Barcelona interesuje się polskim bramkarzem
- darek
- Juventino
Bramkarz reprezentacji Leo Beenhakkera Artur Boruc znalazł się na celowniku hiszpańskiego potentata FC Barcelony. Wśród najpoważniejszych kandydatów jest właśnie nasz zawodnik.
Katalończycy szukają bramkarza mogącego zastąpić Victora Valdesa, który zawalił wiele goli w zeszłym, nieudanym dla Barcy, sezonie. Przedstawiciele Barcelony kilka dni temu kontaktowali się z Borucem i wypytywali polskiego bramkarza, czy byłby zainteresowany ewentualną przeprowadzką do ligi hiszpańskiej. Były golkiper warszawskiej Legii dał im zielone światło i skierował do działaczy Celtiku.
Teraz wszystko zależy od oferty, jaką złoży Duma Katalonii. Pewne jest jednak, że gdyby doszło do transferu, będzie to rekordowa suma, jaką kiedykolwiek zapłacono za polskiego zawodnika. Celtik może zażądać od Barcelony za jednego z najlepszych piłkarzy ligi szkockiej poprzedniego sezonu nawet 10 milionów euro!
Więcej w "Fakcie".
źródło
Co o tym myślicie?
Mi się wydaję że to całkiem możliwe ponieważ Valdes nie gra dobrze puszcza szmaty.
Powodzenia Artur
Katalończycy szukają bramkarza mogącego zastąpić Victora Valdesa, który zawalił wiele goli w zeszłym, nieudanym dla Barcy, sezonie. Przedstawiciele Barcelony kilka dni temu kontaktowali się z Borucem i wypytywali polskiego bramkarza, czy byłby zainteresowany ewentualną przeprowadzką do ligi hiszpańskiej. Były golkiper warszawskiej Legii dał im zielone światło i skierował do działaczy Celtiku.
Teraz wszystko zależy od oferty, jaką złoży Duma Katalonii. Pewne jest jednak, że gdyby doszło do transferu, będzie to rekordowa suma, jaką kiedykolwiek zapłacono za polskiego zawodnika. Celtik może zażądać od Barcelony za jednego z najlepszych piłkarzy ligi szkockiej poprzedniego sezonu nawet 10 milionów euro!
Więcej w "Fakcie".
źródło
Co o tym myślicie?
Mi się wydaję że to całkiem możliwe ponieważ Valdes nie gra dobrze puszcza szmaty.
Powodzenia Artur
Ostatnio zmieniony 05 lipca 2007, 11:21 przez darek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Venomik
- Juventino
Boruc też puszcza szmaty.
Valdes jest wychowankiem - tam takich lubią. Nie wymienią więc Valdesa na kogoś podobnego klasą.
BTW: zmień tytuł topicu na coś w stylu 'Barcelona zainteresowana Borucem' czy 'Boruc na celowniku Barcelony' bo to mi trochę za bardzo onet przypomina :]
Valdes jest wychowankiem - tam takich lubią. Nie wymienią więc Valdesa na kogoś podobnego klasą.
BTW: zmień tytuł topicu na coś w stylu 'Barcelona zainteresowana Borucem' czy 'Boruc na celowniku Barcelony' bo to mi trochę za bardzo onet przypomina :]
Dirty mind
- Fifarulez
- Juventino
Jakby przeszedł to byłby wielki hit w Polsce. Wszyscy naokoło by trąbili "Boruc w Barcelonie" gazety pisałyby tylko o polskim bramkarzu, w mediach słyszelibyśmy tylko o nim. Ja tam się cieszę, że Borucowi się powodzi. Jednak z polskiej ligi można się wybić i to nieźle. Rzeczywiście Valdes jest strasznie słaby- Barca od kilku sezonów ma kłopot z bramkarzem. Myślę, że to nie koniec wielkich transferów polskich piłkarzy!!!
- darek
- Juventino
No ale nikt takich fajnych szmat nie puszcza jak Valdes.Venomik pisze:Boruc też puszcza szmaty.
No przeciez to źródełko onecik jest więc musi Ci przypomionać

