Orange Ekstraklasa 2007/2008

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
Chiellini3

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2007, 01:03

Ehh Andradina musial no śledż jeden szkoda tylko tej przepieknej poprzeczki Murasia(R.Murawski) gdyby wpadla to zupelnie inaczej by sie to potoczylo no a Florian sam mnie zaskoczyl zrobil naprawde dobra zmiane a ten peruwianczyk to nie byle jaki peruwianczyk tylko krol strzelcow ligi z Peru Hernan Rengifo bo ktos tu zapomnial a poza tym przeczytałem ze Lech nikogo nie kupil a mieli trzech na testach no to najpierw sprawdz w google a potem pisz kolego :naughty:

http://www.lechpoznan.pl/aktualnosci/id,6141/

Radze sprawdzic ten link nawet z fotkami jest a jesli by link wygasl to pozwoel sobie wkleic tresc ale bedzie bedz fotek :prochno:

01 08 2007 Trzech nowych zawodników Kolejorza
Dziś warunki kontraktów z Lechem Poznań ustaliło trzech nowych zawodników.
W niebiesko-białej koszulce w tym sezonie występował będzie Serb, Ivan Djurdjević który od kilku dni przebywał w Poznaniu na testach. Występujący na pozycji lewego obrońcy zawodnik znalazł uznanie w oczach sztabu szkoleniowego i związał się z klubem rocznym kontraktem z opcją przedłużenia o kolejne 12 miesięcy.

Umowę z Lechem podpisze również Jakub Szałek, mogący grać na środku i lewej stronie obrony. Młody zawodnik w tym roku wystąpił w dwóch meczach reprezentacji Polski U-20 podczas finałów Mistrzostw Świata w Kanadzie. Trafi do Lecha na zasadzie transferu definitywnego, a jego kontrakt obowiązywać będzie do 30 czerwca 2010.

Trzecim zawodnikiem, który dziś ustalił warunki kontraktu jest Tomasz Midzierski (na zdjęciu). Piłkarz ten był już testowany w Lechu podczas meczów Pucharu Ekstraklasy. Midzierski trafi do Lecha na zasadzie wolnego transferu, a jego kontrakt obowiązywać będzie przez trzy lata.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2007, 11:16

paku pisze:I niech mi nikt nie mówi ze Wisła nie ma składu na mistrzostwo POLSKI, ma, i w tym sezonie to potwierdzi.
Pewnie, że ma, a może przyjdą jeszcze panowie Iwański i Łobodziński, którzy wczoraj się przekonali, która drużyna będzie najlepsza w tym sezonie. Może Majewski z Groclinu... Trener Skorża buduje zespół nie tylko na wygranie OE! Jazda Jazda Jazda BIAŁA GWIAZDA!
paku pisze:Pozdrawiam nielicznych Wiślaków na tym Forum ;)
Dziękuję i również pozdrawiam :dance:

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2007, 11:26

Brawo brawo Wisełka. Kosowski i Niedzielan przekonują mnie że sprowadzenie ich do Wisły było dobrym krokiem bo miałem mieszane uczucia co do ich transferu. Wynik mógłbyć trochę wyższy gdyż Wisła miała swoje szanse ale Zagłębie również je miało chociażby w pierwszej połowie kiedy to Chałbińskiemu podskoczyła piłka. Trzy punkty stały się faktem i myśle że Wisła nie mogła lepiej rozpocząć tego sezonu niż pobić Mistrza na jego terenie :).

JAZDA JAZDA JAZDA! Biała Gwiazda!!!

