"The Purgatory" by mateelv

Tapety, bramki, filmy, kompilacje, grafiki - jednym słowem wszystko co związane z multimediami dotyczącymi Juventusu i nie tylko.
ODPOWIEDZ
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 03 września 2007, 22:44

Obrazek

Słowo od autora:
W mojej pracy chciałem przedstawić głównie "przygodę" Juventusu
począwszy od sukcesów klubu z sezonu 05/06, a kończywszy na powrocie do
Serie A. Miałem również w zamiarze dotrzeć do każdego fana Starej Damy,
jak i do kibiców innych drużyn i ukazać to, było dla mnie najważniejsze,
to co wzbudzało we mnie podziw, smutek i radość. Mam nadzieję, że ten
filmik przypadnie do gustu każdemu. Zapraszam do ocen!

Dane techniczne:
Tytuł: "The Purgatory"
Autor: mateelv
Długość: 5:18
Rozmiar: 57mb
Podziękowania: Mateusszek, Dyniek, didi, Juve_Fanik, mJaUcViEej
Muzyka: Apocaliptica - Fade to black, Avril Lavigne - When you're gone,
Gianna Nannini - sei nell'anima
Program: Sony Vegas 6
Specjalnie dla: EuroGoal Summer Competition; SoloJuve.com

Linki:
POBIERZ: FileFront | zshare
OBEJRZYJ: YouTube

JaPs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2007, 23:29

Dobrze zrobiona kompila, ale temat troche ograny. Z tym, ze jak tu zrobic cos nowatorskiego, kiedy sezon ledwo rozpoczety. Fajnie wplecione ujecia "drogi na szczyt". Niby takie oczywiste i banalne, jednak w takiej pracy z tym motywem spotykam sie po raz pierwszy. A jestem entuzjasta kompilacji, nie tylko pilkarskich :smile: Wiekszosc wazniejszych momentow uchwycona. Nie jestem pewien czy bylo ujecie 200 goli Alexa w Juve. Jezeli przegapilem to przepraszam ale sie chyba nie doszukalem :lol: Na koniec fajne wrazenie (przynajmniej ja je odnioslem), kiedy nowi zawodnicy kontrastuja z zawodnikami, ktorzy odeszli po degradacji i to na ich barkach spoczywa przyszlosc Juventusu. A najwiekszy plus za dlugosc filmu :D . Wedlug mnie idealna do kazdej kompilacji. Nie konczy sie za szybko i nie zaczyna nudzic.

Bukol87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 04:01

Mateelv potwierdza ta praca ze jest swietnym kompilatorem. Nastrojowa muzyka, wzruszajace momenty, wspaniale motywy(np droga na szczyt) oraz solidny montaz.

Tak wspaniale wiec dlaczego tak duzo zabaw kolorkami:/ Jedna czwarta z nich wogole mi sie nie podobala. Oczywiscie de gustibus non est disputandum, ale jednak... Bacznie bede sledzil twoja dalsza kariere compmakera jednak juz teraz moge stwierdzic, ze jest bardzo dobrze. Swietna robota :ok: Ocena 5,2 / 6

Posty na tym forum czytam sporadycznie. Nie wiem kim jesteście i mnie to nie interesuje. Jestem tu, bo każdy z was zasługuje by kiedyś przeczytać coś mądrego na temat piłki nożnej.
#TeamBukol
hara

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 04:42

Bardzo dobra kompilacja, jak ktoś zauważył, chociaż temat wydaje się być oklepany, to jest przedstawiony w fantastyczny sposób... bardzo podobały mi się te wstawki tematyczne, mające zapewne na celu podzielenie filmu na poszczególne etapy... bardzo dobry montaż, nie wiadomo kiedy te 5 min leci :) nie zgodzę się z bukolem, że te kolorki są jakoś mocno rażące w tej kompilacji, nie odczułem bynajmniej żadnego przesytu... bardzo treściwe i konkretne przedstawienie ostatnich dwóch lat... również, jak w przypadku pracy bukola życzę powodzenia, czuję podium dla naszych Juventini :)

Capo di tutti capi
darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 07:05

mateelv świetna robota. Na kompilacjach się nie znam ale ta którą Ty zrobiłeś można zaliczyć do jednej z najlepszych. Wszystko fajnie, dobra muzyka. Aż łezka się w oku kręci. Życzę więcej takich prac. 6,5/7

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 07:39

Po pierwsze bardzo się cieszę, że udało mi się dołożyć swoją malutką cegiełkę do Twojej pracy :wink:

A już o samej kompilacji: temat - prawda - trochę już oklepany, ale przyznam, że dawno nic nie oglądałem o podobnym motywie, więc uznaje to za bardzo miłę przypomnienie. Ogólnie całość ogląda się bardzo przyjemnie, nie ma sztucznego przedłużania, itp.
Efekty także dobrze dobrane, zmiana kolorów, o której wspominał Bukol mi osobiście nie przeszkadzała.
Podobnie z muzyką - utworek znany, ale oddający klimat. Jedyne co można by poprawić to sposób przechodzenia z jednego utworu w drugi. Powinieneś to bardziej wyłagodzić, tak aby muzyka nie urywała się tak nagle.

