Serie A (5): JUVENTUS 4-0 Reggina

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 20:54

Obrazek

JUVENTUS TURYN - REGGINA CALCIO

2007-09-26 (środa)
Godzina 20:30

Miejsce:

Stadio Olimpico di Torino
Pojemność 27 168
Data otwarcia 1933

O przeciwniku:

Rok założenia: 1914
Barwy: bordowe
Przydomek: Amaranto
Adres: Via T. Gulli 1, 89129 Reggio Calabria.
Stadion: Stadium Oreste Granillo
Prezydent: Pasquale Foti
Trener: Walter Mazzarri
Strona: www.regginacalcio.com

Ostatnie mecze Regginy:

22 września 2007
Udinese Reggina 2 : 0

16 września 2007
Reggina Roma 0 : 2

2 września 2007
Torino Reggina 2 : 2

transmisje live TV:

DigitAlb Premium 4 (SS4)
La 7 Cartapiú C
Mediaset Premium 3
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia 16:9
Sky Sport Italia HD1
TPS Foot
YES Sport 2

Aktualna sytuacja w tabeli:

6. Juventus FC
.....................
.....................
18. Reggina Calcio

Powołani zawodnicy Juventusu:

1 Buffon
2 Birindelli
3 Chiellini
4 Almiron
6 Zanetti
7 Salihamidzic
9 Iaquinta
10 Del Piero
11 Nedved
12 Belardi
17 Trezeguet
19 Criscito
20 Palladino
21 Grygera
23 Nocerino
24 Olivera
28 Molinaro
30 Tiago
33 Legrottaglie

źródła: www.juvepoland.com, www.seriea.pl, www.livescore.com, www.regginacalcio.it, www.wikipedia.pl
Ostatnio zmieniony 25 września 2007, 17:27 przez tabo89, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 21:28

Przeciwnik nie będzie zbyt wymagający, ale dla naszych piłkarzy każdy mecz teraz jest ważny i żaden nie będzie należał do łatwych. Ciekawi mnie kogo wystawi Claudio w wyjściowej jedenastce, bo po kontuzji Andrade linia obrony nie będzie wyglądać różowo. Grygera wraca, ale jest jedną wielką niewiadomą (przynajmniej dla mnie). O wynik jest wyjątkowo spokojny, myślę, że Trezeguet i Iaquinta coś strzelą, ale w roli największego egzekutora chciałbym zobaczyć Alexa. Kto jak kto, ale Del Piero musi zacząć strzelać dla nas bramki.

Mam nadzieję, że uda się zobaczyć ten mecz, podobnie jak mecz z Romą.

Pajo1906

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 21:34

myśle ze chłopakom przyszła wiara po meczu z Romą... morale wzrosły:D damy rade,a JUVE z meczu na mecz powinno się zgrywac:D, szczerze powiem, ze bardzo chciałem aby Trezegol odszedł...bardzo sie myliłem jak widać... Tylko czekam aż NEDVED coś strzeli!!! :?

Obrazek
Czacha16

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 21:39

Nie ma ani co dyskutowac Juve musi wygrywac takie mecze u siebie z outsiderami, ale martwia mnie problemy z nasza obrona z Reggina obrona powinna wygladac tak: Birindelli-Grygera-Legro-Chiellini, bo Criscito popelnia fatalne bledy a kolejna zmiana jego po 45 minutach za Legro jest bezsensu, w pomocy chcialbym wkoncu zobaczyc Tiago od pierwszych minut wkoncu nie po to Juve wydalo na niego 15 mln euro zeby siedzial na lawie obok niego oczywiscie Zanetti chyba najlepszy nasz pomocnik narazie, Nedved i Salihamidzic na skrzydlach a w ataku Treze i Iaquinta i mysle ze wygramy 3:1.
:ball: Iaquinta 2x
:ball: Treze

Burq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 22:35

No liczę na 3pkt (jak zawsze :P ) chciał bym zobaczyć Palladino bo się stęskniłem niby wszedł ostatnio ale zaraz po tym kompa wyłączyłem bo traciłem panowanie i Bóg wie jak by się to mogło skończyć.. :lol:
Liczę także na Nedveda i jak zawsze Buffona no i ciekaw jestem co 'narobi' nasza obrona..:-D
Niby tak narzekacie ale przynajmniej się coś dzieje..:-D nie tak jak za capello piła w przód i 'znów' 3 pkt to już było nudne.. :( początek tego sezonu podoba mi się bardziej a niżeli sezony 04/05 i 05/06.. :prochno:
Nie ma co się zastanawiać 3pkt nasze :D roma może zgubi pkt i milan i inter tez itd..:D a my bedziemy liderami i fajnie bedzie :happy:

