obrońcy było zagraniem niekontrolowanym czyli jednak był spalony. I to samo mówi przepis, który nam przytoczyłeś - zagranie musi być kontrolowane wtedy nie ma mowy o spalonym, a gdy nie jest konktrolowane jest spalony.
Cholera sam juz nie wiem czy dobrze zrozumiałem jeszcze przed momentem było dla mnie jasne a teraz się pogubiłem
Swoją drogą masakra co muszą liniowi przeżywać w takich chwilach. On ma sekundę na podjęcie decyzji
Podanie kontrolowane czy nie...
""Zagranie piłki przez zawodnika drużyny przeciwnej musi mieć charakter zagrania w pełni kontrolowanego".
Czyli tak jak Mały napisał, podanie obrońcy było zagraniem niekontrolowanym czyli jednak był spalony. I to samo mówi przepis, który nam przytoczyłeś - zagranie musi być kontrolowane wtedy nie ma mowy o spalonym, a gdy nie jest konktrolowane jest spalony.
Cholera sam juz nie wiem czy dobrze zrozumiałem jeszcze przed momentem było dla mnie jasne a teraz się pogubiłem
Swoją drogą masakra co muszą liniowi przeżywać w takich chwilach. On ma sekundę na podjęcie decyzji

- juveluck
- Juventino
Jeżeli za przypadkowe zagranie uważacie takie kiedy zawodnik cofa się, wyskakuje i zagrywa piłkę głową to wam gratuluje. Podobnie pewnie powiecie w sytuacji kiedy napastnikowi przy uderzeniu piłka zejdzie i poleci w inne miejsce niż celował, wtedy pewnie trzeba by od razu odgwizdać karnego dla przeciwników.
Wygrywamy derby i zamiast się cieszyć sprzeczacie się, czy pamper w bordowej koszuli zagrał piłkę specjalnie czy też nie specjalnie, żałosne !!!!
Wygrywamy derby i zamiast się cieszyć sprzeczacie się, czy pamper w bordowej koszuli zagrał piłkę specjalnie czy też nie specjalnie, żałosne !!!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- Venomik
- Juventino
Ekhm... zapominacie o jednym szczególe, kluczowym w tym przypadku.
Jak zauważyła włoska gazeta (bodaj la gazetta dello sport) to podanie nie było adresowane do Treze, nie absorbował on uwago obrony (nikt przy nim nie stał).
Tak wiec spalonego nie ma.
Myślenie o tym, by gwizdać spalone, gdy: zawodnik podaje do gracza, który nie jest na spalonym. Rywal przedłuża podanie tak, że dociera ono do gracza na spalonym - i to odgwizdać.
Nie, podobnie jak gazeta sportowa, podobnie jak sędzia - uważam, że o spalonym mowy być nie może.
Jak zauważyła włoska gazeta (bodaj la gazetta dello sport) to podanie nie było adresowane do Treze, nie absorbował on uwago obrony (nikt przy nim nie stał).
Myślenie o tym, by gwizdać spalone, gdy: zawodnik podaje do gracza, który nie jest na spalonym. Rywal przedłuża podanie tak, że dociera ono do gracza na spalonym - i to odgwizdać.
Nie, podobnie jak gazeta sportowa, podobnie jak sędzia - uważam, że o spalonym mowy być nie może.
Dirty mind
- Vincitore
- Juventino
Gienek Corini, zapewne mu się upiecze, nie pierwszy i pewnie nie ostatni który to zrobiłŁyko pisze:wiadomo cos o karze (niestety zapomnialem jaki to byl pilkarz Torino) dla piłkarza który pociagnął za włosy Nedveda? Było to po gwizdku, widoczne i celowe

