Lazio może zostać zawieszone
- didi121
- Juventino
Lazio czeka śledztwo w sprawie zachowania kibiców w trakcie wtorkowego meczu Ligi Mistrzów z Dinamem Bukareszt (1:1).
Niektórzy fani Biancocelesti wykrzykiwali rasistowskie hasła, a ponadto doszło do bójki z kibicami z Rumunii, z których pięć zostało rannych.
UEFA czeka teraz na raporty obserwatora i sędziego, a potem podjęta zostanie decyzja o wszczęciu postępowania. Jako, że do bójki doszło poza stadionem, nie będzie ona brana pod uwagę, ale już samo rasistowskie zachowanie kibiców Lazio może oznaczać surową karę, tym bardziej, że to nie pierwszy taki przypadek.
źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=92507
Nie wiem po co takie incydenty??!! Nie dosc ze nie pomogaja klubowi, to jeszcze klub moze dostac po glowie, no ale ....;/ Szkoda ze znowu włoska druzyna robi sobie "reklame" w europejskich pucharach- zenada;/
Niektórzy fani Biancocelesti wykrzykiwali rasistowskie hasła, a ponadto doszło do bójki z kibicami z Rumunii, z których pięć zostało rannych.
UEFA czeka teraz na raporty obserwatora i sędziego, a potem podjęta zostanie decyzja o wszczęciu postępowania. Jako, że do bójki doszło poza stadionem, nie będzie ona brana pod uwagę, ale już samo rasistowskie zachowanie kibiców Lazio może oznaczać surową karę, tym bardziej, że to nie pierwszy taki przypadek.
źródło: http://www.seriea.pl/index.php?strona=news&id=92507
Nie wiem po co takie incydenty??!! Nie dosc ze nie pomogaja klubowi, to jeszcze klub moze dostac po glowie, no ale ....;/ Szkoda ze znowu włoska druzyna robi sobie "reklame" w europejskich pucharach- zenada;/
- Michael900
- Juventino
No cóż... to że kibice Lazio są w większości faszystami wiemy nie od dzisiaj. Ale nie muszą od razu w pierwszym lepszym meczu z drużyną z zza granicy wykrzykiwać rasistowskie hasła. Żal mi ich, tak samo jak zal mi niektórych kibiców Legii (wiadomo o co chodzi), bo krzywdzą oni przede wszystkim klub któremu kibicują 

Ciekawostki o Juventusie, które musisz znać - www.facebook.com/JuveCiekawostki
- Pilekww
- Juventino
To że sie łatali to luz bo nie robią co chcą, ale denerwują mnie dwie sprawy.
Po pierwsze rasizm którego nie znoszę a po drugię świadomośc tego że przez głupie zachowanie dostaje się klubowi. No sory ale jak ktoś źle życzy klubowi to chyba nie jest jego kibicem.
Zachowania kiboli jak i w Polsce tak i za granicą utwierdza mnie w przekonaniu ze wielu kibiców to swykłe koksy które nie mogą wykonać w głowie zwykłej kalkulacji.
Obawiam ze że oni nawet dobrze nie znają składów "swoich" drużyn
A co do rasizmu to jest to temat wymagający i tak niezakończonej dyskusji!
Po pierwsze rasizm którego nie znoszę a po drugię świadomośc tego że przez głupie zachowanie dostaje się klubowi. No sory ale jak ktoś źle życzy klubowi to chyba nie jest jego kibicem.
Zachowania kiboli jak i w Polsce tak i za granicą utwierdza mnie w przekonaniu ze wielu kibiców to swykłe koksy które nie mogą wykonać w głowie zwykłej kalkulacji.
Obawiam ze że oni nawet dobrze nie znają składów "swoich" drużyn
A co do rasizmu to jest to temat wymagający i tak niezakończonej dyskusji!
"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi