Schowaj Babci dowód

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
Maggie Del Piero

Qualità Juventina
Qualità Juventina
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2007, 22:15

Akcja zupełny idiotyzm. Każda partia zaczyna jechać po sobie nawzajem, a to największy sh++ jaki można sobą prezentować. Wniosek jeden jeżeli PiS i PO się nie dogadają to będziemy mieć dalej to samo tylko w wykonaniu innych "twarzy".
Ale proponuje zamknąć temat bo dyskusja do niczego nie prowadzi poza możliwymi dość drastycznymi kłutniami. Każdu ma swoje zdanie i go nie zmieni przez nasze rozdrapywanie tematu. :twisted: :evil:

Najtańszy Show na jaki stać ten utytłany w szmirze świat ....
cygi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2007, 22:30

Bukol87 pisze:Idiotyzm. Kraj, który nie ma szacunku do swojej historii i przodków oraz nie szanuje poprzednich pokoleń jest jedynie imitacją narodu. Szkoda, że coraz więcej młodych ludzi ulegając taniej propagandzie uważa się za tych bardziej wykształconych i mądrzejszych od swoich dziadków. Z pewnością jest to akcja skierowana przeciwko tzw "moherowym beretom". Szkoda tylko, że to środowisko jest tak obrażane w naszej społeczności.

Dużo jeszcze czasu upłynie zanim zrozumiecie w jakim ### teraz wszyscy jesteście. Powiem tylko tyle - szanujcie swoje korzenie bo nie szanując tych ludzi nie szanujecie samych siebie młodzi, piękni, zdolni i wyśmienicie wykształceni INTELIGENCI!

Zgadzam się w 10000%!! Jest taka piosenka Natural Dread Killaz min. o szanowaniu korzeni. Pozwolę sobie zacytować fragmenty:
"...
Abyscie zapomnieli skad zescie sie wzięli
Narod po narodzie ginie, podupada i tonie
Ale jeszcze nie nastał nasz koniec
Czy pamietasz Tupaca Amaru rozciagnietego przez konie
Jak niewielu ludzi dzisiaj pamieta o jego zgonie..
I co z calym zlotem Indian przetopionym w Babilonie
Niech Watykan plonie za wszystkie swoje zbrodnie
Za to co przez tyle wiekow pogardzone, potępione
Zachowanie swej kultury, to wszystko juz stracone
A ty spojrz na swoje dlonie czemu są zakrwawione
czy zabiles kogos, moze swoją historie?
Obciales sam sobie korzenie i stoisz dalej pokornie...
...
Im głębsze korzenie tym głebsza korona
Bez korzeni nawet najpiekniejszy kwiat kona
Powinno sie znac swoich przodkow dzieje
Nie popelniac ich bledow, pielegnowac ich nadzieje
Ciekawe, co powiedzialby prapradziadek
Gdyby zobaczyl dzisiejszy swiat pelen zagadek
Brak autorytetow i tradycji upadek
Co zbudowal Radoslaw burzy mały Radek
..."

I właśnie autorytetami dla nas powinny być starsze osoby.
Większość z nich przeżyła wojnę i wie na prawdę co to znaczy być Polakiem. Wiedzą na prawdę co to patriotyzm...

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 września 2007, 22:54

Spoko, spoko szacunek do korzeni itd. Ale jak to się ma do tego, że chcemy lepiej dla naszego kraju? Szacunek nie znaczy to tyle, że nie możemy bezwzględnie ingerować w życie starszych ludzi i musimy im we wszystkim przytakiwać. (Szacunek, jak sami powiedzieliście do PRZESZŁOŚCI polega na tym, że szanuje sie właśnie przeszłość, czyli zasługi, a co do cholery ma to wspólnego z przyszłością, czyli wyborem partii, która ma rządzić w naszym kraju?) Możemy, a nawet powinniśmy "Schować dowód babci". Dlatego, że jeśli zabierzemy ten dowód to wybory staną się po prostu obiektywne! Bo starsze osoby, i tak nie będą myśleć tylko bezwzględnie zagłosują na PiS dlatego, że ta partia trzyma z Rydzykiem, broni Radia Maryja itd.

