3. runda Coppa Italia: Parma 1-3 JUVENTUS
- Wonki
- Juventino
Tabelka Pucharu mówi, że jeżeli wyeliminujemy Parme, naszym kolejnym przeciwnikiem będzie Empoli. Dwa zespoły jak najbardziej w naszym zasięgu. Jednak pojedynek z Parmą będzie o tyle trudniejszy, że jeden głupi błąd może przesądzić o awansie. Dlatego naprawdę interesuje mnie skład, jaki wybierze Ranieri, bo, jak już wielu stwierdziło, Puchar Włoch w tym sezonie jest dla nas ważny. Dlatego raczej wystawienie w środku obrony Legro czy Boumsonga byłoby zagrywką zaiste brawurową. Także zgadzam się co do Hasana - nie wyszło mu za bardzo w obronie więc szanse powinien dostać Zebina, który wg mnie na pewno nie stoi na straconej pozycji w walce o pierwszy skład z Hasanem czy Grygerą. Co do lewej to według mnie Molinaro więcej wnosi w grę zespołu niż Chiellini, możemy wykorzystać jego entuzjazm. W ataku nie mamy problemu - kogokolwiek by Ranieri nie wystawił to powinno być ok. Natomiast największy problem będzie z pomocą. Wielka szkoda Camora, jednak jeśli chodzi o prawe skrzydło to Mauro prześciga Nocerino o kilka klas. I chyba tylko z konieczności Nocerino wystąpi jutro w tym miejscu boiska. Bo jeśli nie on to kto? Hasan jest potrzebny na lewą stronę. A nie możemy raczej ani Palladino ani Iaquinty postawić na skrzydło bo potrzebujemy rezerwowego wypoczętego napastnika...
Mam nadzieję, że Ranieri wystawi najlepszy możliwy skład. Żadne odpuszczanie nie wchodzi tu w grę. Ten mecz trzeba wygrać, choćby karnymi.
Mam nadzieję, że Ranieri wystawi najlepszy możliwy skład. Żadne odpuszczanie nie wchodzi tu w grę. Ten mecz trzeba wygrać, choćby karnymi.
- Juve_kubusthc
- Juventino
PW powinno byc nasza mini liga mistrzow w tym sezonie dobrze byłoby wygrac PW i lige chodz na to drugie byc moze przyjdzie nam zaczekac sezon 2 a PW juz by o czyms swiadczylo obstawiam ze Juve wygra z Parmą 2:0
- Janek1986
- Juventino
Parma to zespół bez armat, dlatego nie należy się ich obawiać. W nadchodzącym meczu atutem będzie ich własne boisko, wobec czego nie lekceważyłbym tej drużyny, bowiem u siebie mogą być groźni.
Co do wyjściowej jedenastki Juventusu na to spotkanie - dałbym pograć od początku zawodnikom, którzy nie mieli okazji zagrać przez pełne 90 minut w meczu z Livorno. Chciałbym, aby od pierwszych minut wystąpił Tiago (by mógł złapać rytm gry) oraz Iaquinta (który mógłby się wstrzelić na dobre).
Resztę pozostawiam trenerowi Jeżeli Juventus szybko ustali wynik meczu, to myślę, że Ranieri wykorzysta limit zmian nader szybko.
Co do wyjściowej jedenastki Juventusu na to spotkanie - dałbym pograć od początku zawodnikom, którzy nie mieli okazji zagrać przez pełne 90 minut w meczu z Livorno. Chciałbym, aby od pierwszych minut wystąpił Tiago (by mógł złapać rytm gry) oraz Iaquinta (który mógłby się wstrzelić na dobre).
Resztę pozostawiam trenerowi Jeżeli Juventus szybko ustali wynik meczu, to myślę, że Ranieri wykorzysta limit zmian nader szybko.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 13 razy
Skład napewno nie będzie tak wyglądał, ponieważ wśród powołanych zawodników nie ma Criscito, Zanettiego, Nedveda i Del Piero. O co się zakładasz?Bodmer pisze:Ja się zakładam, że skład będzie wyglądał w ten sposób.
Buffon-Zebina-Critico-Andrade-Molinario-Salihamidzic-Tiago-Zanetti-Nedved-Del Piero-Palladino
i obstawiam tak skromne 3:0.
- Barton
- Juventino
Juventus powinien odnieść pewne zwycięstwo. Po wygranej nad Livorno na pewno zespół jest podbudowany. A jeśli chodzi o Parme to zaledwie remis z Catanią i do tego Di Carlo został kopnięty przez trenera rywali. Mały skandal... Zapewne to wpłynie na gre Parmy w dzisiejszym meczu.
Obstawiam 2:0 dla nas.
Obstawiam 2:0 dla nas.
- JUventusikafan
- Juventino
obstawiam 3 : 1 i mam pytanie czy po za tinternetowymi stacjami gdzies jest mozliwoasc zobaczenia meczu ??
FORZA BIANCONERI ! ! !
DAMY ZAWSZE SĄ PIERWSZE ! ! !
FORZA JUVENTUS ! ! !
DAMY ZAWSZE SĄ PIERWSZE ! ! !
FORZA JUVENTUS ! ! !
- Monte Cristo
- Juventino
JUventusikafan pisze:obstawiam 3 : 1 i mam pytanie czy po za tinternetowymi stacjami gdzies jest mozliwoasc zobaczenia meczu ??
www.liveonsat.com
- Giacobbneri
- Juventino
Na pewno nie będzie to łatwy mecz , zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt że u nas zabraknie paru kluczowych zawodników . Mimo wszystko każdy inny wynik niż promujący Juventus do następnej fazy będzie niespodzianką . Popieram zdanie przedmówców . Póki nie gramy w europejskich Pucharach dobrze by było spróbować wygrać Puchar Włoch . Kadrę mamy silną i liczną także nie powinno być problemów z dobrą grą nawet lekko drugim składem. Inter , Milan czy Roma będą musiały w późniejszych fazach lekko odpuścić ten turniej co może nam pomóc. Odnośnie tego meczu to stawiam na 1-2 . Coś nie jestem pewien naszej obrony. W meczu z Livorno dopuściła do paru groźnych sytuacji . Z drugiej strony nasz atak jest na tyle silny , by strzelić kilka goli . Nie lubię bawić się w typowanie składu czy taktyki , bo od tego jest trener ale z chęcią zobaczyłbym od pierwszych minut Pallę , Tiago i Hasana no i DT17 .