LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
MrWlodek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2007, 23:57

TURINIO pisze:
Nie będę gratulował "mistrzom" bo wg. mnie Królewscy nie zasłużyli na to mistrzostwo..
Nie? A wg Ciebie kto zasłużył..? Przekonana o swojej niesamowitej wielkości Barca? :smile:
Wg. mnie na mistrzostwo zasłużyła Sevilla. Grała dobrze i w Hiszpanii i w pucharach, nigdzie się nie oszczędzając. Real nie pokazał nic nadzwyczajnego w tym sezonie. Można rzec że żaden zespół nie wybił się ponad innych, a Real nie był wyjątkiem. Można im jedynie pogratulować końcówki sezonu i przy tym zostanę. Gratulacje dla mistrzów Hiszpanii z moich ust nie padną...
TURINIO pisze:rządził twardą ręką i pokazał jak postępować z 'gwiazdeczkami' typu Cassano czy Ronaldo...
Taa... a ile cyrku było z Bechamem...

klsmkr pisze:
Lukasz_JUVE pisze:Nie będę gratulował "mistrzom" bo wg. mnie Królewscy nie zasłużyli na to mistrzostwo..
Buehehe

Mistrzostwo "słabego" Realu dedykuję wszystkim tym, którzy psioczą na poziom rozgrywek na najwyższym szczeblu we Włoszech :whistle:
A kto narzekał :?: :wink:

Obrazek
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 00:21

Co za życie... obejrzeć triumf Realu Madryt, a nie zobaczyć celebracji awansu swojej ukochanej drużyny :angry: :angry: :doh: :doh: :/ :roll: ehhh...

no, ale co zrobić...

Real wygrał ligę, bo zakończył ją z najlepszym bilansem. To tak jak Arezzo. Wszyscy gadali, że punkty zdobywa się przez cały sezon. No właśnie. Real też je zdobywał i po prostu wygrał. Czy gratulować? Pewnie tak. Widocznie na to zasłużyli.

Sama ceremonia fajna. Niezła oprawa. W końcu to 30 mistrzostwo Realu. O ile się nie mylę, Beckham i R.Carlos oficjalnie pożegnali się z klubem. A przynajmniej tak to wyglądało.

Capello dostał z wiadra wody. Szkoda, że to nie kwas solny, ale zawsze coś :wink: Trzeba jednak przyznać, że udało mu się zmobilizować drużynę, wprowadzić swój rygor i wywalczyć ten tytuł. Jedno jest pewne... Real Madryt w przyszłym sezonie będzie przeżywać męki w Lidze Mistrzów :whistle:

Pozdro

Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 00:55

mJaUcViEej pisze:Co za życie... obejrzeć triumf Realu Madryt, a nie zobaczyć celebracji awansu swojej ukochanej drużyny :angry: :angry: :doh: :doh: :/ :roll: ehhh...

no, ale co zrobić...

Real wygrał ligę, bo zakończył ją z najlepszym bilansem. To tak jak Arezzo. Wszyscy gadali, że punkty zdobywa się przez cały sezon. No właśnie. Real też je zdobywał i po prostu wygrał. Czy gratulować? Pewnie tak. Widocznie na to zasłużyli.

Sama ceremonia fajna. Niezła oprawa. W końcu to 30 mistrzostwo Realu. O ile się nie mylę, Beckham i R.Carlos oficjalnie pożegnali się z klubem. A przynajmniej tak to wyglądało.

