Nocerino:"Chcę być kluczowym zawodnikiem"
- alex_pl
- Juventino
Postawę Antonio Nocerino w przedsezonowych spotkaniach z pewnością możemy zaliczyć do największych pozytywów. Młody, urodzony w Neapolu, zawodnik łatwo dopasował się do grupy i był dobrze oceniany w każdym meczu, w jakim wystąpił. Jego gra zaskoczyła wielu fachowców, ale z pewnością nie tych, którzy widzieli go dorastającego w klubie, zanim zaczął zbierać doświadczenie w całym Włoszech, od Avellino do Crotone, od Genoi do Catanzaro i od Messiny do Piacenzy.
Teraz wrócił już do 'bazy', gdzie chciałby pełnić wiodącą rolę: "Powrót do Juventusu był dla mnie bardzo ważny. Byłem zadowolony z tego, że wróciłem tu jakby frontowymi drzwiami. Jestem w środowisku w którym się wychowałem i to pomaga mi w byciu częścią zespołu, składającego się z wielkich mistrzów. To łatwo czuć się tu swobodnie."
Claudio Ranieri chciał go w swej drużynie, a Nocerino zaczyna mu to odpłacać, jest gotowy do odegrania swej roli dla biało-czarnej sprawy: "Staram się jak najbardziej zaangażować, dać z siebie wszystko i sprawić trenerowi problem wyboru składu. Jestem do jego dyspozycji, pamiętam, że wciąż jestem młody i muszę się uczyć od mistrzów, ale moim pragnieniem jest otrzymanie tych samych szans co inni i zostanie kluczowym piłkarzem w tym klubie. Komplementy, jakie otrzymałem w ciągu ostatnich kilku tygodni, były miłe, ale nie uderzyły mi do głowy, ponieważ wiem jak łatwo jest wypaść z łask trenera. Nie zapominam skąd pochodzę i tego, że nikt nigdy nie dał mi niczego za darmo."
Dzięki sposobowi w jaki grał i determinacji, jaką pokazał w pierwszych spotkaniach, Nocerino zaczął być porównywany do znakomitego Gennaro Gattuso. Jednakże, sam Antonio wzrouje się na innym graczu: "Niektórzy dostrzegli pewne fizyczne podobieństwo do Gattuso, mówimy tu jednakże o mistrzu świata, ja wciąż mam przed sobą długą drogę do osiągnięcia jego poziomu. Zawodnikiem, którego gra najbardziej mi się podoba jest De Rossi. Atakuje, broni - jeden z najbardziej kompletnych piłkarzy jakich znam. Mam nadzieję, że wymienię się z nim koszulkami po jutrzejszym meczu."
Na końcu, Nocerino mówił o Juventusie - Bianconeri czynią systematyczne postępy i będą szukali kolejnych okazji do nabrania odpowiedniego tempa przed startem Serie A: "Szanuję naszych rywali, ale moją uwagę przykuwa tylko Juve. Wiemy, co możemy z siebie dać i pokażemy to na boisku. Mamy najlepszego bramkarza na świecie, mamy zdobywcę Złotej Piłki, kilku mistrzów świata... mamy wszystko, czego potrzebujemy."
Jest to żywcem wklejony news z www.solojuve.com pewnie powiecie że to głupota tak robić, ale wiem że nie wszyscy zaglądają na tą stronę,a jako że jestem fanem tego najlepiej zapowiadającego się zawodnika młodego pokolenia w Juve(według mnie oczywiście) i pokładam w nim wielkie nadzieje, bo wszelkie predyspozycje by zostać najlepszym na swojej pozycji ma, oj Tiago z taką formą jak teraz rzekłbym że nie dorasta naszemu młodzikowi do pięt.