:pray: Daj BOŻE wygrać chociażby 5:0 :lol:

marcinek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 22:53

na pewno damy rade. badz co badz juve dosc dobrze sie prezentuje, a reggina ma dosc slaby poczatek, wiec my im te passe troszke przedluzymy ;p 3-1

Stefano Tacconi o pseudokibicach: "Szkoda, że czyjeś starania, by zrobić coś dla sportu są niszczone przez bandę idiotów..."
Giacobbneri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 września 2007, 23:00

Popieram Wasz optymizm . Inny wynik niż zwycięstwo naszych będzie porażką i wielką sensacją. Jednak jestem spokojny o wynik w tym meczu . Z taką formą Vincenzo , Gigiego oraz Treze nie ma innej opcji . Bardziej boję się ,że kolejny nasz lider dozna kontuzji :( Odpukać w niemalowane ! Liczę też , że wreszcie strzeli coś Alex a szansę gry dostanie Palladino . Ciekawe czy Claudio ponownie wystawi najlepszych piłkarzy czy da im odpocząć przed Torino oraz czy zagramy 4-3-3 ? Fajnie to wyglądało , więc może to jest sposób na dobrą i efektowną grę .

Jeśli mamy wyjść w optymalnym składzie to ja widziałbym to tak :

Buffon - Salihamidżić , Grygera , Legrotaglie , Chiellini - Tiago , Zanetti , Nedved - Trezegeut , Iaquinta , Del Piero

z ławki Almiron , Palladino , Nocerino

Juventus 3-0 Reggina

:ball: Trezegeut
:ball: Del Piero
:ball: Del Piero

ale z 1-0 też byłby zadowolony ;-)

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 08:00

To są mecze z tej serii które wygrywać musimy. Trzeba załatać dziurę po Andrade, najlepiej Grygerę przesunąć do środka a Hasana wystawić na prawą stronę. O atak się nie martwię bo jak na razie nie zawodzi 10 goli w 4 meczach to niezły dorobek a jak się strzela 2 gole Romie na Olimpico to jestem prawie pewny że i w Turynie przeciwko Regginie coś wpadnie. Sądzę że po kiepskim meczu w Rzymie może przełamać się Alex, gol w tym spotkaniu na pewno by mu dobrze zrobił, Iaquinta jeżeli zagra z taką determinacją jak w meczu z Romą to jestem pewien że wygramy ten mecz. Trzy punkty zostają w Turynie!

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 09:39

Mecz bardzo ważny dla nas, gdyż nie możemy sobie pozwolić na kolejne straty punktów z teoretycznie słabszymi drużynami. W dodatku na własnym boisku. Reggina jakoś zawsze nam leżała. Leżała także Aleksowi, który strzelał przeciwko niej bramki zarówno 2, jak i 3 lata temu. Myślę, że Ranieri powinien dać szansę gry od pierwszych minut Palladino, a Del Piero wpuścić w drugiej połowie z ławki. Wiadomo, że jako joker, DP spisuje się bardzo dobrze, więc może udało by mu się przełamać właśnie po takim wejściu. Co do osoby Criscito, to o ile nie jest jeszcze gotowy na starcia z najsilniejszymi drużynami, to z ligowymi średniakami powinien grać, aby zbierać niezbędne na jego pozycji doświadczenie. Mam nadzieję, że Ranieri tak właśnie postąpi. I fajnie było by wreszcie zakończyć mecz z czystym kontem. Biorąc pod uwagę formę Gigiego, uważam że jest to absolutnie możliwe. Forza Juve!

Juve4ever10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 09:48

Trzeba uważać w obronie tym bardziej bez Andrade....
W ataku brakuje kombinacyjnej piłki...wszystko prostoliniowe :think:
Na szczęście w Juve pozostało to co charakteryzuje wielkie kluby...
duch walki... :!:
Iaquinta zaczyna się przełamywać...jeżeli Del Piero nie złapie formy pewnie straci miejsce w składzie...z Reggina powinien zacząć na ławce...
ustawienie chętnie widział bym takie jak z Roma(z Palladino zamiast Alexa)...
Wtedy w drugiej połowie Ranieri mógł by dać pograć Del Piero...może sportowa złość, że zaczął na ławce pomoże mu się przełamać....

