Trofeo Birra Moretti: JUVENTUS 1-0 Napoli; 0-1 Inter

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juveluck

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 00:25

Abdul_BN.pl pisze:Transparent mend z milanu(z bodajże zeszłego roku) wystarczy za cały komentarz do tego turnieju:

http://img522.imageshack.us/my.php?image=orgasmobt1.png
Niektóre głąby pomyślą jeszcze, że ty za milanem jesteś :P

Obrazek
FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS !!!
alex_pl

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 01:20

Ciekawa jest jedna rzecz, w obu meczach wystąpiło tylko 4 zawodników (nie licze bramkarza) byli nimi Almiron,Molinaro,Andrade i Nocerino.Czyżby tej czwórce najbardziej na razie ufał Ranieri i będzie wystawiał ich również w składzie w meczu o punkty? a może chciał tylko cos sprawdzić? Zaskakuje młodziutki Nocerino, ale skoro na dzień dzisiejszy przewyższa formą Tiago to czemu miałby nie grać więcej ;) Almiron mam nadzieję wyrośnie na naszego lidera środka pola i że to on w trakcie sezonu będzie reżyserem gry nowego Juventusu ;)
Po grze widać że potencjał jest i to duży, trzeba Go tylko odpowiednio wykorzystać, ale to już rola Ranieriego, ufam mu, będzie dobrze.

"Ci piłkarze są zwycięzcami i są niezdolni tylko do zwykłego brania udziału w grze - oni chcą wygrywać."-Claudio Ranieri
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 01:21

2007-08-09 obraza kibiców Milanu (Siewier)
W tym i Siewiera... :smile:

juveluck pisze:Niektóre głąby pomyślą jeszcze, że ty za milanem jesteś :P
Bo ja szanuję Milan, Inter i wszystkie inne drużyny z SerieA i Premiership(jedną z Anglii w szczególności). Po za tym nie mam nic do czarnych, żydów i tych, noo... pedałów :rotfl:

magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 07:42

Abdul_BN.pl pisze:
Bo ja szanuję Milan, Inter i wszystkie inne drużyny z SerieA i Premiership(jedną z Anglii w szczególności). Po za tym nie mam nic do czarnych, żydów i tych, noo... pedałów :rotfl:
Bardzo Cie prosze abys sie nie przyznawal ze, szanujesz inter :evil: liczy sie tylko Juve!!!!!!!!!!!

Mateo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 09:57

Bramki do pobrania i oglądania :wink: : KLIKNIJ

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 10:15

magik21 pisze:Bardzo Cie prosze abys sie nie przyznawal ze, szanujesz inter :evil: liczy sie tylko Juve!!!!!!!!!!!
Dlaczego ma nie szanować Interu?

Widzę, że póki co nie ma żadnej wypowiedzi na temat meczu z Interem. A szkoda... Według mnie drużna z Mediolanu nie zasłużyła na zwycięstwo. Zarówno oni, jak i my graliśmy w dość mocno okrojonych składach, ale to my stwarzaliśmy sobie więcej sytuacji, brakowało tylko wykończenia akcji.
Może po krótce omówie każdą z formacji, bo miałem okazję zobaczyć ten mecz na necie.
Bramka (Belardi). Nie zauważyłem jakichś błędów przy interwencjach naszego bramkarza. Przy straconym golu nie miał nic do powiedzenia, strzał był na tyle precyzyjny, że można śmiało powiedzieć - nie do obrony.
Obrona (Zebina, Boumsong, Andrade, Molinaro). Jeśli chodzi o tą formację na boisku to muszę przyznać, że w ciągu tych 45 minut nie widzieliśmy także jakichś wielkich błędów (może poza wypracowaną bramką dla Interu, kiedy to piłka po prostu "szczęsliwie" trafiła do Cesara). Dobry mecz Molinaro, ale mam wrażenie, że ten chłopak ciągle się jeszcze czegoś boi, nie ma pewności we wszystkich swoich interwencjach.
Pomoc (Salihamidzic, Almiron, Zanetti, Nocerino). Nasi pomocnicy zagrali w tym meczu dobrze. Trochę niewidoczny Salihamidzic, mniej aktywny Zanetti (ale aktywny), ale za to dwójka Almiron i Nocerino pozostawiła dużo zdrowia na boisku. Zwłaszcza Nocerino zaliczył dobry występ, można zapamiętać jego walkę o piłkę w każdej (prawie) sytuacji. Almiron z meczu na mecz gra także lepiej, zaliczył też kilka dobrych strzałów na bramkę (lub nad nią).
Atak (Palladino, Zalayeta). Zalayeta strzelając bramkę mógł utrzeć nosa wielu krytykom jego ciągłego pobytu w Juventusie. Zabrakło trochę szczęścia. Palladino wypracował dla nas kilka dobrych okazji, ale jak już wcześniej wspominałem zabrakło tego ostatniego strzału (celnego strzału).

