Vetra - Legia - przyszłość polskiej piłki
- kaktus23
- Juventino
Właśnie oglądałem mecz Legii w 2 rundzie pucharu Inter-toto z Litewską Vetrą. Nie komentuje poczynań sportowych naszych piłkarzy ale chciałem zwrócic uwage na zachowanie kibiców. Idealnie pasują tu słowa pana Dariusza Szpakowskiego - bezmuzgi, huligani, łobuzy itp. itd. Nie wiem jak mozna tak reprezentowac Polskę i własny klub. Przeciez z relacji telewizyjnej dało sie zauważyć że normalnych kibiców Legii tam nie było. Była za to banda idiotów, którzy pojechali na Litwe tylko po to by sie bić - założe się że nawet nie pamiętaja nazwy klubu z którym Legia grała. Z tych zamieszek najgorzej wyjdzie oczywiście stołeczny klub, który nie dość że zapłaci olbrzymą kare to jeszcze pożegna się z pucharami może nawet na kilka sezonów. A przeciez Legia to jeden z najbogatszych jeśli nie najbogatszy klub w Polsce, zarząd miał zacząć prace nad wybudowaniem nowego stadionu, spółka ITI władowal w klub olbrzymie pieniądze - około 100 mln złotych a banda bezmuzgich yeti zaprzepaszcza cały ten wysiłek. I tu pytanie do Was forumowicze - czy jest w tym chorym kraju jakiś sposób aby do takich zdarzeń nie dochodziło? Czy z "kibicami" nie mozna nic zrobić? Czy jest sęs dalej brnąć w to całe EURO czy może lepiej oddać te sprawę np. Włochom? W końcu kompromitujemy się juz nieustannie na polu politycznym więc może sprawy sportowe zostawmy krajom w których kultura osobista ludzi jest na poziomie wyższym niz kamień łupany - epoka polskich pseudo-kibiców.
- paku
- Juventino
Sęs zawsze jestkaktus23 pisze: Czy jest sęs dalej brnąć w to całe EURO czy może lepiej oddać te sprawę np. Włochom?

Oddac Euro Włochom ? Gdzie dochodzi do podobnych burd ? A nawet ostatnio częstszych niż w Polsce.
Nie warto nic piesac na temat postawy kibiców Legii...
Legia sobie zrobi 2-3 letnie wakacje od Pucharów...
- Owieczka
- Juventino
No akurat Włoscy kibice nie reprezentują wyższego poziomu niż polscy.Myśle że nie można rozwiązac problemów pseudokobiców od zawsze byli pseudo kibice oraz normalni kibice kochający swój klub i kibicujący mu całym sercem.I zawsze znajdą sie i jedni i drudzy.Mam jednak nadzieje ze na Euro pojawią sie jedyni ci drudzy i atmosfera bedzie taka jak np.na meczach siatkówki gdzie nasi kibicy zawsze reprezentują sobą najwyższy poziom.
- rybosz
- Juventino
we Włoszech też zdarzają się awantury,rozwalanie stadionu głupota ,pewnie kilka osób podchmielonych wkurzyło się na padake graną przez piłkarzy a reszta podłapała no i się zaczeło....
akurat jak dlamnie siatka to totalny piknik ,trabki zero inwencji doping tylko gdy wygrywamy
akurat jak dlamnie siatka to totalny piknik ,trabki zero inwencji doping tylko gdy wygrywamy
- Kamil_on
- Juventino
Owieczka pisze:No akurat Włoscy kibice nie reprezentują wyższego poziomu niż polscy.Myśle że nie można rozwiązac problemów pseudokobiców od zawsze byli pseudo kibice oraz normalni kibice kochający swój klub i kibicujący mu całym sercem.I zawsze znajdą sie i jedni i drudzy.Mam jednak nadzieje ze na Euro pojawią sie jedyni ci drudzy i atmosfera bedzie taka jak np.na meczach siatkówki gdzie nasi kibicy zawsze reprezentują sobą najwyższy poziom.
Zapewniam Cie ze dla chuliganow:
a) Bilety na Euro beda za drogie, bo napewno nie beda kosztowaly 15 zl

b) Nawet jak zdecyduja sie przybyc na mecz to z pewnoscia nie wniosa niebezpiecznych przedmiotow .
P.S
"huligan" pisze sie przez "ch" :!: Kiedys na tym wyrazie sie przejechalem ( dyktando )
- Dionizos
- Juventino
Jaki ty madry. Idz zjedz obiad...W końcu kompromitujemy się juz nieustannie na polu politycznym więc może sprawy sportowe zostawmy krajom w których kultura osobista ludzi jest na poziomie wyższym niz kamień łupany - epoka polskich pseudo-kibiców.
Duza czesc chuliganow zarabia pewnie wiecej niz twoj tata. Jezeli chuligani na euro majac cos zrobic, to napewno nie na stadionie, a w miescie...Zapewniam Cie ze dla chuliganow:
b) Nawet jak zdecyduja sie przybyc na mecz to z pewnoscia nie wniosa niebezpiecznych przedmiotow
- wloski
- Juventino
Akurat z taką formą to wykluczenie tylko będzie formalnością, słabo grają i tak w pucharach przypadkowo się znaleźli 8) .paku pisze:Nie warto nic piesac na temat postawy kibiców Legii...
Legia sobie zrobi 2-3 letnie wakacje od Pucharów...
Zachowanie kibiców było skandaliczne, ale nie oznacza to, że mamy zrezygnować z Euro na rzecz Włochów, a druga sprawa Euro nie jest "nasze" tylko wspólne razem z Ukrainą i dlaczego ma cierpieć kraj, który w tym nie uczestniczył? Trzecia sprawa, że we Włoszech jest nielepiej, zachowanie kibiców tam jest nawet gorsze.
Albo śniadanie :roll: .Dionizos pisze:Jaki ty madry. Idz zjedz obiad...W końcu kompromitujemy się juz nieustannie na polu politycznym więc może sprawy sportowe zostawmy krajom w których kultura osobista ludzi jest na poziomie wyższym niz kamień łupany - epoka polskich pseudo-kibiców.
Kamil_on oceniłeś wszystkich ludzi od góry do dołu, że nie mają kultury, napewno nie każdy ma kulturę, ale to nie oznacza, że masz wszystkich z góry tak oceniać, a jeśli już tak oceniasz to Ty też do "wora" wskakujesz, bo oceniasz wszystkich to chyba siebie też ...
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2007, 21:03 przez wloski, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mortal Wombat
- Juventino
Co tu dużo mówić: SKANDAL na międzynarodowej arenie, ŻAL drużyny przeciwnej która doświadczyła polskiego chamstwa i chuligaństwa, WSTYD za "kibiców", którzy "fantastyczną" atmosferą zakończyli mecz, STRACH przed konsekwencjami, to zachowanie może mieć wpływ na wiele istotnych rzeczy, POTĘPIENIE dla takich typów zachowań.
dla takich ludzi, którzy na mecz przychodzą tylko po to by zniszczyć, grabić, zranić itd., oni byli solidnie uzbrojeni, a wynik Legii był tylko sprzyjającym argumentem by rozpętać szamotaninę na trybunach i na boisku. Trzeba się tym jakoś zająć, bo inaczej może być jeszcze gorzej. Może ten przypadek, choć wątpię ukaże nam, że nie tylko korupcja jest naszą główną bolączką, bo pseudokibicowanie jest równie wstrętne co kupowanie meczy a nawet gorsze, bo kupić mecz a możliwość straty życia to jest jednak zasadnicza różnica...

..::JUVENTUS TURYN FOREVER::..
- TURINIO
- Juventino
Dziwna sprawa..Ludzie,którzy potrafią zrobić naprawdę wspaniałą atmosferę na łazienkowskiej podczas meczów swojego ukochanego klubą jadą zagranice i im 'odwala'
Co to za zachowanie? Wtargnięcie na stadion,bójki z policjantami itd..Nie ma to nic wspólnego z futbolem i z kibicowaniem...szok!
Co to za zachowanie? Wtargnięcie na stadion,bójki z policjantami itd..Nie ma to nic wspólnego z futbolem i z kibicowaniem...szok!
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- Kamil_on
- Juventino
wloski pisze:Kamil_on oceniłeś wszystkich ludzi od góry do dołu, że nie mają kultury, napewno nie każdy ma kulturę, ale to nie oznacza, że masz wszystkich z góry tak oceniać, a jeśli już tak oceniasz to Ty też do "wora" wskakujesz, bo oceniasz wszystkich to chyba siebie też ...
yhy

- artoni
- Juventino
Zachowanie Warszawskich chuliganów jest niewytłumaczalne. Nie bez powodu komentatorzy i eksperci jak ognia unikali nazwania ludzi demolujących stadion kibicami.
