Trofeo RAI: Roma 2-5 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kogut W.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:38

Koniec meczu! 5-2 dla nas! Znakomity mecz! :D
Gole Romy: Vucinic, Mexes.
Gole dla Juve: Trezeguet (dwa), Iaquinta, Del Piero, Zalayeta.

Piękny mecz, efektowna gra i dużo bramek :)

PS
Rai Uno było odkodowane :O Fajnie, że nie musiałem w necie oglądać, bo wiadomo - w TV lepsza jakość i wogóle ;]
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2007, 22:42 przez Kogut W., łącznie zmieniany 1 raz.

_JuVeNtUsEk_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:39

Juve Pięknie Pięknie Pięknie 5-2 z Romą Cudowny Mecz. Tak trzymamy i w Serie A każdego ogramy..Wkońcu co tu dużo mówić Roma jest wielkim zespołem ale nie tak Wielkim jak JUVE!!!!!!!!!!

Forza Juve !! Grande Juve!!! Juventus 4ever!!!!
Obrazek
Obrazek
< >>>>Jobek<<<< >
Tigmar

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:39

w drugiej połowie Roma nie istniała.

świetnie zagrał cały zespół. Wszyscy napastnicy strzelili bramki. Trezeguet dwie, reszta po jednej.
widać, ze w końcu się przełamali i nastrzelali klasowemu, w pełnym składzie zespołowi. Toć to druga drużyna poprzedniego sezonu.

Ręce same składają się do oklasków.

FORZA JUVE !

Nocerino, Almiron chyba już sobie wypracowali miejsce w podstawowej 11.
Atak: Del Piero, Trezeguet

jedynie z obroną nie wiadomo, bo ciągle ktoś kontuzjowany i nie mogą się zgrać. no zobaczymy jeszcze ;)

MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:42

NARESZCIE!! Wspaniały wynik (można się przyczepić do 2 straconych goli, ale prawdę mówiąc nie ma takiej potrzeby, gdyż strzeliliśmy 5 bramek ;D)
po raz kolejny dobrze zaprezentował się Almiron :) Nocerino zagrał dobre spotkanie, Iaquinta wreszcie strzelił gola i widać, że Treze znowu wraca do formy. Gra całego zespołu wyglądała bardzo ciekawie, myślę że Ranieri powinien postawić na środek obrony Criscito-Andrade ;D Ogólnie rzecz biorąc wkońcu widać efekty pracy na treningach, oby tak dalej, a powinno być dobrze ;)

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:44

No i co tu mówic :) nic dodac nic ująć :D:D Znakomite zawody w wykonaniu naszych zawodników ogladałem caly mecz i musze poweidziec ze jestem pod wrazeniem a szczególnie zachwycił mnie Nocerino ten zawodnik udowadnia ze chce grac w pierwszeł 11 i bardzo dobrze bo jak bedzie grał tak jak do tej pory to nie wyobrazam sobie aby sie w tej 11 nie znalazł :) Trzeba pochawil wszystkich zacząwszy od bramkarzya a skonczywszy na napastnikach:) Szkoda tylko ze stracilismy takie dwie glupie bramki ale najwazniejsze ze sie podnieslismy no i trzeba przyznac zdeklasowalismy Rome :D

FORZA JUVE !!!
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2007, 22:44 przez Swider10, łącznie zmieniany 1 raz.

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:44

W siatkówce jest takie powiedzenie że ten kto prowadząc 2:0 nie wygrywa meczu,ten Go przegrywa 2:3, jednak Juve dzisiaj nie było tak dobre dla Rzymian i skończyło się 2:5.

Nie widziałem meczu więc po przeczytaniu różnych komentarzy mogę stwierdzić że niewątpliwie wyróżniał się Nocerino, na dzień dzisiejszy faworyt do pierwszego składu(Tiago) powinien grzać ławę.

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:45

Ogladalem tylko druga polowe, ale jestem pod wielkim wrazeniem naszej gry. Przez wiekszosc czasu Roma nie istaniala, a kapitalnie grali Almiron, Nocerino, Salihamidzic i po wejsciu Zalayeta. Jednak najwieksze wrazenie zrobil na mnie Andrade. Absolutna pewnosc w obronie jakiej nie widzialem od czasow Cannavaro. Jezeli tak bedziemy grac w sezonie to moze byc wynik lepszy niz przewidywany. Oby tak dalej panowie.

Acha, no i bramki Zalayety i Del Piero palce lizac.

srali muszki będzie wiosna
Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:50

Kapitalny spektakl. Almiron odpracował zrąbaną bramkę. Super zmianę dał Del Piero taki Juventus chcę oglądać zawsze. Iaquinta się przełamał a co najważniejsze gole dzisiaj strzelali tylko napastnicy. Brawo dla całego zespołu. Jako gracza meczu mianuję Nocerino, naprawdę nie wiedziałem że ten chłopak ma takie umiejętności i lekceważyłem jego nazwisko gdy tylko pojawił się w Juventusie, teraz wstydzę się tego bo to naprawdę świetny zawodnik.

