Serie A (5): JUVENTUS 4-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 16:27

Kolega wyżej ma wspaniały pomysł ;)
Zagrać trzema napastnikami i do tego dołożyc trzech pomocników o ofensywnym usposobieniu. Ehh... :roll:
Criscito powinien odpocząć. Nie radzi sobie ewidentnie w Serie A, Legro jest od niego sporo lepszy.
Wolałbym wstawić Grygerę do środka obrony, bo jest on tam pewniejszy niż bywał czesto Chiellini. Niestety pociąga to za sobą konieczność wystawienia pewnie Birindellego, bo wątpię by ktoś z dwójki Chiellini/Molinaro przeniósł się na prawe skrzydło obrony.
Pomoc dość klasycznie, czyli:
Nocerino/Salihamidzić - Zanetti - Almiron - Nedved
i w ataku:
Iaquinta - Trezeguet
Del Piero gra od poczatku sezonu słabo, żal patrzeć jak go rywale na dwóch metrach doganiają. Alex ledwie biec zaczyna. A niestrzelony karny był przysłowiową kroplą, która przepełniła czarę.

I oby trzy punkty.

Dirty mind
Hołek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 16:47

No mam nadzieje, że będzie to jeden z łatwiejszych meczów w tym sezonie, co nie znaczy, że lakceważe rywala.Jak wiekszość z was martwię sie o obrone.. :pray: . W pomocy szczerze mowiąc dał bym odpocząć Nedvedowi,kóry według mnie ostatnio nie gra tak walecznie i z pasją jak potrafi, choć nie sądze że Ranieri tak zrobi.Jestem ciekaw czy Claudio zdecyduje się znów na system 4-3-3 :think: .Alex się przełamie w tym meczu..zobaczycie..

Licze na obejrzenie meczyku,bo jak na razie od początku sezonu mi się to udaje :prochno:

Moja jedenastka na mecz:

Buffon-Salichamidzic-Grygera-Criscito-Chiellini-Tiago-Zanetti-Almiron-Iaquinta-Trezeguet-Alex Del Piero

Zmiany:Birindelli,Nedved,Palladino

Typ: 3-1

Forza Juventus & Alex Del Piero!

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 17:59

Myślę że priorytetem jest wywalczenie trzech punktów, gdyż Reggina jest przeciwnikiem z którym musimy wygrać.Co do ustawienia, wydaje mi sie że jest bardzo dużo możliwych rozwiązań, i wiele z nich jest dobrych.Wierzę, że grając od pierwszej minuty Alex w końcu się przełamie, ale Iaquinta i Trezeguet są w wybornej formie, a Palladino pokazał że zasługuje na występy.
W pomocy z chęcią zobaczyłbym Tiago, ale Zanetti gra świetnie, Nocerino i Almiron przyzwoicie, a Nedved to Nedved.
W obronie żadne rozwiązanie nie daje mocnego ustawienia, więc trzeba coś kombinować z tych którzy są zdolni do gry.

To będzie mecz w którym musimy wygrać bez względu na kłopoty kadrowe.Mam nadzieję że tak właśnie będzie.

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 18:18

O tym meczu każdy ma to samo zdanie, zresztą nie maco się dziwić, w grę wchodzi tylko pełna pula punktowa, nie ważne jakim skladem bedziemy. Ten jendak znów bedzie inny niż zwykle, oczywiście ze względu na cholerne kontuzje :?
Porównując obecną formą obu zespołów, dodać do tego, że mecz gramy u siebie, zwyciężyć może tylko jedna drużyna. Wprawdzie w piłce wszystko jest możliwe, niemniej jednak jestem przekonany, iż w tym przypadku to stwierdzenie się nie sprawdzi.