Capello dostał z wiadra wody. Szkoda, że to nie kwas solny, ale zawsze coś :wink: Trzeba jednak przyznać, że udało mu się zmobilizować drużynę, wprowadzić swój rygor i wywalczyć ten tytuł. Jedno jest pewne... Real Madryt w przyszłym sezonie będzie przeżywać męki w Lidze Mistrzów :whistle:

Pozdro
A niby dlaczego maja miec meki? Nie rozumiem :p

charusss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 01:11

ogladalem w pubie z kumplami ten meczyk. miedzy kibicami realu, bo 2 z moich kumpli jest za realem. pozostali dwa z ktorymi bylem za barcą (lol) no a ja w koszulce Juve poszedłem ;]

Nigdy mnie nie interesowały specjalnei tamte drużyny, ale przez ostatni rok obserwowałem trochę ligę hiszpańską i byłem teraz za porażką Realu (Barcy najchętnierównież, a wygranej Sewilli :D).

Ale niech mają to mistrzostwo. Dla Barcy byłby to tylko tytuł, ale dla Realu i ich piłkarzy to ważne zwycięstwo, bo kończące jakiś okres tego klubu. Odchodzi Roberto, Beckham, niepewna jest także kilku zawodników. To zupełnie inny zespół, odmłodzony.
Zastanawiam się tylko, co z tym klubem będzi za rok.

Trochę dygresyjnie dodam, że jeden z kibiców Realu powiedział mi
"Juve dziękujemy za Capello" ^^

Niech sobie mają..

"Juve, storia di un grande Amore..."
Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 01:54

Zupełnie mnie hiszpańska liga nie rusza, ale się zainteresowałem ostatnią kolejką i z całego serca życzyłem Realowi, albo Sevilli mistrzostwa, bo już mnie nudzi zachwyt nad Barceloną i ich piłkarzami. Tak jakby cały świat piłkarski się wokół jednej drużyny obracał.

Capello pomimo zwycięstwa wyszedł na głupka. Mistrzostwo zawdzięcza Beckhamowi, którego skreślał i krytykował odkąd zaczął tam pracować. Realowi się przyda jakiś ważniejszy sukces, bo ostatnio to leżeli i kwiczeli. A przecież, mimo że niezbyt lubiany, to wspaniały klub i głupio było patrzeć jak z roku na rok się miotają i nie wiedzą co robić. A tak wygrali coś, i może dojdą do wniosku, że trzeba zacząć budować na tym co się ma silną ekipę, a nie sprowadzać największe gwiazdy co roku. Jak tak zrobią to tylko będzie lepiej.

I śmieszą mnie wypowiedzi o niegratulowaniu mistrzowi. A co, ukradli tytuł? Przekręty robili? Trochę powagi ludzie. Urazy na bok. Realowi się należało. W Europie praktycznie nie byli zaangażowani, więc się skupili na lidze i potrafili wyprzedzić resztę. Jakby to Juve tak wygrało ligę, to Ci wszyscy forumowi maruderzy nawet by się nie zająknęli przed pójściem do baru na piwo.

ti porterò all'inferno con me.
mesju

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 03:23

Ibra_fan pisze:A niby dlaczego maja miec meki? Nie rozumiem :p
To było pytanie czy moje niewyczucie ironii?
charusss pisze:Trochę dygresyjnie dodam, że jeden z kibiców Realu powiedział mi
"Juve dziękujemy za Capello" ^^
taaa... tym bardziej, że jeszcze niedawno Capello był jedną nogą poza Madrytem... właściwie, jakby nie zdobył tego mistrzostwa to by go pewnie wywalili

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 06:05

Capello znowu pokazał swoją wielkość. On zrobił z Realu drużynę. Czyli coś, co nie udawało się trenerom od około 5 lat. Real oszałamiająco nie grał. Gago to jeszcze nie to, Reyes częsciej się pałętał na boisku niż grał, o Cannavaro wszyscy wiemy, a najlepszy zawodnik drużyny - Robinho - siedział większość sezonu na ławce. Czyli wychodzi na to, że poziom gry Realu nie odbiegał zbyt daleko od poprzednich sezonów. Ale w tym roku mieli Capello. To dzięki niemu wygrywali i remisowali z najsilniejszymi konkurentami w La Liga.

