Fani Juve i Milanu zjednoczeni przeciw Interowi
- Abi
- Juventino
Milan szanuje jak to przystalo prawdziwemu kibicowi
ja tam Milan lubie i szanuję.
zawsze miałem do nich szacunek za chistorię za drużynę
Znowu się zaczyna...
Kibicowanie zza komputerowego biurka różni się trochę od tego z trybunyNie wiem jak mozna sie cieszyć, że ktoś znalazł sobie wspólnika w obrażaniu i wygwizdywaniu innego klubu ... Dla mnie to nie jest normalne.

- Mati
- Juventino
Mógłbyś przeczytać mojego posta w całości i wziąć pod uwagę to co napisałem po tem, oraz rozwinąć swoją myśl powyżej jednego zdania.Z takich jednozdaniowych wypowiedzi ciężko jest stworzyć dyskusję na poziomie.Jeśli już chcesz polemizować z moim zdaniem, to pisz nieco więcej, żebym mógł zrozumieć co masz na mysli.Abdul_BN.pl pisze:
Kibicowanie zza komputerowego biurka różni się trochę od tego z trybunyNie wiem jak mozna sie cieszyć, że ktoś znalazł sobie wspólnika w obrażaniu i wygwizdywaniu innego klubu ... Dla mnie to nie jest normalne.
- mateo369
- Juventino
to fakt :!:Abdul_BN.pl pisze:Kibicowanie zza komputerowego biurka różni się trochę od tego z trybunyNie wiem jak mozna sie cieszyć, że ktoś znalazł sobie wspólnika w obrażaniu i wygwizdywaniu innego klubu ... Dla mnie to nie jest normalne.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Chiellini3
- Juventino
Zgadzam sie z mateo369 na meczu jest zawsze inaczej
a pozatym drogi Panie Abdulu powiedzialem tlyko ze moga byc tzn ze wole ich od interu a ty juz myslisz ze ja tu o wielkiej milosci

- Chiellini3
- Juventino
Przypomiala mi sie spiewka pt :"Gwiazda Biała - znak ... " ot takie wtracenie a pozatym to nawet nie wiesz ile razy juz podales reke Milaniscie :-D nie musi miec na sobie koszulki Milanu zeby byc kibicem zapewniam ciefataem pisze:Ja tam kibicowi Milanu w życiu ręki nie podam. Mam co do nich złe doświadczenia typu: ,,Biała Dama - znak ... "- nieważne czego...
- Perla86
- Juventino
- Lord of San Siro
- Interista
Doprawdy?? Tego co jest między Milanem a Interem nie nazwałbym nienawiścią. Nie zapominaj, że podział w Mediolanie jest teraz tak płynny, że często pod jednym dachem mieszkają kibice i Milanu i Interu. Oczywiście jest dogryzanie, złośliwości, wyzwiska podczas derbów ale to przecież normalne. Ja na przykład sobie nie przypominam zamieszek miedzy kibicami mediolańskich drużyn, w Rzymie owszem, na Sycylii także, ale w stolicy Lombardii? Te kluby są jak dwa bieguny, które są zupełnie różne, ale się przyciągają i siebie nawzajem potrzebują. Milan bez Interu nie byłby tym samym klubem i Inter bez Milanu nie byłby tym samym klubem. Ta historia ciągnie się od 1908 roku, kiedy część działaczy dokonała secesji i dała początek Nerazzurrim. Nie wyobrażam sobie jednych bez drugich. Historia obu tych klubów byłaby bez porównania uboższa, gdyby nie mialy rywala zza miedzy. Mówisz, że Milaniści szanują Juventus za sukcesy - zgoda. Ale powiedz mi, gdyby kibice Milanu mieli zdecydować, który klub ma przetrwać, a który ma być rozwiązany Inter czy Juventus, to na co by się zdecydowali?? Ja odpowiedź na to pytanie znam...Radek_88 pisze: Fani Milanu od zawsze nienawidza rywala zza miedzy - Interu. Natomiast mysle, ze JUVENTUS szanuja za nasza tradycje i historie, oraz za to, ze przewaznie bylismy jedynym godnym rywalem w walce o Scudetto. Tak wiec z ich strony wyglada to tak, ze z dwoja zlego lepiej wybrac sobie za 'sojusznika' Juventus. Do jakiejkolwiek szeroko pojetej zgody jeszcze daleko.
Cent'anni di storia ... di serie B non ho memoria!!!
- speisi
- Juventino
Stary , nie chce mi sie pisac o tym jak glupi przyklad dales , ale ciekawy jestem czy zrobili by debate czy tajne glosowanie ? Was lubia bardziej , no gratuluje , jako kibic Juve czuje sie tym faktem zdruzgotany. Chociaz moze mysle zle ? To nie nas by rozwiazali ?Ale powiedz mi, gdyby kibice Milanu mieli zdecydować, który klub ma przetrwać, a który ma być rozwiązany Inter czy Juventus, to na co by się zdecydowali?? Ja odpowiedź na to pytanie znam...

- Peter-ACM
- Milanista
Na początek witam wszystkich fanów Juventusu.
Co do newsa to tak jak napisał Lord of San Siro - nie wyobrażam sobie Milanu bez Interu z resztą chyba kibice jednych i drugich co do jednego są zgodni w 100% mając dwa takie kluby mistrz Włoch + Klubowy Mistrz Europy = Najlepsze Derby na Świecie. Ale to samo tyczy sie Juventusu bo poprzedni sezon pokazał jaka luka pozostała po Juve i dlatego ogromnie sie ciesze że Juve wróciło do serie A i zrobiło wiele ciekawych transferów z resztą ja nie mam wątpliwości że Juventus będzie walczyć o mistrzostwo skoro ma sie w składzie mistrzów i v-ce mistrzów świata to trudno żeby było inaczej. Wogóle zbliżający sie sezon w serie A zapowiada się najlepiej od kilkunastu lat bo będziemy mieć derby Mediolanu , Rzymu , Turynu, Genui , Sycylii a także święte wojny między Milan - Juventusem -Interem a gdy do tego dodamy takie mecze jak Napoli vs Roma czy mecze z udziałem Sampdorii ,Genui , Torino , Napoli, Romy , Lazio , Fiorentiny , Parmy , Palermo , Udniese , Interu , Milanu , Juventusu to aż ślinka cieknie na samą myśl z resztą ja już dni odliczam do startu :-D
A jeżeli chodzi o beszty i gwizdy wspólne Milanu ,Juventsu na Inter to trudno się dziwić - wspólna nienawiść ale podejrzewam że choćby dzisiaj na Trofeo Berlusconi "sielanki" pomiędzy Milanem a Juventusem pewnie nie będzie choć mała poprawa stosunków jest widoczna. Ja osobiście bardzo cenie i szanuję Juventus , Inter wkońcu oba kluby to wspaniała i bogata historia ale jak to w piłce bywa antypatie klubowe były i bedą .Ale mam nadzieje że już nikt nigdy nikomu nie odbierze mistrzostwa i mocno wierzę że ten sezon Serie A pokaże światu która liga jest najlepsza na boisku i na trybunach , liczę na sporo ciekawych choreografii podczas tych wszystkich meczów
Pozdro dla fanów Calcio!
Co do newsa to tak jak napisał Lord of San Siro - nie wyobrażam sobie Milanu bez Interu z resztą chyba kibice jednych i drugich co do jednego są zgodni w 100% mając dwa takie kluby mistrz Włoch + Klubowy Mistrz Europy = Najlepsze Derby na Świecie. Ale to samo tyczy sie Juventusu bo poprzedni sezon pokazał jaka luka pozostała po Juve i dlatego ogromnie sie ciesze że Juve wróciło do serie A i zrobiło wiele ciekawych transferów z resztą ja nie mam wątpliwości że Juventus będzie walczyć o mistrzostwo skoro ma sie w składzie mistrzów i v-ce mistrzów świata to trudno żeby było inaczej. Wogóle zbliżający sie sezon w serie A zapowiada się najlepiej od kilkunastu lat bo będziemy mieć derby Mediolanu , Rzymu , Turynu, Genui , Sycylii a także święte wojny między Milan - Juventusem -Interem a gdy do tego dodamy takie mecze jak Napoli vs Roma czy mecze z udziałem Sampdorii ,Genui , Torino , Napoli, Romy , Lazio , Fiorentiny , Parmy , Palermo , Udniese , Interu , Milanu , Juventusu to aż ślinka cieknie na samą myśl z resztą ja już dni odliczam do startu :-D
A jeżeli chodzi o beszty i gwizdy wspólne Milanu ,Juventsu na Inter to trudno się dziwić - wspólna nienawiść ale podejrzewam że choćby dzisiaj na Trofeo Berlusconi "sielanki" pomiędzy Milanem a Juventusem pewnie nie będzie choć mała poprawa stosunków jest widoczna. Ja osobiście bardzo cenie i szanuję Juventus , Inter wkońcu oba kluby to wspaniała i bogata historia ale jak to w piłce bywa antypatie klubowe były i bedą .Ale mam nadzieje że już nikt nigdy nikomu nie odbierze mistrzostwa i mocno wierzę że ten sezon Serie A pokaże światu która liga jest najlepsza na boisku i na trybunach , liczę na sporo ciekawych choreografii podczas tych wszystkich meczów

