Nie lubią Delle Alpi!
- bartol
- Juventino
Kilku zawodników "starego" Juventusu wyraziło kiedyś opinię na temat Delle Alpi. m.in Ravanelli i Vialli stwierdzili, że nie ma na nim dobrego kontaktu z kibicami. Nie wiem jak piłkarze teraźniejsi. Co Wy na to. Pozdrawiam.
P.S. Ja nie mam zdania bo jeszcze tam nie byłem
P.S. Ja nie mam zdania bo jeszcze tam nie byłem

- Martin
- Juventino
No faktycznie. Delle Alpi podzielone jest na 3 poziomy. Najlepsza widocznosc jest na drugim dlatego takie drogie bilety (rok temu przeszlo 70 euro). Najgorzej widac na 1 i na 3 (bo albo za nisko albo za wysoko). I pomyslec ze w takiej Anglii pilkarzy ma sie na wyciagniecie reki a we Wloszech nadal biegaja miedzy jakimis bierzniami. Wg mnie Juve za przebudowe zabiera sie zdecydowanie za pozno. Spokojnie mogli to juz zaczac z 4-5 lat temu.
Ja osobiscie jak siedzialem to mialem problemy zeby rozpoznac pilkarzy. To sie musi zmienic!
Ja osobiscie jak siedzialem to mialem problemy zeby rozpoznac pilkarzy. To sie musi zmienic!
Log in: 15.12.1997
Log out: 31.03.2013
Log out: 31.03.2013
- Dragon
- Qualità Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Rzeczywiscie Stadio Delle Alpi jest troche kontrowersyjne. Podobno jest trudny dojazd a na niedzielne mecze o 15.00 ze slabeuszami ludzie wolą pójś na spacer :? Dalej, stadion posiada zadużo miejsc ok.70.000. Nawet z najlepszymi nigdy nie są pełne trybuny a to brzydkie obrazki
No i ta bierznia...totalne chybienie...koniecznie trzeba to zlikwidować. Przyład:Mecz JUVE-Real w Turynie, Nedved strzala gola i biegnie do kibiców przez bierznię, tak daleko.
Martin masz rację, JUVENTUS juzdawno powinien sie zabrać za remont! Niewiem na co oni czekają? Piniądze są , Ziemia wykupiona.... :?

Martin masz rację, JUVENTUS juzdawno powinien sie zabrać za remont! Niewiem na co oni czekają? Piniądze są , Ziemia wykupiona.... :?

- Kink
- Juventino
Nie jestem pewny czy ten stadion należy do Juve czy jest tylko dzierżawiony od miasta! Jego największą wadą nie jest jakaś tam bieżnia tylko jego położenie i trudny dojazd. To dlatego tak rzadko możemy oglądać stadion wypełniony po brzegi. Jeżeli jest dzierżawiony to myślę, że warto byłoby poczekać i zamiast remontować nie swój stadion wybudować w końcu własny obiekt dostosowany do drużyny (czytaj najlepszy stadion świata dla najlepszej drużyny globu
)

- DeeJay
- Juventino
Del Piero kiedyś mówił, że z innym stadionem, na którym była by lepsza atmosfera, komplet widzów Juventus zdobywałby w sezonie około 5-6 punktów więcej.
Również sądzie, iż za przebudowę zabierają się zbyt późno. Ale wcześniej i tak nie można było, ponieważ do niedawna Delle Alpi był własnością miasta.
Ciągle nie wiadomo ile nowy stadion będzie liczył miejsc. Planowo ma mieć 35 tysięcy, jednak grupy kibiców we Włoszech napisały specjalny list do władz Juve, iż jest to za mało.
Nowy stadion ma nosić nazwę od Agnelliego. Ciekawe czy jakąś część z tego zrobią ku czci pana Vittorio.
Również sądzie, iż za przebudowę zabierają się zbyt późno. Ale wcześniej i tak nie można było, ponieważ do niedawna Delle Alpi był własnością miasta.
Ciągle nie wiadomo ile nowy stadion będzie liczył miejsc. Planowo ma mieć 35 tysięcy, jednak grupy kibiców we Włoszech napisały specjalny list do władz Juve, iż jest to za mało.
Nowy stadion ma nosić nazwę od Agnelliego. Ciekawe czy jakąś część z tego zrobią ku czci pana Vittorio.