Tharp

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 10:39

Bez Andrade moze byc nie ciekawie, ale na srodku obrony duet Legro-Biri mysle ze na Reggine wystarczy. Na bokach obrony oczywiscie Grygera i Chiellini...
W pomocy Tiago (Nocerino), Zanetti i Nedved (oby zagrał lepiej niz ostatnio)
A w ataku wiadomo - Treze, DP i Iaquinta. (czyli 4-3-3, jak ostatnio)
W wypadku gdyby DP juz na poczatku nie mogl sie przelamac - nie cackac sie z nim, tylko juz po pierwszej polowie wymienic na Palladino)
Mysle ze 3:1 bedzie.

Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 14:34

Dobra atmosfera w drużynie po meczu z Romą na pewno pozytywnie wpłynie na mecz. Reggina jest słaba, więc spokojnie powinniśmy sobie poradzić mimo kontuzji. Najbardziej obawiam się dyspozycji obrony. Criscito ponoć nie gra pewnie, ale cały czas mam nadzieje ze zacznie grać na dobrym poziomie. Może teraz gdy poczuje ze środek obrony polega na nim, psychika pomoże mu grac przyzwoicie i bez błędów. Lubie gdy stawia się na młodzież i życzę chłopakowi jak najlepiej.
Almiron i Tiago jakoś nie mogą się rozegrać, a mocno liczyłem na te transfery. Może jutro :?: :pray:
O atak nie mam obaw, źle nie jest.
Tylko 3 pkt wchodzą w grę, nie można głupio tracić punktów u siebie z takimi przeciwnikami, zresztą po co w ogóle o tym myślę.

FORZA JUVE :!:

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 14:53

Moim zdaniem w tym meczu Juve powinno się rozegrać na fest. Rywal nie jest zbyt wymagający, można go zgasić jak świeczkę. Mam nadzieję, że od pierwszych minut ujrzę w składzie Tiago i Almirona razem, przed sezonem myślałem, że będzie to nasza siła a tymczasem Portugalczyk niby trenuje i pracuje ciężko bo nie może wejść w formę. A może to już czas by zagrał? Z Regginą jest chyba odpowiedni moment.
Podoba mi się ustawienie 4-3-3. Pragnąłbym jednak ujrzeć zamiast Alexa w podstawowej jedenastce Palladino. Del Piero Ranieri mógłby wpuścić za któregoś z napastników po 1 polowie, bądź około 70 minuty. Co do obrony. Chielliniego i Grygere przesunąłbym w środek, natomiast na lewej postawiłbym na Molinaro a na prawej na Salihamidzica.
W pomocy jak pisałem wyżej. Nie wiem czy ktoś z dwójki Sergio - Mendes da sobie rade bardziej na skrzydle, ale jeżeli nie to preferuję: Nedved - Almiron - Nocerino.
Bardzo liczę na trafienia Alexa. Bez tych zbędnych dryblingów. Czuję, że ten mecz skończy się dla nas dobrze, tym bardziej, że gramy u siebie. I wieczorem :-D Przy tym zaje... klimacie :wink:
Niech się Juve w końcu rozegra i pokarze jaką piłką potrafi grać, na luzie bez stresu i efektywnie. Proszęęęęę!
Grande!

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 14:59

Ustawienie 4-3-3 to moim zdaniem nie jest teraz najlepszy pomysł. Aby tak grać trzeba mieć silną defensywę, a z tym jak wiadomo ostatnio jest krucho. Wszystko więc wskazuje na to, że Del Piero będzie musiał rozpocząć mecz na ławce. Chyba że Ranieri posadzi Treze, co, moim zdaniem, byłoby większym błędem.

Mam dziwne przeczucie, że będziemy się strasznie męczyć w tym meczu. Obstawiam skromne 1-0 po brzydkiej grze. I obym się mylił 8)

Adrian13

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 września 2007, 15:59

W tym meczu nie ma innej możliwości jak zdobycie 3 punktów. Pomimo kłopotów ze składem liczę, że Ranieriemu uda się jakoś ustawic skład i pokonac Reggine. Myśle, że w tym meczu powinno zagrac kilku zawodników, którzy nie grali za dużo a wcale nie są gorsi od tych co grali. Po dwóch meczach bez wygranej liczę na wysokie zwycięstwo 4:0, po bramkach: Treze, Palladino, Del Piero i Nedveda.

Chciabym aby sklad na ten mecz wygladal nastepujaco:

Buffon
Grygera, Criscito, Chiellini, Molinaro
Almiron, Tiago, Nedved
Iaquinta, Trezeguet, Palladino

FORZA JUVE!!!

Obrazek
Zablokowany