Serie A (3): JUVENTUS 0-1 Udinese
- Giacobbneri
- Juventino

2007-09-16 (niedziela)
Godzina 15:00
O Udinese :
Rok założenia: 1896
Barwy: Biało-czarne
Przydomek: Bianconeri
Stadion : Stadio Friuli ( 41 705 )
Prezydent: Franco Soldati
Trener: Pasquale Marino
Strona: www.udinese.it
Tabela :
1. Juventus 2-0-0 6 pkt bramki : 8 - 3
...
17. Udinese 0-1-1 1 pkt bramki : 1 - 6
Mecze obu ekip w tym sezonie w lidze :
2007-08-26 15:00 Internazionale FC - Udinese Calcio 1 : 1
2007-09-02 15:00 Udinese Calcio - Napoli SSC 0 : 5
2007-08-25 20:30 Juventus FC - AS Livorno Calcio 5 : 1
2007-09-02 15:00 Cagliari Calcio - Juventus FC 2 : 3
Ostatnie mecze h2h :
Serie A 05/06 Udinese Calcio - Juventus Turyn 0 : 1
Serie A 05/06 Juventus Turyn - Udinese Calcio 1 : 0
Absencje :
a) Juventus
- GRYGERA
- MARCHIONNI
- BOUMSONG
- ZEBINA
b) Udinese
- OBODO
- PINZI
- FELIPE
- DE MARTINO
Prawdopodobne składy
Juventus :
Udinese :
(Re)Transmisje
- niestety nie na C+
- Al Jazeera Sport +1
C+ Fútbol
C+ Sport 1 (Scandinavia)
DigitAlb Premium 2 (SS2)
ESPN+
FIVE UK
Fox Soccer Channel
Mediaset Premium 2
Sky Calcio 1
Sky Sport Italia HD1
Sport 1 (Cze)
Sport 1 (Hun)
Sport 1 (Ned)
Sport TV1
SuperSport 1 [Hellas]
TV4 Sport
TV7 Bulgaria
YES Sport 1
Pozwoliłem sobie założyć temat troszkę szybciej niż w poprzednich kolejkach , gdyż nie ukrywam że troszkę obawiam się tego meczu i może mnie uspokoicie . Nasi zawodnicy mogą być lekko zmęczeni meczami w reprezentacjach a rywale prezentują póki co kameleonową formę . Potrafili wywieźć jeden punkt z Mediolanu , by następnie przegrać z kretesem w Udine z beniaminkiem z Neapolu ... My z kolei rozegraliśmy póki co dwa mecze - oba wygrane , lecz styl w jakim graliśmy w obu spotkaniach nie był imponujący . Na pewno szczególny będzie to mecz dla naszej dwójki Almiron/Iaquinta , którzy grali z powodzeniem na Stadio Friuli . Wśród ekipy z Udine również można znaleźć nazwiska byłych graczy Juventusu - Chimenti , Boudianski czy Paolucci grali z mniejszym lub większym szczęściem w naszym ukochanym klubie . Jaka jest siła gości ? Na pewno obawiać się musimy przede wszystkim gwiazdy poprzedniego sezonu Serie A - Fabio Quagliarelli oraz Antonio Di Natale . Jak widać goście mają kim straszyć w ataku . Pozostałe formacje według mnie nie są jednak tak silne a przecież to my raczej powinniśmy prowadzić grę . Ciekawe jaki skład wystawi Claudio . Tak czy siak nikt sobie chyba nie wyobraża potknięcia w meczu granym na własnym stadionie z ekipą Udinese ...
Jeśli czegoś brakuje lub coś nie pasuje to proszę pisać na PW . Uzupełnię
seriea.pl/juvepoland.com
Ostatnio zmieniony 15 września 2007, 22:58 przez Giacobbneri, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mati
- Juventino
Moim zdaniem dużą uwagę nasi zawodnicy muszą również skupić na defensorze Udinese - młodym Zapacie, który w pierwszych meczach potwierdził wspaniałe umiejętności.Przejście tego zawodnika nie będzie proste nawet dla tak dobrych napastników jak Trezeguet, Iaquinta czy Del Piero.