FORZA JUVE :!: :!:

Obrazek
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 18:20

No i kolejny przeciwnik :-D . Już nie taki dobry jak Roma, więc niby powinno pójść gładko. Na pewno tak nie będzie. Troszkę boję się o naszą defensywę ponieważ w ostatnim meczu straciliśmy najlepszego moim zdaniem obrońcę :płaczę: Będzie to na pewno nie łatwy mecz, ale do wygrania. Reggina to nie jest wybitny klub co mówi Jego pozycja w tabeli. Nie można ich zlekceważyć. Trzeba walczyć a punkty przyjdą. Wierzę w zwycięstwo i w relacje na necie gdzieś :pray:

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
ugoczukwe

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 14:45

Wiadomo juz cos gdzie mozna zobaczyc mecz?
Mam prosbe jak ktos bedzie wiedzial niech da znac w tym temacie :happy:
Z gory wielkie dzieki.

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 15:02

Mecz bardzo wazny jak kazdy w tym sezonie. Ostatnio mamy klopoty z kontuzjami w naszej druzynie ale mam nadzieje ze ta plaga juz sie skonczy w tym sezonie. Dlatego bedzie wielki klopot z zestawieniem formacji defensywnej. Nie martwił bym sie za to o atak gdyz Iaquinta jest naszym narazie najlepszym transferme letniego Marceto a moze i najlepszym zawodnikiem calej druzyny.

Na zespol z Regginy bo to naprawde grozny przeciwnik a do tego majacy solidna obrone. Fakt ze odszedł Bianchi do Citizens ale przyszło kilku nowych zawodnikow. Mysle jednak ze wygramy to spotkanie.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
KieLoN

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 15:27

niech Ranieri da odpocząc Nedvedowi i Del Piero przed meczem z Torino. Dobrze, że na weekendzie gramy derby, nie bedzie trzeba podróżować. za Alexa dzisiaj postawić Palladino i zagrać 3 napastnikami. w pomocy jak już pisał Hołek: tiago, zanetti, almiron. w zapasie nocerino i jazda.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 15:53

Sytuacja w tabeli:
1. Roma 10
2. Inter 8
3. Atalanta 8
4. Fiorentina 8
5. Napoli 7
6. Juventus7
7. Palermo 7
8. Udinese 7
9. Milan 6
10. Sampdoria 5

Kto dzisiaj gra? Viola z Romą, Inter z Sampdorią i Milan z Palermo. Nieważne od wyników, czołówka się zawęzi, a my odskoczymy jeszcze innym rywalom. W najlepszym przypadku wracamy na pozycje lidera wspólnie z Romą.

Kto powinien dostać szansę gry? Przede wszystkim Tiago. Powinien dzisiaj pokazać, że za wcześnie prasa go przekresliła. Na środek obrony wchodzi Grygera, bądź Chiellini. Wtedy miejsce na bokach zwalnia się na rzecz Birindelliego/Molinaro. Po cichu liczę na występ byłego gracza Sieny.
W ataku trójząb, prawdopodobnie z Del Piero i Iaquintą po bokach, a w środku Palladino. Ostatnia szansa dla Rafaelle.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 16:04

pan Zambrotta pisze: W ataku trójząb, prawdopodobnie z Del Piero i Iaquintą po bokach, a w środku Palladino. Ostatnia szansa dla Rafaelle.
A kiedy dostał tą pierwszą od Ranieriego, że to niby ma być jego ostatnia? Chyba nie mówisz o 10 minutach na parmie czy 15 ( w ciągu których i tak był lepszy od Del Piero) na romie?

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
kedzier

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 16:07

pan Zambrotta pisze:Sytuacja w tabeli:
1. Roma 10
2. Inter 8
3. Atalanta 8
4. Fiorentina 8
5. Napoli 7
6. Juventus7
7. Palermo 7
8. Udinese 7
9. Milan 6
10. Sampdoria 5

Kto dzisiaj gra? Viola z Romą, Inter z Sampdorią i Milan z Palermo. Nieważne od wyników, czołówka się zawęzi, a my odskoczymy jeszcze innym rywalom. W najlepszym przypadku wracamy na pozycje lidera wspólnie z Romą.
Przeanalizuj to jeszcze raz - na lidera nie mamy szans, bo jeśli zrównamy się punktami z Romą, oznaczać to będzie porażkę Giallorossich z Violą, która tym samym będzie miała na koncie 11 punktów :wink:

Obrazek
KieLoN

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 16:55

nie zapominajcie o Interze. Ja myśle ze Violka dzisiaj ogra osłabioną Rome nieznacznie, Inter wygra swój mecz i wskoczy na lidera, potem będzie Fiorentina, a dalej My lub Roma, ewentualnie ktoś trzeci.
ale to tylko dywagacje. najpierw Reggina

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 17:03

minimav pisze: W najlepszym przypadku bedziemy drudzy w tabeli, gdyz jesli Roma przegra to sie z nia zrownamy, lecz wtedy viola wyjdzie na lidera ;p

EDIT: nie zauwazylem ze kedzier juz to napisal ;p
kedzier pisze: Przeanalizuj to jeszcze raz - na lidera nie mamy szans, bo jeśli zrównamy się punktami z Romą, oznaczać to będzie porażkę Giallorossich z Violą, która tym samym będzie miała na koncie 11 punktów :wink:
Moja krótkowzroczność, za którą przepraszam ;>
juveluck pisze:
pan Zambrotta pisze: W ataku trójząb, prawdopodobnie z Del Piero i Iaquintą po bokach, a w środku Palladino. Ostatnia szansa dla Rafaelle.
A kiedy dostał tą pierwszą od Ranieriego, że to niby ma być jego ostatnia? Chyba nie mówisz o 10 minutach na parmie czy 15 ( w ciągu których i tak był lepszy od Del Piero) na romie?
Może rzeczywiście się pospieszyłem z tą "ostatnią" szansą. Ale te kilkadziesiąt minut w tym sezonie z niczego się nie bierze.
Palladino swoje szanse miał też w sparingach. W Serie B pod wodzą Deschampsa też niczym szczególnym (na miarę jego talentu / zapowiedzi) nie błysnął.
Wiem, początek sezonu, wiele może się jeszcze zdarzyć, ale osobiście nie wiążę już nadziei odnośnie Rafaelle. Chyba że w najbliższych 2,3 meczach jeszcze się obudzi.
Przykładowy Chiellini (z tego samego rocznika) zdołał już przekonać do siebie Capello, Deschampsa i Ranieriego.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
cep6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 17:22

witam wi ktos moze zna link do transmisji live w internecie (video) ??

FORZA JUVE!!
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 września 2007, 17:27

pan Zambrotta pisze:
juveluck pisze:
Może rzeczywiście się pospieszyłem z tą "ostatnią" szansą. Ale te kilkadziesiąt minut w tym sezonie z niczego się nie bierze.
Palladino swoje szanse miał też w sparingach. W Serie B pod wodzą Deschampsa też niczym szczególnym (na miarę jego talentu / zapowiedzi) nie błysnął.
Wiem, początek sezonu, wiele może się jeszcze zdarzyć, ale osobiście nie wiążę już nadziei odnośnie Rafaelle. Chyba że w najbliższych 2,3 meczach jeszcze się obudzi.
Przykładowy Chiellini (z tego samego rocznika) zdołał już przekonać do siebie Capello, Deschampsa i Ranieriego.
Capello nie mógł do siebie przekonać bo za Capello nie było go w Juve. Nie miał szans z takimi napastnikami jak Mutu, ibramerdovic, Del Piero (ówczesny) Treze dlatego też był na wypożyczeniu.
U Deschampsa strzelił 8 goli (chyba z tego powinno sie rozliczać napastnika) grając często w pomocy, bądź wchodząc dopiero w 2 połowie.

W przedsezonowych sparingach Palladino strzelił 3 gole, tyle samo co Del Piero tylko jednego mniej niż najlepszy strzelec tych spotkań Trezeguet.

Chiellini gra więcej bo tak w B jak teraz nie ma takiej konkurencji jak Palladino, poza tym może grac zarówno w środku jak i na boku.

JA nie twierdze, że Palladino będzie jakaś wielką gwiazda bo po porostu nie wiem... Ten sezon jest dla niego decydujący, lata lecą on jeszcze do końca nie zabłysnął, jeżeli tego nie zrobi, nie ma czego szukać w Juve. Jednak jak ma to zrobić kiedy tak naprawdę nie dostaje szans. Gra Del Piero bez formy a Palladino wchodzi tylko na ogony.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
Zablokowany