Dudek - i co dalej?

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
TURINIO

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 15:08

Dudek jest dla mnie śmieszny..Kilka dni temu zapowiedział swoim kibicom wielką niespodziankę :lol: Myślałem,że zwiąże się z jakimś naprawdę dobry klubem,ale będzie tam bramkarzem nr jeden..Tymczasem Dudzio rzeczywiście ma podpisać kontrakt z prawdziwym potentatem-Realem,jednak trudno sobie wyobrazić by miał zagrozić tam pozycji Ikera Casillasa :smile:
Tym samym nasz 34-letni już golkiper znowu ugrzęźnie na ławce rezerwowych, co nie świadczy dobrze o jego sportowych ambicjach...

"...Znam swoją wartość i na boisku jestem bufonem. Dlatego nie pójdę do Juventusu, po co im dwóch bufonów?..." - jedna z wielu złotych myśli 'The Holy Goalie ' :)
Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 15:13

Ja równierz sie dziwie po co Realowi Dudek ale i Dudkowi bo jak on chce isc do Realu to jedynie osiagnie to ze bedzie wiecej zarabiał niz w Liverpoolu a ławe i tak bedzie grzał gdyz w soich szeregach Real posiada jednego z lepszych bramkarzy swiata Casilasa

krop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 15:21

jak po co Dudkowi Real? kasa....

kaktus23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 15:58

Nie mówię tego z niechęci do Dudka ale zgodze się z Kropkiem - Dudek jeśli pójdzie rzeczywiście do Realu to tylko po to by powiększyc już i tak niemałe konto emerytalne. Wiadomo że Casilas może złapać w trakcie sezonu kontuzje i wtedy Jurek troche sobie pogra ale to cały czas będzie potwierdzenie słów Alizee18 i TURINIO - zero sportowej ambicji i wyłącznie podatność na pieniąchy. Oczywiście jest jeszcze taka opcja że Jurek chce w swojej biografii dołozyc po prostu kolejny wielki klub - takie trofeum na koniec kariery :smile: Jeszcze dojdzie do takiej sytuacji że Dudka będzie musiał zastępować jakiś junior z Realu bo "Nasz" bramkarz puści cos w rodzaju pamiętnego kiksa z meczu z MU w Premiership (pod nogami przeleciało mu lekkie podanie od kolegii z zespołu a Forlan pomimo zaskoczenia dopełnił formalności). Jednym słowem nie popieram jego decyzji ale to oczywiście jego życie a przede wszystkim jego konto - szczerze mówiąc gdybym był na jego miejscu może postapił bym podobnie, przynajmniej zdobytych pieniędzy nie ukradł jak nasi politycy a jedynie odcina kupony od swojej jakby nie było wielkiej kariery. Szkoda jedynie że nie spełnią się zapowiedzi które kiedyś słyszałem że Dudek od przyszłego sezonu ma grać w Benfice albo Sportingu Lizbona. Tam raczej byłby pierwszym bramkarzem i nie zarabialby poniżej średniej krajowej :prochno:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 19:45

nie rozumiem tego ze mowil Jurek ze odchodzi bo liczy sie dla niego gra a nie pieniadze a teraz chce isc do Realu gdzie dobrze wie ze bedzie siedzial na ławce... to jest zupelnie nielogiczne, mam nadzieje ze Jurek podejmie dobra decyzje bo nie jest złym bramkarzem i dobrze mu zycze (wkoncu ma uznanie na śląsku, pomorzu i wielkopolsce :D ) lepiej nawet zeby grał w słabszym klubie ale GRAł

Obrazek
rastapastor

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 20:18

Czy mi się wydaje czy wy "besztacie" człowieka który jeszcze kontraktu nie podpisał...mogę sięmyliś bo wszystkich informacji nie znam ale decyzja jeszcze nie jest przresądzona to jest dopiero oferta a czy Jurek ją przyjmie to już jego decyzja...

Pzodroo...BLESS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
SKAr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 20:30

Nie rozumiem, po prostu nie rozumiem :(
Dudek chciał odejść, po to, żeby grać. A mimo wszystko, uważam, że wygranie rywalizacji z Casillasem jest o dwa nieba zadaniem trudniejszym niźli Reiny. :?
Więc po co?? Kasa?? Przecież w Liverpoolu zarabiał dużo, w Realu dużo lepiej mieć nie będzie. Ale mówił, że mu nie pasuje to, że siedzi
Ranga drużyny?? Tylko w umysłach niektórych kibiców, bo co prawda Liverpool nie powąchał mistrzostwa od całkiem pokaźnej liczby lat, ale Real wcale ma niewiele lepiej. Może uda im się w tym sezonie odzyskać co stracili. Ale przecież CL w wydaniu drużyny z Madrytu to kompletna porażka! Odwrotnie proporcjonalnie do Liverpoolu. Puchar 2 lata temu i w tym sezonie finał.
Więc?? Po co?? :?

dolores haze

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 21:20

Ja się dziwię Realowi. To jakaś komedia, Dudek już najmłodszy nie jest, i, nie bójmy się tego określenia, najlpesze juz ma bardzo dawno za sobą. Na pewno dużo w piłce osiągnął, etc, świetnym bramkarzem był, ale praktycznie od mundialu w 2002 roku zaczął grać koszmarnie nierówno, był po prostu nieobliczalny, momentami nieporadny jak pięciolatek. Każdy pamięta wspaniałe chwile gdy wygrał LM z Liverpoolem bodajże w 2005r, ale od tego czasu nawet we własnym klubie nie miał za dobrej pozycji, nie mówiąc o reprezentacji. Jaki więc interes ma Real kupując przebrzmiałą gwiazdę, zamiast kogoś dobrze rokującego, kogo można by dobrze wyszkolić od A do Z? To wszystko strasznie podejrzane. Ale może to i lepiej, w za dwa lata łatwiej będzie Juventusowi wbić mu bramkę w Lidze Mistrzów. Pod warunkiem, że będzie jeszcze za dwa lata zdolny do gry....