I to chyba na tyle jeśli chodzi o moje skromne zdanie. Życzę powodzenia przy kolejnych kompilacjach, a jakby co, to "aaa" :wink:

Moja ocena: 4/6

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 10:47

Naprwdę kawał dobrej roboty. Nie bede się się doszukiwal błędów, jedyne co mi się rzuciło na myślę, to przejścia z piosenek o czym wspomniał Maciej. A tak to praca super, widać już doświadczenie w roli kompilatora. Wszystko przed Tobą, tak dalej :ok:
Muzyka też świetnie dobrana, super pasowal kawałek Avril do Twojej pracy, zresztą lubię tę piosenkę :wink:

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 13:14

Z góry wielkie dzięki wszystkim za oceny. Myślałem, że na forum JP będzie z nim cienko, a jednak prosze :-D
mJaUcViEej pisze:Po pierwsze bardzo się cieszę, że udało mi się dołożyć swoją malutką cegiełkę do Twojej pracy :wink:
mJaUcViEej pisze:a jakby co, to "aaa" :wink:

Ja też się cieszę, że czytałes moje 'gderanie' i podrzucałeś mi potrzebne linki. Jak coś to "aaa" 8)

A teraz moje zdanie:
- tak, racja z przejściami muzyki. W mojej następnej pracy jaką stworzę, postaram się sprawy tego typu wykonać perfekcyjnie. :smile:
-kiedy zaczynałęm tworzyć ten filmik piosenka Avril praktycznie jeszcze nigdzie nie leciała (w Polsce). Mogłem się domyślić, że z czasem stanie się tak rozpoznawalna... :doh:
-kolorki... kwestia gustu. Mnie się podobają, chociaż teraz gdy oglądam 'czyściec' to niektóre bym wywalił...
Dzięki wielkie za odpowiedzi, mam nadzieję, że jakieś jeszcze się w tym temacie pojawią pozdro! :wink:

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 14:25

a więc tak... zacznę od plusów :)

+ za pomysł... temat oklepany ale stanowił miłe przypomnienie tak jak już napisał mJaUcViEej
+ za muzykę
+ za odpowiednią ilość efektów, za mało to brzydko natomiast za dużo to zbyt mocno rzucają się w oczy
+ za jakość
+ za zmianę kolorów :P

Minusy ;P

- mogłeś trochę zabawić się przejściami

Ocena:
5,5/6

Sky is the limit!
Duff

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 22:03

Kompilacja na pewno na wysokim poziomie... Nic rewelacyjnego w sensie uczuć temat dość oklepany ale ładnie przedstawiony. Widze pierwszą Twoją kompilacje i myśle że jeśli byś wybrał inny temat byłoby to coś naprawde wielkiego... Pozostaje mi życzyć tylko powodzenia :)
5-/6

nopone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 września 2007, 23:47

jak dla mnie naprawdę rewelacyjna robota.. jedyne co mnie tak tylko zraziło to na początku gdy są pokazani ludzie którzy 'nie chcieli pomóc Starej Damie" i jest tam sekwencja z A. Mutu.. moim zdaniem to trochę niesprawiedliwe bo to klub sie go pozbyl, a nie że On sobie śmignął .. lepszy byłby tam np. Zambrotta. Całość pracy naprawdę bardzo dobra :))

myśl. wierz. marz. miej odwage - Walt Disnay ;)
Janek1986

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 września 2007, 14:54

Tę kompilację można by zaliczyć do gatunku klasycznych wyciskaczy łez ;) Niewątpliwie łezka w oku kręci się oglądając ten filmik, zwłaszcza wrażenie robi motyw wdrapywania się na szczyt :) Faktycznie przydałby się przejścia, ale tak poza tym nic więcej temu zarzucić nie można.

Ogólnie widzę, że środowisko kibiców Juventusu prezentuje bardzo dobry poziom tworzenia kompilacji i to cieszy.

Gooray

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2007, 20:50

No no no mateelv, jeżeli mnie pamięć nie myli to jest to Twoja pierwsza praca! I szczerze powiedziawszy nie widać, żeby ta kompilacja była robiona przez początkującego... Wiele było prac podejmujących temat wędrówki JUVE przez boiska Serie B, jednak Ty zrobiłeś coś innego. Twoja praca jest łagodna, przyjemna, spokojna. Jest poprostu inna! :) Naprawde mi się ta praca spodobała! Gratuluję i tak trzymaj! :)

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 września 2007, 20:53

VariaTH pisze:No no no mateelv, jeżeli mnie pamięć nie myli to jest to Twoja pierwsza praca!
To jest moja druga praca :wink: Pierwszą zrobiłem pod koniec poprzedniego sezonu o Alexie 06/07. Taka 'sezonóweczka'.
Dzięki za miłe słowa :lol:

ODPOWIEDZ