Donadoni powołał

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 19:00

Bardzo dobra kadra jestem strasznie zaskoczony powołaniem Camora który w tym sezonie jeszcze nie grał :wink: Liczę na zwycięstwa! Mam nadzieję że Juventini nie zawiodą!
FORZA ITALIA!!!

PS: Brakuje Tottiego...

Obrazek
Un capitano c'è solo un capitano!!!
Marcin_FCJ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 20:18

To nie są oficjalne powołania. Donadoni zdradzi skład po zakończeniu 2 kolejki Serie A.

TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 20:57

Nie ulega wątpliwości,że przed 'Squadra Azzura' 2 najważniejsze mecze od czasów Mundialu..
Zespół Donadoniego w czasie jego kadencji nie gra dobrze,z kadry zrezygnowało 2 szczególnie ważnych zawodników,reprezentacja nie ma własnego stylu gry i znajduje się w stanie głębokiego kryzysu..
Dodatkowo najbardziej zawodzi formacja,która zawsze była najmocniejszą w zespole Azzurich-defensywa...Nie ma w niej już wielkiej postaci-Alessandro Nesty,kontuzje w fatalnym,towarzyskim meczu z Węgrami odniósł jego naturalny następca Materazzi,jakby było tego mało kompletnie w Hiszpanii zagubił się lider obrony i kapitan drużyny Cannavaro i bez formy jest również rewelacja Mundialu-Fabio Grosso..
Na tym nie kończą się zmartwienia Donadoniego..Andrea Pirlo bez wątpienia człowiek bez którego Włochom trudno byłoby wygrać Mundial również jest w dołku,Camoranesi leczy kontuzje za kontuzją,problemy w Milanie ma Gilardino...
Czy są zatem jakieś przesłanki dające powody do optymizmu?
Pozostaje liczyć na to,że selekcjoner-Roberto Donadoni wymyśli jakąś super taktykę,Cannavaro przypomni sobie,że był najlepszym stoperem świata i będzie grał jak na niego przystało :) i że Italia zmobilizuje się niemal tak mocno jak na Mundialu w Niemczech...
Co do personalnych wyborów Donadoniego to zgadzam się z przedmówcami,że selekcjoner powołał najlepszych na chwilę obecną włoskich piłkarzy...
Jeśli ode mnie by to zależało to z Francją wystawił bym następującą '11':Buffon-Oddo,Cannavaro,Barzagli,Zambrotta-Gattuso,Pirlo,De Rossi,Perrotta-Toni,Del Piero

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:00

W dzisiejszym meczu Bayernu Luca Toni doznał kontuzji, która stawia pod znakiem zapytania jego występ w nadchodzących meczach eliminacyjnych :x Z wypowiedzi komentatora wynika, że jest to skręcenie kostki. Wolę jednak poczekac na oficjalny komunikat, gdyż jak wiadomo nasi komentatorzy na medycynie znają się równie dobrze jak na komentowaniu :)
Tak czy siak nie wygląda to dobrze :(

rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:16

TURINIO pisze:Andrea Pirlo bez wątpienia człowiek bez którego Włochom trudno byłoby wygrać Mundial również jest w dołku
Widziałeś mecz Milan - Genoa? widzialeś mecz o Superpuchar Europy?
TURINIO pisze: Co do personalnych wyborów Donadoniego to zgadzam się z przedmówcami,że selekcjoner powołał najlepszych na chwilę obecną włoskich piłkarzy...
Z większością przedmówców...

juveluck pisze:
Radeek pisze:
juveluck pisze:Donadoni powołał więc piłkarzy dla których w przyszłości widział miejsce w swojej druzynie. Takim piłkarzem jest właśnie Chiellini czy inni grający wtedy a powołani na spotkania z Francją i Ukrainą jak: Di Natale czy Rocchi.
Di Natale i Rocchi przyszłością Italii ?
Jak widać po powołaniach dla Donadoniego tak. Ja osobiście wielkim zwolennikiem talentu chociażby Rocchiego nie jestem, jest wielu lepszych napastników. Jednak Donadoni wysyła mu powołanie nie po raz pierwszy.
Obecnie jest w całkiem dobrej formie, ale wątpie żeby przeciętny 30-latek miał zbawić w przyszłości Italię.

Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:28

naros pisze: PS: Brakuje Tottiego...

Totti zakonczyl kariere reprezentacyjna tak samo jak i Nesta i jzu zawsze bedzie ich brakowac

ciesze sie z powolania dla Del Piero nalezy mu sie wreszcie gra :P

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:38

PrzemO3333 pisze:

Totti zakonczyl kariere reprezentacyjna tak samo jak i Nesta i jzu zawsze bedzie ich brakowac

Myślisz, że naros o tym nie wiedział?
Teraz nie wolno patrzeć wstecz na Tottiego i Neste. Trzeba wypromowac nowych piłkarzy na ich pozycje.
A co do Alexa... gra mu się należy ale musi jeszcze bardziej and sobą pracować, słabiej mu wychodziła coś ta gra. Ale to po wakacjach i dlatego... mam nadzieję... :wink:
Ostatnio zmieniony 01 września 2007, 21:42 przez mateelv, łącznie zmieniany 1 raz.

