Zaproszenie do amatorskiej Ligi Mistrzów we Wrocławiu !!!
- Grant
- Juventino
Witam wszystkich
Zwracam się do Was kibiców z Wrocławia z propozycją realizacji pionierskiego pomysłu utworzenia amatorskiej Ligi Mistrzów, która odbywała by się na boiskach osiedlowych we Wrocławiu, zazwyczaj musi być 5 zawodników + bramkarz
Wiem, że oraganizowane są mecze pomiędzy kibicami różnych europejskich klubów. Sam ostatnio zorganizowałem dwa mecze pomiędzy Realem Madryt, którego jestem kibicem, a Barceloną. Wiem, że podobne mecze organizują kibice Milanu i Juventusu oraz Liverpoolu i Man Utd. Może warto pójść z tym pomysłem trochę dalej i zrobić ligę.
Jestem na etapie szukania chętnych kibiców różnych europejskich klubów. Jeśli uda wam się zorganizować i zebrać przynajmniej 6 graczy, chcących zagrać w barwach ukochanego klubu to świetnie.
Plan tego przedsięwzięcia wygląda tak:
1. zbieramy drużyny (mam nadzieje, że uda się zebrać chociaż 8-10)
2. losujemy grupy
3. gramy każdy z każdym dwa razy (każda drużyna musi wytypować jedno wrocławskie boisko jako swoje "domowe")
4. potem faza pucharowa i dalej do finału
5. to jest turniej dla zapaleńców, kochających swój klub, więc jest to walka o prestiż (chociaż jeżeli nabierze to rozmachu to kto wie, może znajdzie się sponsor i nagrody
)
Tak więc piszcie w tym temacie czy jesteście zainteresowani taką inicjatywą i czy uda wam się zebrać skład.
Zwracam się do Was kibiców z Wrocławia z propozycją realizacji pionierskiego pomysłu utworzenia amatorskiej Ligi Mistrzów, która odbywała by się na boiskach osiedlowych we Wrocławiu, zazwyczaj musi być 5 zawodników + bramkarz
Wiem, że oraganizowane są mecze pomiędzy kibicami różnych europejskich klubów. Sam ostatnio zorganizowałem dwa mecze pomiędzy Realem Madryt, którego jestem kibicem, a Barceloną. Wiem, że podobne mecze organizują kibice Milanu i Juventusu oraz Liverpoolu i Man Utd. Może warto pójść z tym pomysłem trochę dalej i zrobić ligę.
Jestem na etapie szukania chętnych kibiców różnych europejskich klubów. Jeśli uda wam się zorganizować i zebrać przynajmniej 6 graczy, chcących zagrać w barwach ukochanego klubu to świetnie.
Plan tego przedsięwzięcia wygląda tak:
1. zbieramy drużyny (mam nadzieje, że uda się zebrać chociaż 8-10)
2. losujemy grupy
3. gramy każdy z każdym dwa razy (każda drużyna musi wytypować jedno wrocławskie boisko jako swoje "domowe")
4. potem faza pucharowa i dalej do finału
5. to jest turniej dla zapaleńców, kochających swój klub, więc jest to walka o prestiż (chociaż jeżeli nabierze to rozmachu to kto wie, może znajdzie się sponsor i nagrody

Tak więc piszcie w tym temacie czy jesteście zainteresowani taką inicjatywą i czy uda wam się zebrać skład.
- bolec_juve
- Juventino
Ja bym się na to pisał jak by to na normalnych boiskach było.Bo nasze kluby są z Footballu a nie jakiegoś street soccera.Ale pomysł dobry.
Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- AmericanPsycho
- Juventino
Ja (my) się na to piszemy! Jestem ze Świeradowa ale i tak chętnie przejedziemy te 160 km żeby znaleźć w końcu godnego przeciwnika. Pod warunkiem, że możemy i, że będzie to rzeczywiście rzetelnie rozrygwane.
Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
- Grant
- Juventino
Gra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna... Po pierwsze nie wszyscy mają do tego kondycje, po drugie umiejętności, a po trzecie łatwiej zebrać skład 6 osobowy niż 11... W całym Wrocławiu są boiska mniejsze ze sztuczną murawą na, których można fajnie pograć i są bardziej dostępne niż wymiarowe. Więc decydujcie się 

- bolec_juve
- Juventino
Grant pisze:Gra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna... Po pierwsze nie wszyscy mają do tego kondycje, po drugie umiejętności, a po trzecie łatwiej zebrać skład 6 osobowy niż 11... W całym Wrocławiu są boiska mniejsze ze sztuczną murawą na, których można fajnie pograć i są bardziej dostępne niż wymiarowe. Więc decydujcie się
Tego to się przyznam że nie zrozumiałem. A co do tej kondycji to przecież nie musimy grać 90 minut przecież.wystarczy nawet po 20 i 15 min. przerwy albo po 20 i następna drużyna w przerwie graGra na wymiarowych boiskach jest fajna, ale mało realna...

