Lazio może zostać zawieszone

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
didi121

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2007, 20:09

Lazio czeka śledztwo w sprawie zachowania kibiców w trakcie wtorkowego meczu Ligi Mistrzów z Dinamem Bukareszt (1:1).
Niektórzy fani Biancocelesti wykrzykiwali rasistowskie hasła, a ponadto doszło do bójki z kibicami z Rumunii, z których pięć zostało rannych.

UEFA czeka teraz na raporty obserwatora i sędziego, a potem podjęta zostanie decyzja o wszczęciu postępowania. Jako, że do bójki doszło poza stadionem, nie będzie ona brana pod uwagę, ale już samo rasistowskie zachowanie kibiców Lazio może oznaczać surową karę, tym bardziej, że to nie pierwszy taki przypadek.

źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=92507

Nie wiem po co takie incydenty??!! Nie dosc ze nie pomogaja klubowi, to jeszcze klub moze dostac po glowie, no ale ....;/ Szkoda ze znowu włoska druzyna robi sobie "reklame" w europejskich pucharach- zenada;/

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2007, 20:34

No cóż... to że kibice Lazio są w większości faszystami wiemy nie od dzisiaj. Ale nie muszą od razu w pierwszym lepszym meczu z drużyną z zza granicy wykrzykiwać rasistowskie hasła. Żal mi ich, tak samo jak zal mi niektórych kibiców Legii (wiadomo o co chodzi), bo krzywdzą oni przede wszystkim klub któremu kibicują :/

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2007, 20:57

To że sie łatali to luz bo nie robią co chcą, ale denerwują mnie dwie sprawy.
Po pierwsze rasizm którego nie znoszę a po drugię świadomośc tego że przez głupie zachowanie dostaje się klubowi. No sory ale jak ktoś źle życzy klubowi to chyba nie jest jego kibicem.

Zachowania kiboli jak i w Polsce tak i za granicą utwierdza mnie w przekonaniu ze wielu kibiców to swykłe koksy które nie mogą wykonać w głowie zwykłej kalkulacji.
Obawiam ze że oni nawet dobrze nie znają składów "swoich" drużyn :smile:

A co do rasizmu to jest to temat wymagający i tak niezakończonej dyskusji!

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
didi121

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 sierpnia 2007, 21:21

ale bardzo czesto Rumuni padaja ofiara rasistowskich zachowan, bo glownie kojarza sie z Cyganami i bieda i plebsem, ale to w żadnym wypadku nie usprawiedliwia nagannego zachowania "tifosich" Lazio.

ODPOWIEDZ