Szkoda, bo niemal co roku Polska piłka klubowa zalicza na arenie międzynarodowej jakąś wpadkę. Zazwyczaj były to kompromitujące mecze. Dziś ci ludzie zszargali nam opinię, która bardzo mnie cieszyła, mianowicie- najlepsi kibice świata. Wielka klapa, która nigdy już nie może się powtórzyć.
Szkoda, bo niemal co roku Polska piłka klubowa zalicza na arenie międzynarodowej jakąś wpadkę. Zazwyczaj były to kompromitujące mecze. Dziś ci ludzie zszargali nam opinię, która bardzo mnie cieszyła, mianowicie- najlepsi kibice świata. Wielka klapa, która nigdy już nie może się powtórzyć.
- wloski
- Juventino
Powyżej jest pokazane, co zacytowałem, że nie widzisz tego to twój kolejny osobisty problem, ja Tobie łożyć na okulistę nie będę ...Kamil_on pisze:wloski pisze:Kamil_on oceniłeś wszystkich ludzi od góry do dołu, że nie mają kultury, napewno nie każdy ma kulturę, ale to nie oznacza, że masz wszystkich z góry tak oceniać, a jeśli już tak oceniasz to Ty też do "wora" wskakujesz, bo oceniasz wszystkich to chyba siebie też ...
yhyMozesz mi wskazac owy fragment mojej wypowiedzi, bo szczerze mowiac to nie wiem do czego sie odnosisz .
- Kamil_on
- Juventino
wloski pisze:Powyżej jest pokazane, co zacytowałem, że nie widzisz tego to twój kolejny osobisty problem, ja Tobie łożyć na okulistę nie będę ...Kamil_on pisze:wloski pisze:Kamil_on oceniłeś wszystkich ludzi od góry do dołu, że nie mają kultury, napewno nie każdy ma kulturę, ale to nie oznacza, że masz wszystkich z góry tak oceniać, a jeśli już tak oceniasz to Ty też do "wora" wskakujesz, bo oceniasz wszystkich to chyba siebie też ...
yhyMozesz mi wskazac owy fragment mojej wypowiedzi, bo szczerze mowiac to nie wiem do czego sie odnosisz .
Chyba bedziesz zmuszony bo nie moge znalesc w swojej wypowiedzi slow w ktorych napisalem ze wszyscy ludzie nie maja kultury. Wiec moze tobie przydadza sie okulary skoro nie zauwazyles ze moja wypowiedz odnosi sie tylko do chuliganow.
- kaktus23
- Juventino
Dlatego może lepiej nie dawac im do tego okazji? Poza tym co oni sobą reprezentują? Ekipa cwaniaków, którzy myślą że założą szerokie spodnie i kapturki na glowy i sa panami całego miasta? Oni są nikim. Dla mnie to banda leniwych frustratów pozbawiona perspektyw. Dziwie się dlaczego nasz śmieszny rząd jeszcze nie wprowadził przepisów podobnych do tych na Wyspach Brytyjskich. Wtedy żaden "kibic" nie myślący o normalnych zawodach sportowych tylko o walce na piąchy mógłby co najwyżej w domu okładać swoja gumowa lale a nie innych - normalnych ludzi.Dionizos pisze:Jaki ty madry. Idz zjedz obiad...W końcu kompromitujemy się juz nieustannie na polu politycznym więc może sprawy sportowe zostawmy krajom w których kultura osobista ludzi jest na poziomie wyższym niz kamień łupany - epoka polskich pseudo-kibiców.
A Ty wnieś coś konstruktywnego do tematu...Według Ciebie Polska to świat mlekiem i miodem płynący?![]()
Duza czesc chuliganow zarabia pewnie wiecej niz twoj tata. Jezeli chuligani na euro majac cos zrobic, to napewno nie na stadionie, a w miescie...Zapewniam Cie ze dla chuliganow:
b) Nawet jak zdecyduja sie przybyc na mecz to z pewnoscia nie wniosa niebezpiecznych przedmiotow
- paweł (neo)
- Juventino
Cytat jedego z uzytkownikow:
"akurat jak dlamnie siatka to totalny piknik ,trabki zero inwencji doping tylko gdy wygrywamy"
Polska siatkowka to nie tylko mecze w Spodku.
Akurat sie sklada ze przez 6 lat trenowalem siatkowke,z wikeszym czy tez gorszym rezultatem..
I do dzis pamietam atmosfere meczow, a gralem w 3 lidze, pamietam jak dzis, KIbice siatkowki wspaniale kibicuja siatkarzą.
Dzis bedac studentem, bardzo czesto chodze we wrocławiu na mecze Gwardi Wrocław, i wiecie co zauwazylem ?? Chodza studenci, dzieci z rodzicami i wszyscy dobrze sie bawią. A oto chyba chodzi w sporcie by czerpac z niego radosc.
Ci chuligani, bo kibicami nie mozna ich nazwac, pokazali dziś swoj idiotyzm. Legia zostanie wykluczona z pucharow, napewno na kilka lat (mimo bogatego sponsora ktorych chcial wpakowac grube miliony zlotych w ten klub), Ucierpia prawdziwi kibice tego klubu. Dzis ich nie widzialem, dzis wygrali chuliganie , ktorzy zaprzepascili szanse dla Legi ( mimo fatalnego widowska)
Tak apropos:
Jechalem pewnego sobotniego popoludnia do Wrocławia przez Katowice.
Spotkalem kibicow Ruchu Chorzow. Spedzilem z nimi kilkanascie minut w pociagu i powiem szczerze, bawili sie spiewali,swoja obecnoscia w pociagu nie prowokowali innych itp;
Cieszyli sie z pilkarskiego swieta.I pomimo ze spoznilem sie przez Nich a wlasciewie kordon policji na pociag to jednak bylo to dosc fajne uczucie, sluchac przyspiewek o GKS-ie, o policji itd.
Podsumowując, rzad powinien cos zrobic przed Euro 2012 z pseudokibicami. Sady 24godzine to troche zamalo. Powinna byc prowadzona ewidencja kibicow ,wsparta , monitoringiem. Pseudo kibice karani wyrokami bez zawieszania do 10 lat wiezienia za np bijatyki demolowanie stadionow, Dozywotni zakaz wstepu na jakiekolwiek imprezy sportowe. Tylko rygorystyczne kary i ich wykonywanie sprawi ze te idotyzmy sie skoncza.
Ps. Dawno sie nie odzywalem lecz dzis musialem
"akurat jak dlamnie siatka to totalny piknik ,trabki zero inwencji doping tylko gdy wygrywamy"
Polska siatkowka to nie tylko mecze w Spodku.
Akurat sie sklada ze przez 6 lat trenowalem siatkowke,z wikeszym czy tez gorszym rezultatem..
I do dzis pamietam atmosfere meczow, a gralem w 3 lidze, pamietam jak dzis, KIbice siatkowki wspaniale kibicuja siatkarzą.
Dzis bedac studentem, bardzo czesto chodze we wrocławiu na mecze Gwardi Wrocław, i wiecie co zauwazylem ?? Chodza studenci, dzieci z rodzicami i wszyscy dobrze sie bawią. A oto chyba chodzi w sporcie by czerpac z niego radosc.
Ci chuligani, bo kibicami nie mozna ich nazwac, pokazali dziś swoj idiotyzm. Legia zostanie wykluczona z pucharow, napewno na kilka lat (mimo bogatego sponsora ktorych chcial wpakowac grube miliony zlotych w ten klub), Ucierpia prawdziwi kibice tego klubu. Dzis ich nie widzialem, dzis wygrali chuliganie , ktorzy zaprzepascili szanse dla Legi ( mimo fatalnego widowska)
Tak apropos:
Jechalem pewnego sobotniego popoludnia do Wrocławia przez Katowice.
Spotkalem kibicow Ruchu Chorzow. Spedzilem z nimi kilkanascie minut w pociagu i powiem szczerze, bawili sie spiewali,swoja obecnoscia w pociagu nie prowokowali innych itp;
Cieszyli sie z pilkarskiego swieta.I pomimo ze spoznilem sie przez Nich a wlasciewie kordon policji na pociag to jednak bylo to dosc fajne uczucie, sluchac przyspiewek o GKS-ie, o policji itd.
Podsumowując, rzad powinien cos zrobic przed Euro 2012 z pseudokibicami. Sady 24godzine to troche zamalo. Powinna byc prowadzona ewidencja kibicow ,wsparta , monitoringiem. Pseudo kibice karani wyrokami bez zawieszania do 10 lat wiezienia za np bijatyki demolowanie stadionow, Dozywotni zakaz wstepu na jakiekolwiek imprezy sportowe. Tylko rygorystyczne kary i ich wykonywanie sprawi ze te idotyzmy sie skoncza.
Ps. Dawno sie nie odzywalem lecz dzis musialem