Zaproszenie do amatorskiej Ligi Mistrzów we Wrocławiu !!!

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Grant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 14:43

Witam wszystkich

Zwracam się do Was kibiców z Wrocławia z propozycją realizacji pionierskiego pomysłu utworzenia amatorskiej Ligi Mistrzów, która odbywała by się na boiskach osiedlowych we Wrocławiu, zazwyczaj musi być 5 zawodników + bramkarz
Wiem, że oraganizowane są mecze pomiędzy kibicami różnych europejskich klubów. Sam ostatnio zorganizowałem dwa mecze pomiędzy Realem Madryt, którego jestem kibicem, a Barceloną. Wiem, że podobne mecze organizują kibice Milanu i Juventusu oraz Liverpoolu i Man Utd. Może warto pójść z tym pomysłem trochę dalej i zrobić ligę.
Jestem na etapie szukania chętnych kibiców różnych europejskich klubów. Jeśli uda wam się zorganizować i zebrać przynajmniej 6 graczy, chcących zagrać w barwach ukochanego klubu to świetnie.

Plan tego przedsięwzięcia wygląda tak:
1. zbieramy drużyny (mam nadzieje, że uda się zebrać chociaż 8-10)
2. losujemy grupy
3. gramy każdy z każdym dwa razy (każda drużyna musi wytypować jedno wrocławskie boisko jako swoje "domowe")
4. potem faza pucharowa i dalej do finału
5. to jest turniej dla zapaleńców, kochających swój klub, więc jest to walka o prestiż (chociaż jeżeli nabierze to rozmachu to kto wie, może znajdzie się sponsor i nagrody :) )

Tak więc piszcie w tym temacie czy jesteście zainteresowani taką inicjatywą i czy uda wam się zebrać skład.

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 14:55

Ja bym się na to pisał jak by to na normalnych boiskach było.Bo nasze kluby są z Footballu a nie jakiegoś street soccera.Ale pomysł dobry.

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 15:09

Ja (my) się na to piszemy! Jestem ze Świeradowa ale i tak chętnie przejedziemy te 160 km żeby znaleźć w końcu godnego przeciwnika. Pod warunkiem, że możemy i, że będzie to rzeczywiście rzetelnie rozrygwane.

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
Grant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 15:27

Gra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna... Po pierwsze nie wszyscy mają do tego kondycje, po drugie umiejętności, a po trzecie łatwiej zebrać skład 6 osobowy niż 11... W całym Wrocławiu są boiska mniejsze ze sztuczną murawą na, których można fajnie pograć i są bardziej dostępne niż wymiarowe. Więc decydujcie się :)

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 15:39

Grant pisze:Gra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna... Po pierwsze nie wszyscy mają do tego kondycje, po drugie umiejętności, a po trzecie łatwiej zebrać skład 6 osobowy niż 11... W całym Wrocławiu są boiska mniejsze ze sztuczną murawą na, których można fajnie pograć i są bardziej dostępne niż wymiarowe. Więc decydujcie się :)
Gra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna...
Tego to się przyznam że nie zrozumiałem. A co do tej kondycji to przecież nie musimy grać 90 minut przecież.wystarczy nawet po 20 i 15 min. przerwy albo po 20 i następna drużyna w przerwie gra :D

Grant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 16:05

Dobra to inaczej... Powiedz mi gdzie znajdziesz wymiarowe boisko z dobrą murawą, bo myślę, że o bieganiu po jakimś kartoflisku bez linii nie mówimy. Żeby było jeszcze ogolnie dostępne, bo np na boisku Parasola, jak i na każdym innym grać nie można. Małe boiska są na każdym osiedlu, dlatego pisze, że to mało realne. To turniej amatorski i wątpie czy każda drużyna znajdzie sobie bramkarza, który umie bronić na 7 metrowych bramkach. Bo trzeba umieć ! A granie typu co strzał to gol to raczej żadna przyjemność. Poza tym jak wszystko dobrze pójdzie to będzie 8-10 drużyn i nie będziemy się spotykać wszyscy na raz. Każda grupa rozgrywa swoje mecze indywidualnie i potem tylko na forum, które będzie założone podaje wynik. Chociaż ta koncepcja może jeszcze ulec zmianie. Jeśli dalej się nie zgadzasz to czekam na twoje argumenty :)