Mam nadzieję że Juventini podejdą do tego meczu z takim zaangażowaniem jak w spotkaniach z Livorno i Cagliari, wtedy trzy punkty są bardzo prawdopodobne.Udinese z pewnością jest zespołem z którym musimy walczyć o zwycięstwo.
Mam nadzieję że Juventini podejdą do tego meczu z takim zaangażowaniem jak w spotkaniach z Livorno i Cagliari, wtedy trzy punkty są bardzo prawdopodobne.Udinese z pewnością jest zespołem z którym musimy walczyć o zwycięstwo.
- Pilekww
- Juventino
Liczę na 3 pkt, bo niedługo zagramy z trudniejszymi przeciwnikami z którymi może być różnie.
Udine jak narazie niczym wielkim nie imponuje (z resztą jak my) no ale myśle ze poradzimy sobie. Przegrali ostatnio 0-5 więc morale w drużnie są słabe.
Niewątpliwie będziemy mieli problem z defensywą bo większość zawodników jest kontuzjowana. Może zagramy 3-4-3. Oby nikt nie wrócił zbyt przemęczony ze zgrupowań reprezentacyjnych.
FORZA JUVE
Udine jak narazie niczym wielkim nie imponuje (z resztą jak my) no ale myśle ze poradzimy sobie. Przegrali ostatnio 0-5 więc morale w drużnie są słabe.
Niewątpliwie będziemy mieli problem z defensywą bo większość zawodników jest kontuzjowana. Może zagramy 3-4-3. Oby nikt nie wrócił zbyt przemęczony ze zgrupowań reprezentacyjnych.
FORZA JUVE
- darek
- Juventino
Będzie to na pewno bardzo ciężki mecz. Przeciwnik nie z najwyższej półki ale teraz to nie wiadomo co się może w meczu wydarzyć. Różnie to bywa. Ciekawe jaką Ranieri wystawi obronę :doh: . Będzie ciężko. Dwie kontuzje i pauza Zebiny. Na prawdę nie wiem jak on to wszystko poukłada i jak się to potoczy w tym meczu. Mam nadzieję że będzie dobrze. Liczę na skromne zwycięstwo. Może 1-0...
Mój typ składu:
.......................Buffon......................
Birindelli...Andrade..Criscito...Chiellini
Camoranesi..Almiron..Zanetti..Nedved
.........................Del Piero.................
...Trezeguet......................................
Mój typ składu:
.......................Buffon......................
Birindelli...Andrade..Criscito...Chiellini
Camoranesi..Almiron..Zanetti..Nedved
.........................Del Piero.................
...Trezeguet......................................
- Vincitore
- Juventino
Szczególnie w ostatnim meczu kiedy to dali plamę u siebie z Napoli przegrywając 0:5mati__________ pisze:Moim zdaniem dużą uwagę nasi zawodnicy muszą również skupić na defensorze Udinese - młodym Zapacie, który w pierwszych meczach potwierdził wspaniałe umiejętności.Przejście tego zawodnika nie będzie proste nawet dla tak dobrych napastników jak Trezeguet, Iaquinta czy Del Piero.

Co do samego spotkania będzie ono bardzo ważne dla Iaquinty, mam nadzieje że nie spali się przed była publicznością, bądź nie będzie chciał się za wszelką cenę przypomnieć i ładować po jupiterach. Z Udinese zawsze jakoś szło i mam nadzieję że teraz również zainkasujemy trzy punkty. Nie ma co się patyczkować od początku Camoranesi musi wystąpić w pierwszym składzie z wiadomych względów. Udinese to dosyć tajemniczy rywal najpierw zremisowali po dobrym meczu z interem który bądź co bądź grał w 10-tkę, ale potrafili przegrać u siebie 0:5 z Napoli. Liczę tylko na trzy punkty gdyż właśnie w takich meczach upatruję nasze szanse na sukces w tym sezonie.