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 00:27

Michael900 pisze: Dlatego, że jeśli zabierzemy ten dowód to wybory staną się po prostu obiektywne! Bo starsze osoby, i tak nie będą myśleć tylko bezwzględnie zagłosują na PiS dlatego, że ta partia trzyma z Rydzykiem, broni Radia Maryja itd.
Powinniśmy również zabrać dowody homoseksualistom, dzięki temu wybory staną się jeszcze bardziej obiektywne. Przecież wiadomo, że i tak nie będą myśleć i zagłosują na zielonych czy inny lid bo to jedyne ugrupowania, których członkowie pojawiają się na gejowskich paradach. Zabierzmy też dowody rolnikom - i tak pójdą bezmyślnie oddać swój głos na PSL tudzież inną Samoobronę bo te partie bronią interesów rolników itd.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 03:32

Abdul_BN.pl pisze:
Michael900 pisze: Dlatego, że jeśli zabierzemy ten dowód to wybory staną się po prostu obiektywne! Bo starsze osoby, i tak nie będą myśleć tylko bezwzględnie zagłosują na PiS dlatego, że ta partia trzyma z Rydzykiem, broni Radia Maryja itd.
Powinniśmy również zabrać dowody homoseksualistom, dzięki temu wybory staną się jeszcze bardziej obiektywne. Przecież wiadomo, że i tak nie będą myśleć i zagłosują na zielonych czy inny lid bo to jedyne ugrupowania, których członkowie pojawiają się na gejowskich paradach. Zabierzmy też dowody rolnikom - i tak pójdą bezmyślnie oddać swój głos na PSL tudzież inną Samoobronę bo te partie bronią interesów rolników itd.
Zabierzmy tez dowody postkomuchom i bylym esbekom bo wiadomo ze oni beda glosowac za swoimi kolesiami. Zabierzmy dowody calej elitce z otoczenia GW oraz TVN bo wiadomo ze oni beda glosowac na wybitnie wyksztalconych Platformersow:). W koncu odbierzmy dowody mieszkancom Wloszczowej bo oni zaglosuja na Gosiewskiego. Michael masz jeszcze jakies inne fantastyczne pomysly?
Michael900 pisze:Bo starsze osoby, i tak nie będą myśleć tylko bezwzględnie zagłosują na PiS
Wydaje mi sie ze posiadasz monopol na prawde i rozum. Gratuluje! Mozesz poczuc sie teraz wyksztalciuchem w czystej postaci.

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
OskarG

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 08:52

Maggie Del Piero pisze:Każda partia zaczyna jechać po sobie nawzajem, a to największy sh++ jaki można sobą prezentować. Wniosek jeden jeżeli PiS i PO się nie dogadają to będziemy mieć dalej to samo tylko w wykonaniu innych "twarzy".
Nieprawda Maggie nie każda partia jakbyś nie zauważyła to PSL jako jedyny nikogo nie atakuje i nie oczernia.

A co do gadania się PiS i PO jest to raczej nie możliwe, bo PO za dużo na tym straci, i PiS ich w dłużym okresie czasu wykończy.

Ja widze w Polsce tylko jeden problem - my walczymy o to żeby rządzić, a jak już się dorwiemy do władzy to nie rządzimy, tylko robimy wszystko żeby ta władzę utrzymać

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 12:52

Bukol87 pisze:
Michael900 pisze:Bo starsze osoby, i tak nie będą myśleć tylko bezwzględnie zagłosują na PiS
Wydaje mi sie ze posiadasz monopol na prawde i rozum. Gratuluje! Mozesz poczuc sie teraz wyksztalciuchem w czystej postaci.
Sytuacja jest taka, że dzięki moherowym beretom ostatnie wybory wygrało PiS, a nie Platforma. I nie chodzi o to, że jestem zwolennikiem którejś z tych partii. PiS wygrało dlatego, że "podlizało się" Rydzykowi. Radio Maryja i TV Trwam rozreklamowała tak bardzo jak tylko mogła PiS. I to wyjaśnia dlaczego Platforma do ostatniego momentu prowadziła w sondażach.

I teraz będzie tak samo, znowu wygra PiS, nawet jeśli będzie miał najgorszy program.

