Dominacja ligi hiszpańskiej?

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MaxiLopez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2007, 15:00

Dominacja ligi hiszpańskiej? Czy tak jest naprawdę?. Spójrzcie wszystkie spekulacje są zwrócone w stronę Primiera Divison. Czy słyszeliście od jakiegoś młodego piłkarza obojętnie z jakiego klubu kiedyś o tym, że jego marzeniem jest gra np. W Milanie, Juventusie czy nawet w tym pseudo włoskich klubie jakim jest Inter. Wszyscy chcą grać w Hiszpanii. Pomyślcie sobie czy jest teraz możliwe wyrwanie jakiegokolwiek zawodnika z Barcy czy Realu? Oczywiście chcianego przez sam klub. Drużyna z Primiera Divison są w stanie sciągnąć zawodników do siebie takich zawodnikow jak Kaka czy C. Ronaldo. I całkiem możliwe że do tego dojdzie. Jak dla mnie to trochę dziwne.

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2007, 15:18

Jak to czytałem to ieomal nie spadłem z krzesła. Dominacja ligi hiszpańsiej? Wolne żarty... Każdy fan futbolu wie, że liga która ma największą frekwencję kibiców na stadionie, największe wpływy finansowe, oraz jest najlepiej zorganizowana to angielska Premiership. A reszta może conajwyżej pomarzyć, by dąrzyć do tego poziomu. Włosi mają niby infrastrukturę, wspaniałą rzeszę młodych talentów, ale brakuje im pieniędzy. Niestety ale pomimo, iż wpływy są nadal większe od tych z hiszpanii, to nadal brakuje kasy na inwestycje. Tak czy siak, wątpie czy liga hiszpańska jest taka dobra, na pewno jest teraz moda na hiszpanów, ale ona szybko przeminie. W Hiszpanii są tylko 2 liczące się drużyny: Real i Barca (ioby szybko dołączyła do nich Sevilla). W Anglii takich drużyn mamy dużo więcej: Arsenal, Liverpool, MU, Chelsea, ostatnio Tottenham. Nawet we Włoszech są naprawdę silne: Milan, Inter, Roma i Juve. A przecież w obwodzie pozostają jeszcze Fiorentina czy Lazio.

wojteceek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2007, 15:31

Były reprezentant Niemiec, Lothar Matthäus, uważa, że fakt, iż to Real Madryt ze swoją formą sięgnął po mistrzostwo, obrazuje, że Hiszpania nie wlicza się już do najsilniejszych w Europie.

Ja zgadzam się z tymi słowami w 100%. Więc nie rozumiem o jakiej dominacji jest mowa w pierwszym poście :prochno:

Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 czerwca 2007, 16:04

Osobiscie ja sie nie dziwie ze takie kluby jak Real czy Barca sa marzeniami wielu mlodych, zdolnych pilkarzy. Skad taka opinia ?? Otóż Barcelona i Real sa to najlepiej rozwiniete kluby pod wzgledem marketingowym, maja bardzo medialnych i wzbudzajacych kontrowersje pilkarzy. Barcelona jest klubem ktory ma na kazdym kontynencie co najmniej 1 szkołke piłkarska z ktorych rodza sie nowe talenty/

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
ODPOWIEDZ