No coż... Nie udało się pokonać "wielkiego" Interu w Trofeo Birra Moretti. Tak sobie myślę, że może to i lepiej, że tak się stało, bo właściwy moment na spotkanie tych drużyn jeszcze nadejdzie. A jak to powiedział sam Moratti: "Piłka nożna w sierpniu się nie liczy."

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 10:42

magik21 pisze:
Abdul_BN.pl pisze:
Bardzo Cie prosze abys sie nie przyznawal ze, szanujesz inter :evil: liczy sie tylko Juve!!!!!!!!!!!

zapraszam do lektury :)

a co do meczu z interem to na pewno można powiedzieć że byliśmy drużyną aktywniejszą i zasłużyliśmy na co najmniej remis :wink: nie udało sie ale za to uda się w lidze 2 razy (o trofea tim już nie wspominając) :prochno:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 11:04

Mateo, zapraszasz do lektury?? Idz do szkoly :D

Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 11:12

Całe to Birra Moretti mnie w zasadzie średnio interesowało, czekalem tylko na pojedynek z interem, ktory miałem okazję obejrzeć. Obie ,,11'' wyszły w rezerwowym składzie wiec wynik moglbyc każdy. Niestety przypadkowa bramka w 2 min. i po meczu. Niemniej jednak nie zagraliśmy jakoś źle, a już na penwo nie gorzej niz inter.
W oczy strasznie rzuca się brak zgrania. To zroumiałe, jednak czasem jest to rażący widok jak każdy idzie w swoją stronę lub ma własny pomysl na akcję. Nie miliśmy boków pomocy, nic. Nie ma nawet kogo wyróżnić, no Almiron cały czas udowadnia, że jest solidnym zawodnikiem i co ważne, nie boi się sam zabrać za grę.
Jeszcze trochę sparnigów jest, trzeba w tych meczach zagrać tą ,,11' jaką Ranieri przewiuje wyjść na mecz z Livorno, bo kiedy złapią zgranie? :roll:

P.S Chielli ławka cały turniej, a grał Molinaro, który nie zachwycał...

Obrazek
Pilekww

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:02

magik21 pisze:Bardzo Cie prosze abys sie nie przyznawal ze, szanujesz inter :evil: liczy sie tylko Juve!!!!!!!!!!!
A ja Cie bardzo proszę żebyś sie nie przyznawał ze jesteś kibicem Juve bo poprostu wstyd! Można mieć coś do Interu to norma, ale bez przesady!

Co do turnieju to jestem zadowolony, pierwszy mecz ładnie wyszedł. O meczu z Interem chyba nie można mówić zbyt wiele bo składy obu druzyn były rezerwowe.
Forma rośnie więc jest ok :ok:

"... Mamy 42 kluby w Serie A i B. Wszyscy rozmawiają, jedyny głuchoniemy klub to Inter." - Luciano Moggi
piotrek.prz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:11

A mogę zapytac, bo niestety nie znam włoskiego, co oznacza ten napis na transparencie na zdjęciu, które umieścił niejaki Abdul_BN.pl???

"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
Abi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:20

Bardzo Cie prosze abys sie nie przyznawal ze, szanujesz inter Evil or Very Mad liczy sie tylko Juve!!!!!!!!!!!
juveluck, chyba miales rację... :P
piotrek.prz pisze:A mogę zapytac, bo niestety nie znam włoskiego, co oznacza ten napis na transparencie na zdjęciu, które umieścił niejaki Abdul_BN.pl???

W wolnym tłumaczeniu: "Największy orgazm dla was biedaki, jak Zanetti unosi puchar BM". :lol:

piotrek.prz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:26

Abdul_BN.pl pisze: W wolnym tłumaczeniu: "Największy orgazm dla was biedaki, jak Zanetti unosi puchar BM". :lol:
Dobre, dobre :rotfl: No, oby sie sprawdziło, że Puchar Birra Moretti to ostatnie trofeum Interu w tym sezonie :pray:
PS. Dzięki za tłumaczenie Abdul_BN.pl :-D

"Po awansie do Serie A będziemy mogli spojrzeć innym w oczy. Szkoda że INNI nie będą mogli nam w nie spojrzeć" - Gigi Buffon
magik21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:27

Pilekww pisze:A ja Cie bardzo proszę żebyś sie nie przyznawał ze jesteś kibicem Juve bo poprostu wstyd! Można mieć coś do Interu to norma, ale bez przesady!
Nie sadzisz ze, przesadziles koles?? mam sie wstydzic tego ze, nie lubie interu?? Dobre sobie :rotfl: to juz ostatni koment, to nie miejsce na to, masz ochote napisz na priv :whistle:

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 sierpnia 2007, 12:36

magik21 pisze:Mateo, zapraszasz do lektury?? Idz do szkoly :D
magik21 pisze:Nie sadzisz ze, przesadziles koles?? mam sie wstydzic tego ze, nie lubie interu??
ja już szkołę skończyłem (choć lektur nie czytałem :wink: ) ale nie sądzisz, że Tobie by się to przydało :prochno:

sorry za offtopic :)

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Zablokowany