- Grant
- Juventino
Dobra to inaczej... Powiedz mi gdzie znajdziesz wymiarowe boisko z dobrą murawą, bo myślę, że o bieganiu po jakimś kartoflisku bez linii nie mówimy. Żeby było jeszcze ogolnie dostępne, bo np na boisku Parasola, jak i na każdym innym grać nie można. Małe boiska są na każdym osiedlu, dlatego pisze, że to mało realne. To turniej amatorski i wątpie czy każda drużyna znajdzie sobie bramkarza, który umie bronić na 7 metrowych bramkach. Bo trzeba umieć ! A granie typu co strzał to gol to raczej żadna przyjemność. Poza tym jak wszystko dobrze pójdzie to będzie 8-10 drużyn i nie będziemy się spotykać wszyscy na raz. Każda grupa rozgrywa swoje mecze indywidualnie i potem tylko na forum, które będzie założone podaje wynik. Chociaż ta koncepcja może jeszcze ulec zmianie. Jeśli dalej się nie zgadzasz to czekam na twoje argumenty 

- bolec_juve
- Juventino
Diwny ten Wrocław... żeby nie było ogólnodostepnego boiska to już u nas(jestem ze Świdnicy) są!!!Co do bramkarza Jeśli się chce można bramkarza znaleźć ja kiedyś na takiej broniłem i nie jest to wielka sztuka.
I raczej to powinien być Turniej jednodniowy bo nikt nie będzie kilka razy pocinął kilkadziesiąd kilometrów do Wrocka żeby se jedem mecz zagrać bo nie każdy jest z Wrocławia
8)
I raczej to powinien być Turniej jednodniowy bo nikt nie będzie kilka razy pocinął kilkadziesiąd kilometrów do Wrocka żeby se jedem mecz zagrać bo nie każdy jest z Wrocławia

- Maciuś JuveFan
- Juventino
Jak to nie ma boiska?! ;p jest np. w Pawłowicach, w lasku Osobowickim, na górce przy moście kolejowym na Popowicach, i wiele innych.. Wiec nie gadaj ze nie ma ;D pozdro

- Grant
- Juventino
Mieszkam koło tego boiska na Popowicach, nieraz tam grałem... Jest nierówne i nie za bardzo wodać linie ... Jest spora szansa, że strzelając na jedną z bramek można wykopać piłę do Odry
Bramkarz stoi w piachu, bo przy bramce trawy nie ma, a ja ma pecha i padało to po kolana w błocie. W takich warunakch chcielibyście gra? To nie gra, to żenada... Lepiej sobie pograć na mniejszym boisku, które wymaga więcej techniki, na fajnej nawierzchni i czerpać z tego przyjemność
Pozdrawiam

- bolec_juve
- Juventino
GRANT Może byś tak więcej szczegółów napisał,wypisał krok po kroku jak to ma wyglądać i by było OK 8)
- Alex
- Juventino
Witam. Ja wstępnie byłbym zainteresowany takimi rozgrywkami, są wakacje, nudy straszne, a boiska świecą pustkami. Jestem z Wrocławia i uważam, że granie na dużych boiskach nie ma sensu, ponieważ boiska typu lasku Osobowickiego itd. są w fatalnym stanie. Jestem natomiast jak najbardziej za pograniem na mniejszym boisku. Także czekam na jakieś konkrety. Pozdro
- bolec_juve
- Juventino
POPIERAM!! osobiście tam grałem na Coca-cola cup 8) 8) i boisko jest fajne a 5 zeta to nie dużoEliakwu pisze:Wynająć boisko na Sztabowej, wymiarowe, sztuczna trawa a jak zagrają 4 drużyny jednego dnia to koszt wyniesie z 5 zł na osobę... to taka mała propozycja

- Grant
- Juventino
Sztabowa to fajny pomysł, ale i tak wolabym żebyśmu pograli na mniejszych, ale skoro mamy demokracje to jeśli inni się zgodzą to pomyślimy
Tylko najpierwr musicie stworzyć drużyne
Jeśli już to zrobicie, i będzie wiadomo na 100 %, że będziecie chcieli grać to możecie się oficjalnie zgłosić. Narazie są już drużyny Barcy i Realu. Jak zbierze się reszta to założymy formum na którym przedyskutujemy wszystkie szczegóły techniczne. Więc póki co organizujcie graczy. Tylko prawdziwych JUVENTINI nie żadnych sezonowcó, albo kolegów z osiedla tylko dlatego, że dobrze grają 

- bolec_juve
- Juventino
Mój bliski przyjaciel Maciej Żurawski mówi że lubi Juve i że może przyjechać 8) 8) 8) Dawajcie JUVENTINI zbieramy ekipe i pokazujemy tym leszczykom co znaczy JUVE
PS:Naprawde znam Żurawia(no ale tylko raz się z nim spotkałem
8) )

PS:Naprawde znam Żurawia(no ale tylko raz się z nim spotkałem