I tu nie chodzi kto się kim czuje. Czy ja wykształciuchem, czy ty zastępcą o. Rydzyka, albo drugim (tzn. 3) Kaczyńskim. Mi chodzi o dobro państwa i obiektywizm w wyborach. Bo chyba o to nam wszystkim chodzi, co nie? Zabranie dowodu homoseksualistom i innym nie ma tu nic do rzeczy.

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 13:07

Michael900 pisze: Mi chodzi o dobro państwa i obiektywizm w wyborach. Bo chyba o to nam wszystkim chodzi, co nie? Zabranie dowodu homoseksualistom i innym nie ma tu nic do rzeczy.
Dalej nie rozumiesz, że obiektywizm w wyborach polega właśnie na tym, że głosować mogą wszyscy?

A dobro państwa to pojęcie, które dla każdego z 40mln Polaków i polaków znaczy najczęściej coś innego.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 13:11

Ja nie wiem jak wy możecie dalej chcieć lub tak po prostu przyjmować do wiadomości możliwość dalszego "rządzenia" przez PiS? Robią "śmiech na sali w biały dzień" i tyle... :/

Europa się z nas śmieje - ok, możemy to olać, co im do naszego? Myśląc jednak logicznie to mają się z czego śmiać i to powinno już nas martwić. Wkurzać mnie już zaczęło branie się za koalicje z LPR i Samoobroną, te akcje ze zrywaniem koalicji, potem godzenie się i znów kombinowanie, Kaczmarek itd itp...nie, tak nie powinna wyglądać nasza władza. LPR trzyma z Rydzykiem i moherami więc i PiS sięgnął w tym po swoją część, mają wyborców...wyborców którzy atakują kamerzystów i są niby starszyzną, historią naszego kraju... :?

Konserwatyzm? Ale nie taki. Chyba nikt z WAS ludzi młodych nie wierzy w te kiepskie reklamy wyborcze PiSu, które się zaczynają pojawiać i które się pojawiały wcześniej, gdy razem z PO walczył na słowa w TV - okłamują nas w żywe oczy.

Teraz pytanie, czy w Polsce może być gorzej? Czy warto dać szansę PO? PO bez wydawać by się mogło ważnego Rokity, który dosyć mądrze gadał.

Poza tym władza powinna być reprezentatywna a Kaczyńscy to rzeczywiście "ziemniaki", wolałbym za prezydenta lub premiera Tuska a duet Tusk - Rokita na tych stołkach wydaje mi się zbyt dobry i dlatego niewykonalny u nas.

Ja nie wiem jak można słuchać o. Rydzyka, który jest księdzem a nosi sie jak jakiś magnat, tylko ludzie nie do końca mądrzy mogą w niego tak wierzyć a takowi nie powinni decydować o naszym losie.

Niech wygra PiS i niech ta szopka dalej trwa, przynajmniej kabareciarze będą mieli co wyśmiewać a na świecie zdobędziemy miano V Kaczpospolitej lub czegoś zdecydowanie gorszego.

P.S
Jedyne co udało się PiS to Marcinkiewicz na stołku premiera(co jak wiemy nie trwało dlugo - jak dla mnie idotyczne posuniecie PiSu) i Ziobro, które jednak też zaczyna mnie powoli denerwować, to jednak za mało w tym wielkim bagnie gówna.

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 13:15

Abdul_BN.pl pisze: Dalej nie rozumiesz, że obiektywizm w wyborach polega właśnie na tym, że głosować mogą wszyscy?
Nawet osoby, które nie znają ani jednego punktu z programu partrii na którą głosują? No cóż... Nie będę już polemizował. Może masz racje :angry:
Abdul_BN.pl pisze: A dobro państwa to pojęcie, które dla każdego z 40mln Polaków i polaków znaczy najczęściej coś innego.
Wielu Polaków i polaków w ogóle nie zna takiego słowa jak dobro tudzież dobro wspólne itd. I to jest alarmujące...
Lord_ Juve pisze: Teraz pytanie, czy w Polsce może być gorzej? Czy warto dać szansę PO? PO bez wydawać by się mogło ważnego Rokity, który dosyć mądrze gadał.
TO jest chyba jedyne rozwiązanie w tym wypadku ;/

Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 14:05

LordJuve o PiSie pisze:Robią "śmiech na sali w biały dzień" i tyle...
Nie wiem co Cię tak śmieszy?
Europa się z nas śmieje - ok, możemy to olać, co im do naszego? Myśląc jednak logicznie to mają się z czego śmiać i to powinno już nas martwić.
Dalej nie wiem o co Ci biega? Swoją drogą - ja się śmieje z Francji, która nie może sobie poradzić z bandą nielegalnych imigrantów, zachowujących się jak zwierzęta w nieswoim kraju. Albo z Wielkiej Brytanii, w której "poprawność polityczna" zmusza niektórych do ruchów absurdalnych. A oni(Francuzi i Anglicy) nic sobie z tego nie robią i jadą dalej po swojemu.
Wkurzać mnie już zaczęło branie się za koalicje z LPR i Samoobroną,
Zdarzyło się już, że jakaś gazeta obliczyła, że PO mogłaby rządzić wespół z Samoobroną. Reakcja platformy była natychmiastowa: sondaż, czy wyborcy platformy zgadzają się na takie rozwiązanie. Nie muszę chyba nic dodawać...
te akcje ze zrywaniem koalicji, potem godzenie się i znów kombinowanie, Kaczmarek itd itp...nie, tak nie powinna wyglądać nasza władza. LPR trzyma z Rydzykiem i moherami więc i PiS sięgnął w tym po swoją część, mają wyborców...wyborców którzy atakują kamerzystów i są niby starszyzną, historią naszego kraju...
To są uroki demokracji :rotfl:
Poza tym władza powinna być reprezentatywna a Kaczyńscy to rzeczywiście "ziemniaki", wolałbym za prezydenta lub premiera Tuska a duet Tusk - Rokita na tych stołkach wydaje mi się zbyt dobry i dlatego niewykonalny u nas.
Usuńmy dwóch kurdupli i dajmy szansę ludziom, którzy nie potrafią właściwie wymówić [R]. Zamienił stryjek siekierkę...
Ja nie wiem jak można słuchać o. Rydzyka, który jest księdzem a nosi sie jak jakiś magnat, tylko ludzie nie do końca mądrzy mogą w niego tak wierzyć a takowi nie powinni decydować o naszym losie.
Jak można słuchać podającego się za Polaka Bronisława Geremka, którego jedyne zajęcie polega na narzekaniu i atakowaniu naszego kraju zagranicą? Albo telewizji komercyjnej, która tylko poluje na tanią sensację, zamiast, wzorem TVP podawać informacje w miarę(powtarzam: w miarę) obiektywne?
Michel pisze:Nawet osoby, które nie znają ani jednego punktu z programu partrii na którą głosują?
Znam zbyt wiele osób, które zagłosują na PO(nie znając programu) tylko dlatego, że ta partia jest dżezi, że telewizja jej nie atakuje, że trzeba dać szansę innym, żeby żyło się lepiej, aby móc z czystym sumieniem powiedzieć tak, nawet takim osobom :wink:

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 14:21

Lord_ Juve pisze:Europa się z nas śmieje
I to akurat dla mnie jest pozytywem. Od takiej Europy jaka jest obecnie tworzona wole sie trzymac z dala. Zdecydowanie wole byc "zasciankowym polakiem" anizeli "swiatowym Europejczykiem"
Lord_ Juve pisze: Niech wygra PiS i niech ta szopka dalej trwa, przynajmniej kabareciarze będą mieli co wyśmiewać a na świecie zdobędziemy miano V Kaczpospolitej lub czegoś zdecydowanie gorszego.
No nie ma nic gorszego niz Kaczyzm. Piekne okreslenie ktorego propagatorem byla GW. Podobnie bylo z Olszewikami po 92. Kaczyzm=Faszyzm, Bolszewicy=Olszewicy to naprawde moze przerazic. Nasza demokracja jest zagrozona a panstwo staje sie panstwem policyjnym. Bojmy sie rodacy!
Lord_ Juve pisze:Ja nie wiem jak można słuchać o. Rydzyka, który jest księdzem a nosi sie jak jakiś magnat, tylko ludzie nie do końca mądrzy mogą w niego tak wierzyć a takowi nie powinni decydować o naszym losie.
Masz racje przeciez widzielismy w mediach jakimi to furami jezdzi Rydzyk a te "mohery". Uff pozal sie Boze. Przeciez to fanatycy religijni, szkodza Polsce nie lubia gejow i Zydow. Co oni moga wiedziec o zyciu? Zacofane pionki Rydzyka! Do boju Szczuko do boju Panie Zakowski Do boju Tomaszu Foxie! Zwlaczmy ta szarancze!