meca

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:41

mateelv pisze:Trzeba wypromowac nowych piłkarzy na ich pozycje.
W tej chwili nie ma na to czasu. W obecnej sytuacji Donadoni musi sięgac po sprawdzonych i doświadczonych zawodników, którzy obecnie są w formie. Na wprowadzaie nowych piłkarzy będzie czas po wywalczeniu awansu do Euro.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 01 września 2007, 21:46

meca pisze:
mateelv pisze:Trzeba wypromowac nowych piłkarzy na ich pozycje.
W tej chwili nie ma na to czasu. W obecnej sytuacji Donadoni musi sięgac po sprawdzonych i doświadczonych zawodników, którzy obecnie są w formie. Na wprowadzaie nowych piłkarzy będzie czas po wywalczeniu awansu do Euro.
Zgadzam się. Pisząc w/w zdanie nie miałem na myśli awansu w Euro, ale ogólnie włoską reprezentację. A co do samej imprezy, która odbędzie się w 2008r to sądzę, że Donadoni ma problem. Na mecz z Francją musi na prawdę dobrać najlepszy możliwy skład, ale nie pod względem nazwisk graczy tylko pod ich stopniem zgrania ze sobą. To co ostatnio prezentowali Włosi to momentami śmiech na sali...
Forza Azzuri!

juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2007, 00:10

Radeek pisze:
juveluck pisze:
Radeek pisze:
Di Natale i Rocchi przyszłością Italii ?
Jak widać po powołaniach dla Donadoniego tak. Ja osobiście wielkim zwolennikiem talentu chociażby Rocchiego nie jestem, jest wielu lepszych napastników. Jednak Donadoni wysyła mu powołanie nie po raz pierwszy.
Obecnie jest w całkiem dobrej formie, ale wątpie żeby przeciętny 30-latek miał zbawić w przyszłości Italię.
W przypadku Rocchiego czy Di Natale piłkarzy mających już po 3 krzyżyki chodziło mi raczej o perspektywie obecnych eliminacji (choć Di Natala wydaje się pewniakiem i nie wykluczony jest nawet jego wyjazd na Euro) Rocchi który gra już jakieś 3 lata na równym przyzwoitym poziomie, nie miał szans u Lippiego, Donadoni powołał go na Chorwację, do kadry "dublerów" gdzie sprawdził wielu zawodników którzy uzupełnią trzon kadry na obecne eliminacje inni również na późniejsze gry. Tak też Rocchi dostaje szanse w tych eliminacjach.

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 września 2007, 09:26

mateelv pisze:
PrzemO3333 pisze:

Myślisz, że naros o tym nie wiedział?
Teraz nie wolno patrzeć wstecz na Tottiego i Neste. Trzeba wypromowac nowych piłkarzy na ich pozycje.
A co do Alexa... gra mu się należy ale musi jeszcze bardziej and sobą pracować, słabiej mu wychodziła coś ta gra. Ale to po wakacjach i dlatego... mam nadzieję... :wink:
mateelv rozumiał to co napisałem w przeciwieństwie do PrzemO3333 :P
Wiem że nie można patrzeć w stecz ale jak układam sobie skałd reprezentacji to zawsze brakuje mi tam Tottiego... Trudno odszedł, trzeba się z tym pogodzic.

Obrazek
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 września 2007, 21:14

Teraz mamy już oficjalna liste zawodników powołanych przez Donadoniego na mecze eliminacyjne.

Kadra Italii:

Abbiati, Amelia, Buffon.
Barzagli, F.Cannavaro, Chiellini, Gamberini, Grosso, Oddo, Panucci, Zambrotta
Ambrosini, Aquilani, Camoranesi, De Rossi, Foggia, Gattuso, Perrotta, Pirlo
Del Piero, Di Natale, F.Inzaghi, C.Lucarelli, Quagliarella, Toni.

Jak widzimy w druzynie znalazlo sie miejsce dla Panucci`ego, ale co mnie najbardziej cieszy trener zdecydowal sie powolac P. Foggie (zastanawiam się jak lazio moglo go znowu wypozyczyc po tak udanych wystpeach w Regginie. Zamiast grac w LM bedzie ratował Cagliari przed stadkiem)

BIANCONERI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2007, 13:35

Odetchnąłem z uglą,Panucci znalazł sie w kadrze po długiej nieobecności.Bardzo obawiałem się,że nie będzie komu zastąpić Materazziego i praktycznie jedynym rozwiązaniem było ponownie dać szanse doświadczonemu defensorowi Romy.

"Bestia najgorsza zna troche litości lecz ja jej nie znam,więc nie jestem bestią"
Obrazek
naros

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2007, 16:41

Radeek pisze: Jak widzimy w druzynie znalazlo sie miejsce dla Panucci`ego, ale co mnie najbardziej cieszy trener zdecydowal sie powolac P. Foggie (zastanawiam się jak lazio moglo go znowu wypozyczyc po tak udanych wystpeach w Regginie. Zamiast grac w LM bedzie ratował Cagliari przed stadkiem[b/])

Nie wiem przed jakim stadkiem? :P
Tak serio to po pierwszych dwóch meczach, myślę że Cagliari nie jest faworytem do spadku ale do walki o europejskie puchary. Przed sezonem spodziewałem się słabej gry ze strony tego zespołu, ale zostałem zaskoczony. Co do Foggi to myślę że to dobry wybór. Piłkarz wyróżniał się w pierwszych dwóch spotkaniach ligowych. Co do reszty powołań to jestem zadowolony (jak większość z was) z powołania Panucci'ego, oraz naszych Juventinich a przede wszystkim Chiellini'ego. Mam nadzieję że Azzuri wezmą rewanż za pierwsze spotkanie które przegrali we Francji 3:1.
FORZA ITALIA!!

Obrazek
Bodmer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 września 2007, 17:02

Aquilliani jest świetnym zawodnikiem. Ja bym mu dał szanse od pierwszej minuty.

ODPOWIEDZ