- bolec_juve
- Juventino
Boruc jest o conajmniej 2 klasy lepszy.To że wpuści tam kiedyś jakąś szmate to jeszcze nic nie znaczy.a co do transferu to myśle że barca to zły klub :twisted: Oni psują piłkarzy...no popatrzcie na forme Ronaldinho czy Eto jak przyszli do Barcy a popatrzcie na ich obecną forme... słabiaki 

Tu sei la squadra del cuore
Sempre in campo undici eroi
Forza JUVE!!!!Forza Juve!!!!
- Venomik
- Juventino
Mam nadzieję, że jak sie wypowiadacie to wiecie co mówicie :]
Valdes ma za sobą znakomity sezon, wielokrotnie popisywał się świetnymi interwencjami. Stwierdzenie, że Boruc jest o dwie klasy lepszy to raczej nieporozumienie - widać ktoś oglądał tylko LM
BTW: ja Valdesa nie lubię - on generalnie potrafi bronić trudne piłki, ale te piłki, których nie łapie, w wielkiej części wybija na oślep przed siebie. Mam znajomych barcelonistów, parę razy mecze oglądałem - i tam gdzie my byśmy narzekali na złą interwencje Buffona i wybicie piłki po strzale przed siebie a nie na bok - oni Valdesowi bili brawo: bo bramki nie wpuścił.
Mimo wszystko jeśli już Barca ma kupować bramkarza, to kogoś wyższej klasy.
Valdes ma za sobą znakomity sezon, wielokrotnie popisywał się świetnymi interwencjami. Stwierdzenie, że Boruc jest o dwie klasy lepszy to raczej nieporozumienie - widać ktoś oglądał tylko LM

BTW: ja Valdesa nie lubię - on generalnie potrafi bronić trudne piłki, ale te piłki, których nie łapie, w wielkiej części wybija na oślep przed siebie. Mam znajomych barcelonistów, parę razy mecze oglądałem - i tam gdzie my byśmy narzekali na złą interwencje Buffona i wybicie piłki po strzale przed siebie a nie na bok - oni Valdesowi bili brawo: bo bramki nie wpuścił.
Mimo wszystko jeśli już Barca ma kupować bramkarza, to kogoś wyższej klasy.
Dirty mind
- mateo369
- Juventino
dobre, dobre 10/10 :rotfl:Venomik pisze:Valdes ma za sobą znakomity sezon, wielokrotnie popisywał się świetnymi interwencjami.
no mślę, że każdy widział 2 ostatnie mecze naszej ReprezentacjiVenomik pisze:Stwierdzenie, że Boruc jest o dwie klasy lepszy to raczej nieporozumienie - widać ktoś oglądał tylko LM
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- bolec_juve
- Juventino
Lol...każdy mecz Szkockiej ligi oglądnąłem w ostatnim sezonie i kilka meczy (poza LM) Valdesa i wiem co mówie twierdząc że Boruc jest lepszy.widać ktoś oglądał tylko LM
Tu sei la squadra del cuore
- TomiQ
- Juventino
Ja uważam że Artek jest lepszy od Valdeza.... może nie o 2 klasy ale napewno lepszy. Zresztą Barca nigdy nie miała dobrego bramkarza!!
Z JUVE od 1996 roku i już na zawsze tak będzie!!!FORZA JUVE!!!Wyciąg z regulaminu:3.f) Należy pamiętać o tym, że w dyskusji atakujemy poglądy, a nie ich autora!
- MaHeR
- Juventino
Na oficjalnej stronie byłoby jakieś info, gdyby były znane jakieś konkrety w tej sprawie...JakubR pisze:Valdes jest cieniasem,poza tym Barca go nie wymieni,na oficjalnej stronie Barcy nie ma nawet o tym mowy:)!

