Serie A (3): JUVENTUS 0-1 Udinese

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 12:50

Podobnie jak większość z Was, nie jestem wcale przekonany o łatwych 3 punktach. Ostatni mecz z Cagliari nie był najlepszy w naszym wykonaniu, aczkolwiek wygrany. Mam nadzięję, że w jutrzejsze popołudnie w parze ze sobą pójdą zarówno dobra gra, jak i spokojne zwycięstwo. Realia są jednak takie, że my mamy niepewną obronę, a oni mają całkiem niezły atak. Dlatego raczej nie nastawiam się na czyste konto w tym meczu. No chyba, że Gigi pokaże klasę, tak jak to miało miejsce w Kijowie. Ciekawi mnie również ilu kibiców zobaczymy na trybunach Olimpico. Na inauguracje było nieco ponad 21 tys. Być może w niedzielę tiffosi tłumniej stawią się na stadionie. FORZA JUVE!

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 13:16

Mr Cezary pisze:Podobnie jak większość z Was, nie jestem wcale przekonany o łatwych 3 punktach.
Dokładnie. To, że Udine dostało 'baty' z Napoli aż 5:0 nie odzwierciedla ich rzeczywistego poziomu. Jest to bardzo silna drużyna z pewnymi, mocnymi punktami w kadrze. Boję się ich ataku. Nasza obrona będzie miała sporo pracy.
Mocnym plusem jest, że będziemy grali na własnym stadionie. Mamy też przewagę punktową oraz 1 miejsce w tabeli, co daje nam minimalny komfort. Chociaż to nic nie znaczy w perspektywie calego sezonu.
Liczę na dobrą postawę Nedveda i Camora - na ich zejścia ze skrzydeł do środka i strzały z daleka lub zaskakujące podania. Nie będzie łatwo przejść obrone Zebr. Marzy mi się także szybka i żywa gra w tym meczu - to czego nam ostatnio brakuje (?) ; ]

JuventinoPS

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 14:33

Po dłuższej przerwie spowodowanej meczami Reprezentacji piłkarze powrócili na ligowe boiska. Podobnie jak Wy obawiam się meczu z Udinese. Ostatnimi czasy drużyna ta prezentuje bardzo nierówną formę. Potrafili szczęśliwie zremisować z Interem, a tydzień później ponieść kleskę z Napoli. Najmocniejsze strony tej ekipy to zdecydowanie Quagliarella i Di Natale. ten drugi dobrze zaprezentował się w meczu z Włochy - Ukraina, strzelając 2 bramki.

Odstawmy jednak Udine i zajmijmy się Juventusem. Nie wiadomo właściwie w jakiej jesteśmy formie. Od gorącego meczu z Cagliari minęły dwa tygodnie. Niestety, w kadrze sporo kontuzji, zwłaszcza w formacji defensywnej. Zebina, Boumsong, Grygera, Marchionni, Salihamidzić nie dostali powołań na ten mecz, dlatego bardzo prawdopodobne jest, że w spotkaniu na prawej stronie obrony wystąpi Birindelli bądź Molinaro.

Największym naszym atutem w tym meczu będzie niewątpliwie 'twierdza' Olimpico. Juventus na Olimpico gra pewniej i miejmy nadzieje, że potwierdzi się to w jutrzejszym spotkaniu. Skład:

Obrona, z Birindellim

Birindelli - Criscito - Andrade - Chiellini

Ta formacja raczej bez niespodzianek. Na prawej stronie z dwójki Birindelli/Molinaro stawiam na tego pierwszego.

Pomoc

Nedved - Almiron - Tiago - Camoranesi

Teoretycznie najsilniej. Camor jest gotowy na pełne 90 minut, w dodatku prezentuje całkiem niezłą formę. W meczu z Cagliari był Ojcem sukcesu, w meczu z Francją na tle drużyny zaprezentował się conajmniej dobrze.

Atak czyli:

Trezeguet - Del Piero

To najodpowiedniejszy wybór. Ja wiem, że Iaquinta ma coś do udowodnienia, dlatego wpuściłbym go na drugą połowę.

Podsumowując - mecz ciężki, ale musimy wygrywać i z takimi drużynami, jeżeli mówimy o Scud... Lidze Mistrzów ;) Chciałbym zachować czyste konto i wygrać spokojnie - bez kontrowersji i większego szumu.

