Kto czarnym koniem tego sezonu

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2007, 21:08

Jak myslicie kto w tym sezonie zaskoczy wszystkich dobra gra?
Mi sie wydaje ze takimi zespolami moga byc Reggina i Genoa. Reggina
chociaz ze odszedl Bianchi to jednak Amoruso moze go godnie zastapic.
A Genoa to jest wielka niewiadoma tego sezonu pokazala to jeszcze w Serie B
ze moze zremisowac zJuve a przegrac ze slabym zespolem a i jeszcze
niesieni przez fantastycznych kibicow moga pokrzyzowac wielu druzynom plany.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 00:15

Ja myślę, że z dobrej strony pokażą się dwie drużyny z Genuy. Genua i Sampdoria :)

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
luceksejny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 10:10

Ja myślę że czarnym koniem tego sezonu będzie Reggina i Napoli :)

Obrazek
Ostatnio zmieniony 26 sierpnia 2007, 10:31 przez luceksejny, łącznie zmieniany 1 raz.

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 10:23

ja mam nadzieje ze to bedzie Juve

a z innych drzuyn to beniaminkowie - Napoli oraz Genoa

Obrazek
Buczus_JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 10:38

Moim zdaniem duże zaangażowanie i determinacje pokażą dwaj beniaminkowie Napoli i Genoa, jednak na lepszej pozycji uplasuje się zapewne Genoa, ma dobrze skompletowaną drużynę: Paro, Bovo, Masiello plus doświadczeni gracze pokroju Figueroa (który grał swego czasu w Villareal'u, oraz zaliczył kilka udanych meczów w reprezentacji), Di Vaio (lubie tego gościa, wkońcu były Juventini), Gaetano De Rosa (rutyniarz - środkowy obrońca), czy niegdyś wychowanek naszego klubu, a obecnie opoka ogrania - Millanetto. do tego jeszcze dochodzi Konko, którego Genoa dostała chyba na wspołwłasność oraz Marco Boriello i wykupiony z Juve definitywnie Sculli.

Ta mieszanka sprawia, iż Genoa zdeterminowana może uplsować się naprawdę wysoko, myśle, że atak będzie najmocniejszą stroną Genui, skuteczność zadecyduje o końcowej pozycji w tabeli.

Moja propozycja - 6-10 miejsce

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 10:56

Ja mam nadzieję, że Empoli, dzięki znakomitej grze: w obronie - Piccolo, w pomocy - Marchisio, a w ataku (następcy Alexa? - kto wie...) - Giovinco.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 22 razy

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 11:46

A ja myślę, że Viola w końcu pokaże maksimum swoich możliwości i włączy się między Juve, Inter i Milan do walki o Scudetto, stanie się taką "włoską Sevillą".

Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2007, 13:18

Na początek chciałbym zauważyc, że w tym temacie padło już wiele druzyn, które mogą być przysłowiowym czarnym koniem tegorocznych rozgrywek.Pokazuje to wysoki poziom naszej ligi, o każdy punkt będzie bardzo trudno.

Moim zdaniem czrnym koniem może być Empoli albo Sampdoria.Ta druga ma ciekawy atak (Cassano - Montella) i w ubiegłym sezonie już była silna.Doszli przecież jeszcz Bellucci czy Caracciollo.
A Empoli mimo straty Tavano grała jeszcze lepiej, teraz, gdy odszedł Almiron, może się to powtórzyć.Przyszedł przecież utalentowany Marchisio, do tego świetny młody Giovinco.Nie można zapomnieć o Volpato i Piccolo ;).Dodając do tego Ignazio Abate wychodzi wybuchowa mieszanka utalentowanych piłkarzy, jeśli nie zabraknie im doświadczenia i zimnej krwi, mogą zajść daleko.

SadziQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 19:52

Ja mysle ze czarnym koniem bedzie Fiorentina;]

Obrazek
Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 19:54

A ja sądzę że pazury pokaże Juve...są głodni sukcesów po roku przerwy...i nie jest wcale niemożliwe zdobycia przez nich tytułu mstrza...

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Venomik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 20:19

Czarny koń to drużyna (skoro mówimy o Serie A), która osiąga sukces, choć nikt jej nie dawał na to większych szans.
A Wy wyskakujecie z Fiorentiną i (o zgrozo!) Juventusem.
Prawdopodobnie na pierwszych pięciu miejscach będą drużyny:
- Juventus
- Milan
- Inter
- Roma
- Fiorentina
(kolejność przypadkowa) - słowem nie widzę możliwości by zaistniał tutaj - w pierwszej piątce - jakiś czarny koń ;)

Zostają drużyny skazywane na ogon tabeli, które mogą zająć miejsca w granicach 6-8.
Widzę tutaj miejsce tylko dla dwóch drużyn: Napoli i Genoa (które się solidnie wzmocniły, zwłaszcza jak na beniaminka) - ale po tych zakupach nikt ich nie typuje jako kandydatów do spadku (a przynajmniej bardzo mało osób) więc nie wiem czy 8 miejsce pozwoli ich nazywać czarnym koniem :]

Dirty mind
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 20:24

Ale będę szczerzył zęby jak na pierwszym miejscu będzie drużyna jak to określileś z 6-8 miejsca... :prochno:

Pozdroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
rad3k88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 21:21

Do druzyn które podał Venomik dodałbym jeszcze Palermo. Na LM raczej szans nie mają (jeszcze nie w tym roku), ale tez nikt nie powinien być zdziwiony że klub posiadający takich zawodników będzie na jednym z 1 miejsc w tabeli. Być może czarnym koniem okaże się Udinese, które posiada w swojej ekipie takich graczy jak Mesto, Zapata, kapitan młodzieżówki (b. dobry prawy obronca) Marco Mottę, Obodo, Quagliarellę (!) czy Di Natale... Długo tak mozna wymieniać... Ciekawy sklad ma Empoli, ja również jak Wy wierze w zawodników z Turyny. Szczególnie w to, że pomogą daleko zajść Empoli w P. UEFA... może nie Piccolo, w obronie bardziej licze na gracza Milanu - Lino Marzoratti`ego czy Andreę Raggi`ego. Oprócz nich liczę na Giovinco, Marchisio, Pozzi`ego czy Volpato - jak widać mają wielu młodych, utalentowanych graczy, ktorzy w przyszłości mogą stanowić o sile rep. Italii.

Mati1990

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 21:33

Wedlug mnie czarnym koniem bedzie Juventus,poniewaz to my mozemy powalczyc o scudetto,a dla benniaminka mistrzostwo odrazu to szczyt (mimo,ze to juve to wiadomo,ze niestety nie jestesmy faworytami).Moglbym jeszcze zaliczyc do grona "czarnych koni" Palermo,bo ekipe zebrali nawet dobra,ale ogladajac mecz z roma to raczej czarnym koniem nie beda,mimo,iz to dopiero 1 mecz.

kacek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 28 sierpnia 2007, 22:18

Następny z Juventusem wyskoczył.
Co z tego, że jesteśmy beniaminkiem.. nie jesteśmy jakimś Albinoleffe ( z całym szacunkiem.) które awansując do Serie A mogłoby być kandydatem do sprawienia niespodzianki. Jesteśmy WIELKIM Juventusem i wróciliśmy tam gdzie nasze miejsce. Co to za niespodzianka jeśli zdobędziemy 30 scudetto lub ewentualne miejsca 2-4.. ?!
Pamiętajcie ludzie komu kibicujecie.

ODPOWIEDZ