Ostatnio zmieniony 17 sierpnia 2007, 09:33 przez Peter-ACM, łącznie zmieniany 1 raz.
Forza Magico Milan!!
- Barton
- Juventino
Ja osobiście to wole żeby układ wyglądał następująco: kibice Interu i Milanu względem siebie robią co chcą (albo się lubią albo nie) a kibice Juve nie lubią ani jednych ani drugich.
Każdy klub musi mieć wroga. Jeśli kibice nienawidzą jakiegoś klubu to mecze z nim są genialne. A jeśli piłkarze oraz działacze podzielają odczucia kibiców to wtedy nie może być lepiej. Jako przykład podam Arsenal vs ManU za czasów Vieiry w Arsenalu i Keana w MU. Widziałem co się działo na tych meczach... Walka, poświęcenie, nikt się nie oszczędzał to było coś! A kiedy padał gol było widać jak ważny jest taki mecz zarówno dla zawodników, sztabu jak i kibiców. Radość van Nistelrooya po strzeleni bramki w meczu z Arsenalem przeszła do histori futbolu. Podobnie jak zupa pomidorowa którą oberwał Fergi :twisted: . Po prostu emocje na takich meczach sięgają zenitu.
Każdy klub musi mieć wroga. Jeśli kibice nienawidzą jakiegoś klubu to mecze z nim są genialne. A jeśli piłkarze oraz działacze podzielają odczucia kibiców to wtedy nie może być lepiej. Jako przykład podam Arsenal vs ManU za czasów Vieiry w Arsenalu i Keana w MU. Widziałem co się działo na tych meczach... Walka, poświęcenie, nikt się nie oszczędzał to było coś! A kiedy padał gol było widać jak ważny jest taki mecz zarówno dla zawodników, sztabu jak i kibiców. Radość van Nistelrooya po strzeleni bramki w meczu z Arsenalem przeszła do histori futbolu. Podobnie jak zupa pomidorowa którą oberwał Fergi :twisted: . Po prostu emocje na takich meczach sięgają zenitu.
- Lord of San Siro
- Interista
Gdybyś rozwinąl u siebie bardziej umiejętność zwaną "czytanie ze zrozumieniem", to z pewnością wiedziałbyś o czym piszę. Jeśli nie zrozumiałeś przesłania mojego wpisu to naprawdę mi przykro. Chociaż jestem szczerze zdumiony tym, jakie dziwaczne wnioski wyciągnąłeś z mojego wpisu.speisi pisze: Stary , nie chce mi sie pisac o tym jak glupi przyklad dales , ale ciekawy jestem czy zrobili by debate czy tajne glosowanie ? Was lubia bardziej , no gratuluje , jako kibic Juve czuje sie tym faktem zdruzgotany. Chociaz moze mysle zle ? To nie nas by rozwiazali ?:D Moze podziel sie z nami odpowiedzia na to pytanie. Daj sobie spokoj.
- -+|[}{]4nt3r|+-
- Milanista
Myślę tak samo jak Ty. Nic nie mam do Juve. Ale inter... wytępiłbym ich wszystkich. Pod ściane z nimi!!Juve_kubusthc pisze:Ja tez zawsze mowilem ze po Calciopoli relacje Juve-Milan sie poprawiły i to bardzo dziela nas kilometry łączy "nienawisc" do Interu jesli chodzi o Włochy bo oni sie tam nienawidzaJa osobiscie do ACM nie mam nic ale do interu mam wszystko :evil: zreszta pzekonal mnei do tego film zrobiony przez kibicow ACM antyinter w którym było sreslone scudetto interu a prawdziwe było na koszulce własnie Juve.

- Radek_88
- Qualità Juventino
Mozesz to nazwac przyjaznia, jak zwal tak zwal.Lord of San Siro pisze:Doprawdy?? Tego co jest między Milanem a Interem nie nazwałbym nienawiścią.
Ale z tym juz przesadziles. Naprawde idiotyczny przyklad i jedna wielka glupota. No, ale skoro znasz odpowiedz to Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jestes.Lord of San Siro pisze:Ale powiedz mi, gdyby kibice Milanu mieli zdecydować, który klub ma przetrwać, a który ma być rozwiązany Inter czy Juventus, to na co by się zdecydowali?? Ja odpowiedź na to pytanie znam...
Peter-ACM pisze:takie kluby mistrz Włoch
- Lord of San Siro
- Interista
Ten przykład, jak sama nazwa wskazuje, jest tylko przykładem i zdumiony jestem, że tak sobie go bierzecie do serca. On miał tylko coś zasugerować, a Wy widzę śmiertelnie poważnie traktujecie każde słowo, bez próby zrozumienia co miałem na myśli.Radek_88 pisze: Ale z tym juz przesadziles. Naprawde idiotyczny przyklad i jedna wielka glupota. No, ale skoro znasz odpowiedz to Ty <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jestes.![]()
Dobrze a więc pokazuję i objaśniam: Nie życzę ani Juventusowi ani Milanowi tego, żeby kiedykolwiek zakończyły działalność, wręcz przeciwnie bądźcie silni aby mecze z nami były jak najbardziej emocjonujące. Miałem na myśli tylko to, że mecze miedzy Mediolańczykami są z punktu widzenia zainteresowania kibiców(tych z Mediolanu) ważniejsze niż te z Juventusem, czy to Milanu, czy też Interu. Mnie osobiście bardziej brakowałoby derbów niż spotkań z Wami i myślę, że kibice Milanu, a znam kilku, podzielają moje zdanie. Nie oznacza to, że spotkania Inter - Juve mnie nie emocjonuja, bo emocjonuja jak cholera i zawsze z wielką uwagą je śledzę. Serie A ma 3 wielkie kluby, które są dla siebie bardzo ważne. Bez takich rywalizacji serie A straciłaby 90% swojej wartości.