Teraz wrócił już do 'bazy', gdzie chciałby pełnić wiodącą rolę: "Powrót do Juventusu był dla mnie bardzo ważny. Byłem zadowolony z tego, że wróciłem tu jakby frontowymi drzwiami. Jestem w środowisku w którym się wychowałem i to pomaga mi w byciu częścią zespołu, składającego się z wielkich mistrzów. To łatwo czuć się tu swobodnie."
Claudio Ranieri chciał go w swej drużynie, a Nocerino zaczyna mu to odpłacać, jest gotowy do odegrania swej roli dla biało-czarnej sprawy: "Staram się jak najbardziej zaangażować, dać z siebie wszystko i sprawić trenerowi problem wyboru składu. Jestem do jego dyspozycji, pamiętam, że wciąż jestem młody i muszę się uczyć od mistrzów, ale moim pragnieniem jest otrzymanie tych samych szans co inni i zostanie kluczowym piłkarzem w tym klubie. Komplementy, jakie otrzymałem w ciągu ostatnich kilku tygodni, były miłe, ale nie uderzyły mi do głowy, ponieważ wiem jak łatwo jest wypaść z łask trenera. Nie zapominam skąd pochodzę i tego, że nikt nigdy nie dał mi niczego za darmo."
Dzięki sposobowi w jaki grał i determinacji, jaką pokazał w pierwszych spotkaniach, Nocerino zaczął być porównywany do znakomitego Gennaro Gattuso. Jednakże, sam Antonio wzrouje się na innym graczu: "Niektórzy dostrzegli pewne fizyczne podobieństwo do Gattuso, mówimy tu jednakże o mistrzu świata, ja wciąż mam przed sobą długą drogę do osiągnięcia jego poziomu. Zawodnikiem, którego gra najbardziej mi się podoba jest De Rossi. Atakuje, broni - jeden z najbardziej kompletnych piłkarzy jakich znam. Mam nadzieję, że wymienię się z nim koszulkami po jutrzejszym meczu."
Na końcu, Nocerino mówił o Juventusie - Bianconeri czynią systematyczne postępy i będą szukali kolejnych okazji do nabrania odpowiedniego tempa przed startem Serie A: "Szanuję naszych rywali, ale moją uwagę przykuwa tylko Juve. Wiemy, co możemy z siebie dać i pokażemy to na boisku. Mamy najlepszego bramkarza na świecie, mamy zdobywcę Złotej Piłki, kilku mistrzów świata... mamy wszystko, czego potrzebujemy."
Jest to żywcem wklejony news z www.solojuve.com pewnie powiecie że to głupota tak robić, ale wiem że nie wszyscy zaglądają na tą stronę,a jako że jestem fanem tego najlepiej zapowiadającego się zawodnika młodego pokolenia w Juve(według mnie oczywiście) i pokładam w nim wielkie nadzieje, bo wszelkie predyspozycje by zostać najlepszym na swojej pozycji ma, oj Tiago z taką formą jak teraz rzekłbym że nie dorasta naszemu młodzikowi do pięt.
"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
- lukasz9013
- Juventino
Życzę mu takiego przebiegu kariery jaki miał Gattuso, ale żeby grał w Juve.