JUVE
NTUS
2-0 Udinese
Trezeguet
Iaquinta
Na prawej chyba szybciej od Birindelliego zagra Hasan, który nie raz grał na tej pozyji (chociaż sam przyznam, że wole go w pomocy). Na środku też zamiast kontuzjowanego Grygery najprawdopodobniej zobaczymy Andrade.
Oczywiście, że myślałem o Andrade. Nie wiem czemu wspomniałem o Czechu. Brazzo nie zagra - nie dostał powołania.
Ostatnio zmieniony 15 września 2007, 19:24 przez JuventinoPS, łącznie zmieniany 1 raz.

Juve Forever !!!

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 14:57

Mecz będzie trudny ale myślę że zdobędziemy komplet punktów!
Mam nadzieję że bramkę strzeli Iaquinta!!!

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 15:45

JuveFanik pisze:
Birindelli - Criscito - Grygera - Chiellini

Ta formacja raczej bez niespodzianek. Na prawej stronie z dwójki Birindelli/Molinaro stawiam na tego pierwszego.
Sam piszesz że Grygera nie dostał powołania więc zapewne chodzi Ci o taką obronę;

Birindelli-Andrade-Criscito-Chiellini

Według mnie w pomocy zagra Camoranesi Nocerino Almiron i Nedved.

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 16:13

Pelson pisze:
mati__________ pisze:Moim zdaniem dużą uwagę nasi zawodnicy muszą również skupić na defensorze Udinese - młodym Zapacie, który w pierwszych meczach potwierdził wspaniałe umiejętności.Przejście tego zawodnika nie będzie proste nawet dla tak dobrych napastników jak Trezeguet, Iaquinta czy Del Piero.
Szczególnie w ostatnim meczu kiedy to dali plamę u siebie z Napoli przegrywając 0:5 :D.
Oceniasz grę tego zawodnika po wyniku meczu ?
Tak się składa że Zapata zagrał jako jedyny z obrońców na niezłym poziomie, a w meczu z Interem był nie do przejścia.Mam nadzieję że oglądałeś mecz albo masz jakieś inne wiadomości świadczące o tym, że Zapata dał plamę w meczu z Napoli, skoro podważasz moje zdanie w dodatku wyśmiewając je.Czekam na rozwinięcie tej kwestii i rozwianie moich wątpliwości.

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 17:26

Mati nie ma co wyróżniać Go spośród innych, ostatni mecz zagrał słabo, tak bywa czasem niestety ale w tym dniu chyba cało Udine nie miało dnia :wink:

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 19:00

JuveFanik pisze:Birindelli - Criscito - Grygera - Chiellini

Na prawej chyba szybciej od Birindelliego zagra Hasan, który nie raz grał na tej pozyji (chociaż sam przyznam, że wole go w pomocy). Na środku też zamiast kontuzjowanego Grygery najprawdopodobniej zobaczymy Andrade.
JuveFanik pisze:Pomoc

Nedved - Almiron - Tiago - Camoranesi

Teoretycznie najsilniej. Camor jest gotowy na pełne 90 minut, w dodatku prezentuje całkiem niezłą formę. W meczu z Cagliari był Ojcem sukcesu, w meczu z Francją na tle drużyny zaprezentował się conajmniej dobrze.
Jeśli chodzi o Camoranesiego to masz rację, powinien w tym meczu zagrać pełne 90', bo na pozycji prawego pomocnika w tym meczu nie widzę nikogo innego (w przypadku, gdy Salihamidzic zagra w defensywie). I zarówno on, jak i Nedved, grający na lewej stronie, powinni w tym meczu być postaciami wyróżniającymi się, bo jak dużo od nich zalezy, mogliśmy się już nie jeden raz przekonać