Mój typ:
2:0
Trezeguet, Iaquinta
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
Teoretycznie, biorąc pod uwagę aktyalną dyspozycję obu ekip, powinienem spokojnie wytypować 3 pkt. dla Juve i tak też robię, chociaż uważam, że wcale aż tak łatwo nie będzie, bo nasza obrona i tak za mocna nie jest, na dodatek nie ma Zebiny i Grygery... Myślę, że jednak damy radę i po trzech kolejkach będziemy mieli 9 pkt.
- Dominik10
- Juventino
Ten mecz bedzie dla nas bardzo wazny. Pojaze czy wczesniejsze zwysiestwa byly przypadkowe czy byly podstawa dobrej formy naszych zawodnikow. Znow licze na kolejny dobry wystep Trezeguet i Iaquinty. Bedzie to trudny mecz rowniez z powodu ze Udinese bardzo chce sie zrewanzowac kibicom za wysoka porake z Napoli.
- Venomik
- Juventino
Cóż, obawiam się tego meczu, co nie powinno dziwić. Ważny sprawdzian.
Najgorsze jest w tym, że oni mają najsilniejszą tę formację (atak), która będzie walczyła z naszą najsłabszą (obrona) - i to mnie martwi.
Przedstawiać ich ataku nie trzeba.
Z drugiej strony nasza gra pod bramką rywala zasługuje na uznanie.
Tak wiec mecz może być obfitujący w bramki z obu stron. Taka wymiana ciosów.
To źle, bo wynik takich spotkań ciężko przewidzieć.
Kluczem może być nasza pomoc. Wrócił Camoranesi, który jest w formie (co pokazał ostatni mecz) i razem z Nedvedem będą siłą napędową. Almiron ostatnio troche zawiódł, może tym razem dać więcej czasu Tiago?
Zobaczymy
Jako DP zdecydowanie Zanetti. Dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków i przy dobrej ofensywie rywali do on będzie najlepszym wsparciem naszej defensywy.
Najgorsze jest w tym, że oni mają najsilniejszą tę formację (atak), która będzie walczyła z naszą najsłabszą (obrona) - i to mnie martwi.
To źle, bo wynik takich spotkań ciężko przewidzieć.
Kluczem może być nasza pomoc. Wrócił Camoranesi, który jest w formie (co pokazał ostatni mecz) i razem z Nedvedem będą siłą napędową. Almiron ostatnio troche zawiódł, może tym razem dać więcej czasu Tiago?
Zobaczymy
Jako DP zdecydowanie Zanetti. Dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków i przy dobrej ofensywie rywali do on będzie najlepszym wsparciem naszej defensywy.
Dirty mind
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Mogą też chcieć udowodnić, że to był tylko wypadek przy pracy i mają w ten sposób dużą motywacje.Pilekww pisze:Przegrali ostatnio 0-5 więc morale w drużnie są słabe.
Zebine i Grygera na prawej obeonie zastąpi zapewne Hasan, bo innych zawodników na tą pozycję nie widzę.B@rt pisze:nasza obrona i tak za mocna nie jest, na dodatek nie ma Zebiny i Grygery...
Coż... zapowiada się ciekawy, wyrównany i zacięty mecz. Jak będzie, tego nie wie nikt, bo nie wiemy w jakiej formie są nasi zawodnicy po tych dwóch tygodniach i meczach reprezentacji swoich krajów. Chciałbym, żeby znów coś strzelił Del Piero, bo naszemu kapitanowi dobrze by to zrobiło. Mam też nadzieję, że dużo nie będzie zależało od postawy Buffona i to nie on zdecyduje o wyniku. O wyniku mają zdecydwać napastnicy, więc innej perspektywy niż 3 punkty na Stadio Comunale nie widzę.