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 05 sierpnia 2007, 12:29

Michal17 pisze:Pewnie, że ma, a może przyjdą jeszcze panowie Iwański i Łobodziński, którzy wczoraj się przekonali, która drużyna będzie najlepsza w tym sezonie. Może Majewski z Groclinu... Trener Skorża buduje zespół nie tylko na wygranie OE! Jazda Jazda Jazda BIAŁA GWIAZDA!
Coś mi się zdaję, iż nawet bez Iwańskiego i Łobodzińskiego macie wielkie szanse na mistrza. Widać, iż trener Skorża od początku pracy w Krakowie wykonuje dobrą robotę. Mam nadzieję, iż pod jego wodzą Paweł Brożek pokaże na co go stać i strzeli wiele goli w tym sezonie. Szkoda tylko, że Wisła w tym sezonie nie zagra w europejskich pucharach, bo uważam, iż mają skład na fazę grupową Champions League.

Szczere gratulacje!!

Obrazek
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2007, 10:55

Po obejrzeniu meczu Zagłebie Lubin - Wisła Kraków sadzę że najważniejszym pretendentem do mistrzowskiego tytułu jest drużyna z Reymonta. Bardzo dobre transfery które na pewno okażą się dobre.
Pokazal to wlasnie ich pierwszy mecz w Lubinie. Niedzielan bardzo dobrze
sie spisal a Brożek to zagrał poprostu wysmienicie. Równiez dobre mecze
rozegrali Piotr Ćwielong sprowadzony z Ruchu i powracajacy do Wisełki Kosowski. W sobotnim meczu pojawily sie drobne bledy w obronie ale mysle ze do nastepnego meczu Wislacy podejda bardziej skoncentrowanie.
Może na nich działał fakt że nie było na trybunach w czasie takiego klasyku trenera Leo Beenhakera który przebywał na meczu Łodzi.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
paul636

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 sierpnia 2007, 16:56

Wisła z pewnością urasta do roli głównego faworyta obecnych rozgrywek. Oczywiście wygrała dopiero jeden mecz, jednak jej potencjał jest tak duży, że naprawdę może mieć długie serie zwycięstw. Nie jestem jakimś wielkim fanem tej drużyny, jednak mam wielką nadzieję, że to właśnie Wiślacy zdobędą mistrzostwo, gdyż właśnie ten zespół powinien w przyszłym sezonie być gotowy do wywalczenia awansu do Champions League.
Legia jak na razie konsekwentnie gromadzi punkty, ale jakoś szczególnie nie zachwyca. Różnie może być w dalszej części sezonu, jednak powinna załapać się na pierwszą trójkę (dobrze by było, żeby jak najszybciej odbębnili karę nałożoną przez UEFA, bo Urban i Trzeciak na pewno zmontują ciekawą ekipę, dającą sobie radę w Europie).
Z pewnością Zagłębie, Korona, PGE i Lech, być może Groclin również będą zaciekle walczyć o trójkę, więc będzie ciekawie...

LA LEGGENDA DEL CALCIO SIAMO NOI !
Adi666666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 16:30

Mam pytanie do wszystkich znawców Orange Ekstraklasy o frekwencje na stadionach, najlepiej jakby ktoś posiadał dane z dłuższego okresu, żeby można było przeanalizować jaka tendencja jest obecnie wśród kibiców odwiedzających stadiony 1 Ligi Polskiej, szukałem na necie ale znalazłem tylko wykaz z kilku kolejek chodzi mi o dane z całego roku jak ktoś posiada to może być z kilku lat.

Pozdrawiam

Gdybym miał dwa życia oba oddałbym Tobie ... FORZA JUVE PER SEMPRE !!
Wolas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 17:32

www.stadiony.net

co tydzień informacje odnośnie frekwencji
jest też archiwum aż do 2005 r. :roll:

Z Juve od 2003 r.
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 22:07

No to masz Adi wszystko gotowe. Wolas podał Ci info do roku 2005 natomiast ja znalazłem coś co może Ci się przydać z poprzedniego sezonu:

Sezon 2006/2007 -

Wszytskich widzów : 1525071
Srednia widzów na mecz : 5981

Obrazek
Radek_88

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 22:11

Trzeba przyznac, ze Wisla na rozpoczecie 3 kolejki ladnie 'pojechala' z Korona. Meczu nie widzialem, ale wynik chyba mowi sam za siebie. Podtrzymuje zdanie, iz Wisla jest jednym z najpowazniejszych kandydatow do zdobycia w tym sezonie mistrzostwa, a mam nadzieje, ze takze do powalczenia o LM. Juz w turniejowych meczach z Reggina i Sevilla prezentowala sie dobrze (momentami bardzo dobrze). Widac, ze zatrudnienie Skorzy bylo bardzo dobrym posunieciem.
Sezon naprawde zapowiada sie ciekawie, zobaczymy jak dlugo Wiselka utrzyma obecna forme i jak w dalszej czesci sezonu beda sie spisywali Ci, o ktorych bylo najglosniej - Niedzielan oraz Kosowski.

Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 10 sierpnia 2007, 22:55

Wisła od początku grała pewnie i skutecznie. Gdyby piłkarze z Reymonta mieli więcej szczęście to mogliby wygrać i 6-0 :)
Z wyniku i tak jestem baaardzo zadowolony. Widać już po tych dwóch pierwszych spotkaniach, że to całkiem inna drużyna niżeli w poprzednim sezonie. Oby tylko tak dalej a będzie majster ;]

Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 11:08

Moja opinia sie potwierdzila ze Wisla bedzie najpowazniejszym kandydatem do Mistrzowskiego tytulu. Wczoraj z Koroną zagrala bardzo dobrze . Mi najbardziej podobal sie Kosowski i Niedzielan. A w drugimm meczu dwóch beniaminkow lepszy okazal sie Ruch pokonujac Zagłębie 1:0.

GRANDE JUVENTUS

Obrazek
Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 12:13

Kolejny mecz, który utwierdził mnie w przekonaniu, że w polskiej lidze tak naprawdę jest tylko Wisła i długo, długo nic... Ostatnie niepowodzenia tej drużyny były spowodowane głównie zbyt pochopnymi roszadami na stanowisku szkoleniowca. Z takim potencjałem, jaki ma Biała Gwiazda, jeśli oczywiście po sezonie nie wyprzeda swoich gwiazd i nie trafi w el. LM na chociażby Juventus, to uważam, że na awans do CL nie będziemy musieli czekać dłużej niż rok.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 14:09

Byłem na meczu i nie pamiętam kiedy ostatni raz tak dobrze sie bawiłem przy Reymonta. To dopiero dwa mecze Wisły ale jakże ważne i z jakimi rywalami. We wspaniałym stylu Biała Gwiazda pokonała Kolporter. Wszystko funkcjonowało kapitalnie, no może poza kilkoma niepewnymi wyjściami Pawełka. Wisła jest w niesamowitym gazie i mam nadzieje że utrzyma tą formę jeszcze przez długi czas.

Michal17

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 sierpnia 2007, 14:46

Pelson pisze:Byłem na meczu i nie pamiętam kiedy ostatni raz tak dobrze sie bawiłem przy Reymonta.
Gdzie dokładnie byłeś? Ja nie oszczędzałem swego gardła oczywiście na C, choć ze względu na skandaliczną wręcz obsługę kołowrotków byłem dość mocno z boku, wszedłem praktycznie na pierwszy gwizdek sędziego. Potem było już tylko lepiej. Nagłośnienie gniazdowego dużo daje, coraz lepiej doping na C synchronizuje się z E, choć do ideału jeszcze daleko. Fala wyszła świetnie 8) A najbardziej podobało mi się końcowe "Cztery do zera - Wisełka żegna frajera" :D
Co do gry piłkarzy: Kosa i Darek Dudka to klasa sama dla siebie. Cała obrona grała po profesorsku (w przeciwieństwie do defensywy gości). Doskonałe prostopadłe podania dały nam 3 bramki. Czasami Wisła tak rozpoczynała swe akcje, jakby grali w "dziadka" z piłkarzami Korony. Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo zadowolony z gry mojego ukochanego zespołu. NIEPOKONANA! NASZA WISEŁKA KOCHANA!

PS. Po meczu wróciłem do domu o 5 nad ranem...

Zablokowany