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
to tak jakbys powiedzial ze przy dobitkach nie ma mowy o spalonych bo przeciez strzlec nie podawal pilki tylko strzelal na bramke a ze bramkarz odbil pilke pod nogi napasntik stojacego w momencie strzalu na spalonym to coVenomik pisze:Jak zauważyła włoska gazeta (bodaj la gazetta dello sport) to podanie nie było adresowane do Treze, nie absorbował on uwago obrony (nikt przy nim nie stał).
Nie

na prawde nie ma sie co spierac bo na szczescie wyniku sie nie zmieni ale fakt jest faktem ze spalony byl i sedzia popelnil blad, to ze gazety o tym nie pisza wynika z nie znajomosci przepisow dziennikarzy i tyle, a przeciez colina nie powie ze byl blad jesli nikt go o to nie pyta...
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- Kryształ
- Juventino
Ja bym sie z Toba nie zgodzil i nadal twierdze ze gol padl prawidlowo.Maly pisze:to tak jakbys powiedzial ze przy dobitkach nie ma mowy o spalonych bo przeciez strzlec nie podawal pilki tylko strzelal na bramke a ze bramkarz odbil pilke pod nogi napasntik stojacego w momencie strzalu na spalonym to coVenomik pisze:Jak zauważyła włoska gazeta (bodaj la gazetta dello sport) to podanie nie było adresowane do Treze, nie absorbował on uwago obrony (nikt przy nim nie stał).
Nienie do niego przeciez byla adresowana pilka...
na prawde nie ma sie co spierac bo na szczescie wyniku sie nie zmieni ale fakt jest faktem ze spalony byl i sedzia popelnil blad, to ze gazety o tym nie pisza wynika z nie znajomosci przepisow dziennikarzy i tyle, a przeciez colina nie powie ze byl blad jesli nikt go o to nie pyta...
11. Jeżeli zawodnik znajdujący się na pozycji spalonej przejął piłkę zagraną przez zawodnika drużyny przeciwnej - nie jest spalony, pomimo, że przejawiał aktywność i odniósł korzyść z przebywania na tej pozycji-.-Zagranie piłki przez zawodnika "drużyny przeciwnej musi mieć charakter zagrania w pełni kontrolowanego.
12. Jeżeli zawodnik znajdujący się na pozycji spalonej przejął piłkę zagraną przez współpartnera nie w jego kierunku, ale odbitą po drodze od przeciwnika (na przykład od jego pleców) jest spalony, gdyż odniósł korzyść z przebywania na tej pozycji, po zagraniu piłki przez współpartnera.
Miedzy punktami 11 a 12 jest bardzo waska roznica, i bardzo roznie mozna to interpretowac. Ogladajac powtorki doskonale widac ze sedzia liniowy bardzo dobrze widzial cala akcje i podjal sluszna decyzje korzystajac z punktu 11 a nie 12... poprostu widzial ze zagranie zawodnika granata bylo w pelni kontrolowane. a zatem bramka padla jak najbardziej prawidlowo...
- Venomik
- Juventino
Mały - nie znasz zasad gry w piłkę nożną.
Spalony jest odgwizdywany, jeśli w momencie strzału zawodnik stał na pozycji spalonej. Poczytaj zasady, pogadamy.
Tutaj nie ma co dywagować - bo mi sie wydaje, bo tak jest podobnie.
Tu wszystko jest ściśle opisane.
Piłka była adresowana do kogos innego. Treze był na pasywnym spalonym, tego się nie gwiżdze.
Nie absorbował uwagi obrony (schodził ze spalonego i nie miał zamiaru brać udziału w akcji).
Zagranie nie było przypadkowe (czytaj: to nie rykoszet). Wiec bramka prawidłowa.
Rozróżnijcie dwie kwestie.
Spalony jest odgwizdywany, jeśli w momencie strzału zawodnik stał na pozycji spalonej. Poczytaj zasady, pogadamy.
Tutaj nie ma co dywagować - bo mi sie wydaje, bo tak jest podobnie.
Tu wszystko jest ściśle opisane.
Piłka była adresowana do kogos innego. Treze był na pasywnym spalonym, tego się nie gwiżdze.
Nie absorbował uwagi obrony (schodził ze spalonego i nie miał zamiaru brać udziału w akcji).
Zagranie nie było przypadkowe (czytaj: to nie rykoszet). Wiec bramka prawidłowa.
Rozróżnijcie dwie kwestie.
Dirty mind
- romaneq
- Juventino
@juveluck
"Wygrywamy derby i zamiast się cieszyć sprzeczacie się, czy pamper w bordowej koszuli zagrał piłkę specjalnie czy też nie specjalnie, żałosne !!!!
Nie masz się czego czepiać ? Zabronisz mi z innym użytkownikiem podyskutować na temat czy był spalony czy go nie było. Weź się zastanów 3 razy zanim napiszesz jakieś bzdury na siłe podejrzewam tylko po to żeby się mnie przyczepić - chociaż może się mylę ale nie sądze.
A może mam otworzyć osobny temat do sytuacji z tego meczu ?
Nie wiem czy był spalony czy nie i jestem ciekawy jak inni to widzą. Oglądam mecze szmat czasu a nigdy bym nie przypuszczał, że jak rykoszet obrońcy to spalony a jak nie to nie.
A jak ktoś pisze, że go tak uczą na szkoleniach to chyba mam prawo mu zaufać i się dowiedzieć.
Chce wiedzieć poprostu - czy jest to, jak piszesz, takie żałosne?
Poza tym punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i zakładam, że gdyby to Torino zdobyło w ten sposób gola ponad połowa by tu marudziła, że ze spalonego !!!
Ty mi gratulujesz ? Ja gratuluje JuvePoland moderatora Juveluck'a.
EOT
Czy był spalony dalej nie wiem. Poszukam do pomocy sędziego piłkarskiego, który myślę rozwieje moje wątpliwości. Forum widocznie do dyskusji nie służy.
"Wygrywamy derby i zamiast się cieszyć sprzeczacie się, czy pamper w bordowej koszuli zagrał piłkę specjalnie czy też nie specjalnie, żałosne !!!!
Nie masz się czego czepiać ? Zabronisz mi z innym użytkownikiem podyskutować na temat czy był spalony czy go nie było. Weź się zastanów 3 razy zanim napiszesz jakieś bzdury na siłe podejrzewam tylko po to żeby się mnie przyczepić - chociaż może się mylę ale nie sądze.
Nie wiem czy był spalony czy nie i jestem ciekawy jak inni to widzą. Oglądam mecze szmat czasu a nigdy bym nie przypuszczał, że jak rykoszet obrońcy to spalony a jak nie to nie.
A jak ktoś pisze, że go tak uczą na szkoleniach to chyba mam prawo mu zaufać i się dowiedzieć.
Chce wiedzieć poprostu - czy jest to, jak piszesz, takie żałosne?