Gratulować trzeba, bo po prostu trzeba. Ale zbyt wielką sympatią do ligi hiszpańskiej nie pałam i nie będę pałał. Lepiej niech Milito szybciej opuści tę Saragossę :whistle:

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 09:31

Na mistrzostwo nie zasłużyła ani Barca, ani Real. Przez cały sezon "biedzili", wygrywając z outsiderami różnicą jednej bramki.
Według mnie najlepszymi zespołami tego sezonu w La Liga była Sevilla i Valencia (gdyby nie plaga kontuzji w środku sezonu, prawdopodobnie to ona była by mistrzem).

Cieszy fakt, że ten "futbolowy bóg", jak jest często nazywany Ronaldinho, nic nie zdobył. Teraz może w spokoju reklamować Laysy (oby zapchał się nimi tak, żeby w następnym sezonie gral gorzej niż w tym).

Simi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 09:38

Dobrze ze Barca nie wygrała mistrzostwa,byli tak blisko a jednak tak daleko.Realowi sie zasłuzenie nalezy mistrzostwo,walczyli do konca.O Sewill powiem tak,sadze ze za rok to oni beda świetowac mistrzostwo.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 09:42

Z dwojga złego najbardziej chciałem żeby mistrzostwo zdobyła Sevilla, jedak małe były szansę przed tą kolejką że tak się stanie. Ani Real, ani Barcelona w przebiegu całego sezonu nie zasługiwały na mistrza, to Sevilla według mnie grała najrówniej. Jeżeli już to bardziej chciałem aby triumfowała drużyna z Katalonii, a w zasadzie to mi już to obchodziło tyle co zeszłoroczny śnieg. Wygrał Real, no i niech się chłopaki cieszą, kiedyś muszą wygrać majac takie środki na transfery i takich zawodników powinni wyzamiatać całą Ligę Mistrzów, a tutaj już w 1/8 ich nie ma. Barcelona zawaliła sprawę w meczu z Espanyolem gdy dała sobie wbić gola na minuty przed końcem, na domiar złego to samo uczynił Real strzelając gola Saragossie. Przed tą kolejką mało realne było aby Królewscy przegrali z Majorką, chociaż przez dłuższy czas utrzymywał się wynik 1:0 dla gości. Fakty są takie że Real jest majstrem, a Barcelonie przyda się zimny prysznic na ostudzenie.

leniup

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 09:45

m-a-t-t-e-o pisze:
wErOn pisze:kolejny raz kapello wygrywa mistrzostwo jakims megaszczesciem i megacudem po megaproblemach. ja za taka nerwowke i meczarnie dziekuje - nigdy wiecej tego pana ani w juve ani w reprezentacji wloch.
Wytłumacz mi proszę na czym ten cud i szczęście polegało! Na tym że wygrali mecz z Mallorcą po której jeździli przez cały mecz?

Cieszę się że Real wygrał... Może teraz miliony dzieci na całym świecie przejrzy na oczy i dostrzeże że to Juve jest "najfajniejsze" a nie barca :P
Cud polegał na tym, że gdyby nie głupie podejście Barcy zwłąszcza do drugiej części sezonu i frajersko tracone punkty przez ekipe z Katalonii, nie było by tytułu dla Realu, a jeszcze jeden przykład mega szczęścia mieliśmy w przedostatniej kolejce, kiedy to w 15 sekund wszystko się poprzwracało a pewna tytułu Barca teraz musiała błagać Malorce żeby wiwiozała choć punkcik z Madrytu. To nie Real wygrał, tylko Barca przegrała.