EDIT
IGI pisze:
szczypek pisze:Na prawej chyba szybciej od Birindelliego zagra Hasan, który nie raz grał na tej pozyji (chociaż sam przyznam, że wole go w pomocy).
szczypek pisze: Jeśli chodzi o Camoranesiego to masz rację, powinien w tym meczu zagrać pełne 90', bo na pozycji prawego pomocnika w tym meczu nie widzę nikogo innego (w przypadku, gdy Salihamidzic zagra w defensywie).
Podobnie jak Grygera, Hasan nie zagra w meczu z Udinese.
Faktycznie, źle przeczytałem w newsie :oops:. Zwracam honor JuveFanik. Birindelli jednak będzie musiał zagrać na pozycji prawego pomocnika. No bo, kto inny? Legrottaglie? (o nie!) Molinaro? (czemu by nie...)
Ostatnio zmieniony 15 września 2007, 19:14 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

IGI

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 19:04

szczypek pisze:Na prawej chyba szybciej od Birindelliego zagra Hasan, który nie raz grał na tej pozyji (chociaż sam przyznam, że wole go w pomocy).
szczypek pisze: Jeśli chodzi o Camoranesiego to masz rację, powinien w tym meczu zagrać pełne 90', bo na pozycji prawego pomocnika w tym meczu nie widzę nikogo innego (w przypadku, gdy Salihamidzic zagra w defensywie).
Podobnie jak Grygera, Hasan nie zagra w meczu z Udinese.

Obrazek
Fifarulez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 września 2007, 19:43

Statystyki przemawiaja za Nami...poza tym dwoch naszych zawodnikow bedzie chcialo pokazac klase swoim starym kolegom z zespolu...mysle, ze jak uda nam sie szybko wbic bramke, to oni przestana grac podobnie bylo z livorno a my pojdziemy za ciosem...poza tym Juve w trzech meczach w tym sezonie strzelilo az 11 bramek, a stracilo 4...powinny byc trzy punkty...stawiam na zwyciestwo 3:1 :D

Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2007, 10:11

Ten mecz musimy wygrać. Przystąpienie z kompletem punktów do meczu z Romą może bardzo wpłynąć na psychikę naszych zawodników. Załóżmy, że Roma również wygra swój i mecz i oba kluby za tydzień będą miały tyle samo punktów. Jeśli będziemy chcieli uciec Romie to musimy z nimi wygrać. Wracając do dzisiejszego meczu - trzeba wykorzystać potknięcie Milanu (1-1 ze Sieną) no i trzymać ten dystans 2pkt. nad Interem.

scofield_38

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2007, 10:24

licze na wygraną co najmniej w takim stylu jak napoli :prochno: żarcik;) ok licze na 3-0 no bo w końcu gramy u siebie.gole strzelą:treze,criscito i camoranesi

jacek32w

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 września 2007, 10:26

Mam pytanie, czy na TV7 Bulgaria na pewno będzie ten mecz?? Bo gdy wchodzę na Link to po prawej stronie jest program.... i ten raczej nie wskazuje na transmisje jakiegokolwiek meczu.

A co do samego meczu, to obstawił bym 2:1.
:ball: 0:1 Di Natale
:ball: 1:1 Del Piero
:ball: 2:1 Trezeguet
Ostatnio zmieniony 16 września 2007, 11:27 przez jacek32w, łącznie zmieniany 1 raz.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2007, 10:33

Вече има потребител регистриран с този и-мейл!

Wie ktoś z Was co to znaczy?

Już parę razy próbuje się tam zarejestrować ale zawsze mi coś wyskakuje, a bułgarskiego nie umiem :prochno:

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
Bobeknaklo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 września 2007, 11:35

Ja tam nie bede sie wdawał w prognozy do tego meczu. Może byc ciezki wygrany mecz moze byc przegrany a moze byc takze latwo wygrany. Nie wiem jak bedzie nikt tego nie wie!!! Przed meczen Udine - Napoli nikt sie nie spodziewal ze bedzie takie cos dlatego tutaj jak i z reszta w kazdym meczu piłki nożnej moze sie wydarzyc wszystko i nikt nie jest w stanie przewidziec!

Dzisiaj sie wreszcie zarejestrowalem na tym TV 7 Bulgaria czy cos takiego i mam nadzieje obejrzec meczyk. Tylko martwi mnie ze jakos nie widze w programie dzisiejszym tego meczu. Nie wiem moze jest nie znam bulgarskiego. A na tv ants nie chce ogladac bo to za przeproszeniem gowno. SopCast, PPmate, PPstream to sa najlepsze moim zdaniemprogramy. Mecze chodza plynnie.

Zablokowany