PS: Mexes :prochno:.

darek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:55

Pięknie kolorowo i cudnie. O tym marzyłem. Piękny wynik. Wszystko piękne. Wreszcie strzelił Iaquinta i Treze dwie. Pięknie. Szkoda że meczu nie oglądałem :cry: Bardzo żałuję. Ide płakać. Nara :D

Obrazek
Bianconeri Siamo Noi!
mpolek

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:56

MECZ PIĘKNY!!! Juventus w porównaniu do Romy był perfekcjnie zgrany. Kiedy wszedł Del Piero to się sypneło Iaquinta, Del Piero i Zalayeta w końcówce. Boski był ten kibic Romy co wbiegł na murawe przywitał się z Buffonem i zaczol obejmować i całować Tottiego. Bardzo mnie to wzruszyło :prochno: To nie był najsilniejszy skład, ale jak patrzaem jak napędzają Juve Almiron, Molinaro, Nocerino, Nedved i Del Piero to można powiedzieć o Ranierim tylko jedno - wykonał w te wakacje kawał dobrej roboty. Nawet obrona w drugiej połowie nie robiła większych błędów. Naprawdę jestem dumny z tego Juve, które dzisiaj mialem zaszczyt zobaczyć !!! 5-2 z Romą

Edit. Ci którzy nie oglądali meczu mają naprawdę czego żałować. Mimo, że to był sparing to byo bardzo dużo emocji.

Obrazek
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 22:57

No... złe dobrego początki :smile:.

Buffon na swoim poziomie, przy bramka nie zawinil.

Andrade pewnie i do przodu... i bardzo ostro.

Cristicio to jednak zupelnei nie ta klasa, nie ta jakosc, jak dziecko we mgle.

Birrindelli szybko zlapal kontuzje ale widac, ze powinien juz coraz powazniej o trenerce myslec.

Molinaro bez rewelacji ale nie tak znowu slabo, jednak to zdecydowanie nadzieja na przyszlosc a nie istotne wzmocnienie.

Salihamidzic dobrze tak w obronie jak i w pomocy, ciag na bramke, dobra motoryka i doswiadczenie.

Almiron taki Camor w srodku pola, tyle, ze bez wlosow i tego ciagu na bramke, gra na nim raczej nie bedzie sie opierac ale nie ucieka od nie niej i nie gra na alibi; mysle, ze juz teraz widac iz bedzie to duzo powazniejsze wzmocnieni srodka pola niz Blasi czy Appiah swego czasu. Dysponuje poteznym uderzenim co pokazywal juz w Empoli.

Nocerino rowniez bez rewelacji, w Juventusie wymaga sie wiecej niz szarpanai i faulowania, zaliczyl co prawda asyste ale nie podziellal bym zachwytow wloskich komentatorów.

Zanetti pokazal sie z dobrej strony spokoj, dswiadczenie i skutecznosc.

Nedved dobrze czyli byl naszym motorem napedowym, zagral w swoim stylu, troche posymulowal, zaiskrzylo kilka razy miedzy nim a Mexesem, dobre uderzenie z dystansu, nie obylo sie bez kilku kiksow.

Iaquinta - nie jest do konca tym type gracza co treze bo aktywnie szukal gry tyle, ze na ogol partaczyl, strzelil bramke, co prawda z gtunku tych "przystaw noge" ale miejmy nadziej, ze pomoze mu sie odblokowac.

Trezeguet - Trezegol w najlepszym wydaniu, bez pilek z pomocy niewidoczny ale gdy ma juz okazje wykorzystuje je bezlitosnie.

Del Piero - gral co prawda krotko ale pokazal sie z bardzo dobrej strony cofajac sie w glab pola; swietna technika uzytkowa, przeglad pola, doswiadczenie i spokoj.

Zalayeta swietnie, wyglada na to, ze albo dojzal albo nie ma juz wielkich gwiazd i presji, ktora wiazala mu nogi, kilka swietnych zagran, minieie dobrze grajacego Mexesa i gol.