Spokój to kłamstwo. Jest tylko pasja.
Dzięki pasji osiągam siłę.
Dzięki sile osiągam potęgę.
Dzięki potędze osiągam zwycięstwo.
- Bulentus
- Juventino
Taka postawa mi sie podoba
! Swietny, mlody gracz o dobrym charakterze, wychowanek Juventusu - ma wszystko by zostac naprawde wielkim graczem. Naprawde sie ciesze, ze go u nas mamy :-D . Musze przyznac, ze go zbytnio nie znalem i nie wiedzialem co o nim myslec, ale teraz serio jestem nim zachwycony. Zycze mu wszystkiego dobrego i wierze, ze predzej czy pozniej zostanie tym kluczowym graczem ktorym chce zostac.
Forza Antonio!!

Forza Antonio!!

- Kamil_on
- Juventino
On ma to, co u mlodych graczy najbardzej cenie: serce do gry i wielka pewnosc siebie. Nie owija w bawełne tylko mowi prosto i precyzyjnie co ma zamiar osiagnac w Juve. Ranieri ma u mnie ogromnego plusa, za to ze zablokowal jego transfer do rywala z Serie A ( nie pamietam do kogo mial przejscsc ale chyba do Palermo ) . Mimo ze Nocerino chce sie utożsamiać z De Rossim, to dobitnie odzwierciedla gre Gattuso z czego jestem niezmiernie zadowolony. Zycze mu z calego serca aby stal sie wielka postacia w kartach historii Juventusu.
.

- alex_pl
- Juventino
Nic dodać nic ująć, w okresie przygotowawczym był On osobą która najbardziej zachwyciła moim zdaniem,aczkolwiek Almiron również się wyróżniał w niektórych sparingach, jednak Antonio, ma równą dobrą forme cały czas i oby ją utrzymał.Ranieri ma bardzo duży plus u mnie za zatrzymanie tego zawodnika przed odejściem.
"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
- skierosiek2
- Juventino
oby tylko się nie skończyło na przed-sezonowych zapowiedziach a potem tylko ławka go będzie czekać
szkoda mi każdego zawodnika który ma cośw sobie a potem siedzi cały sezon-po co się wtedy starać ???
szkoda mi każdego zawodnika który ma cośw sobie a potem siedzi cały sezon-po co się wtedy starać ???
życie jest jakie jest ... ale zazwyczaj jest do du..
- Wonki
- Juventino
Chciało go bardzo Napoli, i chyba jeszcze Viola, tak mi się zdaje.
Bardzo mnie cieszą słowa Antonio, widzę, że jest kimś, kto się łatwo nie poddaje, a Ranieri z pewnością będzie potrafił docenić jego zaangażowanie na treningach. Wygląda mi na to, że z doborem trenera nie mogliśmy trafić lepiej, jeżeli chodzi o młodzież w naszej kadrze (Criscito, Nocerino). Da się zauważyć, że Nocerino jest materiałem na świetnego defensywnego pomocnika (żeby czasem mu nic nie uderzyło do głowy i nie chciał się brać za bramki bo defensywa to jego domena). Tylko żeby nie wyszło jak z Legro który miał być wielkim talentem a tu kicha na całej linii.
Jak na razie to Nocerino swoją grą zasługuje na pierwszy skład i dobrze, niech się gryzie z Tiago 8)
Bardzo mnie cieszą słowa Antonio, widzę, że jest kimś, kto się łatwo nie poddaje, a Ranieri z pewnością będzie potrafił docenić jego zaangażowanie na treningach. Wygląda mi na to, że z doborem trenera nie mogliśmy trafić lepiej, jeżeli chodzi o młodzież w naszej kadrze (Criscito, Nocerino). Da się zauważyć, że Nocerino jest materiałem na świetnego defensywnego pomocnika (żeby czasem mu nic nie uderzyło do głowy i nie chciał się brać za bramki bo defensywa to jego domena). Tylko żeby nie wyszło jak z Legro który miał być wielkim talentem a tu kicha na całej linii.
Jak na razie to Nocerino swoją grą zasługuje na pierwszy skład i dobrze, niech się gryzie z Tiago 8)
- Mati
- Juventino
W obecnej dyspozycji Nocerino nie mógł by być kluczowym zawodnikiem Juve, bo nie gra tak jak najlepsi piłkarze klubu.Jego występy są jednak naprawdę bardzo dobre, i wydaje mi się że o pierwszy skład może powalczyć.Dawno nie było dobrego Włocha w środku naszej pomocy (ostatnio chyba Tacchinardi), miło było by gdyby kiedyś Antonio dostąpił tego zaszczytu.To będzie z pewnością ważny sezon jego kariery, będzie mógł spędzić go wśród prawdziwych mistrzów i udowodnić swą wartość.
- Vincitore
- Juventino
Po tym co pokazał dzisiaj w meczu z AS Romą jeżeli przez cały sezon utrzyma formę którą prezentował w dzisiejszym meczu to Euro 2008 stoi przed nim otworem. Kapitalny zawodnik naprawdę nie mogę się nim nacieszyć
. Zdziwiłbym się gdyby mówił to np nie wiem hmmm może stary wyżeracz Legro
, a Nocerino ma plan który może spokojnie zrealizować słyszałem że jest w gazie ale że aż takim
?

