Zagłębie Sosnowiec w 2 lidze
- prosto
- Juventino
Zagłębie Sosnowiec ukarane degradacją
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, na którym rozpatrywano sprawę korupcji w przypadku Zagłębia Sosnowiec. Zagłębie zostało ukarane degradacją o jedną klasę rozgrywkową i dodatkowo karą czterech ujemnych punktów.
Kara degradacji będzie obowiązywać od przyszłego sezonu, natomiast kara punktowa od bieżącego sezonu. Zatem, jeżeli Zagłębie zajmie w tym sezonie miejsce spadkowe, spadnie do III ligi (nowej II ligi), zaś w przypadku zajęcia miejsca dającego utrzymanie, Zagłębie spadnie do II ligi (nowej I ligi).
Jak podano w uzasadnieniu, zarzuty wobec klubu były tylko nieco mniejsze niż wobec Arki Gdynia, stąd podjęto decyzję o zbliżonej karze.
90minut.pl
Dziś odbyło się posiedzenie Wydziału Dyscypliny PZPN, na którym rozpatrywano sprawę korupcji w przypadku Zagłębia Sosnowiec. Zagłębie zostało ukarane degradacją o jedną klasę rozgrywkową i dodatkowo karą czterech ujemnych punktów.
Kara degradacji będzie obowiązywać od przyszłego sezonu, natomiast kara punktowa od bieżącego sezonu. Zatem, jeżeli Zagłębie zajmie w tym sezonie miejsce spadkowe, spadnie do III ligi (nowej II ligi), zaś w przypadku zajęcia miejsca dającego utrzymanie, Zagłębie spadnie do II ligi (nowej I ligi).
Jak podano w uzasadnieniu, zarzuty wobec klubu były tylko nieco mniejsze niż wobec Arki Gdynia, stąd podjęto decyzję o zbliżonej karze.
90minut.pl
Czy są w dołku
Czy na szczycie
Ja za JUVE oddam życie!!!
FORZA JUVE!!
Czy na szczycie
Ja za JUVE oddam życie!!!
FORZA JUVE!!
- Myzarel
- Juventino
To co się dzieje czasami w Polskiej Lidze to cyrk - po 1 kolejce już wiadomo że klub spadnie z ligi, pewnie działa to bardzo mobilizująco na zawodników i kibiców
- czy nie można było podjąć tej decyzji wcześniej? Najpierw ten kabaret z Ruchem, potem Groclin któremu niechce się grac o Superpuchar Polski, Wisła która zamiast grać w lidze jedzie na turniej towarzyski w USA. Jeśli mają kogoś karać to niech robią to przed sezonem a nie na jego poczatku...
Kibicom Zagłębia współczuje bo że tak powiem nie tylko ja na tym forum znam ból degradacji... :płaczę:
eee ale to chyba na pewno zły pokój na ten temat...
EDIT
szczypek mi chodziło o sam fakt degradacji a nie o porównywanie obu spraw - wina Zagłębia jest podobno niezaprzeczalna ale kibiców szkoda. A my wg. mnie nie zasłuzyliśmy na taką karę ale nie ma co o tym wspominać

Kibicom Zagłębia współczuje bo że tak powiem nie tylko ja na tym forum znam ból degradacji... :płaczę:
eee ale to chyba na pewno zły pokój na ten temat...

EDIT
szczypek mi chodziło o sam fakt degradacji a nie o porównywanie obu spraw - wina Zagłębia jest podobno niezaprzeczalna ale kibiców szkoda. A my wg. mnie nie zasłuzyliśmy na taką karę ale nie ma co o tym wspominać
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2007, 18:53 przez Myzarel, łącznie zmieniany 1 raz.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
No jest to napewno smutna sprawa, ale nasza sprawa była trochę inna.Myzarel pisze:Kibicom Zagłębia współczuje bo że tak powiem nie tylko ja na tym forum znam ból degradacji... :płaczę:
Tak już jest w Polskiej piłce, że brakuje przede wszystkim zoorganizowania. Wszystkie te piłkarskie związki istnieją tylko po to, aby istnieć.
Co do samego Zagłębia Sosonowiec. Trochę moim zdaniem kara bez sensu. Grają o utrzymanie, ale i tak wiedzą, że ich zdegradują... To tak jakby ktoś zabrał całą ochotę do gry w piłkę, bo o co oni mają grać? Lepiej, gdyby w tym sezonie zostali zdegradowani i mogliby walczyć o 1 ligę. Skoro udowodniono korupcję w klubie, to można powiedzieć sami są sobie winni.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2007, 18:18 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wicior
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Przecież od dawna wszyscy to wiedzieli i jeszcze pozwolili im zagrac mecz.Cyrk cyrk i jeszcze raz cyrk.Wstyd.Ale jak sie ich wszystkich zapytać to w wywiadach czują sie oszukani.Szkoda słów na to miasto i klub. Jedno i drugie takie samo.