@Lord bardzo Cie szanuje ale kiedys dowiesz sie naprawde duzo wiecej o sprawach z tej dziedziny i bedzie Ci wstyd. Tak jak teraz jest mi wstyd, bo kilka lat temu myslkalem o tym wszystkim w ten sam sposob jak ty. Niestety Matrix dla Ciebie trwa dalej. Moze w sumie lepiej zebys go nie odkrywal. Mozna sie zbulwersowac

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 14:59

Ja chyba zaczne zarabiac na publikowaniu tekstow Lorda... :lol: . Ty sam to piszesz, czy wczesniej ogladasz jakies programy rozrywkowe :rotfl: ?

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 14:59

Abdul_BN.pl pisze:
te akcje ze zrywaniem koalicji, potem godzenie się i znów kombinowanie, Kaczmarek itd itp...nie, tak nie powinna wyglądać nasza władza. LPR trzyma z Rydzykiem i moherami więc i PiS sięgnął w tym po swoją część, mają wyborców...wyborców którzy atakują kamerzystów i są niby starszyzną, historią naszego kraju...
To są uroki demokracji :rotfl:
No i czy to nie dziwne ? Uroki demokracji są takie, że zamiast skupić sie na poprawieniu sytuacji Polski w każdym względzie, to kłócą się niepotrzebnie.
Partie powinny się złączyć i razem poprawiać sytuację w Polsce. Ale to jest u nas niemożliwe. Polityk u nas to jest taki gość, który musi być popularny, musi występować w telewizji itd. To czy zrobi dobrze dla Polski schodzi na dalszy plan.
I to akurat dla mnie jest pozytywem. Od takiej Europy jaka jest obecnie tworzona wole sie trzymac z dala. Zdecydowanie wole byc "zasciankowym polakiem" anizeli "swiatowym Europejczykiem"
Czyli po prostu chcesz się wyalienować, zamknąć na cywilizację i wrócić na wieś, żeby Europa śmiała się z nas jeszcze bardziej?

Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2007, 15:08

Partie powinny się złączyć i razem poprawiać sytuację w Polsce. Ale to jest u nas niemożliwe. Polityk u nas to jest taki gość, który musi być popularny, musi występować w telewizji itd. To czy zrobi dobrze dla Polski schodzi na dalszy plan.
A w jakim kraju tak sie nie dzieje? Na Twoim mitycznym "zachodzie"?
Czyli po prostu chcesz się wyalienować, zamknąć na cywilizację i wrócić na wieś, żeby Europa śmiała się z nas jeszcze bardziej?
Jezeli uwazasz, ze jedynym wyznacznikiem bycia czlowiekiem cywilizowanym jest przynaleznosc Twojego kraju do jakies wspolnoty panstw, to gratuluje Ci synku.
Mozesz sprecyzowac to smianie sie Europy? Kto dokladnie i z czego sie smieje? Francuzcy muzulmanie, ktorzy nie potrafia czytac i pisac? Albanscy zlodzieje z Lecce? Pederasci z Anglii, ktorym nie wolno uzywac slowa "murzyn", bo pojda siedziec? Bohaterscy holenderscy zolnierze spod Srebrenicy? Czy hiszpanskie dzieci czytajace ksiazki o tym jak to fajnie kiedy osiolek robi kija reniferowi? Jezeli ktokolwiek ma prawo sie z kogos smiac to My z tej bandy otepialych degeneratow, ktorzy uznali swoja Unie i wszystkie jej cuda za Boga. Ja naprawde wole zyc w kraju rzadzonym przez "kartofla", niz w panstwie czlowieka, ktory stoi po stronie Solidarnosci Marka Borowskiego, albo czlowieka "chrzescijansko nastawionego" Olka K.

ODPOWIEDZ