Moim zdaniem Boruc jest na pewno lepszym bramkarzem od Valdeza i to pod każdym względem, wiadomo że i Artur i Victor mieli śmieszne wpadki, ale niestety tak to już bywa z bramkarzami, że zdażają im się szmaty itp. Ale ogólnie patrząc na występy w poprzednim sezonie Boruca i Valdeza (nie tylko LM) to zdecydowanie można powiedzieć, że Artur nie zawalił żadnego meczu Celticowi, a ViVi Barcelonie nie jeden...
"Juventus chce znów stać się królową Włoch i Europy i chcę się zmierzyć z tym wyzwaniem".
A. Pirlo
A. Pirlo
- Szymek
- Juventino
Oglądałem Celticu w tym sezonie bardzo często, i śmiało mogę powiedzieć, że moim zdaniem, mieści się on w dziesiątce najlepszych bramkarzy grających w Europie i jest lepszy od Valdesa. Bywało, że kilka razy w jednym meczu ratował Celtic swoimi fenomenalnymi interwencjami. A co do kiksów - ja takich zbyt wiele nie widziałem, jednak były one takiego rozmiaru, jakie może popełnić każdy, nawet najlepszy bramkarz. Zdecydowanie więcej Artur wykonał wspaniałych interwencji niżeli śmiesznych wpadek. Piszę to w oparciu o oglądane przeze mnie mecze Celticu. Swego czasu oglądałem wywiad z Borucem i przyznał, że jego marzeniem jest gra w Barcelonie. Mam nadzieję, że ono się spełni.
Pamiętam jak pierwszym bramkarzem w kadrze był bezkonkurencyjny Dudek. Teraz nie jest nawet powoływany do kadry, a nasi bramkarze są rozchwytywani w całej europie. Wspaniale.
Pamiętam jak pierwszym bramkarzem w kadrze był bezkonkurencyjny Dudek. Teraz nie jest nawet powoływany do kadry, a nasi bramkarze są rozchwytywani w całej europie. Wspaniale.
- Arato
- Juventino
Sorry nie mogłem się powstrzymać...bash.org.pl pisze:<strusmb> Ronaldinho dogadał sie z Legia! Wymiana na linii Legia - Barcelona dojdzie do skutku. Oprócz Brazylijczyka klub z katalonii będzie musiał dopłacić 30 mln euro za Łukasza Fabiańskiego. Więcej w Fakcie.
<kanks> Zidane wraca do pilki. Tym razem do metalu. Wiecej w Fakcie
<miero> Posłowie obniżyli swoje diety poselskie o 90%. Więcej w Fakcie.
<strusmb> Dublin stolicą Polski... więcej w Fakcie
<Adam> Chłopiec uwięziony w lodówce zjadł własną nogę. Więcej w "Fakcie".
Alien [Alien@192.168.16.37] has joined #polska
<bartii> Jarosław Kaczyński podał się do dymisji.
<Alien> Serio?
<bartii> Więcej w Fakcie
<Alien> eee... szkoda ;/

A o samym transferze myślę, że są jakieś szansę. Ale czy ktoś widział tę wiadomość na jakimś zagranicznym serwisie? (albo chociaż nie tylko na onecie?)
- TURINIO
- Juventino
Każdemu bramkarzowi zdarzają się wpadki...Arturowi Borucowi zdarzają się zdecydowanie rzadziej niż obecnemu golkiperowi Barcelony..Nie wydaje mi się również,żeby Hiszpana można było porównywać do Polaka..Boruc jest w miarę cenionym bramkarzem w Europie natomiast Valdes? Ceni się go gdziekolwiek poza stolicą Katalonii ?Boruc też puszcza szmaty.
Ok,zatem ustalmy..Wymień mi bramkarzy wyższej klasy od Boruca i zarazem takich,których Barca jest w stanie obecnie pozyskać ;]Mimo wszystko jeśli już Barca ma kupować bramkarza, to kogoś wyższej klasy.
"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' 

- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Jak dla mnie to plota jakich wiele... Polscy dziennikarze zawsze lubili dodawać naszych piłkarzy na listy transferowe renomowanych klubów... Zwłaszcza dziennikarze Faktu...
Valdes'a mimo że niezbyt lubię to uważam za całkiem solidnego bramkarza, a jeżeli chodzi o umiejętności to stawiam go mniej-więcej na równi z Borucem. Wątpię więc żeby Barca chciała zastępować wychowanka piłkażem podobnej klasy...
Valdes'a mimo że niezbyt lubię to uważam za całkiem solidnego bramkarza, a jeżeli chodzi o umiejętności to stawiam go mniej-więcej na równi z Borucem. Wątpię więc żeby Barca chciała zastępować wychowanka piłkażem podobnej klasy...