Bóg da, żeby na bułgarskiej TV7 nie było żadnych przerw podczas transmisji i będziemy mogli spokojnie ten mecz zobaczyć na neciehttp://www.liveonsat.com/ pisze:
- SiemQa
- Juventino
Wydaje mi się,że wygramy,bo teraz jesteśmy w formie ... nie będzie łatwo,ale 3 punkty będą 
Na Marginesie :
Szczypek Ty będziesz oglądał za pomocą tych programów typu SopCast itp. czy inaczej?Bo kiedyś nie musiałem nic instalować i meczyk był w media playerze normalnie :] a z programami nie chce mi sie bawić...chociaż jeśli będę musiał to dla Juve to zrobię

Na Marginesie :
Szczypek Ty będziesz oglądał za pomocą tych programów typu SopCast itp. czy inaczej?Bo kiedyś nie musiałem nic instalować i meczyk był w media playerze normalnie :] a z programami nie chce mi sie bawić...chociaż jeśli będę musiał to dla Juve to zrobię

... Fruzie wolą optymistów ...
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Czyli trzeba grać z dala od własnego pola karnego i nie dać sobie strzelić bramki z kontry. Musimy dużo grać piłką, a tego zgrania mi właśnie ciągle jeszcze brakuje...Venomik pisze:Najgorsze jest w tym, że oni mają najsilniejszą tę formację (atak), która będzie walczyła z naszą najsłabszą (obrona) - i to mnie martwi.
Nie chce po raz kolejny pisać o tym jak to można oglądać spotkania na necie. SopCast, Tvants to programy, których ja osobiście nie preferuje chociażby z tego względu, że często obraz mi się zacina lub czy też linki są często takie, że "Chanel is offline". Na TV7 Bulgaria można zobaczyć mecz w okienku WMP ale na stronie internetowej. Istnieje też taka mozliwość, że przed meczem pojawi się jakiś link mms i uda się zobaczyć w "pełnym wymiarze" w Windows Media Player. Się okaże w niedziele i wtedy o transmisji napisze coś więcej.SiemQa pisze:Na Marginesie :
- pavlojuve
- Juventino
Mecz powinnismy wygrac mamy większe szanse niz udinese
mój skład wygląda tak
------Buffon--------
salichamidzic----Crisito----Andrade-----Chiellini
Camoranesi-----Tiago------Almiron-----Nedved
----------------Del Piero---------Trezeguet
(w 2 połwie Iaquinta za Del Piero)

mój skład wygląda tak
------Buffon--------
salichamidzic----Crisito----Andrade-----Chiellini
Camoranesi-----Tiago------Almiron-----Nedved
----------------Del Piero---------Trezeguet
(w 2 połwie Iaquinta za Del Piero)

"TO ZASZCZYT BYC JUVENTINIM"
- ArtHur
- Juventino
Łatwo nie będzie. Udine owszem skompromitowało się z Napoli, ale wcześniej zremisowało z Interem, a od meczu z beniaminkiem minęły już 2 tygodnie, więc powinni się pozbierać. Sądzę, że znów wygramy, ale w bólach i mękach po fatalnym meczu 2:1.
PS. STS, bwin: 1.30(33) na Juve
PS. STS, bwin: 1.30(33) na Juve
- Xiao
- Juventino
Bedzie ciezki mecz ale mysle ze wygramy 3:1 taki wynik bylby bardzo dobry , na Udine trzeba bedzie uwazac , szczegolnie na Di Natale bo moze byc bardzo grozny , chociaz jak dobrze beda go kryli to nic nie zrobi
Musimy zagrac bardzo skupieni i skrupulatnie w obronie bez zadnych glupich bledow , ale gramy u siebie to zawsze jest ten plus ;p Forza Juve !!