Vetra - Legia - przyszłość polskiej piłki

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 15:06

Co Ci to da ? co to zmieni ? :prochno:

Obrazek
Johnny777

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 15:16

No cóz...ja mozna by powiedzieć - "spodziewałem się" takiego obrotu sprawy (no moze nie zdziwiło mnie całe zajście).
I nie winiłbym tu organizatorów (choć policji faktycznie było za mało), tylko właśnie Legię - w końcu to w Polsce sprzedano im bilety - na wyjazd - tym bardziej zagraniczny - zawsze jest IMIENNA lista - zatem w Warszawie wiedzieli kogo na Litwę posyłają. Dlatego to nie był taki bezimienny tłum.
Nie chce tu nikogo specjalnie opluwać ani innych rozgrzeszać, ale jak juz się chcą prać po pyskach - niech to robią na ustawkach - ich wybór - ale nie na stadionach!

Akurat mam okazję mieszkać w mieście gdzie przebiega nieformalna granica "terytoriów" kiboli Ruchu i Górnika Zabrze - i miałem nieraz i nie dwa okazję wracać z nimi po meczu - zarówno jako kibic jak i osoba postronna - dlatego wiem jak się zyje z kibolami na codzień.

A tak na koniec - cytat z "Przekrętu Sportowego":

"Surowe kary czekają Legię Warszawa za zachowanie pseudokibiców podczas meczu Pucharu Intertoto z Vetrą Wilno. Stołeczny klub może zostać ukarany wysoką grzywną, a nawet wykluczeniem z europejskich rozgrywek. Gdyby tak się stało, koncern ITI nie wyklucza wycofania się ze sponsorowania klubu."

źródło: TU

Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 15:44

Johnny777 pisze:tylko właśnie Legię - w końcu to w Polsce sprzedano im bilety - na wyjazd - tym bardziej zagraniczny - zawsze jest IMIENNA lista - zatem w Warszawie wiedzieli kogo na Litwę posyłają. Dlatego to nie był taki bezimienny tłum.
aaaa to bardzo ciekawe. a skad masz takie informacje ? chyba sam im sprzedawales te bilety w Warszawie :prochno: . Klub nie prowadzil sprzedazy biletow w Polsce. Byly do nabycia wylacznie na miejscu w Wilnie

Obrazek
iwan_91

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 16:12

niewiem czy to nie było by brutalne ale za otworzenie ostrej amunicji do kibiców były by jakies sankcje dla policji??

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 16:26

Niech teraz klub podziękuje swoim "kochanym kibicom", którzy wszędzie za nimi jeżdżą i odstawiają wieś i psują opinie klubowi, Warszawie i całej Polsce!!! <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> powinno się kolczykować bądź oznaczać ja proponuje pieczątką na czole i tacy mieliby zakaz wyjazdu z Polski, albo eksportować takich baranów do Bułgarii niech kibicują siatkarzom. Oczywiście bułgarskim kibicom siatkówki brakuje bardzo wiele do tych "inteligentów"
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2007, 16:34 przez Bartek(Juventino), łącznie zmieniany 1 raz.

Trunxik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 16:34

damianeq pisze: HaHaHa gdzie ty zyjesz ? wedle mnie to mogliby ich powystrzelac jak kaczki ...
to ci gratuluje bo te ...... policjanty (:P) napierdzielaly gdzie sie da. i gazem i gladkolufami jechali po calej trybunie nie tylko na tych co wywolali zamieszki. tak sie skalda ze na trybunach byly tez kobiety i male dzieci ktore spokojnie staly na gorze trybuny i czekali az wszystko sie zakonczy.... ale nie... trzeba wszystkich powystrzelac bo to w koncu Legionisci :|

Obrazek
TomiQ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 16:39

Moim zdaniem za te zamieszki powinni zawieść Legie min na 2 lata w pucharach europejskich. Wstyd i jeszcze raz wstyd!!!

Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 16:39

Witam.Wiecie co jest moim marzeniem piłkarskim w polskiej lidze od wczoraj?Chciałbym,aby ITI wycofało się ze sponsorowania Legii,Gronkiewicz-Waltz wstrzymałaby i cofnęła ropzporządzenie w sprawie doofinansowania budowy obiektu Legii i aby UEFA dopier...klubowi karę-zakaz gry w europejskich pucharach nie tylko w tym sezonie,bo to będzie na 100%,ale także w przyszłym!Aby klub już dzisiaj wiedział,że cały sezon idzie na marne-całe pieniądze w błoto!Z całego serca tej całej warszawskiej społeczności tego życzę!To co zrobili rok temu ze starówką i to co zrobili teraz i nawet nie myślałbym o jakimkolwiek złagodzeniu kary!A kiedyś naoprawdę darzyłem ten klub sympatią!Teraz naprawdę z całego serca życzę im jak najgorzej!
Obrazek Już??

Edit: Feyenoord dostal jeden sezon i kare finansowa...
Edit2: To dla wszystkich fanow brytyjskich rozwiazan... :lol:

mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:04

Dionizos pisze:Jaki ty madry. Idz zjedz obiad...
Trunxik pisze:idz spac
Trunxik pisze:wielkie rzeczy intertoto
Dionizos pisze:Obrazek Już??
Trunxik pisze:widze ze twardziela tu niezlego mamy :prochno:
No panowie. Gratuluje wysokiego poziomu wypowiedzi :bravo: Czekam, aż teraz ze mną pojedziecie i na kolejne Wasze intelygentne argumenty. pfff....

No, a wracając już do tej całej akcji, (w której wszystkiemu winna jest policja i organizatorzy :roll:) byłbym głęboko usatysfakcjonowany, gdybym klubów z takim czymś (co zwie się kibicem) nie musiał już nigdy więcej oglądać, ale niestety to nierealne. Trudno.

I zgadzam się z damianqiem. Ja bym strzelał do wszystkich jak popadnie. Skoro organizatorzy mają być przygotowani na to, że przyjedzie na mecz jakieś bydło i zrobi burdel, bo ich własny zespół "pokazuje klasę", to Ci normalni kibice powinni być na to szczególnie przygotowani i następnym razem obejrzeć mecz w domu, jeśli nie chcą przez swoich ludzi ucierpieć w starciach.

maydayxxx

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:13

powiem krotko jacy pilkarze tacy kibice !!! nie ma jak JUVENYUS I JEGO KIBICE
FORZA MAGICO JUVE

Obrazek
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:15

mJaUcViEej pisze:
Dionizos pisze:Jaki ty madry. Idz zjedz obiad...
Trunxik pisze:idz spac
Trunxik pisze:wielkie rzeczy intertoto
Dionizos pisze:Obrazek Już??
Trunxik pisze:widze ze twardziela tu niezlego mamy :prochno:
No panowie. Gratuluje wysokiego poziomu wypowiedzi :bravo: Czekam, aż teraz ze mną pojedziecie i na kolejne Wasze intelygentne argumenty. pfff....
Dołączam się do "gratulacji" :!: Nawet nie musiałem spoglądać na nick i wiedziałem, że w tak żenującej wymianie zdań musiał przodować nie kto inny jak Dionizos. Jak czytam niektóre Twoje posty Dionizy, to czasem się zastanawiam, czy Ty aby przypadkiem nie powinieneś skorzystać z wizyty u psychiatry :lol:
mJaUcViEej pisze:I zgadzam się z damianqiem. Ja bym strzelał do wszystkich jak popadnie.

Ja również :whistle:

Michael (L)

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:29

damianeq pisze:
Trunxik pisze:
damianeq pisze: HaHaHa gdzie ty zyjesz ? wedle mnie to mogliby ich powystrzelac jak kaczki ...
to ci gratuluje bo te ...... policjanty (:P) ### gdzie sie da. i gazem i gladkolufami jechali po calej trybunie nie tylko na tych co wywolali zamieszki. tak sie skalda ze na trybunach byly tez kobiety i male dzieci ktore spokojnie staly na gorze trybuny i czekali az wszystko sie zakonczy.... ale nie... trzeba wszystkich powystrzelac bo to w koncu Legionisci :|
.... wez sie nie zaslaniaj Kobietami i Dziecmi .. i nie lap mnie za slowka .... takie bydlo powinni powystrzelac jak kaczki i tyle a sam bym chetnie to zrobil.... tylko daj mi jakis pistolet :D Dosyc ze zrobili im jeszcze przysluge ze dali im tyle biletow to jeszcze gnoj zrobili ...Wszedlem wczoraj na forum Legii z ciekawosci co ludzie beda pisac ... a tam jeden "inteligent z legii" odpisuje do kogos cytat
" nie bylo klatek to tak jest" :|:|:| po tym cytacie to ja nie wiem czego mozna sie spodziewac po "kibicach legii" .... bez smyczy i kaganca nie puszczaj....
Idz poogladac smerfy bo jak czytam to co napisales to mnie az zal sie ciebie robi. Wiem za pewnie mlody jeszcze jestes zeby powazniej myslec...troszke wstydu. Mlody zomowiec nam rosnie...