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2007, 21:27

dolores haze pisze:Ja się dziwię Realowi. To jakaś komedia, Dudek już najmłodszy nie jest, i, nie bójmy się tego określenia, najlpesze juz ma bardzo dawno za sobą. Na pewno dużo w piłce osiągnął, etc, świetnym bramkarzem był, ale praktycznie od mundialu w 2002 roku zaczął grać koszmarnie nierówno, był po prostu nieobliczalny, momentami nieporadny jak pięciolatek. Każdy pamięta wspaniałe chwile gdy wygrał LM z Liverpoolem bodajże w 2005r, ale od tego czasu nawet we własnym klubie nie miał za dobrej pozycji, nie mówiąc o reprezentacji. Jaki więc interes ma Real kupując przebrzmiałą gwiazdę, zamiast kogoś dobrze rokującego, kogo można by dobrze wyszkolić od A do Z? To wszystko strasznie podejrzane. Ale może to i lepiej, w za dwa lata łatwiej będzie Juventusowi wbić mu bramkę w Lidze Mistrzów. Pod warunkiem, że będzie jeszcze za dwa lata zdolny do gry....
Nie ma co się diziwić. Doświadczony rezerwowy bramkarz zawsze jest mile widziany.

Nowa informacja: Dudek prowadzi także rozmowy zBetisem Sevilla.

źródło: http://sport.wp.pl/wiadomosc.html?wid=8 ... 897155.547

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2007, 11:59

Dudek nagle rozchwytywany :lol: Oprócz Realu i Benfiki, podobno biją się o niego kluby z Anglii, Turcji czy Grecji. Tak więc, nasz Dudzio ma nie lada orzech do zgryzienia :wink: Czy pójdzie na kasę i prestiż wybierając Madryt (choć wiadomo że będzie to ławka rezerwowych), czy będzie chciał jeszcze gdzieś pograć i zdecyduje się na mniej znany klub. Jestem bardzo ciekaw jak to się dla niego skończy :think:

dolores haze

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2007, 13:58

[quote="DamKam"] Czy pójdzie na kasę i prestiż wybierając Madryt (choć wiadomo że będzie to ławka rezerwowych), czy będzie chciał jeszcze gdzieś pograć i zdecyduje się na mniej znany klub./

Dziś w 'Dzienniku' piszą, że w Realu będzie zarabiał bardzo słabiutko, o wiele mniej niż w Liverpool'u, wiec to tylko prestiż może go przekonywać, bo on i tak nic nie zdziała w Realu. Iker Casillas trzyma się mocno, i jest nie do przebicia jezeli chodzi o to, kto będzie grał w waznych meczach. Znowu będzie Dudek grzał ławę i grał w najmniej ważnych spotkaniach. To chyba nie to, czego chciał na zakończenie kariery, skoro zarzekał się, ze jeszcze przez te parę lat chce pograć. A prawda jest taka, że ławę grzeje już od finału LM w 2005, o czym już mówiłam zresztą :prochno: Osobiście uważam, że lepiej by było dla niego, żeby wybrał ofertę z gotowym zapłacić za niego więcej i lepiej go wynagradzać Boltonen Wanderers, bo tam może będzie mógł trochę pograć.
Ostatnio zmieniony 15 czerwca 2007, 15:05 przez dolores haze, łącznie zmieniany 1 raz.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2007, 15:03

pjo81 pisze:Dudek nigdy nie wybronił w kadrze meczu,
Ktos tam jeszcze napisal o Rumuni a mecze z Francuzami ? szczegolnie ten 2004 czy 2005 roku ...

W ogole to nie rozumie Dudka juz w ogole ! narzekal ze ciagle musi dupe na ławie grzać a w realu mu to samo grozi ......przeciez casilasa nie posasdzi na ławke :/ Nie ma szans :/ Niech on lepiej idzie do Portugali albo wraca do Feyenordu ... To tam sobie pogra :/ Chyba ze woli konto powiekszyć by o emeryture sie nie martwić na stare lata :]

Alizee18

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 czerwca 2007, 21:06

Najlepszym wyjsciem byłoby gdyby Dudek odszedł do Portugali czyli do Benfici klub silny wystepujacy w pucharach a na płace napewno nie rownierz nie narzekał

Myzarel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2007, 11:23

Jeśli Dudek pójdzie do Realu to będzie oznaczało dla niego emerytura na ławce - chyba że Casillas złapie kontuzje (czego mu nie życże bo lubie gościa). Dudek bedzie grał mniej niż w Liverpoolu.

Dobry wybór dla niego to Betis albo Benfica :)

Ale wydaje mi się że pójdzie na kasę :(

Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2007, 11:44

Myzarel pisze: Ale wydaje mi się że pójdzie na kasę :(
Na kasę? Otóż propozycja Realu (Madryt nie Betis) jest podobno najmniej korzystna finansowo ze wszystkich.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
ODPOWIEDZ