- Johnny777
- Juventino
Wiesz, jak dobrze poszperasz na forum to znajdziesz informację o tym że Juve ma wykupione na 99 lat Delle Alpi - więc tylko się brać za remont bo faktycznie...ta bieżnia....tragedia... 8)Kink pisze:Nie jestem pewny czy ten stadion należy do Juve czy jest tylko dzierżawiony od miasta! Jego największą wadą nie jest jakaś tam bieżnia tylko jego położenie i trudny dojazd. To dlatego tak rzadko możemy oglądać stadion wypełniony po brzegi. Jeżeli jest dzierżawiony to myślę, że warto byłoby poczekać i zamiast remontować nie swój stadion wybudować w końcu własny obiekt dostosowany do drużyny (czytaj najlepszy stadion świata dla najlepszej drużyny globu)
O nowym raczej nie ma teraz mowy
- Dionizos
- Juventino
Najbardziej denerwują mnie te ławki, zamiast krzesełek. Kiedy stadion nie jest pełen, to narpawdę wygląda obrzydliwie. Druga rzecz, że stadion jest o wiele za duży. Marzy mi się taki Old Trafford. Z trybunami tuz przy boisku. 8)
- OskarG
- Juventino
Jakie ławki ??????Dionizos pisze:Najbardziej denerwują mnie te ławki, zamiast krzesełek. Kiedy stadion nie jest pełen, to narpawdę wygląda obrzydliwie. Druga rzecz, że stadion jest o wiele za duży. Marzy mi się taki Old Trafford. Z trybunami tuz przy boisku. 8)
Czy ty myslisz że Juve został by dopuszczony do LM gdyby na stadionie były ławki.
To są krzesła tylko bez oparć .