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 16:09

Diwny ten Wrocław... żeby nie było ogólnodostepnego boiska to już u nas(jestem ze Świdnicy) są!!!Co do bramkarza Jeśli się chce można bramkarza znaleźć ja kiedyś na takiej broniłem i nie jest to wielka sztuka.
I raczej to powinien być Turniej jednodniowy bo nikt nie będzie kilka razy pocinął kilkadziesiąd kilometrów do Wrocka żeby se jedem mecz zagrać bo nie każdy jest z Wrocławia :D 8)

Maciuś JuveFan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2007, 16:25

Jak to nie ma boiska?! ;p jest np. w Pawłowicach, w lasku Osobowickim, na górce przy moście kolejowym na Popowicach, i wiele innych.. Wiec nie gadaj ze nie ma ;D pozdro

Obrazek
Grant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 09:58

Mieszkam koło tego boiska na Popowicach, nieraz tam grałem... Jest nierówne i nie za bardzo wodać linie ... Jest spora szansa, że strzelając na jedną z bramek można wykopać piłę do Odry :/ Bramkarz stoi w piachu, bo przy bramce trawy nie ma, a ja ma pecha i padało to po kolana w błocie. W takich warunakch chcielibyście gra? To nie gra, to żenada... Lepiej sobie pograć na mniejszym boisku, które wymaga więcej techniki, na fajnej nawierzchni i czerpać z tego przyjemność :) Pozdrawiam

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 10:12

GRANT Może byś tak więcej szczegółów napisał,wypisał krok po kroku jak to ma wyglądać i by było OK 8)

Alex

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 11:06

Witam. Ja wstępnie byłbym zainteresowany takimi rozgrywkami, są wakacje, nudy straszne, a boiska świecą pustkami. Jestem z Wrocławia i uważam, że granie na dużych boiskach nie ma sensu, ponieważ boiska typu lasku Osobowickiego itd. są w fatalnym stanie. Jestem natomiast jak najbardziej za pograniem na mniejszym boisku. Także czekam na jakieś konkrety. Pozdro

Eliakwu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 13:16

Wynająć boisko na Sztabowej, wymiarowe, sztuczna trawa a jak zagrają 4 drużyny jednego dnia to koszt wyniesie z 5 zł na osobę... to taka mała propozycja ;)

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 13:48

Eliakwu pisze:Wynająć boisko na Sztabowej, wymiarowe, sztuczna trawa a jak zagrają 4 drużyny jednego dnia to koszt wyniesie z 5 zł na osobę... to taka mała propozycja ;)
POPIERAM!! osobiście tam grałem na Coca-cola cup 8) 8) i boisko jest fajne a 5 zeta to nie dużo :D

Grant

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 14:26

Sztabowa to fajny pomysł, ale i tak wolabym żebyśmu pograli na mniejszych, ale skoro mamy demokracje to jeśli inni się zgodzą to pomyślimy :) Tylko najpierwr musicie stworzyć drużyne :) Jeśli już to zrobicie, i będzie wiadomo na 100 %, że będziecie chcieli grać to możecie się oficjalnie zgłosić. Narazie są już drużyny Barcy i Realu. Jak zbierze się reszta to założymy formum na którym przedyskutujemy wszystkie szczegóły techniczne. Więc póki co organizujcie graczy. Tylko prawdziwych JUVENTINI nie żadnych sezonowcó, albo kolegów z osiedla tylko dlatego, że dobrze grają :P

bolec_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 lipca 2007, 14:36

Mój bliski przyjaciel Maciej Żurawski mówi że lubi Juve i że może przyjechać 8) 8) 8) Dawajcie JUVENTINI zbieramy ekipe i pokazujemy tym leszczykom co znaczy JUVE :D

PS:Naprawde znam Żurawia(no ale tylko raz się z nim spotkałem :) 8) )

ODPOWIEDZ