Poza tym punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i zakładam, że gdyby to Torino zdobyło w ten sposób gola ponad połowa by tu marudziła, że ze spalonego !!!
Ty mi gratulujesz ? Ja gratuluje JuvePoland moderatora Juveluck'a.
EOT
Czy był spalony dalej nie wiem. Poszukam do pomocy sędziego piłkarskiego, który myślę rozwieje moje wątpliwości. Forum widocznie do dyskusji nie służy.
- juveluck
- Juventino
Człowieku nie rób z siebie jakiejś nietykalnej laleczki, myślisz, że nie mam co robić tylko szukać pretekstu, żeby się do ciebie dowalić? Jak już się do kogoś doczepiłem, to był to Maly, który nie wiedzieć dlaczego próbuje udowodnić, że zdobyliśmy nie słyszenie gola. Tak jak ty masz prawo tą dyskusje prowadzić, tak ja mam prawo wyrazić swoje niezadowolenie, że ta dyskusja jest prowadzona i nazwać ją żałosną.romaneq pisze:@juveluck
A ja tobie gratuluje dobrego wzroku :lol: nie jestem już moderatorem od kilku miesięcy :lol:romaneq pisze: Ty mi gratulujesz ? Ja gratuluje JuvePoland moderatora Juveluck'a.
EOT

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!