- bartol
- Juventino
Jeszcze raz musze zabrać głos. Musicie przyznać że Delle Alpi to nieatrakcyjny kolos, który się nie podoba, mało funkcjonalny i w ogóle kicha. Nie wiem jak oni chcą go przebudować. Wtedy pewnie wejdzie jeszcze więcej ludzi??? I jeszcze bardziej będzie świecił pustkami. Stadion swoją drogą, a infrastruktura - mam na myśli dojazd. sporo pójdzie kasy!!! Pozdrawiam
- BianconeriFan
- Juventino
Ja mam nadzieję, że nieważne, czy wybudują nowy (ofcorz nie) czy zmodernizują Delle Alpi - ważne, by na mecze przychodził komplet widzów, by był lepszy dojazd, by Juve zdobywało max punktów na swoim stadionie (i nie tylko na swoim) - to jest najważniejsze.
- BIGGI
- Qualità Juventino
Jak więcej ludzi ?? Przeciez liczba miejsc ma zostać ograniczona do 30-40 tyś......bartol pisze:. Nie wiem jak oni chcą go przebudować. Wtedy pewnie wejdzie jeszcze więcej ludzi??? I jeszcze bardziej będzie świecił pustkami.
- bartol
- Juventino
a to co innego. kiedy się do tego zabiorą???BIGGI pisze:Jak więcej ludzi ?? Przeciez liczba miejsc ma zostać ograniczona do 30-40 tyś......bartol pisze:. Nie wiem jak oni chcą go przebudować. Wtedy pewnie wejdzie jeszcze więcej ludzi??? I jeszcze bardziej będzie świecił pustkami.
Tutaj pojawia się inna sprawa. Przecież o ile mi wiadomo to na tym samym stadionie rozgrywa mecze Torino. Jesli się myle to prosze o sprostowanie!!!
- juveluck
- Juventino
Oj, widze ze jestes bardzo nie nabiezaco. Byla o tym juz nie jedna dyskusja na forum. Ciebie nie bylo wiec rozumiem ze nie przeczytales, ale byl tez artykul w Pilce Noznej. A po za tym ta sprawa ostatnio przewija sie bardzo czesto. Dziwne ze nic o tym nie wiesz. A wiec zaczynajac od poczatku. Juve wydzierzawilo stadio Della Allpi i tereny dookola niego na 99 lat i ma zamiar przebudowac stadion(zmniejszyc usunac bieznie) oraz wybudowac kompleks turystyczno rozrywkowy wokol niegi(od hotelu po kina). Po przebudowie zmieni on nazwe na Stadio Giovani Agnielli. A to Torino na ten sam czas od tego samego mistabartol pisze:a to co innego. kiedy się do tego zabiorą???BIGGI pisze:Jak więcej ludzi ?? Przeciez liczba miejsc ma zostać ograniczona do 30-40 tyś......bartol pisze:. Nie wiem jak oni chcą go przebudować. Wtedy pewnie wejdzie jeszcze więcej ludzi??? I jeszcze bardziej będzie świecił pustkami.
Tutaj pojawia się inna sprawa. Przecież o ile mi wiadomo to na tym samym stadionie rozgrywa mecze Torino. Jesli się myle to prosze o sprostowanie!!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
- bartol
- Juventino
dziekuje z sprostowanie.juveluck pisze:Oj, widze ze jestes bardzo nie nabiezaco. Byla o tym juz nie jedna dyskusja na forum. Ciebie nie bylo wiec rozumiem ze nie przeczytales, ale byl tez artykul w Pilce Noznej. A po za tym ta sprawa ostatnio przewija sie bardzo czesto. Dziwne ze nic o tym nie wiesz. A wiec zaczynajac od poczatku. Juve wydzierzawilo stadio Della Allpi i tereny dookola niego na 99 lat i ma zamiar przebudowac stadion(zmniejszyc usunac bieznie) oraz wybudowac kompleks turystyczno rozrywkowy wokol niegi(od hotelu po kina). Po przebudowie zmieni on nazwe na Stadio Giovani Agnielli. A to Torino na ten sam czas od tego samego mistabartol pisze:a to co innego. kiedy się do tego zabiorą???BIGGI pisze:
Jak więcej ludzi ?? Przeciez liczba miejsc ma zostać ograniczona do 30-40 tyś......
Tutaj pojawia się inna sprawa. Przecież o ile mi wiadomo to na tym samym stadionie rozgrywa mecze Torino. Jesli się myle to prosze o sprostowanie!!!wydzierzawlilo Stadio Comunele i po koniecznej renowacji zrobi z niego swoja siedzibe diabla
ktora nazywac bedzie sie Nowa Filadelfia. Z ta wlasnie sprawa jest tez zwiazane przenosiny na inny obiekt treningowy
ale tutaj pojawia się jeszcze jedna sprawa. Otóż. Chorym pomysłem było budowanie stadionu z bieżnią (teraz przecież robi się takie małe kameralne stadiony lekkoatletyczne). W jaki sposób zamierzają go zmniejszyć. Przecież trybun nie przesuną. Jedyne co można zrobić to na bieżni wybudować trybune. Z resztą co ja wam będę mówił. Nigdy tam nie byłem, planów przebudowy nie widziałem, ale jakoś nie wydaje mi się to łatwe.
P.S. Nie wiem czy wiecie, ale (przynajmniej tak jest w polskim prawie, nie wiem jak we włoskim), ale dzierżawa na 99 lat oznacza dzierżawę dożywotnią. Tak się tylko to ujmuje w umowach - nie konstruuje się umów dzierżawy na czas nieokreślony, tylko 99 letni, a to oznacza czas nieokreslony. Pogmatwane, ale prawdziwe. Ni mniej, ni więcej oznacza to, że JUVE jest właścicielem stadionu i terenów wokół niego (w myśl polskiego prawa - miejmy nadzieję, że i w myśl włoskiego). Pozdrawiam