Nie ciesze się że wygrał Real, teraz miliony dzieci na całym świecie znów zaczą kupować koszulki z nazwiskiem nowej gwiazdy, któa zostanie niewątpliwie sprowadzona do Madrytu tego lata. Aczkolwiek gratuluje Realowi.
Lukasz_JUVE pisze:Wg. mnie na mistrzostwo zasłużyła Sevilla. Grała dobrze i w Hiszpanii i w pucharach, nigdzie się nie oszczędzając. Real nie pokazał nic nadzwyczajnego w tym sezonie. Można rzec że żaden zespół nie wybił się ponad innych, a Real nie był wyjątkiem. Można im jedynie pogratulować końcówki sezonu i przy tym zostanę. Gratulacje dla mistrzów Hiszpanii z moich ust nie padną...
Także dażę sympatią Sevillę i najchętniej to ich zobaczyłbym w roli mistrza Hiszpanii, ale nie zasłużyli na mistrzostwo z jednego prostego powodu, za duzo razy tracili frajersko punkty ze słabeuszami lub przeciętniakami. Oczywiście Real i Barca też nic wielkiego nie pokazały ale mimo wszystko grały lepiej ten sezon od Sevilli, która wiecznie miała jakąś niewielką punktową stratę to do Barcy to do Realu.
Nie wiem czy kibicujesz Juve wystarczjąco długo by to pamiętać ale jeśli tak to sobie przypomnij jak za kadencji Capello Juventus grał w europejskich pucharach...

Obrazek
klsmkr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 10:16

leniup pisze:teraz miliony dzieci na całym świecie znów zaczą kupować koszulki z nazwiskiem nowej gwiazdy, któa zostanie niewątpliwie sprowadzona do Madrytu tego lata.
I o to chodzi. Pierwsze miejsce drużyny z Madrytu w rankingu Deloitte pokazuje, że klub obrał właściwą drogę, stawiając na handel i zyski z reklam. IMO to dużo lepszy sposób, niż czekanie na mannę z telewizji, jak to robią włoskie kluby.

Bart_DB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 10:29

klsmkr pisze:I o to chodzi. Pierwsze miejsce drużyny z Madrytu w rankingu Deloitte pokazuje, że klub obrał właściwą drogę, stawiając na handel i zyski z reklam. IMO to dużo lepszy sposób, niż czekanie na mannę z telewizji, jak to robią włoskie kluby.
Popieram. Czy tego chcemy czy nie, z klubu prędzej czy później trzeba będzie zrobić produkt handlowy. Więc lepiej zrobić to teraz by w tyle nie zostać za Europą później. Wtedy przynajmniej nie ma głupiego liczenia ile to mamy pieniędzy na transfery, bo każdy transfer się zwraca nie tylko na boisku, ale poprzez promocję klubu, który czerpie z tego zyski. Tyle, że jeszcze wcześniej Serie A musi zacząć być postrzegane za ciekawsze. A tutaj już zadanie dla ekip z Rzymu i Mediolanu, żeby wszystkim w LM dupska poobijały i w komplecie awansowały do półfinałów.

A tak w ogóle, to wbrew pozorom nie jest zbyt głośno o tym mistrzostwie Realu w mediach. Mam wrażenie, że gdyby to Barcelona wygrała na gazeta.pl i onet.pl spotkałbym wielkie bannery pełne wykrzyknień i innych symboli wielkiego podniecenia.

ti porterò all'inferno con me.
CannaDaroo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 10:34

Brawo Real Mistrzem...... :-D :-D :D Królewscy znowu rządzą jusz niedługo z Juve będom rządzic światem....wygraja LM i swoje ligi
FORZA JUVE FORZA REAL.......

WIERNOSĆ
AVE JUVE (7lat )
...........FORZA JUVE..............
Cannavaro.Carlos.Zidane.Buffon.Del Piero.Kaka.Pirlo.Jan Paweł 2. moi idole :)
Monte Cristo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2007, 10:44

leniup pisze:
Nie wiem czy kibicujesz Juve wystarczjąco długo by to pamiętać ale jeśli tak to sobie przypomnij jak za kadencji Capello Juventus grał w europejskich pucharach...

Spoko, kibicuje im wystarczajaca dlugo ;)

Ale po prostu nie widzialem powiazania :D

ODPOWIEDZ