Na specjalny komentarz zasługuje niespodziewane pojawienie sie an boisku kochanka Tottiego, z ktorym to sie obsciskal i obcalowal :prochno:

calma calma
Mati

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 23:00

Cudowny mecz bianconerich.Pierwsza połowa wyrównana i dużo akcji obu zespołów, w drugiej już Rzymianie na boisku nie istnieli.Najlepszy mecz Juventusu w tym okresie przedsezonowym

Dobry mecz, jak zawsze, Buffona.Nie było jednak wiele strzałów, ale bronił solidnie.Wspaniałe spotkanie Molinaro, dziś udowodnił że umiejętności ma ogromne.Jestem pod ogromnym wrażeniem jego występu.Świetnie.
Andrade tylko przeciętnie, zdarzyło mu się kilka błędów niestety.Drobnych, ale jednak.Moim zdaniem dużo lepiej pokazał sie Criscito, dobry występ.Salihamidzic (przeniesiony do obrony) bardzo ładnie odbierał i świetnie włączał się do ofensywy.Bardzo ładnie grał, dużo wrzutek.Kilkakrotnie Rzymianie zostali złapani na spalonym, to bardzo dobry znak, obrona zaczyna grać coraz lepiej.
Pavel Nedved zagrał genialny mecz, był po prostu najlepszy na boisku, to jest nasz najlepszy zawodnik z pola.Wszędzie go pełno, bardzo wspomaga obronę, a rozgrywa świetnie.Podobała mi sie jego asysta przy bramce Trezegueta, miodzio :).Nocerino mnie bardzo zaskoczył ... pozytywnie ! Dziś pokazał jak powinien grać defensywny pomocnik (przed zmianą Biriego), a potem poradził sobie na skrzydle, bardzo ładnie atakując.Nie daje żyć rywalom, w obecnej formie zasługuje na pierwszy skład.Almiron, kolejny bardzo dobry mecz, to jest wspaniały ofensywnie grający zawodnik, widzi dużo, bierze ciężar gry na siebie (czego brakowało w poprzednich meczach), zaliczył cudowną asyste przy gole Alexa.Zanetti jak zwykle zagrał nieźle, kilka razy ładnie podał, ale był mało widoczny.
Co do napastników - wszyscy zagrali bardzo dobrze.Bardzo dobry mecz zaliczył Vincenzo, on gdy tylko gra, cały czas szuka piłki, dzięki czemu pomocnicy podają mu często, i może on kontynuować akcje pod bramką przeciwnika.Dziś grał pod samą linią boczną boiska, co chwila wrzucając piłkę z prawego skrzydła.Strzelił też piękną bramkę, to bardzo ważny zawodnik.Trezeguet dziś zagrał bardzo dobrze, w końcu miał piłkę (co dobrze świadczy o pomocnikach) mógł z nią robić co chciał, i oddał dużo strzałów.Miał więcej okazji na strzelenie bramek, ale dwie wykorzystał znakomicie.Widać, że brakowało mu goli, bo do momentu strzelenia nie było go widać, a potem ostrzeliwał bramkę Doniego.Del Piero, zagrał jak zwykle dobrze.Miał kilka ładnych akcji, parę razy był faulowany pod polem karnym, strzelił ładną bramkę głową, i po jego strzale z wolnego dobijał Zalayeta.Wypracował więc kolejną bramkę.I na końcu nasz urugwajski napastnik, zagrał naprawdę dobrze, raz zachwycił mnie swoją szarżą po prawej stronie boiska, strzelił piekną bramkę, i wypracował gola Iaquincie.

Ciężko o pojedyncze wyróżnienia, bo wszyscy grali świetnie.Podsumowując wypisze więc zawodników którzy mnie zaskoczyli, są to przede wszystkim Nocerino, Molinaro oraz Criscito.

Juventus miał utrudnione zadania, gdyż Juventini cały czas byli faulowani.Ciężko było grać, ale nie poddawali się.W końcu było widać zgranie, oraz dużą skuteczność.Dziś byliśmy świadkami pięknego meczu oraz drużyny, która wraca do grona najlepszych.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 23:05

od stanu 0-2 mecz ideał :bravo: ofensywna gra Juve mogła cieszyc
Defensywa- Andrade troszke za duzo faulował jak by to byl mecz o stawke pewnie by go juz nie bylo na boisku :? ale ogolnie nieźle, Criscito- b dobry mecz czesto uprzedzał przeciwników chyba warto dać mu szanse, Molinaro- świetny w ofensywie :-D Nocerino- :bravo: :bravo: :dance: Tiago moze zaczac sie bac :) Sali ladnie na skrzydle wspolpracowal z Nocerino naprawde duzo pozytywów z meczu można wyciągnąc :D :D :D

alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 23:06

Boże oglądaliście mecz to się zdecydujcie:P Pluto pisał że od Nocerino powinno się więcej wymagać i zagrał bez rewelacji, Ty mati piszesz że wręcz przeciwnie, co do Criscito wasze zdania również się różnią:P oglądaliście ten sam mecz na pewno?:P

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
Perla86

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 23:09

Jak ktos mi teraz powie ze nagral ten mecz i umiesci w necie...dostanie buzi :prochno:

Kurde nie mialem okazji ogladac meczu:(..jak wrocilem widzialem tylko koncowe skroty:(...chce cały!!...normalnie to akcja (gol Del Piero) po prostu szok...przygotowany na hukniecie Almirona...patrze...wrzuta i bania:):):)

Obrazek
Zablokowany