Chcesz strzelac? To zagraj w quake'a!

Co do zachowania "kibicow" Legii to je absolutnie potepiam bo to co zrobili to była czysta glupota ktora zaszkodzi tylko klubowi i to nawet bardzo. Trzeba jednak pamietac ze legionistow w wilnie bylo ok. 3000, a awanturowalo sie kilkudziesieciu. Co i tak nie zmienia faktu ze za nich ucierpia wszyscy fani Legii niestety.

I believe I can fly

I believe I can touch the sky
Dionizos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:35

Nikt tu nie ma zamiaru uznawac Legionistow za niewinnych chlopcow, ktorzy przypadkiem znalezli sie na murawie. Zalosnie idiotyczne sa jednak teksty o strzelaniu do kibicow, 10 letnich wyrokach i niewiadomo czym jeszcze. Banda dzieciakow, ktora usiadla przed komputerem i wydaje wyroki smierci.
takie bydlo powinni powystrzelac jak kaczki i tyle a sam bym chetnie to zrobil.... tylko daj mi jakis pistolet
wedle mnie to mogliby ich powystrzelac jak kaczki
Gratuluje chlopcy. Za 36 minut jest dobranocka...

Tak przy okazji. W przeddzien meczu w Wilnie, kilku Polakow zostalo pobitych przez miejscowych, kilku okradzionych, w czasie trwania meczu niszczono samochody na polskich blachach. Proponuje zabic wszystkich Litwinow... :roll:
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2007, 18:37 przez Dionizos, łącznie zmieniany 1 raz.

MaHeR

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:45

Juve_kubusthc i damianeq...takie dyskusje są bez sensu i nic nie wnoszą, bo wątpie, że dojdziecie do jakiegokolwiek porozumienia...
Ogólnie rzecz biorąc, zachowanie kibiców, nie można w żaden sposób pochwalić ani usprawiedliwić. Mimo to wspomniałbym o tym, że władze klubu z Wilna mogły po części zapobiec temu wszystkiemu...ograniczyć ilość biletów dla przyjezdnych (na tak mały stadion 3000 przyjezdnych to zdecydowanie zbyt dużo) bilety przesłać do Warszawy, aby to Legia rozprowadziła je wśród kibiców, którzy nie mają zakazów stadionowych...i z góry zaznacze, że nie usprawiedliwiam ich zachowania, ale te tekty w stylu "powystrzelać ich jak kaczki" wskazują wysoki poziom inteligencji i kultury tych którzy to piszą...a mieliście pretensje do kibiców Legii, że to oni nie mają kultury...

"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 lipca 2007, 18:48

Juve_kubusthc pisze:Homorowy medal za walke
Moherowy chyba
Juve_kubusthc pisze: z policja Litwińską
Prosto z Litwinii, krainy mlekiem i miodem plynacej.
Juve_kubusthc pisze: i kij wie jeszce jaka
Slyszalem, ze napredce skabinowane garnizony Baszkirskie i Tatarskie takze tam byly. Proponuje wiec dwa medale.
Juve_kubusthc pisze: Moj kumpel tam byl xD
Extra! Masz juz co wnukom opowiadac! :bravo:

Trunxik - Jacys Twoi dawni kumple z czasow hustawek na placu zabaw tam pojechali, ze bronisz tego klubu tak heroicznie? Nie potrafisz spojrzec na to: zwierzeta demoluja stadion? Widzisz tylko L, nie? L L L L L L L L L L L L L L matrix L L L L L

Dionizos -> Ja na Utubie moge znalezc nawet ustawke na plazy na Tahiti, nie masz najmniejszego pojecia jak wyglada system bezpieczenstwa w Anglii a zgrywasz oswieconego.

ODPOWIEDZ