Czego oczekujecie od Juventusu w sezonie 06/07 ?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
Nick

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 grudnia 2006, 21:16

dokopać Milanowi w Berlusconi turniejo ;]
narazie DD może i kieruje drużyna prawidłowo, ale zawsze końcówki meczów mamy bardzo słabe nie wiem co jest tego powodem ale wydaje mi sie jakby skrzydłowi nie mogli wybiegać całego spotaknia...
co do reszty to napewno chciałbym drobne zmiany na lepsze tzn. transfery.. najważniejsze wzmocnić obrone i środek pomocy ;] oczekiwania? nikogo nie zdziwi jak powiem że trzeba wyjść z 1 miejsca z serie B... poza tym trzeba zacząć grać na poziomie i postraszyc troche Serie A... może trafne jest powiedzenie że gre dostowujemy do rywala... FORZA !!

Forza la Juve!!

Forza la Juve !
wit_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 stycznia 2007, 14:52

oczywiscie powrotu do Serie A. I zrobienia kilku dobrych transferów :D

Obrazek
Obrazek
Dominik10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 stycznia 2007, 20:37

Ja tak jak chyba wszyscy bezproblemowego powrotu do Serie A i jak najszybcie rozwlić Inter :angry

FORZA JUVE[/b]

Cichy-Alex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 stycznia 2007, 15:27

Dominik10 pisze:Ja tak jak chyba wszyscy bezproblemowego powrotu do Serie A i jak najszybcie rozwlić Inter :angry
Ja także oczekuje powrotu do Serie A i jestem pewien że już w następnym sezonie będziemy walczyć o Scudetto a inter rozwalimy przy pierwszej lepszej okazji.W końcu jest za co - Niesłusznie odebrano nam scudetto i przekazano na ich konto :angry:.

Oczekuje tez zwycistwa w meczu z Milanem w Sobote chce jakieś 3-1 dla Juve oczywiście :D

I LOVE JUVE!!
I LOVE NATALIA.G!!

Obrazek
tomajkks

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 lutego 2007, 14:48

Podobnie jak wszycy oczekuje awansu do Serie A.

Wonki

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 12:11

Sezonu koniec, można się pokusić o finałowe podsumowania.

STATYSTYKI
Zdobyliśmy w tym sezonie 94 punkty. Wobec odjętych 9pkt mamy ostatecznie 85 punktów. Gdyby zostało ujemnych punktów 17, teraz mielibyśmy 77 punktów (3 miejsce i tylko 2 pkt straty do lidera). Gdyby ujemne punkty pozostały na poziomie 30, teraz mielibyśmy 64 punkty (7 miejsce).

Zdobyliśmy aż 83 bramki, co jest w tym sezonie absolutnym rekordem (druga pod tym względem jest Genoa - 68 bramek). Co do straconych bramek to nie jesteśmy rekordzistami. Bramkarze Juve wpuścili w tym sezonie 30 piłek, minimalnie lepiej wypadło Napoli tracąc 29 goli. Mamy oczywiście najlepszy bilans bramkowy 53 na plusie. Genoa 24 bramki do przodu.

Nasz ostateczny bilans meczowy to 28 zwycięstw (najwięcej; Genoa 23), 10 remisów i 4 porażki (najmniej; Napoli 5).

Pierwsza piątka strzelców drugiego frontu:
1. Del Piero - Juventus - 20
2. Bellucci - Bologna - 19
3. Trezeguet - Juventus - 15
4. Floro Flores - Arezzo - 14
5. Cacia - Piacenza - 14

PODSTUMOWANIE

Jeśli o ligę chodzi to trzeba przyznać, że Juventini spisali się na medal. Co prawda były 4 porażki, ale jakie ma to teraz znaczenie? Gdyby były jedna, czy dwie przegrane to można by mieć jakieś pretensje do piłkarzy, że do nich dopuścili bo można było skończyć bez żadnej porażki, ale ostatnio Juventus podgonił z przegranymi więc pretensji nie ma :D

Del Piero został Królem Strzelców, co jest w pewnym stopniu małym zaskoczniem dla mnie, bo prędzej bym się takiego wyczynu spodziewał po Trezeguet'cie, który zajął w tej klasyfikacji bardzo dobre 3 miejsce mimo oczywistego braku formy. Trzeba przyznać, że jedyną konkurencją dla Del Piero był Belluci, który z pewnością może się spodziewać ofert z Serie A w lecie.

Jak to się mówi "każde trofeum w klubowej gablotce jest dobre" :prochno: Żegnamy się z tym sezonem na zawsze, ale myślę, że ze względów czystosportowcyh możemy z niego być w pewnym sensie dumni i zaliczyć go na plus. Jednego możemy być prawie pewni: Juventus w przyszłym sezonie będzie najbardziej zmobilizowanym klubem w całej lidze, a może i Europie, oraz najbardziej rządnym zwycięstw i... zemsty?

BÓJCIE SIĘ CHAMY, DO SERIE A WRACAMY

PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 13:09

jak zajmiemy miejsce w pierwszej 4-ce to sie bede cieszyl

2 post
PABLO pisze:no to awans juz mamy :) teraz pierwsza 4 :)
4 lata na forum, a opcja zmień nie znana...

maxtomek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 czerwca 2007, 18:58

4 Miejsce (eLM) i bylo by kozacko.Chodz bedzie ciezko nawet o te 4 miejsce.5-7 plan minimum.

ODPOWIEDZ