- Dominik10
- Juventino
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Wszystiego lepiej dowiemy się zapewne, kiedy mecz nie będzie tylko towarzyski. Czy ten zawodnik nie przestraszy się presji i oczekiwań? Czas pokaże...Dominik10 pisze:No po wczorajszym meczu z Roma to nie zdziwie sie gdy jednak bedzie
wystawiany w pierwszej jedenastce. Na poczatku nie bylem do niego przekonany ale teraz po tych kilku meczach widze ze chłopak ma
talent.
Ja mimo wszystko widzę go w pierwszym składzie. Jeśli chodzi o tą pozycję to mamy sporą rywalizacja, każdy z zawodników musi dawać z siebie wszystko.
- AdamCK
- Juventino
O to to możemy być spokojni przecierz ten chłopak reprezentował kraj na arenie międzynarodowej w młodzierzowej kadrze Italii więc na pewno się nie spali psychicznie. Moim zdaniem powinien grać w pierwszym składzie ponieważ zasługuje na to dobrymi występami w meczach przedsezonowych, jednak nie wiadomo czy Ranieri podejmie takie ryzyko???? Miejmy nadzieję, że dokona właściwego wyboru i Antonio wybiegnie w pierwszej 11 w premierowym meczu nowego sezonu.Wszystiego lepiej dowiemy się zapewne, kiedy mecz nie będzie tylko towarzyski. Czy ten zawodnik nie przestraszy się presji i oczekiwań?

Grazie Pavel, Giggi and Alex
- DamKam
- Juventino
Szczerze mówiąc myślałem, że Nocerino to będzie typowy, niczym wyróżniający się rezerwowy. A tu proszę, jak narazie takie miłe zaskoczenie :-D Póki co, chłopak gra w wielu sparingach i pokazuje się z bardzo dobrej strony. Oby tak dalej i oby więcej takich graczy. Mam nadzieję, że będzie prezentował się tak dobrze w lidze i że będzie z niego dużo pożytku 

- Juve_kubusthc
- Juventino
Myśle, że on bedzie wielką gwiazdą i kluczowym zawodnikiem ale jeszcze nie w tym sezonie musi troche pograć i nabrac doświadczenia czasem myśle sobie że to może być nasz "Kaka" 

- Drughi
- Juventino
I mam nadzieję, że kluczowym graczem pozostanie. Nie chcę w jego miejsce mascherano, tym bardziej za sumę kosmiczną jak za takiego grajka - 24 miliony euro. Bardzo imponuje mi jego walka na każdym skrawku boiska. Typowy defensywny pomocnik. Regularna gra powinna zaprocentować pewnością w środku pola, bo wydaje się być jeszcze nieco roztrzepany w tym elemencie. Chodzi mi przede wszystkim o wybijanie piłek na oślep, przed siebie. Przydałoby się aby popracował jeszcze nad strzałami z dystansu, bo na dzień dzisiejszy jest krucho jeżeli chodzi o strzały z dystansu graczy ze środka pola, przeważnie piłka kieruje się jest na trzecie piętro. Mam nadzieję, że będzie rozwijał się bezproblemowo i pokaże kunszt swoich piłkarskich umiejętności.
Brak litości, absolutne lekceważenie wszelkich wartości wskazują na człowieka, który uważa siebie za jedyne prawo, wręcz za boga.